Orhun Ene İstifa Et...

Şu tanjevic'e o kadar sabrettik Orhun'a niye sabretmiyoruz diyenlere gülüyorum yani.. Yaa karşındaki adam Tanjevic, Koskoca Tanjevic !! Birde bu tarafta daha 2 sene öncesine kadar İtü'yü çalıştıran Milli Takım'da adam kayıran , Kankalarını,oyuncularını alan ve hiçbir uluslararası başarısı olmayan Orhun..Birde Tanjevic'in kariyerindeki başarılar'a bakın ondan sonra bu sabretme,müsahama gösterme nedenini anlarsınız.Bu adam'a dünya 2.si olmuş bir kadro verildi,Şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterilirken Çeyrek finale bile kalamadan elendik daha ne sıfatla bu adam'a müsahama gösterilsin diyorlar anlamıyorum..Zaten en büyük sorumluluğu-Müsahama'yı bu Çömez'in eline dünya 2.si takımı vererek gösterildi..Ayrıca bazıları ağzıyla kuş tutsada bu milli takım'a giremeyecek belli oldu,Milli takım birilerin'in kadrolu yeri olmuş.... Şimdi soruyorum Emir'in mucize üçlükleri ve performansı ile 2 maç'ın sonuç bakımından kafa kafaya oynamış gibi gözüken Milli Takımımız'ı rezil rüsva eden bu herif'e neden sabredilsin !! Kişisel bir nefretimiz yok,Ama Milli takım için yeterli değil.. Banvit,Erdemir,maroussi ayarında takımlar'ı çalıştırsın Milli Takım 1 kaç beden büyük bir gömlek Orhun Ene'ye .. Bundan sonra eğer Şerefli-Gururlu bir insan'sa oturur düşünür.. Ulan hakkatten şöyle şöyle yaptım takıma zarar verdim,Olimpiyat Sözü verip gittik Olimpiyat'a gidemedik,Şampiyonluğun en büyük favorisiydik Çeyrek final'e bile kalamadık.. Ben hakkatten çok kötü bir yönetim sergilemiş.. İstifa Ediyorum !!! Der. !!

Sabır, istikrar.. Evet güzel kavramlar, olması gereken işler ama öyle gelene geçene sabredilmez. Hele böyle potansiyelli bir Milli Takımı'n varsa, sabredilmesi gereken koçunun gelişimi değil, koçunun takımı geliştirmesi olmalıdır. Biz ise koçun kendini geliştirmesi için sabredelim diyoruz. Yanlış şeye sabreder ve istikrar diye tutturursan seneler geçtikten sonra elde bir şey bulamazsın. Kavramlar doğru ama sadece dışardan gelişi güzel, geçilemeyecek işler bunlar.

Eğer Milli Takımın başına artık koçluğunu ispatlamış, güven kazanmış ve güven veren birini getirirsen, çoğu kişi onun takımı geliştirmesi için sabredebilir. Bunda da bir yanlış yoktur. Ama eğer sen bir ülkenin Milli Takım'ı için daha koçluğu tartışılan bir adamı getirirsen, sabredelim bir koçluğu tam öğrensin dersen, o iş yaş işte. Orhun Ene'ye de sabredecek takım elbet bulunur, Banvit ile gelişim gösterir, kademe kademe atlar, eksiklerini giderir. Belki gün gelir tekrar Milli Takımı'n başına geçer ama Milli Takım kademe atlama yeri değil, son kademedir. Ve koçluk gelişimi için istenen bu sabır burada verilemez..

Kaybettiğimiz maçları Türkiye de oynasaydık kazanabilirdik..

Bu açıklamayı yapan adam Değil Koç basketbolda söz söylemeye bile hakkı olamaz..Bundan sonra rica edelim yetkililerden Türkiye katılacağı turnuvalardaki tüm maçlarını Türkiyede oynasın..Yarışmaya Türkiyeden katılalım..Hatta Türkiye düzenlenmeyen hiçbir turnuvaya katılmayalım..Sinan Erdemi taşınır hale getirebilirsek içindeki seyircilerle birlikte olmadı Litvanyaya taşıyalım felan..Yani yeter ki Orhun Ene maç kazansın

Bir de Harun Erdenay'ın Dünya ikinciliği lafından dolayı çok baskı yediklerini söyledi. Vay anasını ya hakikaten mi ? Bunların arkasına sığınacak kadar ezik misiniz ya ?

Klasik istifa et konularından biri, geç kalmıştı bu aralar zaten böyle bir konu.

Devam aynı zihniyete. Kesin çözüm bu çünkü en basit yoldan.

Klasik istifa et konularından biri, geç kalmıştı bu aralar zaten böyle bir konu.

Devam aynı zihniyete. Kesin çözüm bu çünkü en basit yoldan.

Abi, bunun zihniyet ile ne alakası var yahu. Nedir yani bir insan bir göreve getirildiğinde ömür boyu orada olması, başarılı olana kadar kalması şart mıdır?

Asıl bu yanlış da olsa, aman sabredelim, olsun kalp kırmayalım, elbet başarılı olur zihniyetine devam..

''Milli Takım koç yetiştirme, geliştirme yeri değildir. Milli Takım üst seviye koçların takımı geliştirdikleri bir yerdir. Koçun gelişimine değil, takımın gelişimine sabredilir.''

Dünya şampiyonasındaki maddi manevi tavırlarından dolayı o kadar irrte gelmiştiki bu takımdan İlyasova o son basketi atamadığında gerçekten çok mutlu oldum.İkinci turu bile haketmeyen sadece rakibi durdurmaya ,oyunu kötüleştirmeyi çabalayan bir takım dı Türkiye turnuva da; bu kafanın bir benzeri Yunanistan da az önce topladı tası tarağı

Kriterler belirlendikten sonra o kriterler icinde basarisiz olan kisi istifa et sesleri yukselmeden istifa etmeyi bilmeli.Maalesef bizde genel yerlesik duzen bir makama oturanin kovulana kadar o makami isgal etmesi zihniyetine dayaniyor.Orhun Ene kendisi bu takimi secti yada Turgay Demirel ona sectirdi.Oyleyse kadro bahanesi yapamaz.Cenk Akyolu,Sinan Guleri,Izzeti milli takima cagiran kendisi.Hemde cok fazla alternatifi disarida birakarak.Oyun sonlarini cok kotu oynatan yine kendisi.Takimin herhangi bir oyun plani olmamasini bir plan gibi sunan kendisi.Cizilmis bir set yada zekice alinmis bir mola yada herhangi bir surpriz savunma yada hucum kombinasyonu uygulatmayan kendisi.O yuzden artik komik bahanelerle o koltugu isgal etmesin.Bu takim ilk 8 e girmeliydi.Ilk 8 sonrasi 5-6 olmasaydi sanssizlik diyebilirdik ama ilk 8 e girememek hicbir bahaneyle aciklanamaz.
Kendin kadronu kurmus ve en ideal kadroyu olusturmuzsan daha sonraki basarisizliklarin sorumluluguda sana aittir.Bu sadece Orhun Ene icin gecerli bir kriter degil Fatih Terim,Ceyhun Yildizoglu ve Oktay Mahmudi icinde gecerli kriterlerdir yada baska antrenorler icinde.Taraftar bahane duymak istemiyor guzel basketbol,guzel futbol veya guzel voleybol izlemek istiyor.Cunku bu gorevlere talip olanlar bunu amatorce ucretsiz yapmiyorlar.Basarida en yuksek ucretlere talip olanlarin basarisizlikta bunun diyetini odemeleri gerekiyor.Hep destek tam destek gibi sacma kavramlar icinde olamayiz biz.Biz armaya destek veririz kisilere degil.Bizim icin asil oncelik Galatasarayin ve ulkemizin menfaatleridir.Kisilere endeksli degiliz.Bu tabiki bir yenilgide her seyi sil bastan yapalim manasina gelmiyor.Surece bakariz o surecte dediklerinin ne kadarini gerceklestirmis bu kisi.Ona gore kararimizi veririz.

Türk insanları olarak biz duygusal insanlarız ve istifa etmeli denince verilen tepkileri görünce başarı için duyguların törpülenmesi gerektiğini görüyorum. Orhun Ene elinden geleni yapmıştır ama sorun şu ki bu adam yetersizdir ve istifa etmelidir. İyi niyetinden kimsenin şüphesi olamaz zaten ama bu süper kadronun çeyrek final görememesi istifayı gerektirir.

1 ay önce de söylemiştim şimdi de söylüyorum; Bizi Banvit serisinde bu kadar rahatlatan neydi? İlk maçta Göksenin'in Barış'a yaptığı baskı ve buna çözüm bulamayan Banvit'e karşı saha avantajını almamızdı. Orhun Ene o zaman da izliyordu bu turnuvada da izledi sadece.

Elinden geleni yapan, çabalayan, çalışan insanları korumacılık duygusuyla savunuyoruz ama Orhun Ene yetersizin önde gidenidir. Tıpkı Ceyhun Hocanın da iyi niyetli ama yetersiz olduğı gibi.