Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72
tüm aslanları kutluyorum sahadaki tribündeki..
darıus'un kötü bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. onun sorunu, bu atmosferin etkisinde kalıp gerektiğinden fazla işler yapmak istemesiydi. nitekim takım savunması anlamında, inanılmaz işler yaptı top kaptı mücadele etti. Her yere el kol vücut (1. uzatma sonu sanırım) kafa soktu. ama hücumda da extra işler yapma gayreti, onu bazı durumlarda, gereksiz penetreler, smaçlar gayretinde görmemize neden oldu.
Cemal nalga inanamadığım bir şekilde, mücadele etti. takımın tek 5 numarası olduğunun farkındaydı ve buna uygun mücadele etti. Ama el insaf çocuk 50 dakikalık mücadelede sahadaydı. Bu yüzden, uzatmanın son iki dakkası yürüyemiyordu bile ve kenara gelmek zorunda kaldı. İşte bu yüzden, Hüseyin gibi bir adamın , en azından 10 dakka oynayacak şekilde, sahada olması için, klüpte kalması sağlanmalıydı.
jasi bugün şaşkınlığını atlatmakta zorluk çekti. ve ondan sonra benim hayatımda görmediğim bir jasi'yi izlettirdi bana. Ben bu derece savunma yapan, gerektiğinde takımın pivotu gibi bile oynamaya başlayan bir oyuna geçti. Bu sistem savunmamızı güçlendirdi ama jasi'den istediğimiz sayı anlamında katkı için yorulduğundan atmasını zorlaştırdık genede helal olsun adam ayağı sakatken bile oyuna girmek için ısrar etti. 2. yarı ile birlikte, gene sahadaydı...
Olaylara girersem eğer. maç bitti,uzatmalar öncesi molayı değerlendiriyor takımlar. Fener benchinin arkasında oturan bir sarışın varlık, sahaya bakarken sağ elini havaya kaldırıyor orta parmağı havada. ve o tahriği alan insanlar oraya madde atmaya başlıyor. Yani olayı başlatan o kadın. tahrik eden ve ağır cezalandırılması gereken. Bundan sonra bizim taraftarın küfürleri ve kadının dönüp tekrar el hareketi yapmasından sonraki süreç zaten hepinizin bildiği bir süreç fenerin yamyamı (burda ten rengini kastetmiyorum) benim taraftarıma yumruk atıyor. taraftar o bölgede çığırdan çıktı. işte o an, hangi eli öpülesi kardeşim attı bilmiyorum ama biri çöp sepetini sahaya attı ve sepet direk tanevic'in kafasının tam ortasına çarptı ve sıçradı içinden kağıtlar yayıldı ortaya
belki beni vandal olarak düşünebilrisiniz ama semih ile ömer onan'ın maç boyu hakem ile oynamaları provoke edici omuz ve el datrbelerine rağmen maçda bir kere bile teknik faul verilmedi hele ömer bunu çok defa hakketmişti. Ben herhangi bir olayın içinde değildim C tribünündeydim ebnde küfür ettim ama sahaya bişi atmadım, cevremde atanalrı da engelledim. hatta atanların aziz yıldırım maçı seyirci çıkarıldıktan sonra oynatmak için göndrdiği adamlar olarak değerlendirdim. Ama maç sonu olaylarda böyle bişi yok kadınsı varlığın yarattığı bir anarşizm vardır..
bir takım arkadaşlar taraftarı beğenmemiş. arzetselerdi de salona geleydiler o zaman. sınavım var yok tuzum kuru yok çocuk hasta muhabbetlerini geçsinler. ben 3 üniversite okudum. maçlarda sabahaldım (ki o zamanlar bileti ancak sabah alırdık) okullarımıda bitirdim maçlarıma da gittim. Maça gitme oturduğun yerden taraftara da laf et, oldu....
saat 16:00 da salondaydık. maç bittiğinde yani tezahuratımızı bitirdiğimizde, yanılmıyorsam saat 22:05 di. 6 saat bağırmak insanoğlunun yapabilecğei bir şey dğeildir. ancak galatasaraylıların isteyip de yapabilecğei bişidir. ve biz istedik başardık bağırdık. mükemmel bir atmosfer vardı (tabii ki taranto basket maçını ayırıyorum) ıslık tezahurat tekrar ıslık molalar da bağır. takım o kadar çok top kaybı yaptık ki (bu arada bir arkadaş bu top kayıbı rakamlarını verirse çok sevinirim) taraftarın morali çok düşüt. Normal şartlarda,20 den daha az bir farkı kabul etmeyeceğim bir maç, 2 uzatma yaşadı. Spor sergi günlerini bilen biri olarak basketbol hayatımın en unutulmaz maçlarına eklendi. Bir 5 numara bu takımı uçurur. okan hocaya güveniyorum takım yeni kuruldu gecen seneden ilk 5 oyuncusu yok kısmen cemal var. Fırsatları değerlendirrisek, playy offlarda süper takım olacağız .
son söz buradaki basketsever galatasaraylılara, takımınıza , her zaman güvenin biz onu iyi günlerinde sevmedik.ama ortak güç olduğumuzda yenemeyeceğimiz takım yok. onlarda bu yürek, arkalarında bu taraftar olduğu sürece değil fülker, eti saray gelse vız gelir.