Superleague Formula 2010



Yeni sezon haftaya başlıyor. Bu yılki pilotumuz geçtiğimiz yıllardaki pilotlarımıza oranla daha iyi, tecrübeli; Tristan Gommendy. Superleague başlangıcından beri Porto ile yarışıyordu. 2 birincilik, 1 ikinciliği var en iyi derecesi olarak. Umarım bu yıl daha başarılı bir sezon geçiririz.

Bu sezon genişleyen takvim 12 yarış olarak şu şekilde:

Nisan 3/4 Silverstone İngiltere
Mayıs 15/16 Assen Hollanda
Mayıs 22/23 Magny-Cours Fransa
Haziran 19/20 Jarama İspanya
Haziran 26/27 Nurburgring Almanya
Temmuz 3/4 Oschersleben Almanya
Temmuz 17/18 Zolder Belçika
Temmuz 31/Aug 1 Brands Hatch İngiltere
Eylül 18/19 Estoril Portekiz
Ekim 2/3 Monza İtalya
Kasım 13/14 Jerez İspanya
 
Re: Superleague 2010

10. sırada başladığımız ilk yarışı 14. bitirdik. İkinci yarışa nisbeten daha iyi yerde başlayacağız. Yarışları superleague.com dan izleyebilirsiniz.
 
Re: Superleague 2010

İkinci yarışı izleyemedim ama gün sonunda 4 puanda kaldığımıza bakarsak ilk yarıştaki gibi çuvallamışız anlaşılan.
 
Re: Superleague 2010

2. yarışta 2. sıradayken pit stoba giren aracımız, pit alanı dışında pit stop yaptığı için pitten geçme cezası almış ve son sırada kalmış.
 
Re: Superleague 2010

8. başlayıp pit stoplar sırasında 4.lüğe yükselen takımımız yarışı 7.bitirdi. Pilotumuzu ilk kez bu kadar agresif gördüm ilerisi için iyiye işaret. Maçı anlatanların Galatasaray'la ilgili yorumları çok güzeldi. Son yıllarda pek ses getiremesekte hala en iyi olarak bilinmek gurur verici.

İlginç bir nokta vardı bugün. 1. olduğumuzda yada en önemli yerlerde bile ekrana gelmeyen aracımız bugün 9. sıradayken bile bol bol ekrandaydı. Bu yarışta en çok ve en uzun süre gösterilen araçtık, reklam için iyi bir gelişme.

2. yarış 14.00 te.
 
Nal toplamaya devam ediyoruz, ilk yarış 13. sırada bitti. İkinciye 6. sırada başladık A.Madrid'in bayan pilotunun hatasıyla son sıraya düştük. Pit stoplar sırasında ilk sıraya yükseldik. Pite en son araç olarak ilk sıradan girdik büyük bir başarı göstererek (!) son sırada çıktık. O dakikadan sonra da izlemeyi bıraktım. Formula 1 deki Virgin ve HRT gibi nal toplamaya devam ediyoruz bu sezon.
 
Ya madem katiliyoruz adam gibi iyi bir arac veya pilot - artik sorun hangisindeyse - ile katilalim.
 
Evet.Çok üzgünmüş. ;)

galatasaray.org da açıklaması vardı.
 
Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Galiba Atletico'nun kadın pilotu ihraç edilmiş, kazaya yol açmaktan. :p

Evet, 3 araç 1 saniye içinde -Porto, A.Madrid, G.Saray- birbirlerini geçmek için uğraşırken virajda A.Madrid'in pilotu spin attı. O ana kadar 40 yılda bir iyi giden pilotumuz çarpamak için çakılların üzerine çıktı. Ordan piste dönene kadar son sıraya düştü. A.Madrid'in bayanı, bütün sürücülerin geçmesini beklemek yerine birden daldı tekrar piste, O.Lyon'da geldi bodoslama daldı A.Madrid'e. İkisi de yarış dışı. Normal'de spin atan pilot, yolun en sakin olduğu zaman tekrar yola döner. Olan bizim pilota oldu, nal toplamaya devam etti.
 
İlk yarışta 14. ikinci yarışta 3. olduk. Süper finalde ise 4.

Bizim pilot, kaçıncı sırada olursa olsun bir tek A.Madrid'in kadın pilotuyla pozisyon savaşı veriyor. Sonuncu da olsa orta sıralarda da olsa yer almak ya da vermemek için didiştiği tek sürücü o. Diğer sürücülerden sorun yaşayan olmazsa geçtiğini görmedim daha.
 
Dün ilk kez gününde olan pilotumuz 10. başladığı yarışı 6. sürdürürken pit stoptaki hata yüzünden 8. bitirdi. İkinci yarış a Olympiakos aracının yaptığı kaza damga vurdu. Chris van der Drift'in aracı ciddi şekilde hasar alıp paramparça olurken, Belçikalı pilot hastaneye kaldırıldı.

Galatasaray aracının sonunu getiremediği ve 17. olarak kabul edildiği yarışta ilk sırada bulunan takım PSV Eindovhen'dı. Olympiakos aracı ise altıncı sıradaydı.
 
Daha önce şöyle bir yazı yazmıştık:
http://sportifkeyif.blogspot.com/2010/1 ... p-ckn.html

Aradan iki hafta geçti ve değişen ne var? Tabii ki gene pilot.
Bu sezon ki en başarılı pilotumuz olan A.Soucek'in yerine Giacomo Ricci gelmişti iki hafta önce. Bir yarışa çıkıp, ilk ayakta nal toplayıp ikinci ayakta arabayı hurdaya çıkarınca onun da ipi çekilmiş. Yerine, bu sezonun en başarılı pilotlarından Olympiacos'un genel sıralamada 3. olmasını sağlayan eski sürücüsü Chris Van der Drift getirilmiş. Pilot çok formdaydı bu sezon ama 1 Ağustos'ta Olympiacos ile yarışırken çok kötü bir kaza geçirdi ve vücudunda bir sürü kırıklar oluştu. O günden bugüne yarışmıyordu. İlk yarışına bizimle, sezonun son yarışında çıkacak. Umarım ellerinde tutarlar da dibe demir atan takımımız seneye zirveye oynar.
 

Üst