TBL 21. Hafta | Galatasaray MP 103 - 102 Tofaş

Müthiş bir maç izledik. Euroleague gününü böyle bir maçla geçirmek çok güzel oldu. Hem takımımızı hem Tofaş'ı tebrik ediyorum. Üç isim yazmak gerekiyor bu arada;

Shumpert > Reyiz çok güzel bir maç çıkarttın, helal sana.
Gordon > Takımın kesinlikle lideri. Hücumda ve savunmada. Müthiş bir oyuncusun ya.
Buckman > Feci bir süre aldı ve müthiş bir katkı yaptı. Bu senenin en iyi oyuncularından.

Bu sezon haketmediğimiz ilk maçmı? Yok kardeş ben başka maçı izledim sanırım evet iyi oynamadık evet günümüzde değildik evet savunmamız herzamanki savunma değildi ama bu maçı haketmedik demek 50 dakika boyunca mücadele eden aslanlara haksızlık olur. Bu arada haketmediğimiz dediğiniz o maçta tofaş 4 tane 15 metreden sallama 3lük attı ve hepside sanki mıknatıs varmış gibi potada çemberden içeri girdi. İyi oynamadık diyebilirsin iyi savunma yapamadık diyebilirsin ama SAKIN HAKETMEDİK DEME bu aslanlara hakaret olur. Lütfen daha dikkatli olalım mental açıdan kolay değildi olympiacos ve efes maçlarından sonra Hakettik ve kazandık...

Inanilmaz faydali bir mac oldu bence;hem kazandik hem de rakibi ciddiye almazsak basimiza neler gelebilecegini gormus olduk.Son dakikalarda salonda mactan cok Oktay Hoca'yi izledim,baya sinirli gordum.Bu arada hak etme muhabbetine gelince de,bu gencecik kadrosu ve dar rotasyonuyla Tofas maci bizden cok hak etti.Oyle ya da boyle o 5 6 Bursaliya koydukmu tezahurati cok zevkliydi :)

Tofaşa bu maçın hakkını vermeyelim demiyorum evet onlarda en az bizim kadar hakettiler ama 4 tane mücize 3lükleri varki oda sanırım yaptıkları mücadelenin tanrı tarafından ödülüydü onlara ama tanrı yinede bizim kazanmamızı istedi hakettik kazandık.

Herşeyden önce altyapıda isimleri sıkça konuşulan Samet Geyik ve Kenan Sipahi'nin kendilerini daha net gösterme fırsatı bulması basketbol adına sevindirici.. Özellikle Samet'in yaşına rağmen inanılmaz bi özgüveni olduğu söylenebilir.

Ayrıca Tofaş'a nasıl bu kadar ribaund verdik hala anlayabilmiş değilim.

Tofaş'ın bu kadar eksiğine rağmen deplasmanda gençleriyle maçı bu denli zorlaması Türk basketbolu için gerçekten harika bir durum. Her iki tarafta hak etti bu maçı bence. Tam bir kaybedene yazık olacak bir maçtı. Mucizevi pozisyonlar yaşanmadı değil hayatımda seyrettiğim en zevkli maçlardan biriydi. Tecrübemizle galibiyeti almak güzel. Bir futbol maçı olsaydı yarınki Tofaş için atılacak manşet sanırım "Galiptir bu yolda mağlup" olurdu. :) Bizle beraber yapılanmayı başarabilen bir ekip gerçekten helal olsun yönetimine, koçuna, oyuncularına. Son olarak 50 dk boyunca agzım açık bir şekilde Buckman'ı seyretmedim dersem yalan olur :)

Kenan Sipahi'ye de hayran olmamak elde değil bence,biraz şımarık sanki ama top eline o kadar çok yakışıyor ve o kadar özgüvenli ki gözden kaçmaması lazım;bence Türkiye'nin en iyi oyun kurucusu olacak 3-4 sene içinde.

Takım kaldırılması ağır bir şaka yapmaya niyetlendi ama son anda vazgeçti. Aslında vazgeçmedi, Tofaş bu mesaj şampiyonluk kovalayan Galatasaray camiasına yeter dedi...

Camiaya diyorum çünkü bu maçı çantada keklik gören çok taraftar vardı. Belki takım içinde de bu düşünce hakimdi yalnız, onların mental bir yorgunluğu var. Ama onlar profesyonel dememeli, evet onlar da insan. Yenilseler zerre kızmazdım çünkü; iş hayatımızda rahat kazanacağımızı düşündüğümüz ihaleler kaybetmedik mi ya da rahat geçeriz dediğimiz sınavdan kalmadık mı okul hayatında...

Siz farkınızı parkeye yansıttığınız sürece şakalarınızla (!) da seviyoruz sizi...