Person Of Interest

person-of-interest.jpg

Yapım:
- ABD
Tür:
Dram, Gerilim,
Yönetmen:
David Semel, Richard J. Lewis,
Oyuncular:
Michael Emerson, James Caviezel, Taraji P. Henson, Courtenay Taylor, Emilio Delgado, Raymond Mamrak, Naeem Uzimann, Anthony Mangano, Chris Chalk, Heather Pence, Yarc Lewinson, Gerard Ender, Gregory Lay, Richard O\'rourke, Kevin Chapman, Susan Misner, Alfredo Narciso, Gina Hernandez, Jermaine Crawford, James Hanlon, Brian D\'arcy James,
Senaryo:
Jonathan Nolan, Greg Plageman,
-
Yapımcı:
J.J. Abrams, Jonathan Nolan, Bryan Burk, Greg Plageman, Ben Brafman, Stephen Semel, Margot Lulick,

---

Konusundan önce zaten Michael Emerson gibi bir usta ve Jonathan Nolan gibi bir beyinle J.J Abrams gibi bir yapımcıyı aynı satırlarda okumak ister istemez heyecanlandırıyor. 1. Sezonu başlayalı 7 bölüm olmuş. Barcelona maçının stresini biraz atmak için uğraş ararken tesadüfen denk geldim. İlk bölümü izledikten sonraki yorumum ise "daha önce nasıl görmedim ben bunu ! "

Spoiler'a girmeden konusuna değinecek olursak 11 Eylül olaylarından sonra hükümet gizli bir alet yaptırır. Alet şehirdeki 10.000'den fazla kamera,ses dinleyicisi, telefon görüşmeleri ve maillerden yola çıkarak olası suç olaylarını listeler. Ancak hükümetin istediği büyük suç olaylarıdır. Makine ise büyük küçük hepsini listeler. Finch(Michael Emerson) ve geçmişte orduda görev almış ancak karısı öldürüldükten sonra hayattan bezmiş ayyaş bir evsize dönüşmüş Reese(James Caviezel)'de kendi imkanlarıyla bu olası suçları engellemeye çalışır.

Daha bir bölümü izemiş biri olarak konu her ne kadar her bölüm ayrı birini kurtarıcaklar gibi görünse de bir de büyük resim var. Mutlaka ilerde daha güzel konular olacaktır ki 11 Eylül'e de sık sık göndermeler yapılıyor.
 

Üst