Koul ve Orhun Eneli kadromuzla Ahmet Cömertte 85-73 kaybedip maç boyu Zaza'ya küfür edilen maçtan beri ilk defa Bir Gs-Fb basket maçına 10.000 arma sevdalasını bir arada görmek için geliyorum
Eski ajandamı bugün yeniden açtım .İçinde neler yoktuki yıllar önce Efesin büyük favori olduğu bizde Durham ve Petruska nın olmadığı , Davidson'ın son saniye bloğu ile kazandığımız maç, Orhun Ene nin Aydan Siyavuş'un vefatından sonraki ilk maçta siyah forma altında 32 sayı attığı ve 87-82 kazandığımız maç.Birçoğunu Fanatik basket ve Fastbreak den toplayıp ajandama yapıştırmışım.İşte onlardan birinde 76-65 kazandığımız ve Tofaş'ı liderlikten indirdikten sonra yazılmış bir yazı bugün tüm oyunculardan kazanamasalar bile bu ruh ve mücadeleyi bekliyorum.
YÜREKLİ ADAM
Basketbol dünyanın en zor oyunlarından biri.Ne kadar hazırlanırsan hazırlan,eğer sahaya yüreğini taşıyamazsan işin çok zor.Teknik,taktik,maddi manevi huzur.Ne yaparsan, yap.Sahada mücadele eden oyuncuların ruhu ile mücadele etmezsen herşey boş.Basketbolda istatislik önemlidir denir.Bugün 3 sayı atabilen Orhun takımını ateşleyen oyuncuydu.Maçtan önce hasta olan ve serumla maça çıkan Kaptan takımını yalnız bırakmadı.Bir gün tarih basketboldan söz ederken 'altı okka' adam diye yazacak.Böyle durumlarda istatisliklerde göremezsiniz ama maça ve skora yansır.Tofaş'ı Avrupa'da bile yenmek zor.Sahada herşeyden önce gögüs gögüse çarpışma vardı.Griffith bu kavgaları hiç sevmiyor oysa Petruska-Durham-Selim-Kerem-Orhun tek top için canlarını verebilirlerdi.Zaman zaman eleştirdiğimiz Koray hoca bu sefer ekibini iyi hazırlamış.Tofaş'a 21 top kaybı yaptırdılar.Gs'da herkes kazanmak için çırpınırken Tofaş'da sadece Rogers direndi.Seyircisi ile büyünleşen Sarı-Kırmızılılar çok önemli bir galibiyet alırken Orhun ve arkadaşları sahayı omuzlarda terk etmeyi hakettiler.Kaptan kendinden sonraki nesillere öyle mükemmel örnek oluyor ki teşekkürler kaptan.Zaman zaman maddi problemler yaşasalarda Türk'lerin yanına, çok iyi seçilmiş yabancılarla mükemmel bir ekip olan Gs takımını sahiplenmek her Gs'lının görevidir.Türk oyuncuların takım ruhu öylesine iyiki.İşte takım olmanın bedeli olarak bu sene Galatasaray'ın yenemediği dev takım kalmadı