Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00
Preldzic bu maçta oynayabilir sanırım, zaten Siena karşısında da görev vermeyi düşünüyormuş Tanjevic. Ayrıca Mirsad kadroda yer alıyor son iki maçtır, ısınma bölümünede katılıyor ama maçta görev yapmıyor, nedendir bilinmez. Belkide tam hazır olmadığını düşünüyorlardır.. Neyse bunları ufak bir dipnot olarak ekleyelim..
Fenerbahçe karşısında Efes Pilsen'in Sinan Güler ile yaptığı ön alanda baskı önemli bir unsurdu son karşılaşmada. Galatasaray teknik ekibinin bunu mutlaka kullanması gerekir bana göre. Çünkü baskı geldiğinde Greer öyle pek play-maker özellikli bir oyuncu olmadığı için hücum sistemini oturtamıyorlar ve son maçtada bu açıkça göründü. Ve zaten Tanjevic'in maçtan sonra söylediği; "Preldzic olsaydı oyun kurucu olarak onu kullanmayı düşünüyordum" sözü bu eksiğin kendileri tarafından da kabul edildiğinin göstergesi. Ribaund konusunda Fenerbahçe Ülker uzunları avantajlı olacaktır fakat Rancik ve Wilkinson'ın fundemental olarak avantajları daha fazla. Topu aldıklarında yüzü dönük oynamayı tercih etmeleri gerekir bana göre. Savunma sertliği önemli bir başka detay, bunu mutlaka sağlamak gerekli bu maçta. Son önemli detay ise salonda oluşturulacak atmosfer, bunun da sağlanacağını düşünüyorum zaten..