TKBL 11. Hafta | Fenerbahçe 83 - Galatasaray 67

Bu takım E.L de Son 16 ile 8 ve Ligde ki Şampiyonluk Maçlarında Başarılı Sonuçlar aldığında Göreceğim Sizleri... Şubeyi kapatın diyenlere Sadece Şunları Söylemek istiyorum : Bilgisayarınızın Kapat Düğmesine BAsın ve Gidin yatın :)

Katılıyorda ne oluyor anlamıyorum siz ilk önce galatasaray spor kulübünün amacını bir öğrenirmisiniz . Türk olmayan takımları yenmek ve katıldığı her alanda şampiyonluktur.

Peki bu şubede ne oluyor koca bir hiç arada sırada türkiye kupası veya cumhurbaşkanlığı kupası sıkıştırıyorlar artık onuda rakpmi rekabet olsun diye veriyor anlamıyorum. Kulübe ne veriyor bu şube söyleyeyim yıllardır fenerin arkasında 2.lik sen bununla tatmin olabilirsin ama ben olamam.
 
Birde yorumlara bakıyorum 8-9 senedir olduğu gibi olacak falan filan olmuyor arkadaşlar olmuyor . Nerde yanlış yapıyor kulüp .
 
Açıkca konuşmak gerekirse oynadığımız basketbolu en azından dün itibari ile anlamış değilim. Maç öncesinde herkes savunmamızdan, çok az sayı yediğimizden, maçı savunma ile kazanacağımızdan bahsediyordu.

1- Angel'ın Cappy'nin olduğu yerde siz ne kadar iyi savunma yaparsanız yapın sadece bu iki oyuncudan ortalama 35-40 sayı yemeniz garantidir. Yani sen 60'larda atarak bu maçı kazanamazsın.
2- Uzunlarımız gerçekten çok üst düzey ancak onlara top getirecek kısalara baktığımızda Işıl ve Whalen var, gerisi çok yetersiz. Işıl'ın, Whalen'ın yedekleri Yasemen olamaz.
3- Uzun oyuncuların rotasyonu ve seçimleri bana göre çok yanlış, yazılı değil ancak sözel ortamda sürekli söyledim. Galatasarayımızın Albanın sakatlığından sonra ciddi anlamda 3 numara eksiği varken, Whalen dışında tüm oyuncuların Nevriye ve Bahar gibi kaliteli yerlilerimiz varken yabancı seçilmesini anlamış değilim.

Bu işler inşallah ile maşallah ile olmaz, akıl ile olur ve aslında biz bu maçı dün değil, sezon öncesinde rotasyonu oluştururken kaybettik. Bunu kabul etmeliyizz.

Sevgiyle kalın
 
Birde yorumlara bakıyorum 8-9 senedir olduğu gibi olacak falan filan olmuyor arkadaşlar olmuyor . Nerde yanlış yapıyor kulüp .

Erkan senin mantığına bakarsak Biz üst üste şampiyon olurken Fb bayan takımı şubeyi kapatmalıydı. Ama pes etmediler hatalarımızla bizi geçtiler.
Ancak bizim bu kadro dengesizce kuruldu ne yazıkki ( Ekrem Hocanın bu konuda hiç suçu yok ) Ancak Ekrem hoca gelir gelmez ışığı yaktı bunu herkes görmüştür. Mesela Işıl'da nasıl bir değişim olduğunu hepimiz gördük.
Yenilmemizin temel sebebi kadromuzdaki dengesizlik ve Fb nin çok hızlı oynayıp savunma anlayışımızı bozmasıydı.
Ancak Alba geldiğinde ve Nevriye hazır olduğunda bu dengesizlik bir nebze azalacaktır. ( Ayrıca maç onlarında evindeydi unutmayalım )
Ancak yine de takım sıkıştığında topu eline verebileceğimiz bir kısa oyuncu eksik o hamleyi de yaparsak Fb bizi yenemez. Ekrem hocanın karakterli basketbol anlayışına hepimiz güveniyoruz. Bu gidişatı kırarsa Ekrem hoca kırar zaten.
 
Hemen herkes yazmış kadro dengesizliğimiz had safhada. Uzun rotasyonu şişkin. Nevriye ve Alba' nın döndüğünü düşünürsek Ann Wauters ligde süre almayacak. Alba ne derece beklentileri karşılayabilecek göreceğiz. Psikolojik olarak dönmesi kolay olmayacaktır ki ben ciddi anlamda tekrar sakatlanabileceğinden korkuyorum bu kızın. Kendisi nasıl hissediyordur bilemeyiz.

Kerem yazmış Angel ile Capy'i ne kadar iyi tutarsan tut atarlar ki dünde attılar birçoğu el üstü pozisyonda olmasına rağmen. Sene başında hep bunu söyledik bu oyunculara kim karşılık verecek bizde diye, biz söyledik ama bu işin yöneticileri bunu göremedi ne yazık ki.

Hep yerli oyunculardan şikayet ederdik ama dün yabancılarımız beklentilerin çok uzağındaydı. Dün Ekrem hocayı eleştireceğim sanırım tek şey Baharı unutması geliyor. Sancho bu kadar kötüyken Bahar'a nasıl daha önce şans vermedi anlayamadım. Mutlaka denemeliydik. Sanırım güvenmiyor Bahar'a ama dün zaten kötü giden maçta daha erken denemeliydik.

Caferağa kümesinden kurtulmuşuz, şeker gibi bir atmosfer, bu mağlubiyet olmadı. Muhtemelen bu maçı kaybetmek bize haftaya Türkiye kupasını getirecektir ama sezon sonu itibariyle bu kadro yapısıyla şampiyonluk çok zor görünüyor. Tek ümidim Ekrem Memnun ama o da bir yere kadar.

Şu maçtan sonra bile Işıla laf atanlar var. Herkes beni Işılı çok savunduğum için eleştiriyordu ama ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım. Çok tahammülsüz olmaya başladık. Statta maç esnasında Burak'ı Hamiti ıslıklayıp Burak gol atınca eşşek gibi adını anıra tipler doldu Galatasaraylı. Benim kavgam bu tiplerle ve bu kavgayı sonuna kadar yapacağım, en azından bu insanlar bu foruma olmayacak.
 
Bu takımın şampiyon olmasını, feneri yenmesini, kendilerine inanmasını mı istiyorsunuz, o zaman ilk önce siz onlara inanacaksınız ve inandığınızı göstereceksiniz..... Bunu da nasıl mı yapacaksınız? Cevap basit, maçlarına giderek...

Bu kızlar sezon başından beri boş salona oynuyorlar, giden az sayıda taraftar var tabi ama çoğunda toplasan 100 kişiyi geçmez, her maça gidin demiyorum elbette, sizlerinde birer hayatı var, kiminizin okulu, kiminizin iş hayatı, ailesi... Öyle her maça gitmek kolay değil, bir de maçların bazılarında diğer branşlarımızın maçıyla çakışıyor ama hiç olmazsa avrupa maçlarında yanında olun, öyle salon dolsun demiyorum, 1000 kişiye bile razıyım ama yeter ki onlara inandığınızı, desteklediğinizi gösterin ama yok neymiş taraftar Ceyhun yüzünden takıma küsmüş, şampiyonluk gelmeden salon dolmazmış, o zaman bir fener yenilgisinde ortaya çıkmayın, gerek burda, gerek twitterda ve feysbukta bir çok kişi fener maçı sonrası ortaya çıkıyor, takıma, koça sallıyor, sonrası sessizlik, eleştirmeyin de demiyorum ama dozunu kaçırmayın lütfen (takımı sürekli takip eden, her zaman desteğini veren taraftarlarımız üzerine alınmasın lütfen)
 
Hoca maçtan sonra yüzde yüz şunu diyecektir eksiklerimiz var kelimesine sığınacaktır onlar olsa bile ye-ne-me-yiz sen bu kadar uzunu doldur takıma ama şutör alma . Ekrem menun ile bir tane bile kupa alamayacağız bu sene önceki yıllar arada bir türkiye kupası cumhurbaşkanlığı alıyorduk bu sene sıfır çekeceğiz bence.

Takımda yabancılardan 2 tanesi değişmeli alba torensi bu sene neden takımda tuttular bir yıl sözleşmesini neden dondurmadılar ayrıca lytile neden alındı onun yerinede şutör alsaydıkya.

Valla beklicez görücez bu sene hoca herkesin güveniyle geldi geçen sene cumhurbaşkanlığı ve türkiye kupası alınmış ligde final oynanmıştı ,bu sene bu çıta daha yükseğe çıkarsa hocanında ekibinde yanındayız,bunu yapması içinde desteğe devam,cumhurbaşkanlığı gitti sırada türkiye kupası var inşallah kazanırız beni ilgilendiren galatasarayın başarısı...
 
ALBA,NEVRIYE bu takıma dahıl olmadan elestırmek haksızlık olur ılk defa fener macı kaybetmıyoruz onemlı olan final maclarında ne yapacağımızdır. Benım gorduğum bızım sutuna guvenebıleceğimız bır oyuncumuz yok. Olmadığı ıcın ıyı takımlar karsısında hep bocalıyoruz.
 
Maalesef klasikleşmiş bir Fenerbahçe-Galatasaray maçı izledik dün akşam... Her sene değişen bir oyuncu rotasyonu karşısında, kemikleşmiş bir kadro yapısının kazanması gayet doğaldı.Ancak takımımızın bu sezon gayet iyi uyguladığı baskın savunmacı kimliği, bu maçta ortaya çıkmadı ne yazıkki...Işıl Alben'in bireysel mücadelesi dışında takımımızda dikkate değer birşey yoktu.Halbuki bu sezon pota altımızı çok güçlendirmiştik.Ancak takımımızdaki skorer oyuncu eksikliği dün gece iyice başgösterdi. Dışarıda sadece Işıl ve Whalen'in eline bakmamız bu sezonki en büyük eksikliğimiz olsa gerek.
Sezon başında Murat Tümer'in Galatasaray'a kazığı olarak nitelendirilen Ann Wauters ,kuşkusuz şimdiye kadar Işıl ile takımımıza en büyük katkıyı sağlayan oyuncuların başında geliyor. Dün akşam da zaman zaman pota altını domine edebildik ama Fenerbahçe'nin yönlü kadrosu karşısında birşey yapamadık. Ekrem Memnun'a yapılan eleştirilere katılmıyorum. Fenerbahçe, her sezon farklı antrenörlerle çalışmasına rağmen kemikleşmiş kadrosuyla bize üstünlük sağlayabiliyor.
2010-2011 sezonunda Ceyhun Yıldızoğlu takımımıza geldiğinde forumlarda kesin şampiyonuz nidaları yükselmeye başlamıştı.Ancak unutulan birşeyler vardı. Ceyhun Hoca Wnba'in en iyi oyuncuları ile kurulu takımımızı taşıyabilecekmiydi? Bu sorunun cevabı biline biline o müthiş kadro büyük hatalarla harcandı. Halbuki o kadrodan bir Taurasi veya Augustus bugün kadromuzda olabilseydi, bugün hedef maçlar olarak belirlediğimiz maçları kaybetmezdik.Artık Alba'nın döünüşünü bekliyoruz. Ancak kendisinin nasıl döneceği belli değil. Umarım Alba döndüğünde kesilen oyuncu Ann Wauters olmaz...
 
Sühan bey ben son maça gelmedim. 1.5 yıldır İstanbul'a da gelemiyorum. Ne yaptığımı ne ettiğimi bilmeden nasıl oluyor da beni her maça gelmekle mükellef tutuyorsunuz ve sözlü sınava tabi tutmaya çalışıyorsunuz? İşime gelmeyen bir bilgi yok. Kulübün "peş keş" lerinden bahsetmişsiniz. Türk Telekom Arena sözleşme şartlarından bahsetmişsiniz. Siz hangi sözleşmeyi gördünüz efendim? Özhan Bey'in yaptığı protokolü mü sonradan Adnan Bey'in yaptığı "kira" miktarı yazan ve imzaladığı sözleşmeyi mi?


Yanıt vermemiş olmamak için veriyorum. Ki kendisi yanıt veremeyecek sanırım. 1.5 senedir maçlara bile gelmiyorsun ama senin dediğine göre 1 senedir şube kapatılsın diye ısrarla konuşuyorsun. Bunun FB ile alakası yok senin GS'lı kimliğinle alakası var:)) Her maça gelmekle mükellef tuttuğum yok ama naçizane bir şubeyi kapatıyorsan bir maça gel de organizasyonu gör ne yapıldığına bir hakim ol önce.


Maçların devre arasında ne olduğunu söylemeyeceğim. Google'layamayacağın için de bilemeyeceksin. Ama GS'ın geleceğine yanıtlar orada vardı

Raporlara sözleşmelere gelirsek. Bu ülkede ulaşamayacağım rapor yok. Zaman alabilir ama ulaşırım. Protokol derken hepsini kastediyorum. Hepsinde de bu dediğim maddeler yazıyor. Çevrende sana akıl verenler varsa sor, onlar da anlatır sana bu olayı. Dediğim maddeler değiştirilemeyecek hükümler gibi bir durumda.


@ Erkan Topal

GS'ın ilk amacı Türk olmayan takımları yenmektir demişsin. Bu arada şube kapansın da demişsin (gerçi değişmiş sonra o post). Senin dediğinden gidersek eğer GS'ın Avrupa kupası kazanmış şubelerinden birini kapatmalıyız. E bu ne yaman çelişki? E hani amaç Avrupa takımlarını yenmekti? EL'de 3.lük ve 5.lük var Eurocup'ı kazanmışlığımız var.


Taraftarının sahip çıkmadığı bir takımla yoluna devam ediyor GS Kadın basketbol takımı. FB'yi yenseydik şu başlık 4 sayfa olmazdı ona eminim. Ben Anti-FB li değilim önce GS'lıyım diyen bir çok insan var ama takdir-i ilahi her FB maçı sonrası Kadın basketbol akıllarına geliyor.

******

Takım için sanırım "şutörümüz winner'ımız yok" demeyen yoktur burada. Takımın sezon başından yanlış oluşturulduğunda da herkes hem fikirdir. Bunun dışında tali yollara saparak hepimiz kendi öznelimizde eleştirilerde bulunuyoruz. Denilenlerin hepsi de doğru olabilir. Belki şunu şunu yapsak maçı da kazanabilirdik Ama bu tarz 'mücadele' edersek hiç bir maçı kazanamayız. Ben de büyük hayal kırıklığı yarattı yabancı rotasyonumuz bu anlamda:(
 
Koçu bu kadar ağır ve çabuk eleştirmek bence çok doğru değil. Ama dünki maçı yanlış yönettiği doğru. Sancho bu kadar formsuzken Bahar'ın dahil olmaması belkide en yanlışıydı. Ve tabi Yasemen .. en olumsuz katkıyı yapan isimdi. Ama daha çok yol var önümüzde,ben bu takıma inanıyorum.
 
Ben Sancho nun en azından bu maçta kötü oynadığını düşünmüyorum.Fowles beklendiği gibi değildi.

Birde fener çok iyi şut attı.Sonuçta koç a halen güvenim tam.Hele bir sezon sonunu görelim.Acele etmiyelim.

Işıl da maşallah iyi oyuncu olmaya başladı.Şu an takımın en iyi Türk oyuncusu konumunda.

Nevriyede gelsi bir bakalım.Sonuçta Nevriye hem iyi oyuncu hemde Türk kontenjanı.Bu çok farkeder.

Sezon sonu çok farklı bitecek bence.
 
Galatasaray Bayan Voleybol takımının şampiyonluğunu hatırlayan var mı aranızda, ben söyliyeyim 1966, 46 senedir şampiyon olamamışız, benim gibi Voleybolu sıkı takip eden kimsede kalkıp bu şube kapatılsın dememiş, senelerce bu şubede yanlış transferler yaptık 1 liralık oyuncuları 3 liraya aldık, en sonunda akılcı bir plan uygulamaya başladık bundan 2 sene önce 4 yıllık bir plan yapıldı ve uygulamaya koyuldu geldiğimiz nokta ortada..

Basketbolda'da Voleybol şubesindeki gibi sabırlı olmamız lazım, eksiklerimizi zaman içinde kapatıp başarıya ulaşacağımıza dair tereddütüm yok, tek üzüldüğüm nokta Ceyhun Yıldızoğlu ile heba ettiğimiz 2 sene..
 
vay bee 9 sene üst üste şampiyon olduğumuz yılları hatırlamayanlar için ne kadar kolaymış şube kapatmak bee. helal olsun. kardeşim antu yorumcularını geçiyor bu forumda bazı kişiler .. inanmıyorsanız da gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz sizden...
 
Yıllardır kendimizi " O sene bu sene " laflarıyla kandırdık. Bazen doğru hocayı bulduk ama doğru takımı bulamadık,bazen doğru takımı bulduk ama doğru hocayı bulamadık, bazen ikisini de bulduk ama masa başında takıldık.

Yapılan üst düzey transferler ve buna rağmen alınan sonucun fiyasko olmasından dolayı bu şube geçen sene herkesin içini burktu. Bazıları üzüldü,bazıları kırıldı,bazıları soğudu,bazıları da küstü.

Evet, ben de küsenler arasındayım. En azından düne kadar öyle olduğumu zannediyordum. Ekrem Hoca bu takıma son yıllarda yapılmayan en büyük transferi yapmış aslında; karakter.

Evet, eksikler var. Bazı transfer hamleleri gerçekten çok komik (Ann). Bazı eksiklerin göz ardı edilmesi belki de sezona mal olacak.

Fakat Ekrem Hoca'nın yarattığı bu takıma biraz daha sabır ve anlayış göstermeliyiz.
En azından Ceyhun Hoca'ya gösterdiğimiz sabır kadar.
 
Neyin kavgasını yapıyorsunuz beyler!!! Yanlış transfer politikası yüzünden bu hale geldik,siz hala konuyu benim babam senin babanı döver kavgasına getirdiniz.Adamlar alıştı artık her sene her sene yenmeye saha avantajını kaybettin mi? şampiyonluk hikaye,bu takımın başında ki!!! bozuk sonrası düzgün olsa ne olur.
 
Geçen seneki Galatasaray bayan basketbol takımı bu Fenerbahçeyi ezer geçerdi, 2 sene hatta 3 sene önceki Galatasaray kadrosu Bu fenerbahçeyi yine ezer geçerdi. Ama bu seneki Galatasaray kadrosu bu Fenerbahçeye yenilir.

O halde çok ama çok garip organizasyon yanlışlığı var. Bir takım geçen sene değil 2 sene değil 3 sene öncesinin bile gerisine gidiyorsa (ki hedefler aynıyken) o zaman çok ciddi yanlışlar var
 
Galatasaray Bayan Voleybol takımının şampiyonluğunu hatırlayan var mı aranızda, ben söyliyeyim 1966, 46 senedir şampiyon olamamışız, benim gibi Voleybolu sıkı takip eden kimsede kalkıp bu şube kapatılsın dememiş, senelerce bu şubede yanlış transferler yaptık 1 liralık oyuncuları 3 liraya aldık, en sonunda akılcı bir plan uygulamaya başladık bundan 2 sene önce 4 yıllık bir plan yapıldı ve uygulamaya koyuldu geldiğimiz nokta ortada..

Basketbolda'da Voleybol şubesindeki gibi sabırlı olmamız lazım, eksiklerimizi zaman içinde kapatıp başarıya ulaşacağımıza dair tereddütüm yok, tek üzüldüğüm nokta Ceyhun Yıldızoğlu ile heba ettiğimiz 2 sene..
İnşallah bu heba ettiğimiz dediğimiz başarıyı geçeriz,öyle yada böyle geçen sene 2 kupa alındı,bu sene biri gitti inşallah haftaya trk kupası gelir oda giderse,inşallah lig gelir,oda gelmezse yanlış giden birşeyler vardır demektir,bu oyuncular bedava alınmıyor ya kardeşim,galatasarayın bir kuruşunu bile gereksiz harcayanlar o zaman hesabıunı verir...
 

Üst