Savaş Eskigülek ile Soru & Cevap

Savaş abi izninle bir soru sormak istiyorum. Acaba biz mevcut Galatasaray erkek voleybol takımını gözümüzde fazla mı büyüttük?
Kaç yıldır voleybol izliyorum dünkü maçın 2.setindeki gibi Galatasaray'ın fbyi oyun ve skor anlamında ezdiği başka maç görmedim. Buna rağmen 2-0'dan kaybedilen bu maçta mağlubiyetin sebebi nedir sizce?
 
Estağfurullah Muhammed Ali, soru sormak izne tabi değil :))
Aslına bakacak olursan ilk set inişli çıkışlı bir maç oldu. Fenerbahçe 4 sayı öne geçti. Galatasaray yetişti. 15-15 yaptı. Öne geçti. 20-19'da gelip 24-22 öne geçen Galatasaray'da setin kazanmak oldukça zor oldu. Yani ilk sette skor olarak Galatasaray'ın ezdiği konusunda seninle aynı fikirde değilim. İki sette Galatasaray defans manşet sorunu yaşamazken Hadrava, Miran ve Ahmet ile sayılar buldu. Bu setteki sayı farkı Galatasaray'ın iyi oyunu kadar Fenerbahçe'de pasör Murat Yenipazar'ın bana göre gereksiz köşe hücumcularında ısrar etmesiydi. İki sette de çok sayıda servis hatası oldu. İkinci sette Galatasaray hatasız manşet ve hücumda %61 ile iyi bir ritim yakaladı. Fark buradan kaynaklandı. 3. Set'te tecrübeli oyuncu Luburic ile Murat'ın orta oyuncularını hatırlaması Fenerbahçe'nin maça tutunmasını sağladı. İlginçtir, Fenerbahçe 3 sette servisten hiç sayı alamamasına rağmen Luburic ve Vahit Emre üzerinden sayı bulmakta zorlanmadı. 4.sette ise Galatasaray tabiri caizse sete hiç girmedi. Vahit Emre Savaş ve Luburic yine etkiliydiler. Setin ortasında 12-7'yi bulan Fenerbahçe karşısında gerekli geri dönüşü yapamayan Galatasaray Miran, Hadrava ve Burak'tan istediği verimi alamadı.
5.Set yine değişik bir set oldu. İki takımın da oyun disiplininden uzaklaştığı bir set oldu. Galatasaay'ın file önünde Oğuzhan ve Burak arasına düşen top bence dönüm noktası oldu. sonrasında saha yerleşimi daha iyi olan Fenerbahçe seti ve maçı kazandı. Hele hele son sayıda Yiğit ve Caner adeta lastik adam gibi uzadılar.
Yani bana göre her iki tarafın oyun kalitesi tartılışsa da yerli oyuncuların etkisi (Vahit Emre - Yiğit) (Oğuzhan - Ahmet- Burak) arasındaki fark galibi belirledi. Galatasaray'da sakatlığı sebebiyle oynamayan Nikola olsaydı durum ne olurdu bilinmez tabi ki ama bana göre Fenerbahçe'ye maçı getiren son sette daha az hata yapmasıydı.
Sevgiler
 
Fenerbahçe bizden iyi mi Savaş bey? Fena sayılmayacak bir seyirci önünde 2-0'dan maç verdik. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Daha iyi demek haksızlık olur. Bu maçı 3-0 Galatasaray kazanabilirdi. 3-2 kaybetti diye kötü takım demek ne kadar doğru olmazsa kazanan Fenerbahçe için de Galatasaray'dan daha iyi demek haksızlık olur. İki Türk antrenörün maç içindeki hamlelerinde başarılı olan maçı kazandı. Her iki takım da şu an ilk dört için en iyi takımlar. Ziraat Bankkart ve Halkbank ligin seviyesini arttırıyorlar. Alanya Belediyesi'nin devamlılığını bekleyip göreceğiz. Yukarıda belirttiğim gibi yerli oyuncuların etkisi (Vahit Emre - Yiğit) (Oğuzhan - Ahmet- Burak) arasındaki fark galibi belirledi.
Sevgiler
 
Savaş abi, yeniden merhaba. :) Dönemin dinamikleri gözetildiğinde Burhan Felek'in Galatasaray tribünü üzerinden yandığı bir günün başlangıcında file arkasındayken seni basın tribününde gerçekleştirdiğin kısa tur esnasında uzaktan görebilmek hayli keyifliydi. Ortamı bütüncül kıldı benim için.

Arkas'ın Glenn Hoag'ın sisteminden uzaklaştığı halde Hoag'la devam ederek neredeyse kendisini imha ettiği, 6 maçta 5 galibiyet alan Alanya Belediyespor'un ise geçtiğimiz hafta İstanbul'da Fenerbahçe'den set alamadığı ortamda ilk 4 yalnızlıkla sınanacak olan beyefendilerin neredeyse avucunun içerisine gelmişken Jan Hadrava'nın performansını yeniden gündeme getirmeyeceğim, sormayacağım. Zira özellikle play-off dönemi için potansiyelli bir çapraz olduğu şeklinde bir alt metin okuması yaptım maça dair anlatımından.

5. sette 13-12 önde olduğumuz esnada Samuel Johnson-Emre Belözoğlu, Marko Tomas'ın üçlüğü, Milan Baros'un şutunda kale direği vari bir an üzerinden takıma bakışımızın en azından kış sonuna dek 180 derece değişmesinde 14 takımlı ligde sadece Fenerbahçe'yi ve taraftarını doğrudan muhattap alabiliyor olmamız birincil faktör diye düşünüyorum. Beşiktaş yılların internet klişesine inanılamayacak bir biçimde hayat vererek erkek voleybol takımını kapatmış durumda olmalı, internet araması bunu işaret ediyor. Kadınlar voleybol ikinci liginde Göztepe-Karşıyaka derbisinin İzmir'in bir gününe defaten şekil verebildiği ortamda Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, Ankaragücü, Karşıyaka, Göztepe, Adana Demirspor, Adanaspor, Samsunspor, Kocaelispor, Sakaryaspor, Antalyaspor gibi kulüplerin erkek voleyboldaki müzmin yokluğuna dair ihaleyi kime yıkmalıyız sence abi? Kadın voleybolda Çin'e şampiyon belirleyen bir devşirme oyuncunun hak devri için birincil aday görüntüsü çizebilen Türkiye erkek voleybolda tüm sezonu neden sadece Galatasaray-Fenerbahçe maçlarıyla yaşıyor?
 
Son düzenleme:
Sevgili Onur, güzel sözlerin için teşekkür ederim.
Bu aralar yoğunluktan forumu ziyaret edemediğim için geç gördüm. Kusura bakma lütfen. Yarın da Hatay Erzin'e gideceğim. İşler birikmiş. Yanlış anlamazsan daha geniş bir vakitte değerlendirelim yazdıklarını olur mu?
Sevgiler...
 
Savaş bey erkekler Challange kupasını alma ihtimalimiz var mı?
Merhaba,
Öncelikle önümüzdeki turdan başlamanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.
Mint Vero Volley Monza ligde 15 maçta 8 galibiyet ve 24 puanla 6. sırada. Kadrosunda izlemeyi merakla beklediğim Japon smaçör Takahashi gibi bir oyuncu var. Portekiz, Yunanistan, Bulgaristan takımlarını eleyerek rakibimiz oldular. Ne de olsa İtalyan takımı dersek yanlış olmaz. İlk maçın dışarıda olması bir avantaj sayılmaz.
Galatasaray'da son haftalarda Hadrava ağırlıklı oyun ve kaybedilen son Akkuş Belediyesi karşılaşması beni düşündürüyor.
Monza ligdeki konumuna da baktığımızda Galatasaray'dan çok daha iyi bir takım gibi görünmüyor. Bu turu geçersek finalde Finlandiya veya Polonya takımı ile karşılaşacağız. Bu eşleşmede Polonya takımı sanki finale daha yakın bana göre.
Kupayı kazanabilir miyiz? Bence evet, kazanabiliriz ama son son haftalardaki oyundan daha iyisini oynamak zorundayız.

Umut hoca ile bu aralar görüşemediğim için bir şey söylemek istemiyorum zira belki antrenmanlarda yükleme yapıyor olabilirler. Ayrıca özellikle Avrupa Kupası deplasman yolculukları da zorlu geçiyor. Bu da maçlara bu şekilde yansıyor olabilir. Ama şurası bir gerçek ki son yıllarda ligde ilk kez ilk dördü zorlayan bir takım var şu an önümüzde. Bu sebeple normal sezonu ilk dört içinde tamamlamak gelecek yıl için de önemli bir aşama yapılmasına sebep olacaktır. Futbol ve basketboldan sonra voleybolda da kazanılacak bir Avrupa şampiyonluğu kulüp için çok değerli olacaktır.
 
Son düzenleme:
Merhabalar. Kadın ve erkek voleybol takımlarımızın şampiyonluk yaşayacağı ya da en azından bu yarışta yer alabileceği sezonlar göreceğimize dair bir umudunuz var mı? Benim yok, teşekkür ederim.
 
Merhabalar. Kadın ve erkek voleybol takımlarımızın şampiyonluk yaşayacağı ya da en azından bu yarışta yer alabileceği sezonlar göreceğimize dair bir umudunuz var mı? Benim yok, teşekkür ederim.
Yönetimin şubeye yaklaşımı değişmediği sürece şampiyonluk zor. Şampiyonluk kadrosu kurulmadan nasıl şampiyon olunur ki? Hedef belirlenmeli, hedefe gidecek kadro kurulmalı. Yıllardan beri dev bütçelerle savaşıyoruz söylemini duyduk hep. Galatasaray'da bu bütçeyi bulabilir. En klasik söylemle. Bir futbolcu parasına şampiyonluk kadrosu kurulmaz mı?
 

Üst