Turkish Airlines Euroleague

THY'nin EL'e isim sponsoru olması pek yer bulmamış sanırım forumda. Bir süre bu isimle anılacak EL için 2010/11 sezonuna bu konudan devam edebiliriz.

we are globally yours..
thy'ye ne oldu bilmiyorum ama çıldırmış durumdalar..
geçen gazetede yazıyordu , dünyanın en büyük 5. havayolu şirketi olmuşlar sanırım ve krizde olan Sırbistan Hava Yollarını da satın alacaklarmış..
Bu şirket satın almalar da kapitalizmin şanındandır..
barcelona, man.utd ve euroleague'e de sponsor olmuşlar..
helal olsun ne diyelim..

Turkish Airlines ne zaman özelleştirildi ?
Reklam yapmak için harcadıkları parayı umarım karşılarlar.
Fena gaza geldiler epeydir, kendi ülkelerine yatırım yapmak yerine, yurt dışına reklam yapmalarını yadırgıyorum.

Turkish Airlines Eurogleague eyvallah ama , neden Türk Hava Yolları Basketbol Ligi de olmuyor ?

Burak kendini şirket müdürü yerine koyarsan hiçbir getirisi olmayacak bir sponsorluğa imza atar mısın? (TBL yani) Durum şu ki THY'nin ülke içinde yapacağı hiçbir atılım (fiyat kırmak dışında) onlara bir şey kazandırmaz.

Sponsorluk olayının da gelirlere ne kadar yansıyacağını bilemem, ilgi alanım değil ama getirisi var ki yapıyorlardır. Sonuçta müthiş bir ataktalar.

Not: Benim THY konusundaki asıl tepkim topladıkları kurban derileridir. Bizden kurban derisi aldılar diye bize bir katkıları mı oldu sanki yıllardır.

Kerem SEÇER' Alıntı:
Not: Benim THY konusundaki asıl tepkim topladıkları kurban derileridir. Bizden kurban derisi aldılar diye bize bir katkıları mı oldu sanki yıllardır.
Kerem, THK´nin topladığı kurban derisi, fitre ve zekattan elde ettiği gelirlerin dağılımı;

Deri, bağırsak, fitre ve zekat gelirlerinden kurumların aldıkları paylar

Takvim yılı sonunda deri, bağırsak, fitre ve zekat gelirlerinden Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmeliğin 20 nci maddesinde sayılan zorunlu giderler düşüldükten sonra kalan gelirlerin % 50'si gelirin toplandığı yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının mahallindeki hesaplarına kaydolunur, % 40'ı Türk Hava Kurumu, % 4'ü Türkiye Kızılay Derneği, % 3'ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, % 3'ü Türkiye Diyanet Vakfı'nın merkezdeki hesaplarına ödenmek üzere Türk Hava Kurumu Genel Merkezine gönderilir.

Yüzde 40 da olsa 5 de olsa sonuçta bize bir yararı olmuyor abi. En pahalı şirket ülkemizde. Neyse konudan uzaklaşmayalım :)

Bu arada nefret etsem de Banvit'in de çıkmasını isterim.

Abi yurt içine reklam neyi değiştirecek ki sağ cebinden alıp sol cebine koyacan (ülke ekonomisi için).. Ama mesela bir maçta en az 5 6 defa Turkish Airlines diyecekler buda turizme açısından bence çok yayarı olacaktır..

Bence bu sene Olimpiyakos alacak kupayı..

Haklısın abi farklıymış sanırım. :)
Sen özelden bana THK'nın ne olduğunu yazarsan sevinirim :)

THY nin yurtiçinde reklam yapacak bir şeyi yok..
4 saat rötarla kalkınca sevindiren Pegasusla mı yarışsın, rakibi yok ki..
Adamlar globally yours diyorlar..
Uluslararası bir havayolu sıradan bir basketbol ligine neden sponsor olsun.
Euroleague'i her hafta 100 milyon kişi takip ediyordur düzenli, Beko basketbol ligini 5 milyon belki..

Özelden mesaj atmama gerek yok Kerem kısaca buradan açıklayayım. THK ülkedeki insanlara uçuş sevgisini aşılamak devletin ucak planör paraşüt gibi ihtiyaçlarına çözümler üretmek üzerine kurulmuş tamamı ile resmi bir kurumdur. Ordu ile bağları vardır ama Direk Ordu ile alakalı değildir. Ülkenin bir çok yerinde THK'na ait tesisler vardır orada uçuş eğitimi alabilirsin paraşütle atlama eğitimi alabilirsin. En basit anlatımla THK sanırım 1923 yada 1925 de kurulmuştur THY ise 1933'de. Başbakan Menderes zamanı THY Anonim şirket özelliğine kavuşmuş ve yarı resmi bir şirket olarak faaliyetlerine devam etmiştir. Şu an tamamı ile özel sektör statüsünde bir şirkettir THY. Yani bizim kurban derilerimizi karşılıksız alma yetkisi yoktur. THY'nin buna karşılık fatura kesmesi gerekmekte. THK ise dernek kurum statüsünde olduğundan bu derileri makbuz karşılığı toplayabilir ve bunu kamu yararına kullanır. :)

Başlıkdan sapmamak adına şunları söylemek istiyorum. Bence THY çok iyi yapmış. Bu son bir senedir iyi işlere imza atıyorlar. Havayolları eloktronik eşya gibi şeylerde isim çok önemli. Türkiye den bir hava yolu diye THY'ye bir çok insan burun kıvırıyordu belki, artık daha fazla talep olacaktır. Bizim için pek bir önemi yok. Ama ülke insanını ve ülkeyi farklı tanıyanlara, THY vereceği hizmetle farklı bakış açısı getirebilir. Bu anlamda Bu isim sponsorluğu iyi oldu. Aynı şekilde BEKO'nun yaptığı alman ve türkiye basketbol ligleri sponsorluğuda çok önemli.

Not: THY'den birileri BJK yönetim kurulunamı girdi acaba. Onlarda aynı şeylere başladılar :)

Emre Yuksel' Alıntı:
THY nin yurtiçinde reklam yapacak bir şeyi yok..
4 saat rötarla kalkınca sevindiren Pegasusla mı yarışsın, rakibi yok ki..
Adamlar globally yours diyorlar..
Uluslararası bir havayolu sıradan bir basketbol ligine neden sponsor olsun.
Euroleague'i her hafta 100 milyon kişi takip ediyordur düzenli, Beko basketbol ligini 5 milyon belki..

Abi, Eurolig'e de ol ama önce kendi ligine sahip çıkmasını beklerim ben.Globally yours eyvallah da Barca Manu ona da eyvallah da Galatasaray Fener'de maçlara kendi uçaklarıyla gitsin.Sen Avrupa'da reklam yapacam dye sağa sola para yatırmak yerine o paranın yarısını da kendi ülkene yatırım yap.

Sıradan basketbol ligini üst seviylere taşınmasına da yardımcı olur belki bu hamle.

Burak şirket getiriye bakar her zaman . Kendi ligiymiş filan yalan o işler malesef. Bunları sadece halkla ilişkiler uzmanları gazetelerin pazar ekindeki ropörtajlarda söylerler. Bol bol vatan millet sakarya tarzı konuşup sempatik şirket imajı yaratırlar. AMa mesele her zaman şirketin ilerlemesidir.
Aslında bu biraz da klüplerin vizyonsuzluğudur. Hadi fener ve beşiktaşı geçtim onların zaten taihleri türkiye çapında. Ama biz Avrupa arenasında istikrarı devam ettirseydik bizim de böyle sponsorlarımız olurdu

Burak Barut' Alıntı:
Abi, Eurolig'e de ol ama önce kendi ligine sahip çıkmasını beklerim ben.Globally yours eyvallah da Barca Manu ona da eyvallah da Galatasaray Fener'de maçlara kendi uçaklarıyla gitsin.Sen Avrupa'da reklam yapacam dye sağa sola para yatırmak yerine o paranın yarısını da kendi ülkene yatırım yap.

Sıradan basketbol ligini üst seviylere taşınmasına da yardımcı olur belki bu hamle.

Burak, bu konuyu THY yetkililerinden birine sordular: "Neden yurt dışındaki takımlara sponsor oluyorsunuz da bu ülkenin büyük takımlarına sponsor olmuyorsunuz?" diye. Adamın cevabı "Bir-iki takıma sponsor olup diğer takımların taraftarlarının tepkisini çekmek ve muhtemel müşteri kaybından olmak istemiyoruz." oldu.

salsabasket'in haberine göre Banvit'in 21 Eylül'de Le Mans ile Abdi İpekçi'de oynayacağı maç ücretsiz olacakmış. Ben sembolik de olsa ücret konulması gerektiğini düşünüyordum ama sanırım öyle bir şey yokmuş. Ya da var ama davetiye verecekler herkese. Telekom da öyle yapmıştı.