Sinan Güler

Aslan Kaptan, sahadaki başarılı performansı ve müthiş mücadelesi de bir yana; ben bu kadar "temiz ve düzgün insan" olan bir profesyonel sporcu daha görmedim. Ağzını her açışında, her hal ve hareketinde bu hissi karşı tarafa geçiriyor. Dün Ergin Hoca ile beraber Lig TV'de katıldıkları programda da benzer duyguları hissettim, hayran kaldım... Seni yetiştiren anne, babaya helal olsun.

İyi ki bizimlesin, iyi ki bu ailenin bir ferdisin Kaptan!
 
Aslan Kaptan, sahadaki başarılı performansı ve müthiş mücadelesi de bir yana; ben bu kadar "temiz ve düzgün insan" olan bir profesyonel sporcu daha görmedim. Ağzını her açışında, her hal ve hareketinde bu hissi karşı tarafa geçiriyor. Dün Ergin Hoca ile beraber Lig TV'de katıldıkları programda da benzer duyguları hissettim, hayran kaldım... Seni yetiştiren anne, babaya helal olsun.

İyi ki bizimlesin, iyi ki bu ailenin bir ferdisin Kaptan!

O programda babası Necati Güler ile Sinan hakkında yapılan roportaj'da vardı. Herhalde dünyanın en gururlu ve mutlu babası vardı ekranda. Spiker bir soru sordu Necati Bey'e " Maçlar da bazen Sinan'ın fair play hareketleri olduğunda (rakip oyuncuya yardım etme, top ondan çıktıysa hakeme benden çıktı demesine) ne hissediyorsunuz" diye sorunca Necati Bey: " Gözlerim yaşarıyor" demesi benide çok duygulandırdı. "Sinan'ın bu başarıları bize hiç süpriz değil çünkü biz onun kapasitesini çok iyi biliyoruz" dedi. Allah herkese böyle evlat nasip etsin.
 
Geçen seneki Fener'i 6 kişiyle yedniğimiz maçta sakat sakat harika oynadığını hiç unutamıyorum. Çok yürekli bir arkadaş. Kaptanımız olarak bir de euroligi kaldırır inşAllah.
 
Olmadı be Sinan Güler, yakışmadı! Doğruyu söylemek gerekiyorsa artık kaptan demeye de dilim varmıyor sana. Ne kadar iyi oyuncu olursan ol, senin takım arkadaşına ana avrat küfredilirken sen salonda gülücükler saçarsan bu formayı hak etmiyorsun demektir. Hele kaptanlık...

Yeni sezonda kendisine Fener Ülker´de başarılar dilerim.
 
Aslında yaptığı açıklamalar doğru ve güzel. Ama işte eksik. Sen alkışlayana teşekkür ederken küfür edene de aynı anda tepki göstermelisin. O yüzden olmadı be Sinan Güler.
 
Basketbol dünyasında kimse Fenerbahçe Ülker lobisini karşısına almak istemiyor. TFF'de veya gelecekte basketbolun bir başka yerinde görev almak isteyen herkes bunlara şeker dağıtıyor. Kaan Kural'ın da bir noktada kırıldığı bir dünya bu. Efes'i de aynı şekilde kimse karşısına almak istemiyor. Bizim kulüp etkili bir lobiye sahip değil. Turgay Demirel hesapta Galatasaray'lıydı hatta kongre ve hatta Divan üyesi galiba ama Galatasaray nefreti var. Bir de kulüp içinde liyakata değil benim adamım mı değil mi ona bakılıyor. Kulüp yetersiz sırf lise mezunu diye çalışan kişilerle dolu.
 
Kimse gününü görecekler demesini beklemiyor. Ben küfür etme yanlısı biri değilim. Sinan rakip taraftar güzellemesi yapmak zorunda da değil. Şimdi o küfür edenler "vay efendim biz adamlara küfür ettik onlar bize nazikçe teşekkür etti vay biz ne hayvanmışız mı" diyecekler?
Sinan sadece maç hakkında konuşsa sorun yok lakin yeter artık rakip güzellemesi.
 
Kim nasıl duygular hissetti dün bilmiyorum ama benim içim yandı izlerken..Kalkıp nasıl sen teşekkür edersin bu zihniyete..Bazı arkadaşlar yazmış "şiddete başvurursanız onlardan bir farkımız kalmaz" diye peki ne yapmamız gerekiyor bizde mi şak şak'layalım..Bizde mi saf saf maçlarda olan bitenleri görmeyip lale gibi açıklamalar yapalım..

Bunu yazan arkadaşlarda keşke ne yapmamız gerektiğini de yazsalarmış..Arkadaşlar burası türkiye bu bir gerçek işler azizin yaptığı gibi yürüyor..Fedarasyon olmuş Fenerasyon biz daha neyin yumuşatmasını yapacağız soruyorum!!

O yüzden bunlara karşı bırakalım bu centilmen ayaklarını!! Daha öncede dediğim gibi "Adamlar balta çıkarmış, biz el uzatıyoruz" ..Artık koçundan,basketbolcusuna kadar bu zihniyette olmaması lazım sözlerim yanlış anlaşılmasın tabiki kavga çıkarsınlar,küfür etsinler her röportajda demiyorum ama fb'nin kurduğu basketbol düzenine karşı böyle ılımlı,sevimli gözükme çabalarında olmasınlar bir zahmet..
 
Bence Sinan senden özür diler, seni kendisinden hesap sormak zorunda bıraktığı için elini öpüp ne ceza kesiyorsan kabulümdür Furkan Ağabey der, karşında boynu kıldan ince bir şekilde "Sayın GSBasket Genel Yöneticisi, beni affedin!" diye yalvarırdı. İşin mizahı bir yana, oyuncumuza hesap ver diyecek kadar haddimizi aşmayalım arkadaşlar.

İşin mizahını bir yana bırakmanıza sevindim cidden alakasız bir mizah oldu çünkü. Sinan'ın dediği şey böyle günlerde basketbol konuşalım. İlk yarıda 60 sayı yenilen yerde ne basketbolu konuşacağız. Bunu da çıksın söylesin takım kaptanı olarak. Gelsin hesap versin demedim.
 
Eğer böyle yersiz yersiz konuşursan ve kulübe mal olmuş bir sporcuysan tabi ki özür dileyeceksin taraftarlardan..Tüm oyuncular biliyor ki bu taraftarlar olmasaydı o Eurocup kupası zor gelirdi Abdi İpekçiye..Oyuncularda bulunduğu yerin konumuna göre hareket edip,konuşacak kısacası dediğiniz gibi haddini bilecek..

Burası GALATASARAY kulübü bilmiyorum belki farkındasınızdır..Bu olanlardan sonra Sinan'ın açıklamalarını kim içine sindirdi..İçine sindirebilen varsa tebrik ediyorum.Şu bir gerçek ki biz bu kafada gidersek daha çok kafamıza vurup,ekmeğimizi alırlar elimizden!!!

Sonra geliriz foruma yok hakem şöyle yaptı,yok faulü çalmadı acaba neden böyle yaptı halbuki aramız yumuşamıştı onlarla gibi sözlerle konuşup dururuz..
 
Sinan'ın bu açıklaması yenilir yutulur gibi değil..neden sen sesini çıkartmadığın zaman karşındaki de seni pasif ezilecek biri gibi görür yüklenir de yüklenir.. sen takım kaptanı olarak maç sonu tüm takımı toplayacaksın ne hakemin elini sıkacaksın ne rakibin doğruca soyunma odasına gideceksin.. yani kaptan olduğunu hissettireceksin.. yemezler abisi bu centilmenlik ayaklarını..centilmenlikte yerinde ve zamanında yapılır.. hatta maç içerisinde hakemle diyaloğa bile girmeyeceksin maç sonunda tebrik ediyormuş gibi yanına gideceksin has.. çekip takımı da alıp çıkacaksın..bir sonraki maçta o sana niye bu hareketi yaptığını sormak zorunda kalacak..o zamanda rezilliğini yüzüne vuracaksın..aynı rezalet kararlara devam ettiğinde aynı hareketleri bıkmadan usanmadan yapacağını söyleyeceksin.
 
"Hesap verdin mi" yazınca bir taraftar olarak hesap sorduğun sonucunu çıkardım. Bir yandan da seni az çok tanıdığım için bir taraftarın takım kaptanına hesap soracak kadar hadsiz olamayacağını bildiğini düşündüğüm için, en iyi ihtimalle 1 kombine ve forma alınca biz taraftarız, kulübün sahibiyiz, kulüp bizsiz hiçtir rüyası görenlerden olamayacağına inandığım için şaşırdım. Yoksa küfürü, şiddeti olağan gören ve tarih boyunca bu tür kişilerin tedavi edilmesi gerekliliği doğmuşken umutsuz vakaaları geçtim ama senin de bu hastalıklı yapıda olman beni üzerdi. Öyle olmadığına sevindim.

Sinan'ın Amerika'da yetişmiş olması ve genel olarak aile yapısına baktığımızda sportif bir kişiliği olduğunu söylemek normal. Dün kötü basketbol oynadık, Sinan da kötü basketbol oynadı. Ama dün o kadar sinirlendik ki saha içinde olanlara. Takımı konuşmaya sıra gelmedi nerdeyse. Sinan'ın dediği gibi basketbol konuşacaksak eğer, neden kötü oynadığımızı anlatsınlar, daha iyi nasıl oynarızı anlatsınlar. Ya da orda nasıl maç alacağımızı anlatsınlar ki. Biz de basketbol konuşalım. Kastettiğim şey o.
 
jn4zmG.png
 
Şu EC kazandıran taraftar EC sonrası ilk Telekom maçında salona gelmeyen maç seçen taraftardı değil mi? Hatta KSK serisine kadar EC maçlarında bile salonun yarısını doldurabilen taraftar. Bakalım seneye bu taraftar EL kazandıracak mı? Olay taraftarda, Sinan ve arkadaşları çok ter dökmüyor aslında. Taraftar olmasa bir hiçler, hiç bir şey yapamazlar.
O değil de Sinan, koç ya da herhangi bir oyuncu haddini bilmeliyken ya da haddini bilmesi istenirken madde atan, anons aldıran, saha kapattıran, pankartla milletin maçın son 1 dakikasını izlemesine engel olan taraftara haddini bilecek diyecek bir babayiğit de çıksa ya. Bir ara "En büyük taraftar, futbolcular sahtekar!" furyası vardı, bu sene de basketbolda iş oraya doğru gidiyor neredeyse. Biz de alın terine bakmayıp sezonda 3-5 maç salon dolduran taraftarı efsaneleştirip belki de yıllar sonra "GS EC'yi tesadüfen kazandı" söylemine yol açacak tutum sergiliyoruz.
Sinan'ın FB taraftarının tutumunu değiştirmek gibi bir misyonu ya da düşüncesi yoktur muhtemelen. Teşekkür etmesi doğrudur, küfürlere değinmemesi eksiklik. Sinan'ın yanlış bir şey yaptığını ya da Göksenin ile arasının bozulduğunu falan düşünmüyorum.
 
Yönetim bu kadar pasifse, Sinan ne yapsın kardeşim. Fenerbahçe ve hakem camiasına Sinan'mı bildircek haddini.Adam her kaptanın olması gerektiği gibi centilmen ve arkadaşlarına örnek bir sporcu.Tamam bu olay özelinde hata yapmış olabilir de abartmamak lazım.
 
Yönetim bu kadar pasifse, Sinan ne yapsın kardeşim. Fenerbahçe ve hakem camiasına Sinan'mı bildircek haddini.Adam her kaptanın olması gerektiği gibi centilmen ve arkadaşlarına örnek bir sporcu.Tamam bu olay özelinde hata yapmış olabilir de abartmamak lazım.

Tabi ki Sinan'ın işleri bunlar değil Cem Bey, yalnız ortada ciddi bir yanlış var ve bunu da söylememiz lazım..Sinan'ın karakterinden,sporcu kişiliğinden kimsenin en ufak bir tereddüt yaşadığını sanmıyorum yalnız tüm eleştiriler dünkü maç özelinde yaşandı..Bakalım dün ne oldu ?

Ortalıkta herhangi bir olay yokken koça saydırdılar ve maç boyu devam etti..Sonra göksenin ufak bir tartışma yaşadı antic ile onun dışında herhangi bir kışkırtıcı tavrı olmadı..Hakemleri konuşmuyorum zaten neler yaptıkları ortada..Hee tabi bizim salonda da küfür oluyor,laflar oluyor buna da katılıyorum ama bizim maçlardan sonra hiçbir fb oyuncusunun bu tarz açıklamalar yaptığını görmüyorum..

Sinan 32 yaşında olgun bir insan elbette ama artık bazı şeylerin farkına varması lazım burası efes kulübü değil!! Gidersin genel bir açıklama yaparsın,küfür edenleri kınarsın falan ama bunu bugün değil dün gece röportajda yaparsın...Sonuçta senin koçuna ve takım arkadaşına küfürler edilmiş maç boyunca..Hatta ben olsam takımı toplardım maç sonu direk soyunma odasına götürürdüm ve hiçbir yere röportaj vermezdim..
 
Şu EC kazandıran taraftar EC sonrası ilk Telekom maçında salona gelmeyen maç seçen taraftardı değil mi? Hatta KSK serisine kadar EC maçlarında bile salonun yarısını doldurabilen taraftar. Bakalım seneye bu taraftar EL kazandıracak mı? Olay taraftarda, Sinan ve arkadaşları çok ter dökmüyor aslında. Taraftar olmasa bir hiçler, hiç bir şey yapamazlar.
O değil de Sinan, koç ya da herhangi bir oyuncu haddini bilmeliyken ya da haddini bilmesi istenirken madde atan, anons aldıran, saha kapattıran, pankartla milletin maçın son 1 dakikasını izlemesine engel olan taraftara haddini bilecek diyecek bir babayiğit de çıksa ya. Bir ara "En büyük taraftar, futbolcular sahtekar!" furyası vardı, bu sene de basketbolda iş oraya doğru gidiyor neredeyse. Biz de alın terine bakmayıp sezonda 3-5 maç salon dolduran taraftarı efsaneleştirip belki de yıllar sonra "GS EC'yi tesadüfen kazandı" söylemine yol açacak tutum sergiliyoruz.
Sinan'ın FB taraftarının tutumunu değiştirmek gibi bir misyonu ya da düşüncesi yoktur muhtemelen. Teşekkür etmesi doğrudur, küfürlere değinmemesi eksiklik. Sinan'ın yanlış bir şey yaptığını ya da Göksenin ile arasının bozulduğunu falan düşünmüyorum.

Alperen Bey, sanırım siz Eurocup sezonu boyunca takip etmediniz maçları!! Bu kupada koç,oyuncular kadar taraftarında emeği vardır!! Bunu görmezden gelmemek lazım zira kimse burada oyuncuların emeklerine,alın terlerine laf ettiği yok.Şu gerçekçi Abdi İpekçide ki atmosfer olmasa bazı maçlarda net sıkıntı yaşarız bunu inkar etmiyorsunuz sanırım?

Bizim takım eksik bir takım ve bu sezon önemli maçlarda hep taraftar olarak bu eksikleri kapadık..Hee fb gibi bir takımız olur,onlar gibi bir taraftar profili çizeriz o zaman haklı olabilirsiniz..Ama şayet bu takımın gücünü ortaya koyarsak bazı maçlarda ciddi bir şekilde taraftar desteği ile maçları kazandığı ortadadır!!!

Telekom vs benzeri maçlarda taraftar gelmiyor demişsiniz ama bundan normal ne var soruyorum!! Şimdi Canaria maçı ile Telekom maçını nasıl aynı düzeyde olsun allah aşkına :) Basketbolda olsun,futbolda olsun seyirci oranları farklılıklar gösterir her takımda.. Söylediğiniz bu saha olaylarını bende onaylamıyorum mümkün de değil zaten ama bazı kendini bilmez taraftarın yaptığı olayları genellememek lazım..
 

Üst