Şampiyonlar Ligi 2014-2015

Chelsea son dakikalarda Demba Ba'nın golüyle turu geçen taraf oldu. Mourinho'nun oyuncularıyla yaşadığı sevinç de görmeye değerdi. Beklediğim gibi Chelsea turu geçti ve ben de buna acayip sevindim. Mourinho'nun her gittiği yerde yaşattığı o mücadele ruhu ve heyecan her zaman ilgimi çekiyor. Yine yapacağını yaptı Reis. Belki CL şampiyonu olamayacak, belki eleştirilecek ama Chelsea CL şampiyonu olduğu yıla göre de sahada tam anlamıyla fark ettiriyor. Takipteyiz ama zor olacak işleri.

Real Madrid de turu kolay geçti demiştim ama öldü öldü dirildi resmen. Ronaldo'nun olmamasıyla birlikte takımda bir kalite eksikliği hissediliyordu. Üstüne Di Maria da penaltı atışını kaçırıp Dortmund 2-0 öne geçince Real Madrid maçın büyük bölümünde kabus gördü. Sonuçta tur atladılar ama SOS de verdiler yani.
 
Chelsea'nin elemesi beni şaşırttı açıkçası Paris banko gol bulur diyordum.Chelsea en son Şampiyonlar ligini kazandığında Napoli'yi ilk maçı 3-1 kaybetmesine rağmen rövanşta 4-1 yenerek elemişti.Daha sonra önce Barcelona sonra Bayern'i yenip şampiyon olmuştu.Yine aynı rakipler önünde İmkansız gibi duruyor ama işin içinde Mourinho olunca acaba mı diye düşünüyor insan.
 
Beklediğim gibi Atletico ve Bayern de tur atladı. Barcelona bu sene erken veda etti.

Kadro avantajı Bayern'den yana. Real Madrid de bu sene iyi bir hava yakaladı tekrardan. Atletico ve Chelsea ise mücadele gücü yüksek takımlara ve hocalara sahipler. Gönlümden Real Madrid-Chelsea veya Bayern-Chelsea finali geçiyor. Mourinho da kupayı alsın istiyorum. Yani yarı final eşleşme isteğim;

Bayern-Real Madrid
Chelsea-Atletico
 
Real Madrid-Bayern Münih
Atletico Madrid-Chelsea

Eşleşmeleri oldu.Bayern ve Atletico favoriler bence ilk maçlar İspanya'da oynanacak.
 
Bayern, Real Madrid'i çok ekstra durumlar olmadığı sürece eleyecektir. Bayern'i eleyebilmek için belli bir süre takım halinde kapanmak lazım. RM bu yolu kendine biraz ters görüyor. Mou zamanı Barca maçlarında deneyip çoğunda istedikleri sonucu almalarına rağmen geleneklerine ters. Topu kontrol edip, hücum yapıp Bayern'i elemek çok zor gibi duruyor. Bayern ve Barca sevmesem de bambaşka takımlar. Atletico, Nou Camp'ta ilk maç yarı sahayı geçemedi. Diego'nun olağanüstü şutu vardı. İçerde ise ilk devre çok çok iyi oynadılar ama ikinci 45 dakikada yine kapanmak zorunda kaldılar. Velhasılıkelam ne kadar RM'yi istesem de zor görüyorum tur şanslarını.

Atletico-Chelsea ise çok dengede. Her sonuca açık 2 maç oynanacak. Chelsea bizim ilk maç gibi bir 90 dk çıkarırsa bu turda diğer 90 dakika yetmeyebilir kendilerine. Mou yolunu bulacaktır. Atletico kıl payı favori gözükse de Chelsea diyorum.
 
Bu sıralar beklediğim gibi gerçekleşiyor her şey. Kura da öyle olmuş. Jose Reis için her şey yolunda gidiyor diyebiliriz. Atletico her ne kadar çok iyi oynasa da Jose tekrar çıkışa geçmek için her şeyini ortaya koyacaktır ve bu turu geçecektir. Finalde de Jose'nin intikam kurbanı kim olacak göreceğiz.
 
İlk maç sonuçları;

Atletico 0 - 0 Chelsea

Chelsaea tüm maç savunma yaptı ve istediğini aldı. Mourinho Stamford Bridge'de istediğini alıp finale yükselecek takım olacağını düşünüyorum. Yinede temkinli olmak lazım. Chelsea'de ilk maçta sakatlanan Cehc ve Terry sezonu kapattı. Takımın bel kemiği Lampard ve Obi Mikel kart cezalısı. Atletico'da ise Gabi kart cezası yüzünden diğer maçta oynamayacak.

Real Madrid 1 - 0 Bayern

Madrid 18. dakikada Benzemanın attığı golle maçı kazandı. Bayern'de tipik Guardiaola takımı olmuş. Maç içerisinde topla oynama yüzdeleri 75'e 25 Bayern lehine olmasına ragmen tek paslarla yarı sahayı çabuk geçen Madrid daha etkili oldu. Bayern'in ataklarında ise (Götzhe) Casillas iyi kurtarışlar yaptı. Bayern'de Ribery, Rafinha özellikle savunmada Alaba çok etkisizdiler. Orta sahada Kross yerine Javi Martinezle başlamalıydı Bayern. Şimdi maç Münihte her ne kadar avantajlı taraf Real olsada tura yakın takım bence Bayern. Bu maç ta Star Tv'den yayınlanacak.
 
Mourinho'nun önünde tek engel kaldı artık. Finalde kim gelirse gelsin Reis o kupayı almadan evine gitmez. Biraz ara verdi, kupaları eskidi, yenisi lazım. :)
 
Real Madrid tam anlamıyla parçaladı geçti. Şimdi de herkes Bayern'in topla oynama yüzdelerini paylaşacak mı acaba? Futbolun sadece pas ve hücum oyunu olmadığını umarım herkes anlamıştır.

Yarın da inşallah Jose Reyis kazanacak ve finalde de kupayı alacak.
 
4-0 kazandı Real. Dünyada geçiş hucumunu yapan en iyi takım. Bunu 2 maçtır görüyoruz. Javi Martinez'e öncelik vermemesi Bayern için bence kritik noktalardan biriydi. İlk yarı tek paslarla yada hızlı oyuncularla bir anda kale önünde bitiyordu Madrid. 2. yarı Martinez'in oyuna girmesiyle daha derli toplu oynadı Bayern. Çok eksik yakalanmadı ama nafile. Ribery futbolu unutmuş gibiydi. Dante'nin o kadar iyi olmadığı göründü.

Real'de ise Ramos şov yaptı. Hızlı ataklarla Munih'i zor durumda bıraktılar. Herkes Ronaldo, Ramos diyecek ama bence Luka Modric benim çok dikkatimi çekti.
 
Münih'in elenmesine en çok Mourinho sevinmiştir diye tahmin ediyorum. Chelsea takım olarak Real Madrid ile başedebilir ama Münih ile başetmesi pek mümkün değildi. Kısaca takımların ofans-defans anlayışları bakımından Jose'nin istediği oldu.
 
Ancelotti teknik direktör olarak 4. finalini yaptı. Yahu bu adama teknik direktör değil dedi bazı zerzavat.
Real'in gelecek sene daha iyi olacağını düşünüyorum.
 
Chelsea kendi evinde 3-1 yeniliyor. Arda da 3. golü attı. Siemone'de onu çıkarıp alkışlattırdı. Mourinho'ya yazık oldu.Eto oyuna girer girmez penaltı yaptırdı ben olsam döverim.
 
Kupa Madrid'e gidecek, işin perde arkası farklı olsa da görünüşte sene başında bizi sıkıntıya sokan süreci başlatan takım Real Madrid. Hem bu durum hem de Arda faktörü ve Diego Simeone'nin saha kenarındaki tebessüm ettiren tavırları A. Madrid'i desteklemek için yeterli gibi.
 

Üst