TBL 12. Hafta | Fenerbahçe Ülker 80 - 79 Galatasaray MP

Evet Ömer Onan oynuyor ama Ukiç'in olmaması gerçekten büyük avantaj Jerrels rahatlıkla kontrolden çıkarılebilen bir guard fakat Engin Atsür' e dikkat etmek gerekicek yavaş yavaş forma giriyordur.

ukiç in sakatlığı bizim için buyuk avantaj oldu... son haftalarda formdaydı... umarım değerlendiririz bu durumu

Maçın en önemli iki oyuncusu Shipp ve Lakovic. Çünkü diğer oyuncuların ortalamaları hemen hemen belliyken bu ikisi bir maçta harikalar yaratıp bir maçta dökülebiliyorlar. İnşallah bu maç harikalar yaratacakları maç olur. Lakovic'in işi biraz zor ama. Çünkü Ömer Onan onu iyi savunabilir fakat Shipp'in karşısında ondan daha yavaş oyuncular olacak.

6 yabancı sebebiyle kadrodan kesilecek olan Jerrels oynayacak şimdi ben büyük avantaj göremiyorum, sakatlanan kişi Bogdanovic olsa mesela 3 numarada yedekleri yok diye büyük avantaj derdim.

Ukiçin olmaması hiç mühim değil şu aşamada..Galatasaray karşı Kemal Tunçeri tarzı adamlar ne hikmetse birer Rondo olup çıkıveriyorlar..Hakan demirel yada Engin Atsürde sezon boyunca yatacakları için bu maçla bir derbi oynama haklarını kullanırlar..

Shipp'in Ömer'i bitirmesi lazım. Zaten sakatlıktan yeni dönmüş olacak fazla etkili olmaması gerek. Emir ve Ukic'siz Ülker'e tüm maç boyunca topa baskı yapmamız lazım.Engin son haftalarda toparladı dikkat.

Jerrels değişik bir oyuncu.Öldürücü penetreleri var ama bazen penetreyi unutup el üstü şutlar atıyor o zamanda inanılmaz etkisiz oluyor.Alan savunması kilit olabilir bugün.

Roko’nun sakatlığı nedeniyle yabancı tercihlerini Curtis’den yana kullanacakları kesinleşmiş oldu.Oyun kurma becerisi olmayan Curtis’in bizi birebirlerde zorlaması mümkün olmakla birlikte, 40 dakika boyunca yüksek tansiyonlu bir maçta takımını sayı anlamında sırtlaması mümkün değil.Kaçırmaya başladıktan sonra da kolayca oyundan düşebilecek bir yapıya sahip.Benim rakipte en çekindiğim iki oyuncu Oğuz ve James.Bu oyuncuların çok kolay faul problemine girmesini göz önünde bulundurduğumuzda, içeriden ne kadar çok oynarsak onları o kadar sıkıntıya sokarız.

Rakibin alan savunmasına karşı büyük sorunlar yaşaması, bizim ise alan savunmasını iyi yapabilen takımlardan biri olmamız galibiyet için önemli bir etkendir; ayrıca ikili oyun savunmasında da zaaflarının olması ve bizim hücum organizasyonlarımızın da ikili oyunlara dayalı olması, bizim avantajımız.Her ne kadar ayakları yavaş olan uzunlara sahip olsalar da Tutku ve Luksa ‘nın tepeden ikili oyunlarına önlem alacaklardır; zira geçen sene bu durumdan çok çektiler; o yüzden Oktay hoca’nın Jaka’yla da değişik ikili oyun varyasyonları deneyeceğini düşünüyorum.

Rakip taraftarın taşkınlıklarından ne kadar az etkilenirsek, o kadar şansımız artar galibiyet için.Takım oyunu olmayan, bire birlerle hücum eden ,günlük performansa dayalı basketbol oynayan Fülker’i ritme sokmamalıyız; hele bir de deplasmanda.Umarım Bilbao gibi maça hızlı girer, Fülker’i oyundan düşürür, taraftarı da oyundan soğuturuz.Şans da yanımızda olursa kazanacağımızı düşünüyorum.

ukıc ve emir yokken fenerbahceyı yenememek bence basarısızlıktır..cok rahat kazanmamız gereken bır mac olması lazım.

:) Kalan 9 oyuncunun aldıkları paralar bizim bütçeden çoktur öyleyse neye göre başarısızlık? Karşımızda sadece bu 2 adama bağlı olmaması gereken bütçeye sahip bir takım var, sanki Mersin Bşb ile oynuyoruz da en önemli 2 skoreri yokmuş gibi yorumlar var.

Aslında yavaş yavaş hakemden uzaklaşıp maça odaklanmaya başlamak güzeldi ama haberin son bölümü hatrına;

http://www.sporx.com/basketbol/tbl/tek-uzuntum-her-duduk-sonrasiSXHBQ262168SXQ

“Ben, 24-25 yıllık hakemim. Bugüne dek yüzlerce maç yönettim. Yarın da (bugün) çıkıp düdüğümü çalacağım. Çok rahatım. Yardımcılarım da iyi (İsmail Aydın, Mehmet Serdar Ünal). Tek üzüntüm, çalacağım her düdük sonrası aileme söz söylenecek olması.

Hakem Recep Ankaralı polemiği

Twitter yorumları

Recep Ankaralı'nın F.Bahçe Ülker-G.Saray M.P. karşılaşmasına atanması, dün, sosyal paylaşım sitelerinde, üzerinde en çok yorum yapılan olay oldu. Twitter'da yapılan yorumlar şöyle:

@ftw1905 Fb ile oynayacağımız maçın hakemi Recep Ankaralı adı iddianamede geçen kişi, rahat olun hallederim diyen kişi.

@baggnuu Cuma günü hakem Recep Ankaralı'ymış. Şimdi bizi kafadan yenmiş gibi gösterirler.

@bozukdusmuslugu Klasör 41| Basketbol & Ankaralı ifade ve telefon kayıtları

@bakayoko1905: F.Bahçe maçına Recep Ankaralı'yı atamak, “G.Saray sen bu lige lükssün” demektir.

@GSbasket.Org SKANDAL! Her şeyi Fenerbahçe Ülker adına iyi kontrol altında tuttuğu ses kayıtlarında ortaya çıkan Recep Ankaralı yine derbide görevli!

Belki de Ukic'in oynaması bizim için daha hayırlı olacaktı, son maçlarda Jerrels formda zaten. Ukic oynasa otomatikman Jerrels tribünde olacaktı, bu bizim için bence daha iyi olacaktı. Ama Jerrels'in bizim açımızdan en iyi yanı çok çabuk kontrolden çıkabilen bir oyuncu, 1-2 şut kaçırınca ritmi bozulabiliyor, bu akşam bunu başarabilirsek maçı kazanma ihtimalimiz artar diye düşünüyorum.

Bu akşam bizim dikkat etmemiz gereken bir diğer nokta da Bogdanovic olmalıdır, ona ritmini buldurmamalıyız. Eksiklerinin olduğu bir maçta tempoyu yükseltmek isteyeceklerdir.

Bizim açımızdan ise maçın kilidi P&R olur diye düşünüyorum. Özellikle Andric ayak çabukluğuyla rakip pota altını inanılmaz zorluyor, Oğuz ve Gist'i faul problemine sokmasını bekliyorum. Akşam maçtan sonra burada Andric'in konuşulacağını düşünüyorum ve umuyorum. :)

Allah utandırmasın!

:) Kalan 9 oyuncunun aldıkları paralar bizim bütçeden çoktur öyleyse neye göre başarısızlık? Karşımızda sadece bu 2 adama bağlı olmaması gereken bütçeye sahip bir takım var, sanki Mersin Bşb ile oynuyoruz da en önemli 2 skoreri yokmuş gibi yorumlar var.
takımın basarısı butceye baglıyorsan hıc muhattaba gırmeyelım senle..takımın 2 önemlı oyuncusu eksık,jerrelslı fenerbahceyı sene basından bılıyoruz ne kadar dagınık oldugunu,fenerbahcenın toparlanma surecı ukıcın donmesıyle basladı.emırin önemı zaten herkes bılıyor,takımı atesleyıcı en buyuk etken,savunmayı da hırpalıyor ıcerı drıvelerıyla..takım neredeyse tek oyun kurucuyla oynayacak,hadı engını sayarsak 1.5 olur..bu durumu avantaja cevırmemız lazım.
Bunları soyluyorum ama bır yandan da bjk macı aklıma gelıyor:))

Ukiç'in olmayışı büyük avantaj takım sıkıştığında herkes onun eline bakıyor. Şimdi eline bakılacak olan Emir ve Ukiç olmayacak standart bir takım durumuna düştüler. Ekstra üst düzey oyuncular çıkaramazlarsa bojan gibi Oğuz gibi maçı kazanmalar çok zor. Ama unutmayalım ki deplasmandayız onların taraftarı önünde oynayacağız.
2 önemli eksikleri var taraftar faktörleri onlardan yana
biz ise formda değiliz ama bir fbü maçı iyi oynayacağımızı düşünüyorum. Maç kafa kafaya geçecek ve ne yazıkki hakemlerin vereceği olumlu-olumsuz kararlar maçın sonucunu beliryecek.