TKBL 8. Hafta | Galatasaray 71 - 56 Canik Belediye

Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu
Tarih: 8 Aralık 2012 Cumartesi
Saat: 15:00

Ligde oynadığı 7 maçta 6 galibiyet, 1 yenilgi alan takımımız 4 galibiyet, 3 yenilgi ile 5.sırada bulunan Canik Belediye ile karşılaşacak.

Ligde oynadığı son 3 maçı kazanan Canik Belediye özellikle Kaski deplasmanında yaptığı sürpriz galibiyet ile dikkat çekti. Kadrosunda Gülşah Akkaya, Nihan Anaz gibi tecrübeli yerlilerin yanında Doneeka Hodges, Janel Mc Carville, Cheryl Ford ve Tanja Cirov gibi iyi yabancılara sahipler, maçları genellikle dar rotasyonla tamamlıyorlar. Hodges 16 sayı ortalamasıyla takımın en skorer ismi konumundayken, Cheryl Ford da 12,4 ribaund ortalamasıyla ribaund yükünü çeken oyuncuları.

Bu maçta takımımızda Alba Torrens ve Nevriye Yılmaz gene oynayamayacak, Canik'te ise uzun sürekli sakatlıktan çıkan Tanja Cirov kadroya alınacak ama oynaması belirsiz.

Canik Belediye'nin tüm kadrosu şu şekilde:

Didem Süer
Nihan Anaz
Melike Bakircioğlu
Görkem Ertaş Osmanbaşoğlu
Doneeka Danyell Hodges
Ebru Torun
İlknur Dumlu
Nihal Güngör
Cheryl Ford
Janel Mc Carville
Tanja Cirov
Kayra Güler
Gülşah Akkaya
Maryam Gültekin
 
Dikkate alınması gereken bir takım. Öyle kolay rakip kesin yeneriz gibi bir düşünce olursa hayal kırıklığına uğrayabiliriz Allah muhafaza. Gülşaha,Hodgesa,Janele,Nihana ve Melikeye dikkat etmek lazım. İçeriden oynamalıyız. 1,2 ve 3 numaraları daha iyi pota altına göre. Bu yüzden dış adam savunmasını çok iyi yapmalıyız. Birde girsin artık şu şutlar özelliklede ûçlükler. Koça ve takıma güvenim sonsuz. İnşaAllah kazanıp yüzümüzü güldúrecekler. Başarılar Sarayın Sultanları...
 
Kendi takımımıza iddaa oynamamayı ne zaman öğreneceğiz acaba... Sonra Allah korusun kötü bişey olunca yağıyor küfürler...

@Metehan kardeşim Canik komple bir takım olma yolunda ilerliyor nasıl guardları, pota altından iyi oluyor? Eğer elinde Ford ve McCarville varsa pota altından oynarsın bu kadar basit, Ford ve McCarville olmasa zaten guardlar kendilerine boş pozisyon bulamazlar...

Ayrıca maç yayınlanmayacak GSTV ya da Ligtv'den?
 
Şebnem kesinlikle formunda değil. Sancho ve Fowles aynı anda oynadığında aralarında bir anlaşmazlık oluyor. Sırf bundan dolayı 3 top kaybı yaptık. İlk yarı bitti. 36 29 öndeyiz.
 
Ciddi ciddi korkmaya başladım. Yoksa kaybedecek miyiz ? Yaptığımız hataların neredeyse hepsini cezalandırdılar. Biz ise yapamadık!
 
Tebrikler kızlarımıza, 71-56 kazandık maçı, bir voleybol, bir basketbol derken her iki maçtan da pek bir şey anlamadım ama özellikle son periyot yaptığımız savunma çok iyiydi
 
Öncelikle UMMC maçı sonrası takımımızı galibiyetten ötürü kutluyorum.

Asıl meseleye gelecek olursak. Galatasaray taraftarı git gide değişmeye ve iyi gün taraftarı olmaya başladı. Biz her maç takımımızın yanında olmalıyız. Şartlar ne olursa olsun. Biz Galatasaray SPOR Kulübüyüz. 50 kişiye maç oynuyor kızlarımız. Takıma şimdi lazımız ve Play off serisinde daha çok lazımız. Biz itici güç olacağız takımımıza. Takımımız bu sene bir sürü zorluklara rağmen çok iyi mücadele örneği gösteriyor. Bizim istediğimizde bu değil mi?


Herkesi maça bekliyoruz... Biz Galatasaray'ız Unutmayın Unutturmayın.....
 
Eski takımlar o kadar kötü bir intiba bıraktı,milleti o kadar bezdirdi ki bu takım ağzıyla kuş tuttuğu halde maçlara gelebilecek kitleye ulaşamıyor.
 
Yok Onur, bahane bunlar hep. Hadi kadınlar eskiden hata yaptılar. Erkek takımı? GS Basketbol/Voleybol taraftarı goy goya göre maça gidiyor. Şimdi Tophane Tayfunla maç olsa basın dese "biletler kalmadı!" millet harıl harıl bilet arar. Salona gitmemek için her zaman bahane hazır. "Hava kötüydü maça gitmedim" diyen adam bir sonraki maç "hava güzeldi ailecek parka gittik" diyebiliyor misal:)) Saat 13:00'daki maça erken diyip 17:00'daki maça geç diyor 15:00'da yapıyorsun gene gelmiyor. Neyse bahane çok. Ondan sonra da foruma girer Şaziye full zararsın Işıl ne zaman faul atacan sen! Sancho bir topu da kaptırma der :))

Maça gelirsek, takım maça konsantre olmamıştı. Zaten Işıl-Whalen aralıksız uzun süreler aldıklarından fazla da kastırmalarını istemiyordum seyirci olarak. Maç da o tempoda geçti. Ta ki Canik için maça gelen (büyük ihtimalle oyuncuların eşi dostu ailesi) Bizim hücumlarda ıslık yapıncaya kadar. O sesleri duyunca bizim takım biraz sıkayım işi dedi tempo yapmaya başladı. Üstüne Canik pota altı yorgunluktan çökünce, Bahar'ın da olmadığı bir günde iyi bir maç sonucu oldu. Takımın çok kastırdığını düşünmüyorum. Ekrem Hoca maç boyu ciddiyetini korudu.

Not: Maçın sonlarında Ekrem hoca oyunculara kızacaktı büyük ihtimalle. Kameraya "biraz çekil ne diyeceğmi unutuyorum" dedi (ki benchteki sandalyeye bile oturmaya başladılar buna idareciler bir önlem almalı) Kameraman çekilmem dedi gitti bir tur attı gene geldi çekiyor. GSTV adına çekim yapan kameramana sözümüz geçmiyor nasıl iş anlamadım. Ondan sonra boşuna NTV-Digitürk'e laf atmayalım bari!
 

Üst