Spor Toto Türkiye Kupası

İlk yarı finalist Tofaş'ı 80-78 yenen Banvit oldu.Efes-F.Ülker maçı rakiplerini belirleyecek.Efes'te Vujacic kesik yemiş kontenjandan dolayı.

Efes savunma ribaundlarında sıkıntı yaşadı.Onun dışında mükemmele yakın çeyrek oynadı bilhassa hücumda.24-14 Efes önde ilk çeyreğin sonunda.
Şükran Albayrak'ı Allah sahibine bağışlasın pek güzel bir hanım kızımız. :)

Efes Gökhan Şirin ve Cenk'te fazla ısrar etti.Fenerbahçe Ülker baya toparlanmış gözüküyor.Vidmar'ı çok iyi beslediler pota altında.Ukic eski savrukluğunda değil,verimli oynuyor.Engin Atsür'ün de iki üçlüğüyle skor eşitlendi.

Devre 39-38 Efes.Güzel devre oldu.Efes'te Kerem sekerek çıktı.Oyuna dönüp insiyatif alması şart.Düzen içinde kaldıklarında rahat skor buluyorlar ama bir anda dağılabiliyorlar.
Fenerbahçe Ülker'de rotasyon daralmış.Toparlanma var,en azından ne yaptıklarını biliyorlar.Hakan Demirel günün sürprizi oldu.Bunu yazacağım aklıma gelmezdi ama büyük oynuyor. :)

Efes sportmenlik dışı faulün ardından 9-0'lık seriyle 51-42'yi bulmuştu.Fenerbahçe Ülker Bogdanovic'in üçlüğüyle başlayan seriyle 52-50'ye getirdi,şimdi de çizgideler.Fenerbahçe Ülker'in kazanması daha yakın geliyor bana.Kerem Tunçeri piyasada yok,Barac 4'ledi.

Barac - Savanovic ikilisini bir tek bizi yenmek için almışlar zaten...
ikisinin toplamı bizim takımdan bahalı...
demekki geçen sene final oynamamız bu kadar koymuş bunlara...

fener yedi farkı bu sene iflah olmaz bunlar artık barac mıdır nedir nasıl bir ruhsuz adamdır ya boy var gerisi hikaye savunma koca 0 lafayette ve batiste iyi oynayarak aldırdılar maçı sinan da çok ekstra katkı verdi

İlk gün: fülker go home geriye kaldı ASLANLARIMIZ tüpçüler biracılar ve piliçler. Yarı finalde gazı açıp ortalığı ateşe verdikten sonra işin doğrusu finalde piliç kızartmak hiç fena olmaz Ha olurda birayla soğuklanalım derlersede diğer taraftan onada eyvallah deriz Ciddi anlamda finali banvit ve ASLANLARIMIZ oynar inşallah çünki şuan tbl nin en iyi 2 takımı..

konuşmak için erken ama antalya maçından sonra muhtemel rakibimiz bjk(petkim sürpriz yaparsa şasırmam)de erceg-kemp ve can akın sakat.Arroyoyuda gökseninin savunmasıyla etkisiz hale getirip bonsuyuda foul problemine sokarsak daha kolay galibiyet alabilcegimizi sanıyorum.Bjkde sadece morrison bize eşleşme problemi yaratabilir.Zaten guardlarına bakarsak Mehmet yağmur ve Arroyo pivotlara bakarsak ersin dağlı ve bonsu 4 numarayada barış hersek oynamak zorunda kalacak...

Mümkünse BJK tam kadro çıksın hatta keşke williams olsaydı hatta semih de ve tam kadro olsaydı nasılsa öyle de böyle de yeneceğizde en azından şu yoktu bu yoktu diye bahanelerin arkasına sığınmazlardı:( Ciddi manada yazdım bunları laf olsun diye değil arma sevdalıları çünkü şu anki performansımızla avrupa´da yenemeyeceğimiz hiç bir takım yok (Bknz: EL´in yenilgisiz en büyük favorisi Cska) ipekçi parkelerinde yıldızlarını sökende bizdik...
Abartısız şu an Avrupa´nın en formda takımlarından biriyiz (siena-barca-cska-aslanlarımız)

Türkçe işte nereye çeksen gidiyor.Efes gününde olmazsa rahatça kazanırız.Daha doğrusu Savanovic gibi 1-2 kişi harikalar yaratmazsa diyelim o zaman :)) Efes'in kadrosu bizden daha iyi bunu kabul etmek lazım.Herkes gerçek performansını ortaya koyarsa işler zorlaşır.Bizim potansiyelimiz belli.Daha üstüne çıkamıyoruz yaptığımız muhteşem müdaafa ile CSKA'nın potansiyelini çok aşşağılara çektik ve kazandık.Haklısın değiştirmek lazım.Eğer ortaya koyacağımız oyunla Efes'in potansiyelini aşağı çekersek ki çokta zor değil kazanırız gibi geliyo kupayı diyelim :)) Efes'in gününde olmaması bizim performansımıza bağlı onu kastetmiştim kısa yazınca öyle olmuş.

Ben Top 16 da eşleştiğimizde de yazmıştım, Efes fazlasıyla balon bir takım, çünkü yanlış kuruldu. Evet Savanovic-Ersan(zaten gitti) ve biraz da Kinsey iyi oyunculardı ama takımın geri kalanına baktığımızda da çok bir özellikleri yok. CSKA gibi her pozisyonda hem size hem de hızıyla üstün oyunculara sahip olan bir takımla Efes i karşılaştırmak yersiz diye düşünüyorum.

Fenerbahçe Ülker'in kazanması daha yakın geliyor bana.
Böyle dengesiz iki takımı yorumlarsan gümlersin tabi. :) Fenerbahçe Ülker'in üçüncü geri dönüşünden sonra Efes Batista'yı kullandı,Sinan da arka arkaya iki üçlük sokunca maç koptu.Fenerbahçe Ülker daha derli toplu gözükse de son periyotta sıkıya gelemediler.Efes'in kazanmasına sevindim.Salonda olamadığınız yarı yarıya derbi eziyetten başka bir şey değil. :)
Aliağa'nın iki uzunu ilk periyotta 3'ledi.İlk çeyreği Beşiktaş 28-22 önde geçti.Mevcut kupa statüsünde Aliağa ve Beşiktaş ters rakipler.Yarın sert olmak lazım.Gerçi ters tarafı düşününce şikayet edecek halim yok. :)
Rusça hocam Cuma akşamı sürpriz bir mesaj atsa,ders iptal olsa,gece otobüse atlayıp gitsem Konya'ya.Neden olmasın? :)

Erceg ile Kemp oynayacak deniyordu bizim maça saklıyor düşüncesiyle almadı heralde kadroya bu 2'liyi. Aliağa'nın uzunları erkenden faul problemine girince maç kopma noktasındayken farkı indirdi Aliağa 6 farkla bitti devre ama 2 uzunun faul problemi devam ediyor işleri zor.