TKBL 14. Hafta | Ceyhan Belediye 62 - Galatasaray 77

19 Ocak Cumartesi
14:00 Ceyhan S.S.


Takımımız 5 tanesii iç sahada, İstanbul'da üst üste 6 lig maçı yaptıktan sonra 1.5 ay sonra ilk kez şehir dışına çıkıyor. Ceyhan deplasmanı ikinci yarının ilk maçı olacak. Sezonun açılış maçında rakibimizi 66-51 mağlup etmiştik Abdi İpekçi'de.

Ligin ilk yarısında oynadığı 13 maçtan, 7'sini kazanan Ceyhan puan tablosunun 6. basamağında yer alıyor. Türkiye Kupası'nda da yarı final oynama başarısı gösteren Adana temsilcisi, Galatasaray'ın da önünde ligin en skorer 3. takımı konumunda. İç sahada oynadıkları 8 maçta Mersin BŞB ve Tarsus'a mağlup olan Ceyhan Belediyesi, diğer 6 maçını kazandı. Geçen sezon Ceyhan deplasmanında aldığımız mağlubiyet de hatırlanırsa, dikkat edilmesi gereken bir deplasman olduğu açık.

Geçtiğimiz sene İstanbul Üniversitesi formasıyla izlediğimiz pota altı oyuncusu Carolyn Swords 17.1 sayı-9.4 ribaund-0.7 blok istatistikleriyle üç dalda da takım lideri. Olimpiyatlarda Hırvatistan formasıyla mücadele eden forvet Jelena İvezic 13.4 sayı ortalamasıyla takımın en skorer ikinci ismi. Amerikalı forvet Kayla Pedersen 10 sayı-7.6 ribaund ortalamalarıyla yine dikkat edilmesi gereken isimlerden biri. Takımın diğer yabancısı Karklina da 8.7 sayı-2.2 asist ortalamalarıyla oynuyor. Takım kaptanları Hülya Özkan ve Aslı Sevinç ile eski oyuncularımız Melek Bilge ve Ceyda Kozluca takımın bench gücünü oluşturuyor. Tuğçe İnöntepe ile Asena Yalçın ise guard pozisyonunda takımın rotasyonunda yer alan en önemli yerliler.

Geniş bir rotasyon ile yüksek tempoda oynamayı seven Ceyhan'a karşı bu maç, deplasmanda olmasının da etkisiyle sert geçmeye açık. Başarılar takımımıza.
 
Baştan sona üstün götürdük maçı, hiçbir sıkıntıya düşmeden kazandık. Geçen seneki saçma mağlubiyetten sonra aklımızda bir korku vardı ama neyse ki takım kazanmayı bildi. Tebrikler ve teşekkürler hepsine.

Alba çok tatlısın bu arada :)
 
Beklenen bir galibiyet takıma tebrikler,Nevriye de oyuna girmiş sevindirici bir haber yalnız Galatasaray tv geçen yıllara göre iyi yönde gelişmeler göstermesine rağmen şu maç yayınları durumunu bir çözüme kavuşturması gerekiyor.Dünkü bayan basket ve bugün oynadığımız oynadığımız bayan voleybol branşlarının maçlarını yayınlamaları gerekirdi.
 

Üst