Peşkeşe devam!

Rezilliğe Tuncay Özilhan' da isyan etmiş.

Salon konusuna gelince...

Keşke sadece salon yaparak spora katkı yapılabilseydi.

Evet Fenerbahçe kulübü salon yapıyor ama biliyor musunuz ki o salon aslında yapılması planlanan alış-veriş merkezinin yan unsuru.

Yani yapılacak alış-veriş merkezinden jenere edilecek para ile yapılacak bir yatırım ve arsası hediye ve tahsisli.

Açık ve net bir şekilde ifade ediyorum. Aynı şartlarla biz de bir salon yapmaya hazırız.

Zaten uzun yılardır merkezi bir yerde arsa arıyoruz. Buyursunlar gelsinler. Konuşalım, görüşelim.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/basketb ... sp?gid=229
 
Bu kadar alenen nasıl böyle birşey yapılıyor anlamak güç. Devlet diye birşey yokmu? Mecidiyeköy arazisini verdiğimizi gözardı edip bizim stada beleş diye laf atanlar buna neden ses çıkarmıyorlar acaba?
 
Adını Galatasaray'ın efsanevi forvet oyuncusu Metin Oktay'dan alan Metin Oktay Tesisleri, Florya'da 80 hektarlık bir alanda kuruludur.

Metin Oktay Tesisleri; Merkez Yönetim Binası, Kamp Binası, dört adet tam boy futbol sahası, Genç Takım Tesisleri, Kapalı Spor Salonu, Galatasaray Futbol Okulu, Galatasaray Hastanesi, restoranlar, eğlence alanlarının yanı sıra Galatasaray Basketbol ve Voleybol takımları için yapılmış olan eğitim tesislerinden oluşmaktadır.

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'nın yetkisi altında bulunan Futbol Okulu, ülkenin dört bir yanından seçilen küçük oyuncular için kalitesi resmi açıdan tamimiyle onaylanmış bir okul durumundadır. Yatakhanelerde kalan çocuklar bakanlığın eğitim programına uygun olarak eğitim görmektedir.

Florya Metin Oktay Tesisleri, aşağıdaki parsellerden oluşmaktadır

Tapulu arazi
22,627 m2

GSGM (Bedelsiz Kullanım Hakkı)
19,250 m2

Hazine'den (İrtifak Hakkı)
68,347 m2

Toplam Arazi
110,224 m2

İşgal Altındaki Hazine Arazisi
30,347 m2

Net Alan
19,877 m2

Tesis Yönetmeni
Fahri Yılmaz

Kaynak : google değil Galatasaray Spor Kulübü resmi internet sitesi
http://www.galatasaray.org/kulupbilgi/p ... florya.php
 
Rezillik bugün son noktasına ulaştı ve m²' si 2.75 olan arazi Fenerbahçe' ye 1'den verilerek 58 milyon TL gibi komik rakama Ataşehir arazisi Fenerbahçe' nin oldu. Neden oldu? Çünkü ihaleye başka kimse girmedi. Neden girmedi? Çünkü 30 yıl kullanım hakkı önceden Fenerbahçe' ye peşkeş çekilen arazinin sahibi olsanız ne yazar? 30 sene sonra ancak yatırım yapabileceksiniz. Böylece hiç bir firma girmeyince ihaleye Fenerbahçe komik teklif verip ihaleyi kazandı. Bu konunun mutlaka üzerinde durulması gerek.

Mesela önce

1) http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bim ... Entry.aspx buradan başbakanlığa başvurmak gerekiyor.

2) Sonra http://www.mimarlarodasi.org.tr/index.c ... sub=gercek adresinden aynı başvurunun buraya da yapılması gerekiyor.

3) Gerekirse Rekabet Kuruluna http://www.rekabet.gov.tr/index.php?Say ... ik&icId=91 başvurulması

4) hatta avukat arkadaşların Danıştay' a yürütmeyi durdurma ve ihalenin iptali için başvurması gerekiyor. Elimizden geleni yapmalıyız. Bireysel olarak, taraftar olarak sizin yapmanız gerekenler ilk 3 madde.

Lütfen kimse üşenmeden gerekirse kopyala yapıştır yaparak bu 3 kuruma başvursun. Başvursun ki bu rezaleti durdurabilelim. Yoksa çok geç olacak.
 
HEMEN başbakanlığa yolladım mail...yazdım başka böyle ucuza vereceğiniz yer kaldıysa telefonumu yazdım..eğer dönerseniz sizide görürüm!!
 
Eren Bekdemir' Alıntı:
HEMEN başbakanlığa yolladım mail...yazdım başka böyle ucuza vereceğiniz yer kaldıysa telefonumu yazdım..eğer dönerseniz sizide görürüm!!

Çok iyi yapmışsınız diğer 2 kuruma da başvurursanız memnun olurum. Özellikle Mimarlar Odasına. Çünkü onlar Danıştay'a iptal davası açabilirler.
 
Rezillik hala devam ediyor.

http://sabah.com.tr/Yasam/2010/01/06/fe ... _kra_gecti

Fener, araziyi "2010'a 3 kala" aldı, 45 milyon TL kâra geçti


F.Bahçe, 29 Aralık günü yapılan ihaleyle Ataşehir'deki araziyi 58 milyon TL'ye aldı. İhale 3 gün sonra olsa, rayiç bedel artacaktı. Kulübün kârı 45 milyon TL
FENERBAHÇE'YE yılbaşı piyangosu vurdu. Kulüp, İstanbul Ataşehir'deki araziyi, 29 Aralık 2009'da yapılan ihaleyle 58.2 milyon TL'ye aldı. Ancak, ihale 3 gün sonra yani 2010'da yapılsaydı rayiç bedel artacak ve Fenerbahçe'nin en az 103 milyon TL ödemesi gerekecekti. Kulübün elde ettiği 45 milyon TL'lik kâr, ihaleyi yapan Kadıköy Belediyesi'nde de tartışmalara yol açtı.

BÜTÇENİN DÖRTTE BİRİ
SABAH, 2007'de "Fenerbahçe'ye 100. Yıl Kıyağı" manşetiyle, kulübe Ataşehir'deki 58 dönümlük arazinin "çok uygun şartlarda" kiralandığını duyurdu. Sonunda, ihalenin tekrarlanması kararlaştırıldı. Arazi, 2010'a üç gün kala, bölgede belirlenen bin 26 TL'lik metrekare rayiç bedeli esas alınarak satışa çıkarıldı. İhalenin tek katılımcısı olan Fenerbahçe, araziyi 58.2 milyon TL'ye, 2037'ye kadar kiraladı. Ancak ihale 1 Ocak 2010'dan sonra yapılsaydı, Ataşehir Belediyesi Kıymet Takdir Komisyonu tarafından belirlenen metrekare başına bin 800 TL'lik rayiç bedel esas alınacaktı. Bu durumda Fenerbahçe, arsaya en az 103 milyon 892 bin TL ödemek zorunda kalacaktı. İstanbul'da yapılması düşünülen finans merkezine komşu olan bu değerli arsanın çevresinde ise arazilerin metrekaresi 2 bin 500 ile 4 bin TL arasında değişiyor. Satış; 2010 yılının ilk belediye meclis toplantısında da gündeme geldi. AK Parti Grup Başkan Vekili Avukat Fatih Kaya'nın sözleri toplantıda sert tartışmalar yaşanmasına neden oldu. Fenerbahçe'nin taraftarlarına, '2010 Hediyemiz' olarak internet sitesinden duyurduğu satışta Kadıköy Belediyesi'nin 45 milyon zarara uğratıldığını savunan Kaya, "Bu bedel belediyenin 2010 bütçesinin dörtte biri. Belediye başkanımız, 'Acelemiz var, 2009'da satacağız' şeklinde konuşmuştur. Üç gün daha beklense Kadıköy halkı kazanacaktı. 2009 aceleciliği belediyeyi zarara uğrattı" dedi. Ataşehirliler Derneği de suç duyurusunda bulunacak.

TEK TEKLİF FENERBAHÇE KULÜBÜ'NDEN
Kadıköy Belediyesi Encümen Salonu'nda yapılan ihaleye, Fenerbahçe Kulübü'nden başka kimse teklif vermedi. Araziye, 10 bin kişilik Fenerbahçe Ülker Kapalı Spor Salonu ile otel ve alışveriş merkezinden oluşan 'Alpella Gençlik Şehri' projesinin yapılması öngörülüyor.
 
1) Adamların stadları kaçak yapıldı. Ne belediye sordu ne başka birşey! Ne itfaiye raporları dikkate alındı ne de şehire getireceği trafik yükü.
2) Faruk Ilgaz Tesisleri' de kaçak yapı. Orda Kalamış Tesislerimizdeki binadan çok daha büyüğünü imar planına aykırı olarak yaptılar. Yetmez gibi Fenerbahçe TV' de Fenerbahçe Kurumsal' da ballandıra ballandıra anlatıyorlar. O da yetmedi denizi doldurup havuz yaptılar. Bütün bunlar olurken yargı kararı çıktı ve Kadıköy Belediyesine imarsız yeri yıkın talimatı verildi. Ama Kadıköy Belediyesi sözde sosyal demokrat Belediye benim yıkım aracım yok diyip işin içinden sıyrıldı.
3) Todori Tesisleri diye övündekleri yer Maliye Bakanlığı tarafından halktan alınıp bir Kulübe verildi. Kiralama bedeli nedir niye başka kulüpler bu ihaleye davet edilmemiştir belli değil.
4) Samandıra Tesisleri' nin kullanım hakkı verilirken o tesislerde halka açık kısımlar yer alacağı yazılıydı. Fenerbahçe buna uymadı. Orman arazisi üzerinde kurduğu tesisleri halka açmadı. Bir bölümünü bile açmadı. Bunun için dava da açıldı. Ama ne oldu? Dava sonucunda mahkeme araziyi terket kararı verdi. Kararı uygulayacak merci nerde peki? Faruk Ilgaz' daki gibi o da yok ortada.


Tesis tesis diye övündükleri herşeyin bir de arka planı var. Görüyorsunuz işte. Ama bunlarla uğraşan yok. Haksız elde ettikleri bunca şeye rağmen bizim camiamızda itiraz eden yok. Oysa bizim stadımız için kıyamet kopartıldı bu ülkede. Haksız yere bir sürü şey yazıldı çizildi. Toparlanıp şu adamlara hadlerini bildirmemiz gerekmiyor mu?

----------------------------
 

Üst