Real Madrid CF - Galatasarayımız

380795038.jpg

Madrid Başkanı.
 
Evimizde yenemeyeceğimiz takım yok bu sene ve göreceğiz zaten inşallah hepsini kazanacağız. Podolskiyi de geldi sayarak bu kadro Türkiye Ligi'ne bu sene yeter, seneye Şampiyonlar ligi için bir stoper,gerekirse bir playmaker,birde yırtıcı forvet transferleriyle birlikte uyum yakalanırsa taş gibi takım oluruz.
 
Mesut sakatlanıp oyundan çıkarken Fatih Terim sırtını sıvazlamak için elini uzatmış, Mesut Bey hiç takmamış yoluna devam etmiş.
 
Dünyanın bana göre şu anda en iyi 3. takımı olan bir takıma karşı 2-1 ile kaybetmek de bence büyük başarı. İlk yarıdaki oyundan memnunum. Zaten sivrilen ve sırıtan isimler kabak gibi ortadaydı, o yüzden değinmeme lüzum yok.. Eboue sakatlandığında Ujfa ve Melo'nun sahiplenmeleri de ayrıca memnun etti beni, yabancılardan bunları görmek güzel gerçekten..

Fatih Terim'in de maçtan sonra dediği gibi : '' Daha iyi günler yakın ''
 
Herseyden ote cok karakterli oyunculara sahibiz. Bu kadar kisa surede kaynasan arkadas olan birbirine yardim eden bir takimi olusturan herkese cok tesekkur ediyorum.

Felipe melo nun bonservisi kesinlikle alinmali adam kendini vermis bu takima Eboue nin pozisyonunda ciddem duygulandim Ujfa Melo Kazim hepsi nasil tepki verdiler valla bunlari gormek cok guzel. Oyuna bakarsakta Real ustundu ama bizde fena degildik Elmander son dakika atsa penaltilarda biz kazanirdik diye dusunuyorum

Muslera muhtesem bir kaleci cidden gitmezse eger 5 sene kaleci sorunumuz yok.

Ayrica tek forvet oynamamamiz gerekiyor ilerde baros ve elmander cok yalniz kaldi. Hos ikinci yari Kazim sag kanada gectikten sonra o aciklik gitti eger Podolski gelirse yine 4-3-3 ilerde baros kazim podolski oynar gibi duruyor.

Son sozde orta saha icin ikinci yarida giren 4 lu yekta ayhan engin ceyhun oldukca etkiliydi bana gore yedek kulubeside bizde iyi calisiyoruz goruntusunu verdi Fakat sabri aydin artik gercekten bu takimda yeriniz yok bu kadar kaliteli adamlarin yaninda cok fazla siritiyorlar buraya bir cozum bulmak lazim.
 
Yabancı futbolcular gayet iyi durumdalar. Selçuk ve biraz da Kazım dışında elle tutulur yerli oyuncumuz yok maalesef. En azından dünkü maç için..

Türkiyede bu defans idare eder ama dışarıya açıldığımızda berbat durumdayız.

Uzun bir aradan sonra isyan eden oyuncu da gördük :)
 
real madridle oynadık bence şimdilik haddimizi bilmemiz lazım..Daha yeni kadromuz yavaş yavaş daha da iyi olacağız inşallah..ayrıca stopere hızlı adam transferi lazım hep ağır kalıyor savunma her maçta görüldü..ama bu sene umutluyum seneye 1-2 iyi takviyeyle avrupada iyi işler yaparız..
 
Neden sağ içte Yekta denenmiyor? Maçın sadece ilk yarısına baktım. Hakan Balta yine aynı. Diğer oyuncular toparlanmış. Ama Sabri sağ içte çok sırıtıyor. Ne yaptığını bilmeden koşuyor. Yekta denenebilir.
 
evet mactan önce dedik ki fatih hoca insallah semih'le baslar. hata yapsa da Gs bir sey kaybetmezdi.

ama ne oldu yine vazgecmedi aliskanliklarindan 2 tane aynı tip agir adamla basladi. real'in pozisyonlari araya atilan toplarla geldi.

bu takima bir kaleci sart. muslera'nin kalede oynadiğina inanmiyorum ben(!)

kafa toplarini yine rakibe verdik. real madrid'de olsa karsidaki yapilmamali bu hatalar. cok rahat bir kafa golüyle mac esitlendi..

tandem error veriyor. lig'de giderde ondan sonraki sezon Allah büyük.

bugun bir kez daha gördük ki orta sahada sabri ile gitmez. ujfa'nın tandeme kaymasi ve sabri'nin bek'e gecmesi sart.

sol acik ve playmaker oyunculara ihtiyacimiz var. Melo gömülü oynamasi selcuk'u da biraz zorluyor.

forvet transferine bu sezon gerek yoktur. bugun baros'a sovenler, live macinda öven adamlar. ayrica top gelmedikten sonra yakin markajli baros ne kadar etki olabilir ki?

Muslera-Ujfa-Melo-Eboue-Hakan-Selçuk iyi isimlerdi. Eboue'nin biraz daha zamana ihtiyaci var. ama kisa sürede kumasini belli etti.

kisa süreli oynasalar da yekta ve engin cok iyi alternatif olacaklardir bu takima. özellikle engin'den cok umutluyum. sabri ile orta saha da maceraya girmeye gerek yoktur. yekta orayi rahat götürür.

ve caglar-servet-gökhan zan-aydin kendini gelistiremezse emre colak; bu adamlarin isi yok madrid'den bakinca...

rahatlikla soyleyebilirim ki ; yabanci sinirlamasi bize yaramiyor. turk futbolunun onunu kapayan en buyuk nedenlerdendir.
 
İlk yarım saat güzel top çevirdik ama Servet'in çıkmasından sonra hem savunma kademesinde hemde duran toplarda adam adama savunmada önemli sorunlar yaşadık.İkinci yarı bir ara top değmedi ayağımıza,değen topu da 8-10 saniyede kaybeder olduk.Yine de hazırlık maçı ve eksikleri görmek açısından iyi oldu,en azından bu maçla birlikte hangi oyuncumuz hazır hangisi değil (yabancılar hariç) açık şekilde görüldü.
 
Bu maçta en çok Melo´yu beğendim. Real Madrid gibi bir takıma karşı sürekli dikine oynadı, top kontrolü ve oyunu açışı çok iyidi. Gergin anlarda takımı sahiplenişi, sürekli direktif halinde olması da güzeldi. Böyle bir oyuncu izlemeyeli seneler olmuştu..

Şu Hakan Balta denen adamın yerine Çağlar´ı koysa Fatih Hoca bence daha çok verim alır. Çünkü Hakan Balta benim bu yaşıma kadar görmüş olduğum en vurdumduymaz oyuncu. Top ayağına geldiğinde yüreğimin ağzıma gelmesini istemiyorum artık !
 
Melo gerçekten müthiş bir adam. Hem fiziği, hem tekniği, hem hırsı, hem de sahiplenmesi ile.. Eboue de aynı şekilde ne kadar yararlı olacağını gösterdi. Goldeki takibi, Ramos'u geçişi, ve pası güzeldi. Onun dışında da zaten ataklarımızın çoğunda katkısı vardı. Muslera ise kalede güven vermeye devam ediyor. Higuain ile karşı karşıya olan pozisyonda ayaklarından hemen topu aldı. Cepheden gelen şutlarda başarılıydı, zamanlamalı çıkışları güven veriyor. Zaten yediği gollerde de hatası yoktu.

Ama Sabri orta sahada olmuyor, bu ısrar neden hala çözemedim. İkinci yarı top yapamazken, her topu Real'e verirken pas hatası yapmayan, doğru yerlere topu aktaran tek adam Yekta'yı değil de Sabri'yi kullanıyoruz hala orta sahada. Umarım bu denemelerden vazgeçer Fatih Hoca. Yekta'yı daha fazla izleyebiliriz bu sayede.
 
Çıkan kadro ile gol atabilmemiz gerçekten mucize. Gidip orada skora oynamanın manası neydi anlayamadım. Altı üstü bir hazırlık maçı. Tam 7 defansif oyuncu ile oynadık. Kimse kusura bakmasın ama ben 2-1 yenildik diye sevinemeyeceğim. Gidip topumuzu oynamaya çalışıp 3-5 yemeyi tecih ederdim. Ujfa-Servet-Gökhan-Hakan-Melo-Sabri-Eboue...
Eğer ligde de bu kafayla oynarsak gol bulacağız diye çok kıvranırız.

Biri bana bu kadro ile nasıl gol bulacağız açıklamaya çalışırsa hakaten çok sevinirim...
 
Çıkan kadro ile gol atabilmemiz gerçekten mucize. Gidip orada skora oynamanın manası neydi anlayamadım. Altı üstü bir hazırlık maçı. Tam 7 defansif oyuncu ile oynadık. Kimse kusura bakmasın ama ben 2-1 yenildik diye sevinemeyeceğim. Gidip topumuzu oynamaya çalışıp 3-5 yemeyi tecih ederdim. Ujfa-Servet-Gökhan-Hakan-Melo-Sabri-Eboue...
Eğer ligde de bu kafayla oynarsak gol bulacağız diye çok kıvranırız.

Biri bana bu kadro ile nasıl gol bulacağız açıklamaya çalışırsa hakaten çok sevinirim...

Mazhar 7 isim yazmışsın bunların 5 tanesi kendi mevkilerinde oynuyor zaten. Geriye Sabri ve Ebuoe kalıyor. Sabri'yi orta sahada denemesi yeni değil hocanın. Bu maçta tam olarak görmüştür Sabri'den orta saha olmayacağını.
 
Önemli olsan kazanmak yada gidip toğumuzu oynamak değil. Takım olmayı başarabiliyormuyuz? Kenetlenebiliyormuyuz? İşte dün ki maçta ben bu kenetlenmeyi takım olmayı gördüm. Yemişim kötü futbolunu, skorunu. Bunlar zaten gelir zamanla
 
Stoperden bozma sağbek, sağ bekten bozma sol açık, sağ bekten bozma orta saha ile oynuyoruz Kaan farkında mısın? Sence dünkü oynadıımız futbol Galatasaray'ın oynamaya çalışacağı oyun tarzı mıydı bütün sezon?
Ben dün fark yemeyelim moralimiz bozulmasın diye çıkıp maç yapmaya çalıştığımızı düşünüyorum. Bu şekilde hazırlık maçı yapılmaz. Eğer hazırlık maçı olmasa ben bu şekilde oynamayı anlayabilirim ama adı üstünde hazırlık maçı.
Şunu söyleyim çıktığımız kadro ile oynayacaksak sezon içinde allah hepimize sabır versin. Gol atacağız diye baya bi yıpranırız tribünde.

Son olarak şunu söylemeliyim. Bir maçta 6-7 tane duran toptan pozisyon verdik. Hemde öyle böyle değil. Adamlar fotoğraf çektirerek kafa vuruyor her pozisyonda. Çok canımız yanacak sezonda kendini belli etti.
 
Mazhar sen haklısın. Ben bu şekilde ki fikirlere tahammül edemiyorum kusura bakma. Kesin cümlelerle yapılmaz edilmez!!! Bundan vazgeçelim genel olarak.
Bence de Ulfa ortada Sabri bekte oynasa daha iyi ama takımın başında biri var saygı duymak lazım. Adı üstünde hazırlıklık maçı deniyor hoca. Yan top konusunda maalesef ki haklısın inşallah çözüm bulunur.
Birde yapılan transferlere göre bu bozma adamların hepsi yerli yerine geçeceğini unutmayalım.
 
İnşallah deyim ama benim nedense pek umudum yok. Neden mi? şöyle söyleyim... 4.5M euroya Yektayı almışsın, Selçuk'u almışsın, Melo'yu almışsın, Ceyhun'u almışsın... Ama orta sahanda devşirme adam oynatıyorsun. Neden. Çünkü bir araba gol yiyip madara olmak istemiyorsun hazırlık maçında. Ben böyle hissettim dün. Benim açımdam son derece boşa yapılmış bir hazırlık maçıydı. Bence daha dişimize göre bir takımla (Hamburg, Totthenam gibi) oynayıp sezon içinde oynamaya çalışacağmız futbolun provasını yapsak daha verimli olurdu.
Umarım yanılırım ama takımımızın henüz hazır olduğunu düşünmüyorum. Özellikle işin hücum tarafında çok kısırız. Zaten saydığımız orta sahadan nasıl bir verimlilik yada hücum varyasyonu bekleyebiliriz ki...
 

Üst