SSL 11.Hafta | Beşiktaş - Galatasaray

Beklentilerimin çok gerisinde bir Galatasaray vardı. Sadece Muslera ve Semih iyiydi gerisi sadece idare etti.

Sorun sanki sistemden çok kadro yapısında. Kesinlikle farklı tipte oyuncular kazandırılmalı.

Beşiktaş taraftarı da kendine yakışına yaptı desem yeterli sanırım. Önce sosyal sorumluluk diye öve öve bitiremeyen kişiler, pislikleri konuşmaya gelince dilleri dönmüyor sanırım.
 
Bu Kazım hem milli takımda hem de bizde nasıl oynuyor bir türlü anlamadım. Pası veriyor bekliyor. Ya adam bir paralel koşu yap çizgiye in orta aç birşey yap ama. Koca maç hiçbir şey yapmadı. Altyapıdan çıkarıp birisini koysan bu Kazım kadar etkisiz oynamaz. En azından mücadele eder. Oynadığımız oyun sisteminde en önemli mevkiler kanatlar fakat bizim kanatlarımız en zayıf bölgemiz. Hem Riera hem Kazım evlere şenlik. Öndekiler kötü olunca Balta ile Eboue'den de yeteri kadar faydalanamadığımız için ileride çoğalma namına birşey olmuyor. Bu devre arası transfer dönemi bizim için çok çok önemli yoksa bu sezon yine hüsran olacak.
 
Muslera,Semih ve Elmander dışında geri kalanını beğenmedim.Vasat oynadık...Bu oyunla bu kadro düzeniyle ilerleyen maçlarda puan kayıpları devam edecektir.Devre arasını beklemekten başka çaremiz yok.
 
Belki türkiyede şampiyon olabiliriz ama bu futbolu yöneten kişilerle avrupa da başarılı olma şansımız yok .Biz kendimizi chelsea ,milan, real madrid gibi gördüğümüz sürece başarılı olmamız söz konusu değil.Sanki dünyanın en zengin kuluplerınden bırıyız transferde hep hazır isim yapmış düşüşe girmiş oyuncuları alıyoruz yada ilgileniyoruz .Tek yaptığımız mantıklı transfer muslera.tutar veya tutmaz o ayrı konu ama geleceği olan aşama kaydedebilecek ileride çok iyi paralara satabileceğimiz bir oyuncu.Ne kadar iyi oynasada herhalde iyi yönetilen hiç bir futbol takımı ujfalusiye bu paraları vermez.Riera ayrı bir fiyasko .Bence galatasaray takımı gitsin porto takımının scout sistemini incelesin.Bence galatasaray tabikide tarafatarı heyecanlandıracak bir yada iki yıldız almalı ama diğer ybancılar kesinlikle geleceği olan futbol piyasasında ilk transferini yapmış isimler olmalı .Galatasarayın vizyonu eboue yi beverenden almak meloyu ispanyada oynarken bulup getirmek hulku japonyadan bulmak shaktar ın brezilyalıları gibi bonservisine korkmadan para verilebilecek ama yıllık kendi aldıkları para düşük olan oyuncular olmalı.Ama hala günü kurtarma çalışmaları plansız programsız transferler 34 yaşındaki adamlara bonservis ödemek,fizik olarak düşüşteki oyuncuları özenle seçmek,popülüstlik yapmak .yok yeni takımmış yok zman lazımmış ceza sahasına dört kişiyle girdiğimizi hatırlmaıyorum daha bu sezon bu oyuncu yapısıyla da giremessin .Yukarıda yorum yapan arkadaşlar o kadar güzel söylemişler ki dikine gidebilecek
sprinter bir tane oyuncumuz yok, baros var onunda çalım yeteneği çok kısıtlı oyun bilgisi zayıf .İnanın en az dört tane hücum oyuncusu almamız lazım sağ ön sol ön hücuma dönük orta saha ve forvet .Ah keşke futbol da da bi oktay mahmudi olsa bu işler yoluna girse ama hiç umudum yok.
 
....................Muslera.......................
Eboue.....Semih.....Ujfalusi.........Hakan
.........Selçuk...Melo....Ayhan..............
..Kazım....................................Engin
..................Elmander.......................

Semih,Hakan,Kazım,Engin skoru belirleyen oyuncularımız olur. Takıma bu maçta kademe atlatıcak veya düşürtücek kişiler bu 4 isimdir. 4 isim dışında herkesten çok başarılı performans bekliyorum ama özellikle bu maçta Muslera'dan müthiş bir performans bekliyorum umarım yanılmam.

tam tahmin ettiğim gibi oldu. Muslera müthiş bir performans çıkardı. 4 isimden Semih puan getirecek hamlelere imza attı. Kazım galibiyet pozisyonlarını harcadı. tek beklemediğim durum Melo'nun çok kötü maç çıkarmasıydı çok top kaybetti ve bu yüzden kalemizde beklediğimden fazla pozisyon gördük. hem yaratıcı oyuncu eksiğimiz var hemde kanatlarımız kötü gününde olunca gol bulmamız çok zorlaşıyor. devre arası bu açığı kapatırız. Mağlup olmamak yinede önemliydi. Beşiktaş taraftarı da duruş duruş diyodu gördük duruşlarını. Cüneyt Çakır'da Beşiktaş'a maçı getirmeye uğraştı baya ama başaramadı Türkiye'nin en iyi hakemiysen o kadar hatada art niyet ararım ben. oyunu oynatcam diye faulleri kullandırmıyodu bir ara.
 

Üst