Radyo Tiyatrosu ve Arkası Yarın

Bu gece daha doğrusu bu sabah ekşisozluk'ten TGRT FM'in sitesindenradyo tiyatroları ve arkası yarınlar indirilebildiğini öğrendim. Google'da aramamla beraber şöyle bir site buldum.

seslikitap.blogspot.com

Oldukça iyi bir kaynak.

Agatha Christie'nin 40 -50 civarında kitabını okumuştum, onla başlıyorum Radyo tiyatrosu ve Arkası Yarın serüvenime. Yazarın kelimelerle tarfi edilemeyecek romanı On Küçük Zanci ilk arkası yarınım olacak. 10 bölümü var. Yalnız kitabı okumadıysanız, dinlemeyin. Polisiye okuyucusu olmaya gerek yok, On Küçük Zenci oturup bir gece de bitireceğiniz müthiş bir kitap çünkü.

Sanırım birçok Radyo Tiyatrosu polisiye eserler. Daha fazla bilgisi olan var mı bu konuda acaba?
 
Wikipedia'dan çeşitli eklemelrde yapmaya çalışacağım buraya. Şu anda çeviremiyorum, canım istemiyor ;ama kısaca ilk cümleleri çevireyim.

Radyo tiyatrosu yaygın popülaritesini gelişiminin ilk 10 yılllık kesiminde 1920lerde kazanmış. 1940'lara kadar en büyük uluslararası eğlence aracıymış.1950'lerde televizyonun icadıyla beraber, popülerliğini bir nebze kaybetse de, bazı ülkerlerde bir daha geniş seyirciler kazanamamış, eski radyo tiyatrosu kolleksiyonerlerin ve müzelerin arşivlerinde hayatta kalmış.

wikipedia'da Radio Drama başlığını okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz ayrıca.
 

Üst