Turkish Airlines Euroleague

Abi ben yarın olduğunu bilmiyordum sen söylemesen valla :) Ne çabuk geçiyor günler yahu.

Şu anda salonları EL standartlarında değil, çalışmalar bitince düzelir mi bilmiyorum ama Banvit salonunda düzenleme işlemleri yapılıyor.

Banvit'ten nefret ediyorum ama yine de çıksın istiyorum lige. Çıkıp 0 da çekebilirler ama :)

Maç yayını var mı acaba? Yok diye duyumlar var, eğer öyleyse Dünya Basketbol Şampiyonası'nın gazı hemen bitmiş diyebiliriz.

Unics Kazan'dan ben Euroleague bekliyorum..Umarim bir aksilik olmaz UNICS kalir Euroleague'e...Banvit icin ise soylenebilecek pek sey yok..Buyuk bir surprizi gerceklestirmeye calisacaklar..Tur sansi % 15, % 85..

Banvit-Le Mans 17-20

İlk periyot sonucu.

Bu arada Şafak Edge'nin 2 asist yapması güzel bence ülkemiz basketbolu adına. Bu seviyede süre veriyor Orhun Hoca kendisine.

Banvit-Le Mans 33-38

Banvit sanırım elenecek ama rotasyonları hoşuma gitti. Şafak Edge ilk yarıda 3 sayı 4 asist ile oynadı. Chuck Davis, Lance ve Barış Ermiş de iyiydi ama takımın geri kalanının pek katkısı yok gibi.

Orhun Ene bu turu geçseler dahi Khimki'ye eleneceklerini bildiğinden kasmıyor anlaşılan. Erol Can, İbrahim, Şafak ve Bora Hun Paçun ciddi süreler aldı. Yabancılar az oynadı. İlginç.

Üçüncü periyot sonucu 53-60...

72-78 kaybetti Banvit ama Orhun Ene'nin maçta gençlere aşırı süre vermesi garibime gitti. Harbiden turu geçmeyi istemiyor gibiydi neredeyse. Tabi ancak istatistikler üzerinden yorum yapabiliyoruz keza maç yayınlanmadı ülkemizde.

Süre konusuna değinirsek;

İbrahim Yıldırım 15:19
Şafak Edge 24:21
Erol Can Çinko 16:01
İzzet Türkyılmaz 02:41
Bora Hun Paçun 15:24

süre almış.

Graves sadece 04:48 süre aldı üstelik. Sakatlandı mı acaba?

Milan Macvan 13/16 yüzde ile 31 sayıda şu anda.

Gecenin yıldızlarından diğeri de Maciej Lampe. 24 sayı 10 ribaund ile 35 rating toplamış.

Banvit kötü idi hem takım hem Orhun Ene oldukça dezorganize idi.Rakip takım topu iyi çevirerek çok sayıda boş yakın-orta mesafe poziyon buldu ve kolayca sayıya çevirdi.

Bütün maç Le mans'ın kontrolünde idi bir ara 11'i falan buldu fark.Rahat kazandılar.

Banvit elinde 78-66 yenildi Golubovic 16 sayı 12 rebo ile double double yapmış ne yalan söyleyim ilk maçta hiç beğenmemiştim fazlası ile ağır ve hantal gelmişti.Gerçi Le Mans'da gerçek bir 5 numara olmaması da etken olabilir bu performansda

Euroleague eleme mücadelelerine bugün devam edilecek. Eşleşmeler ve ilk maçlar şöyle;

B Grubu'na düşecek takım için;

Alba Berlin-Hemofarm
Spirou-Unics

A Grubu'na düşecek takım için;

Le Mans-Asvel
Budivelnik-Khimki

İkinci maçlar Cuma günü oynanacak.

Kerem Seçer' Alıntı:
Euroleague eleme mücadelelerine bugün devam edilecek. Eşleşmeler ve ilk maçlar şöyle;

B Grubu'na düşecek takım için;

Alba Berlin-Hemofarm
Spirou-Unics

A Grubu'na düşecek takım için;

Le Mans-Asvel
Budivelnik-Khimki

İkinci maçlar Cuma günü oynanacak.

Lemans-Asvel'i 85-75 yendi
Khimki 58-87 kazandı buradan Khimki gelmezse büyük süpriz olur sanırım kadroları epey sağlam

Alba 73-67 kazandı
Spirou-Unics 75-69

Dejan Musli Caja Laboral'de. Pota altında bir uzuna daha ihtiyaçları vardı bence ve onu da geleceğin yıldız adaylarından biri ile doldurdular. Bakalım Musli seviyesini yükseltebilecek mi?

Spirou kendi evinde önemli bir avantaj kaybetti. Son dakikaya 8 sayı avantaj ile girerken maçı ancak 4 sayı farkla bitirebildi. (81-77) 8 farkla bitse Spirou için EL yakın olabilirdi ama bu farkla işleri zor gerçekten. Maçın yıldızı da 26 sayı üreten Demond Mallet oldu :)

Khimki ise Le Mans önünde rahat bir galiyet aldı. Detaylara girmeye gerek yok, Khimki için EL hayırlı olsun :)

18 Ekim Pazartesi
21:45 Olympiacos ? Real Madrid (Ntv Spor)

20 Ekim Çarşamba
BC Khimki ? Asseco Prokom
20:15 Fenerbahçe Ülker ? Lietuvos Rytas (Ntv Spor)
21:45 Union Olimpija ? Efes Pilsen (Sky Türk)
Virtus Roma ? Brose Baskets

21 Ekim Perşembe
19:15 CSKA Moskova ? AJ Milano (Ntv Spor)
Zalgiris Kaunas ? Partizan
Caja Laboral ? Maccabi Tel Aviv
Unicaja Malaga ? Spirou Charleroi
21:45 Regal Barcelona ? Cibona Zagreb (Ntv Spor)
Power Electronics ? Panathinaikos
Montepaschi Siena ? Cholet Basket