Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..
Emre Yuksel' Alıntı:
Darius Miles- Portland arasında sanıyorum salary cap ile ilgili bir problem var.. Ne olduğunu tam bilmiyorum ama Portland'ın çıkarları için Miles'ın başka bir takımla anlaşmaması lazım.. Cap te görünme / görünmeme davası, tam bilmiyorum.. Hatta Portland GM i tüm takımlara Miles ile anlaşma imzalamayın diye mail bile atmıştı ama Miles , Memphis için oynamaya başlayınca Portland karışmış.. Gm ile takım sahibi birbirine girmiş.. Bu gece Portland ile oynuyoruz ya.. Karışsın ortalık karışsın.. Kaynasın kazan.. Oyuncular da birbirine girsin.. Başka türlü yenemeyiz bunları..Yarından sonra sorunlarını çözerler..
abi eski sayılır o mevzuu bi 10 gün falan oldu...
miles 2006 yılında portland oyuncusu iken sakatlıktan dolayı basketbolu bıraktığını açıkladı...
böylece kontratı sigorta şirketine devrolmuş oldu...
portland onun kontratından kurtulunca lüks vergisinin altına düştü salary capide epey hafifledi ve yeni oyuncular falan aldı...
ancak bu sezon başı miles sakatlığının tamamen geçtiğini ve basketbol oynamak istediğini belirtti...
evvela resmi hazırlık döneminde 6 maç boston ile oynadı ancak boston onunla garanti kontrat yapmadı...
daha sonra sanırım memphis ile 10 günlük kontrat imzaladı ve bu dönem içinde 2 maç daha oynadı ancak memphisde onunla garanti kontrat yapmadı...
miles herhangi bir takım ile bir 10 günlük kontrat yapıp 2 maç dahi oynasa geçici kontratı bitince garanti kontratı sigorta şirketinden karşılanacak ancak maaşı portland'ın salary cap'ına etki edecek...
çünkü nba de basketbolu bırakmanıza sebep olacak sakatlık teşhisi aldıktan sonra 10 maç oynarsanız teşhis iptal oluyormuş...
şimdi tekrar memphis ile 10 günlük kontrat imzalamış eğer memphis 2 maç oynatıp salarsa miles'ın maaşı portland'ın salary cap ine eklenecek...
edit
18 milyon dolarmış kendisinin maaşı bu arada...