TDTK 4'lü Finaller | 4.olarak tamamlıyoruz

Maç sonucu: Galatasaray 2 - Arkas 3 setler (25-20,12-25,19-25,28-26,19-21)

Maalesef Türkiye Kupası şampiyonluğu şansını kaybediyoruz bu sonuçla beraber.
 
Maça çok kötü başladık ne manşet alabildik, ne hücum edebildik. İlk seti bize kazandıran ve ilk sette tek ayakta duran oyuncumuz Vlado'ydu. 11-16 geriye düştüğümüz anda onun servisleriyle öne geçtik 18-17 ile ve o set bir daha geriye düşmedik.
3 puan alırsak kupa yolunda önemli bir avantaj yakalayacağımız maçta ilk seti gerilerden gelip alan takımımız 2.set ve 3. sette o kadar ruhsuz oynadı ki, kupayı almak gibi bir düşüncemiz yoktu herhalde sahadaki o durumu görünce. Özellikle Tomi ve Vlado o kadar aksadı ki.. Tomi ne manşet alabildi ne hücum yapabildi, Vlado'nun hücum yüzdesi giderek düştü. Bunlara birde Agamez'in etkili performansı eklenince setlerde hiç bir varlık gösteremedik. 4.sete Reşat Hoca yerinde bir hamleyle Vlado'nun yerine pasör çaprazı olarak Kemal'i, Tomi yerine smaçör pozisyonuna Bell'i alarak başladı sete. Değişikliklerin takıma olumlu yansımasıyla, Bojan Janic'in de etkili servisleriyle 8-4 önde girdik ilk teknik molaya. İyi performansımızı devam ettirince özellikle Kemal'in etkili performansıyla 2.teknik molaya da 16-12 önde girdik. 2.teknik molada sonra Arkas toparlanıp, hakem hataları da gelince ardından Reşat Hocanın sarı kart görmesiyle durum 17-17'ye geldi. Setin son bölümünde Ulaş'ın ard arda attığı kötü paslar sonucu hücumda hata yapınca çok iyi başladığımız sette 20-23 geriye düştük. O an devreye; sene başından beri çok eleştirdiğimiz Bojan Janic'in etkili servisleri girdi ve 23-23 beraberliği yakaladık. Sonrasında 23-24 gerideyken yaptığı blok ve manşetleriyle setin son bölümüne avantajlı girmemizi sağladı Bojan. Seti de bu setin kahramanı Kemal'in acesiyle 28-26 kazandık. Tie break'e de 4.sette olduğu gibi çok etkili başladık. Kemal takımını sayı yükünü üstlendi. Saha değişimine de 8-6 öne girdik. Sonrasında yaptığımız hücum hatalarıyla geriye düştüysek de Bell'in etkili servisleriyle maç sayısı elde ettik. Agamez'in hücumlarını durduramadık ve Erhan'ın penaltıyı değerlendirememesiyle seti ve maçı kaybettik.

Hoca umarım yarın Bell ve Kemal'e daha fazla süre verir. Nasıl olsa bir iddiamız kalmadı kupada. Hatta Murat Aslan'da Janic'in yerine oynasın. Bugün Bell ve Kemal, Vlado ve Tomi'den daha fazla katkı verdi. Özellikle Tomi'nin performansı hayal kırıklığı. Umarım bu ikili playoff'a kadar kendini toparlar.

Maçın istatistikleri: http://www.tvf.org.tr/istatistik/pdf/2013--tk-e--galatasaray-arkasspor.pdf
 
Galatasaray 2-3 İstanbul B.B
Halkbank 3-2 Arkas

Bu sonuçlarla beraber Halkbank 2012-2013 sezonunu şampiyonu olurken, biz son sırada tamamlıyoruz Türkiye Kupası 4'lü finallerini.
Artık takımın önünde zorlu bir Fenerbahçe play-off serisi var. Hatalardan ders alınıp seriye en iyi şekilde girmek lazım.
 

Üst