TKBL Final 4. Mac | Galatasaray - Fenerbahçe

Bir taraftar olarak

taurasi
fowles
prince
tina
alba

teşekkürler yerlilere asla son maçta biraz şaziye oynasada 1 maçla kahraman olunmuyor. Işılın hiç faydası olmadı koca sezon 81-81 iken bir top kaybetti 81-83 oldu ve maçı orda kaybettik hep zararı oldu umarım gider bu sene.
 
Bir taraftar olarak

taurasi
fowles
prince
tina
alba

teşekkürler yerlilere asla son maçta biraz şaziye oynasada 1 maçla kahraman olunmuyor. Işılın hiç faydası olmadı koca sezon 81-81 iken bir top kaybetti 81-83 oldu ve maçı orda kaybettik hep zararı oldu umarım gider bu sene.


Prince konuşunda katılmıyorum seride nerdeyse hiç bir şey yapmadı .Tinada olmuyor hiç durmadan dışardan atıyor
 
2 kıta dışı Dee ve Fowles olmalı. Ona göre dengeli bir kadro kurulup çoğunluğun desteğini alan bir koça emanet edilmeli.
 
Erkan ne demek istedin anlamadım tam olarak kardeşim ama Tebrik konusunda komplekslerimizden arınmamız lazım 15 sayı öne geçtik geldiler 10 sayı öndeydik sadece 10 dakika vardı önümüzde 10 sayı geride kapattık ve sezon gitti şampiyonluk bu sene geçen seneye göre en azından şaibesiz oldu. Tebrik etmek büyüklüktür bence. Seneye eksiklerimizi gidererek ve iyi bi koçla nasıl şampiyon oluruz bu saatten itibaren düşünülmesi ve yapılması gereken budur... EN BÜYÜK GALATASARAY ARMASIDIR... O ARMAYA HİZMET EDEN BÜYÜK VE KAREKTERLİ OYUNCULAR VE KAREKTERLİ BİR KOÇLA NEDEN SENEYE OLMASIN...
 
3. periyot sonunda bütün Fb liler umudu kesmişler adamlar ciddi ciddi 5 maçı düşünüyorlarmış .Biz bu kupayı alsak belkide 5 yıl kaybedecektik hayırlsı buymuş.Ayrıca bence efsane kadronun son şampiyonluğu olma ihtimali yüksek Nevriye ve Esmeral bitik tek bir Birsel le olmaz onlarda sıknıtıya girecekler bu çok açık bizim sıkıntımız koç eğer düzgün bir koç bulursak Bahar,Işıl ,Gülşah vb gibi oyuncularla biz şampiyon olabiliriz gelecek yıllarda.
 
Nevriye ve Esmeral 31 yaşında. Haziran'da 32 ye basacaklar. İkisi de üç yıl daha oynar. Önemli olan Birsel ve Birsel Temmuz'da 28 yaşına basacak. Yani bu hegomonya sürecek gibi. Işıl Birsel'in yarısı olamıyor olamayacakda. Bahar yetenekli ama bunu kullanamıyor kendini geliştiremiyor. Şu Türk vatandışlığı hakkı kazanan ve Ekaterinburg'la anlaştığı söylenen kızı renklerimize bağlamamız çok iyi olurdu Melisa'yı gönderip. Ama böyle ince hamleleri bırakın Taurasi'yi takımda tutamayacağımız söyleniyor ne desek boş... Milyon eurolara yazık...
 
Benim fikrim net bahar ve ışıl seneye bu takımda olmamalı diye düşünüyorum ikisi 9 sayı atmışlar yanlış görmediysem birsel tek başına her maç 13-20 arası oynuyor yazıktır galatasaraya bunları neden savunuruz olmuyorsa değişeceksin tıpkı fatih hoca gibi sabri servet bunları bak değişti takım ne hale geldi bunu görmek çok zormu.

Seneye fowles alba dee haricini gönderirim yeniden yapılanırım tabi koç ve yanındakilerinde hepsini değişirim. Kaç senedir bu yapılanma sonuç vermiyor.

Ayrıca akşam taraftarıda anlamadım adamlar pusuya yatmış başkanın galatasaray taraftarı kültürlüdür lafını ona yedirmek için bekliyorlar onlarda sağolsun gaza gelip onlara malzemeyi verdi sabah bir radypda gazoz ağacımıdır nedir hangi radyo onuda bilmiyorum serviste giderken dinliyordum adam bayağı işledi bu konuyu.

Tribündekiler şunu eleştirecek isyan edecek benim başkanım neden 1 tane maça gelmedi devre arası neden işe yaramayacaklarla takviye edildi. Ben başkanın bu maçlarda 1 tanesi gitmeyip karayiplerde tatil yapması o kadar zoruma gittiki demekki onuda hedefi futbol şampiyonluğu.

Başkanım maçlara gitmiyorsunuz hadi bunu kabul edelim en azından galatasaray spor kulübü başkanı olduğunuzu unutmayın hangi güce başkanlık yaptığınızın farkında olun lütfen ve basketteki fener yapılanmasını kırın bari bunun mücadelesini verin adamlar her kurumu fufutbol basketbol gibi hepsi kontrollerinde federasyonlarda dahil bunu kırmaya uğraşın bari lütfen.
 
birsel konusunda katılmıyorum, onun da sıfır sayı attığı maçlar oldu, 10 sayının altında kaldığı maçlarda, öyle her maç dediğiniz gibi 13-20 atmıyor, başkan konusunda ise katılıyorum, Ünal başkan iyidir hoştur ama malesef futbol dışında diğer branşlara yeteri kadar önem vermiyor
 
Benim fikrim net bahar ve ışıl seneye bu takımda olmamalı diye düşünüyorum ikisi 9 sayı atmışlar yanlış görmediysem birsel tek başına her maç 13-20 arası oynuyor

Bu forumda YALAN konuşmanın cezası yok mu? 6 sayı ortalaması ile oynayan ve hiç 20 sayı atmamış Birsel için bunları nasıl yazıyorsunuz? Yeter artık bıkkınlık geldi ne Birselmiş yahu. Boş turnikeyi kaçıran Birsel!

Işılı umarım tutabiliriz takımda.
 
10 sayı farkla önde girdiğimiz son periyota, bir uzun bir kısalı önde baskı yapan rakibe karşı top çıkaracak yolu bulamamak kabul edilir bir şey değil.
 
Hangi oyuncuyu nasıl istiyorsanız gidin eleştirin, ama dünkü oyunculardan Işıl ve Dee kesinlikle eleştirilmeyi haketmiyor. Ceyhun Hoca kendi telaşı yüzünden kızları perişan hale getirdi, nefes alamayacak, yürüyemeyecek durumdaydılar, görmemiş gibi konuşmayın.

Dee'nin ve Işıl'ın kolay top kayıplarını, spor yaparken aşırı yorulanlar bilir. Nereye atmanız veya ne yapmanız gerektiğini bilirsiniz, ama gücünüz yetmez, başarılı olamazsınız. Onların dünkü maçta hataları yerine, onları köle gibi oyunda tutan teknik ekibe bakarım ben. Maç kazandırsın diye seken Dee'yi oyunda tutmak yerine o sırada oyuncu değişikliği yapsaydı, dünkü maçı her şeye rağmen kazanırdık biz. Yetenek, önsezi falan her şeyi geçin, Dee'yi oyundan alamayacak derecede cesaretsiz birinin burada yeri yok maalesef. Büyük hocaysan dünyanın en iyisi de olsa, gerektiğinde kenara alacaksın. Bu kadar basit.
 
Bu arada dün bir ara 4 yabancı ile oynuyorduk. Kenarda o kadar adam varken Işıl' ın uyarısı ile bu hatadan dönmek oldukça düşündürücü.
 
Tarihinin en iyi kadrosunu kurmuş olmasına rağmen kadın basketbolunda çok kötü bir sezon geçirdik. Buradaki en önemli etken, şube idarecilerinde başlamak üzere, teknik kadro ve teknik heyet ile oyuncular arasındaki uyumsuzluk. Bu seneki bayan basketbol takımını, Rijkaard zamanında kurulan ve Galatasaray futbol tarihinin muhtemelen en pahalı kadrosuna benzetiyorum. O takım da çok değerli olmasına rağmen sezon sonunda çok başarısız olmuştu.
Bence buradaki en önemli başarısızlık yönetimin. Erkek basketbol takımının başarısı da yönetimden gelmiyor. Cem Akdağ'ın getirdiği sinerji ile başlayan Hakan Üstünberk'in yakın ilgisi ile Oktay Mahmuti'nin teknik becerisi erkek basketbol takımımıza resmen çağ atlattı.
Şimdi yönetimin olaya el koyup, işini en iyi yapacak teknik kadroyu başa getirmesi ve basketbol ile yakından ilgilenecek birini görevlendirmesi lazım. Yoksa muhtemelen gelecek sene bu günlerde de aynı durumda olacağız!
Doğru şeyler yapılırsa sonucun ne olacağını beklemeye gerek yok, erkek takımına bakılabilir.
 
maçı tekrar izleme fırsatım oldu yalnız maç caferağada oynansaydı 81-77 79da ya küfür yada madde atımından oyun durdurulurdu.Bilemiyorum aynı durum bizde olsaydı Taurasi 5-10 dk dinlenmiş hali son 3 dkda daha iyi iş yapabilirdi. bu senaryoyu daha önce caferağada çok izledik...

Dikeluokas'ın teknik foulu ve Nevriye-Fowles karşılıklı foulleride bana göre çok büyük etkendi dönmelerinde.
Hocaya rağmen bu şampiyonluğu alabilirdik ama her şerde bir hayır var derler böylelikle Ceyhun hocayla yollar ayrılır inşallah.
 
Maç için bir çok dönüm noktası aranabilir. Hocanın ivmelenmiş oyuncuları oyundan çıkarıp onların ivmesini bozması önemli faktörlerden. Bu tarz maçlarda tabii ki faul sorunu yoksa Dee'ye olabildiğince oyunda tutmasını beklemek normaldir. Fark çift rakamlara çıktığında özellikle 3. periyotun sonunda hoca eğer Dee'yi kenara alsaydı ve FB'nin ivme kazandığını düşündüğü âna kadar yanında oturtsaydı süreç farklı işleyebilirdi. ama en önemlisi Dee angel'dan blok yediği an oyun durduğu gibi hocanın dee'yi oyundan çıkarması gerekirdi. Çünkü Dee Angel Cappie gibi oyuncular böyle durumlarda agresifleşirler ve gereksiz bir ego savaşına girerler. Hoca oyundan çıkarmadı Dee'yi ve o andan itibaren de Dee tüm hücumlarda topu eline istemeye başladı zorlamaya ve çok dakika almasından kaynaklı azalmış enerjisini birden tamamı ile kullanmaya başladı. Maçı bize Dee getirdi Dee götürdü. Enerjisi bittiği için direnci azaldı ve 2 top kaybıyla 83-83 den 83-87'ye geldi maç.

Maç için herkesin kendince bir sebebi olacaktır ama hocanın o sebebi bulamadığı belli ve sonuç bu hale geldi. Açıkcası ellerimizle şampiyon yaptık FB'yi.

Maç sonrası ,Davetiyelerle maça gelen FB seyircileri arasında sporcu yakını olmayanları polis gözaltına almış 13 saat kadar nezarette tutmuş. Öncelikle şunu belirtmeliyim, Deplasmana gelmemesi gereken kişilerin deplasmana gelmesinin mantıklı yanı yok. Bana çok defa denmesine rağmen ben hiç gitmedim Caferağa'ya. Hepsini geçtim kupa töreninde takımlarının şampiyonluğunu kutlamalarını anlayabilsem de salonda kimse kalmayınca şampiyonluk kutlayan oyuncularına bakıp GS'a küfürlü tezahurat yapmaları ayrı bir üzüntü. Ammaa ne olursa olsun 13 saat gözaltıyı da anlayabilmiş değilim. BJK maçında sahaya düşen (!) BJK'lıların (ki ellerinde olsa araya girmeseler düşerken hızlarını alamayıp Eboue'yi tekmeleyeceklerdi) bu kadar uzun gözaltında tutulduğunu sanmıyorum. Garip bir çifte standart var bu ülkede bunu hala çözebilmiş değilim. 6 Kasım 2002'deki maçta ben Kadıköy'de maça gittiğim için gözaltına alınmıştım. Kendim kısa sürede çıktım ama çok arkadaşım aynı şekilde nezarette tutulmuştu. Yani bu durumlar bana biraz keyfiyat hissi uyandırıyor. Bugün onlara, yarın bana, öbür gün bir başkasına olmayacağının garantisi yok. Üstüne üstlük F8 finallerinde Sahaya ve bize yabancı madde atan FB'lilerden 1(bir) tane bile gözaltı olmazken dün geceden 25 kişinin gözaltına alınmış olması tasvir edemeyeceğim bir durum.

sonuç olarak GS tarihinin en iyi 2. takımı (bence geçen seneki kadro daha iyiydi) bu kadar para harcanmış olmasına rağmen beklenen başarıyı alamadığı gibi üstüne, salonlara çektiğimiz insanları salondan da soğutmayı başardı. Artık o seyircinin tekrar salona dönmesi en az 2 seneyi alacaktır. Hepimize geçmiş olsun.

Ünal Aysal "en iyi yönetilen şubemiz basketbol şubemiz" dediğinde aylardan kasımdı ve ben başkana gönderdiğim uzun bir yazı ile tüm olacakları anlattım. Eğer bu kafayla devam edersek Erkek basketbol şubesinde de hüsran yaşayacağız. Kimse böyle bir şey olduğunda şaşırmasın. Kendileri alınmasın gücenmesin ama basketbol şubesinde şampiyonluk istemiyorlar. En basiti FB yönetimi maaile bu seriyi izlemeye gelirken biz salonda GS'lı yönetici aradık. GS spor kulübü yönetiminde basketboldan sorumlu yönetici yok. Voleybol yöneticisi olarak Mehmet Cibara olduğundan ve Adnan Öztürk'ün de kişisel oalrak onlarla ilgilenmesinden dolayı, voleybol şubemiz basketbolun önüne geçmiş durumda. Hatalardan ders alabilsek keşke. Detaylı eleştiri yazımı daha sonra yazacağım. Sadece Ceyhun Yıldızoğlu suçlu dersek olayı basite indirgemiş oluruz. Şunu bilin ki Ceyhun Yıldızoğlu gidip misal Pokey veya Ratgeber gelirse şube düzelmeyecek.
 
Duygusallık ayrı,profesyonellik ayrı bir iştir .. Ceyhun Yıldızoğlu'nu duygusallıktan ayrı tutarsak,Müge Erdem ve ve yardımcıları da katarak yolları ayırıp bu işi profesyonelce yapabilecek disiplinli bir kenar kadro kurmak öncelikli hedef olmalı ..
 
Bu sabah gazetede okudum, Sühan da yazmış...

Fenerbahçe taraftarının gözaltına alınmasının mantığını anlayamıyorum. Tribünde kalıp bizim oyunculara ve kulübe yönelik küfürlerini normal karşılamak mümkün değil, bununla ilgili bir cezai uygulama yapıldıysa ellerine sağlık ama maça geldiler diye tutanak tutulduysa bunu makul karşılamam asla.

Son maça kalsaydı şampiyonluk, buradaki arkadaşların durumuna göre Caferağa´ya gitmeye niyetim de vardı (futbol maçını otobüs yolculuğunda seyredecektim) maçın pazar olması nedeniyle. Olası bir şampiyonluğu takımla birlikte kutlama, yalnız değilsiniz mesajını verebilmek adına.
 

Üst