Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
26. Yabancı Uyruklu Sporcu Sayısı
26.1. Yabancı Oyuncu Hakları
26.1.1. Ülkemizde tescilli her hangi bir kulüpte ümit, genç veya yıldız basketbol
takımında resmi müsabakalarda yer almamış bir sporcu yabancı uyruklu
sporcu olarak sayılır.
İstisna:
Kamu görevi, çalışma veya başka nedenlerle yurtdışında bulunan Türk
ailelerinin çocuklarında, ülkemiz ümit, genç veya yıldız takımlarından yetişmiş
olma şartı aranmaz.
26.1.2. Yabancı uyruklu sporcular herhangi bir ülke vatandaşı olabilir. Bu ülkelerden
birinin vatandaşı iken Türk vatandaşlığına geçmiş ve ülkemiz ümit, genç ve
yıldız takımlarında oynamamış sporcular sadece yabancı uyruklu sporcu
kontenjanında yer alabilir.

25. Sözleşmeli Sporcuların Ümit, Genç ve Yıldız Takımlardan Yetişmiş Olma
Şartları
25.1. Bir sözleşmeli sporcunun ümit, genç veya yıldız takımda oynamış veya bu takımdan
yetişmiş sayılabilmesi için, o kulübün ümit, genç veya yıldız takımında en az bir
basketbol yılı (sezonu) oynamış olması gereklidir.
25.2. 24 yaşından büyük sporcular bu haklarını kaybederler.
25.3. Kamu görevi, çalışma ve başka nedenlerle yurtdışında bulunan Türk ailelerinin
çocuklarında ülkemiz ümit, genç veya yıldız takımlarından yetişmiş olma şartı
aranmaz.
25.4. Kulüplerin geçerli yönerge maddelerine uygun olarak KKTC’den sporcu getirmeleri
durumunda bu sporcuların ülkemiz ümit, genç veya yıldız takımlarından yetişmiş
olma şartı aranmaz.
25.5. Takımların resmi müsabaka kadrolarında ülkemiz ümit, genç veya yıldız takım
kadrolarından yetişmiş olsalar dahi KKTC’den gelmiş iki sporcudan fazlası yer
alamaz. Sonradan (doğumdan başka yolla) KKTC vatandaşlığına geçen sporcular bu
madde kapsamına alınmazlar ve lisansları tescil edilmez.

Tek isnisna KKTC arkadaşlar.Sonradan TC vatandaşı olan bir Türk bile terli statüsünde oynayamaz (Çeştli kuralalra bağlı olan tek bir devşirme oynatma hakkını bir tarafa bırakırsak)

Uğraşırsak belki Shumpert in yerine devşirme olarak oynatabiliriz :) Bakalım transferin kesin olduğuna bile emin değiliz bir dedikodu.
Nik Caner'i pek tanımayanlar geçen sezon Eurocup finalinin tamamını [video=youtube;5Mvspvgkyrc]http://www.youtube.com/watch?v=5Mvspvgkyrc[/video] şuradan izleyip fikir edinebilirler.

Kesin değil bu Kaymak için de nerede ise aynı kesinlikte haberler çıktı hatta ücrete kadar herşey aynı şimdi de Caner işi çıktı

Maccabi'de istiyormuş galiba elamanı

Oktay hocanın gitmesi ne kadar etik değilse, yaşanan gelişmelerde artık ona göre şekillenir. Sonuçta kupaları alamamızın sebebi Oktay hoca değil eğer mutlak somut bir başarıdan söz edilmek istenirse. Sakatlıklar,kadronun eksikliği,oyuncularımızın nba'ye geri dönmeleri fazlasıyla yeterli. Ergin Ataman kötü hoca değil ama 3 kuruş fazla vermekten kaçınan yönetim soruyorum size; hayatınızda kaç kere Galatasaray'ın euroleague'de oynadığını gördünüz? Biz bu tür başarılara açken siz 3 kuruşun hesabını yapıyorsunuz transferlerde olduğu gibi. O Aslan yürekli adam aldığı parayı kuruşuna kadar hak etti zaten. Geldiğimiz nokta? Etik olmadığı için tepkim var. Ergin Ataman kaliteli hoca konu da o değil. Başarısız-lık bir sezon geçirsek yönetimin yaptığına anlam verebilicem ama anlamsız... Ergin- hocayı tut sen beşiktaş milangazdan getir, oyuncularını topla, yav hadi bu sene Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu da olduk. Sevinebilecek miyiz,içinize sinecek mi transferler.Ben başarıyı başarılı bir hoca varken, o hocayı gönderip yerine başka hoca getirerek,onun oyuncularını getirerek istemiyorum.Etik hareket etmedikleri için hiç içime sinmiyor yapılanlar. Haksızlık ettiler Oktay hocaya.. İnşallah Ergin Ataman'ın gelişi bize pahalıya maal olmaz. Kaş yaralım derken göz çıkaracak yönetim ama inşallah yanılırım. Hadi toplayın Mensah Bonsuyu,Arroyoyu,Hawkinsi,Mirsadı,Nevriyeyi.. El ele nice şampiyonluklara koşalım..Hey Allahım. O kadar oyuncu var; bu kadar kısır scoutumuz olduğunu bilmiyordum. At gözlüğüyle baktığımız müddetçe ne euroleague görürüz ne de ligde şampiyonluk.Böyle devam edildiği müddetçe ligde final oynamayı başarı,euro cup'da da gruptan çıkmayı.. İnşallah ben yanılıyorumdur, ben yazdıklarımı yutmaya razıyım.

Valla dedikodulara göre her gün biri imza atıyor, bir günü Sofoklis, bir gün Andersen, bir gün Cenk Akyol, bir gün Hawkins. Şimdi de Medley.

Umarım büyük hayal kırıklığına uğramayız.

Nik Caner Medley hakkında nette biraz araştırma yaptım
genelde yorumlar çok iyi
29 yaşında 2011 de ispanya liginde en iyi 5 e seçilmiş
geçen senede eurocupta en iyi 5 e seçilmiş
geçen sezon % 32.5 - 3 sayı, % 57.8 - 2 sayı, 6.4 ribaunt ve 13.5 sayı ortalamaları tutturmuş
ispanya liginin kalitesi gözönüne alındığında bence iş yapacaktır
ismi geçen diğer oyuncuların euroleague de olmamamız sebebiyle sorun yaratacakları kesin
bence iyi bir transfer olabilir

Milli Takım'da 5 tane oyuncumuz var (Ender Arslan, Furkan Aldemir, Göksenin Köksal, Sertaç Şanlı ve İlkan Karaman) bu gerçekten çok güzel birşey Cenk Akyol'u da transfer edersek Milli Takım'da oynayan 6 oyuncumuz olacak

Medley'in de oynadığı yukarıda verilen maçı izledim. Oyuncu olarak yetenekli, fiziği falan özellikle ribauntları çok iyi, ancak bana biraz takımdan kopuk oynuyor gibi geldi. Yani takımda 3-4 kişi kendi aralarında oynuyor, medley bunlara katılamıyor sanki, eline top geçerse iyi hareketler yapıyor, sonra (sadece bu maçta böyle olmuş da olabilir) bitirici noktalarda sayıları atamadı, çoğunlukla faul ile durduruldu, faul atışlarını iyi değerlendirdi. Sonuç olarak, iyi bir takım oyuncusu olduğu noktasında emin olamadım. Bu anlamda Kaimakoglou sanki daha bir takım oyuncusu gibi.

Bu arada hep böyle iddialı isimlerin söylentileri çıkıyor, yani beklentiler çok yükseldi, bu transferler gerçekleşmezse, daha düşük oyuncular alınırsa büyük hayal kırıklıkları yaşanabilir.

O. Mahmuti tartışmasına bence artık son vermeliyiz. Bu konuda hemen her şey söylendi. Bazı arkadaşlar hala Mahmuti'nin iyi hoca olup olmadığı konusu ile gönderiliş biçimindeki yanlışlığın farklı şeyler olduğunu sanki kabul etmek istemiyorlar gibi yazmaya devam ediyorlar.

Hem sonra, neden siyah-beyaz gibi, ya "kahraman" ya da "hain" olarak kategorize etmeye çalışıyoruz. İkisinin arasında bir yere koyamaz mıyız. Mesela 100 üzerinden puanlayarak da değerlendirebiliriz. Zaten sanırım böyle bir durumda 100 diyen de olmaz, 50 diyen de olmaz. Tahminimce çoğunlukla 60 ila 90 arasında puanlar gelir.

Çoğu arkadaşın dediği gibi asıl sorun gönderiliş şekli, yani önce anlaştık diye açıklama yapıp sonra bir türlü imzalanmaması, yetmiyormuş gibi hiç bir resmi açıklama yapılmadığından bilgi kirliliğine neden olunması, taraftarın her iki yönde de tatmin edilme ihtiyacının hissedilmemesi vs. vs. bunlar hep yazıldı çizildi... Bence artık önümüze bakmalıyız.

İmama kızıp ta camiyi terketmeyeceğimize göre :) yeni hocamıza ve yeni teknik - idari kadroya (bu arada müjde M.Tümer de gitmiş) haksızlık yapmamalıyız. Desteklemeli ve yine yanlışları eleştirmeye devam etmeliyiz
diyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...