Takas ve Transfer dedikoduları...

Carney yuvaya döndü ...
Philadelphia 76'ers takımı Genel Menajeri Ed Stefanski, Rodney Carney'i renklerine bağladıklarını açıkladı. 3 yıldır NBA'de top koşturan oyuncu, ilk iki sezonunu geçirdiği Sixers'a geri dönmüş oldu.
Carney hatırlayacağımız gibi en son Minnesota Timberwolves'a takas edilmişti. Konuyla ilgili konuşan Stefanski ise, Carney'nin yüksek tempodaki oyunlarına oldukça uyumlu bir isim olduğunu dile getirirken, "Rodney'nin tüm sahayı koşabilen, ligdeki en atletik oyunculardan biri olduğunu düşünüyoruz ve tekrar kadromuzda olmasından ötürü mutluyuz." dedi.
 
Pavlovic yeni takımında ...
Phoenix Suns tarafından kontratı satın alınan ve bu doğrultuda serbest kalan Sasha Pavlovic, yeni takımını buldu. Alınan bilgilere göre New York Knicks'in de bizzat ilgilendiği Sasha Pavlovic'in, bu yazın hareketli takımı Minnesota Timberwolves ile anlaşmaya vardığı öğrenildi. Kontratla ilgili herhangi bir detay alınmazken, önümüzdeki sezon Minnesota forması giyecek Pavlovic, geçtiğimiz sezon ise Cleveland Cavaliers formasıyla 66 maça çıkmış ve 4.6 sayı - 1.9 ribaund ortalamaları yakalamıştı.


Nba.gif
 
Portland Howard ile imzaladı ...
Portland Trail Blazers takımı tecrübeli forvet Juwan Howard ile 1 yıllık anlaşmaya vardı. Açıklamayı Blazers genel menajeri Kevin Pritchard yaparken, kulüp politikası gereği anlaşmaya dair kosullar basına yansımadı.Konuyla ilgili konuşan Pritchard, Howard'ın kendilerine tecrübe kazandıracak; yetenekli ve genç kadrolarına faydalı olacak bir isim olacağını belirtirken, "Juwan'ın saha içinde ve soyunma odasında yapacağı katkıları merakla bekliyoruz." dedi.
15 yıllık NBA tecrübesi bulunan ve bu süre içerisinde Washington, Dallas, Denver, Orlando, Houston ve Charlotte gibi takımların formasını giyen Howard, 14.9 sayı - 6.6 ribaund ve 2.5 asistlik kariyer ortalaması ile oynuyor
 
Luther Head Pacers'ta ...
Indiana Pacers takımı serbest oyuncu Luther Head'i renklerine bağladı.4 sezondur NBA'de olan ve Houston Rockets ve Miami Heat gibi takımlarda forma giyen oyuncunun kariyer ortalaması 8.6 sayı olarak göze çarpıyor.2006-2007 sezonunda ise Houston Rockets formasıyla 10.9 sayı ortalamasıyla kariyer rekorunu kıran oyuncu, yapılan anlaşma dahilinde önümüzdeki sezon Indiana Pacers'ta top koşturacak.
Önemli bir şutör olarak tanınan Head ile ilgili konuşan Pacers başkanı Larry Bird ise, "Luther gözümüzün üzerinde olduğu birisiydi. Şut atabiliyor, hızlı ve çabuk ve de yüksek tempolu oyunumuza uygun bir isim olacak. Takımımıza güzel bir takviye olacağını düşünüyorum." dedi.
 
Lucas Clippers'ta ...
NBA'de Batı Konferansı takımlarından Los Angeles Clippers, eski NBA oyuncusu John Lucas'ı yardımcı antrenörlüğe getirdi.Clippers'ın hem antrenörü, hem de genel menajeri olan Mike Dunleavy; Lucas ile birlikte Tony Brown, Kim Hughes ve Fred Vinson'ı yardımcısı olarak işe aldığını açıkladı.
2001 ve 2003 yılları arasında Cleveland Cavaliers'ın baş antrenörlüğünü yapan John Lucas, şu anda Clippers kadrosunda bulunan Ricky Davis ve Brian Skinner'ı çalıştırmıştı. Lucas Cleveland'daki görevi öncesinde üç sezon Denver Nuggets'ta yardımcı antrenörlük yapmıştı.
14 yıllık oyunculuk kariyerinde 928 maça çıkan Lucas, altı farklı takımda 10.7 sayı ve 7 asist ortalamaları tutturmuştu.
 
New York Knicks, sınırlı free agent oyunculardan Nate Robinson ile 1 yıllık sözleşme imzalamak konusunda anlaşmaya vardı. Robinson'a 1 yıllığına 2.9 milyon dolar teklif edildiği belirtilirken diğer sınırlı free agent oyuncu ile de 1 yıllığına anlaşıldığı kaydedildi.
İki oyuncunun da uzun vadeli kontrat beklerken bu oyuncularla birer yıllık sözleşme imzalamak isteyen New York Knicks'in gelecek yıl transfer piyasasında salary cap boşluğu yaratmayı düşündüğü için bu hamleyi yaptığı söyleniyor.
Gelecek yıl sınırsız free agent olacak olan 1984 doğumlu guard Nate Robinson geçen sezon 74 maçta (ort 29 dak), 17.2 sayı, 3.9 ribaunt, 4.1 asist, 1.3 top çalma ortalama ile oynamıştı. David Lee ise 81 maçta 16.0 sayı, 11.7 ribaunt, 2.2 asist ortalama yakalamıştı.
 
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Greg Popovich yönetimindeki San Antonio Spurs, 29 yaşındaki Amerikalı guard Keith Bogans ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. San Antonio Spurs Genel Menajeri RC Buford, her iki guard pozisyonunda rahatlıkla görev yapabilen ve aynı zamanda çok iyi bir dış şutör olan Keith Bogans'ı kadrolarına katmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını açıkladı.
Geçtiğimiz sezona Orlando Magic'de başlayan ve daha sonra Milwaukee Bucks ile anlaşıp, sezonu bu ekipte bitiren Bogans, görev yaptığı 65 maçta 5.6 sayı, 3.1 ribaund, 1.0 asist ortalamalarını yakalamıştı. Bruce Bowen'ın boşluğunu doldurması beklenen Bogans, San Antonio Spurs'un Richard Jefferson, Antonio McDyess ve Theo Ratliff'in ardından yeni sezon öncesi dördüncü transferi oldu.
 
Murray Bobcats'te ...
Geçtiğimiz sezonu Atlanta Hawks'ta bitiren 30 yaşındaki Amerikalı guard Ronald Murray, Michael Jordan'ın takımı Charlotte Bobcats ile sözleşme imzaladı. 1 yıllık sözleşme imzaladığı belirtilen Ronald Murray'ın, bu anlaşma karşılığında 1.9 milyon dolar gibi yüksek bir rakam alacağı belirtildi.
Yeni sezonda kenardan gelerek Bobcats'e önemli katkı vermesi beklenen Murray, geçen sezon 80 maçta 12.2 sayı, 2.1 ribaund, 2.0 asist ortalamaları ile mücadele etmişti. Her iki guard pozisyonunda rahatlıkla görev yapabilen ve NBA kariyerinde daha önce Seattle Supersonics, Milwaukee Bucks, Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons ve Indiana Pacers takımlarında oynayan Murray, 412 kariyer karşılaşmasında ise 9.9 sayı, 2.0 ribaund, 2.3 asist ortalamalarını yakalamıştı.
 

Üst