Türkiye 77-98 Amerika Birleşik Devletleri

Sırf GSli olduğu için Ergin Ataman'a linç kampanyası başlatan şeref yoksunu şikeciler bu oyundan sonra biraz utanmışlardır belki.

Bugün bizi biraz ''tamam böyle kadroyla geldik ama biz de büyük abilerdeniz'' havasında gördüm. Umutlandım ben, güzel şeyler olacak gibi :)

İlk 3 çeyrek maç biz nasıl istediysek öyle geçti ancak sonrasında gücümüz USA' e yetmedi. Kadromuzun fazlasıyla eksik olduğu herkesçe malum, bu kadroyla böyle bir karakter sergilemek bile muazzam.
Bu arada arkadaşlara katılıyorum; Ergin Hoca USA' e karşı nasıl oynananması gerektiğinin de dersini verdi ama Türkiye kadro kalitesi nedeniyle bu oyunu 40 dakika sürdüremedi ancak çok daha kaliteli kadroya sahip İspanya bu maçı iyi analiz edip akıllı oynarsa bu USA' yi ezer geçer.

Açıkcası bu maçla birlikte sadece İspanya'nın değil, bütün madalya hedefleyen takımların ağzını sulandırdık. ABD'nin yenilmez olmadığını gördüler. ABD ile nasıl oynanılır herkese gösterdik. ABD ile oynuyorsan;
1) Tempoyu düşük tutacaksın. Tempo düştükçe sinirleri geriliyor
2) Sayı atacak bile olsan, 18 saniyeden önce top kullanmayacaksın, yüksek tempoda 3'lük atsan bile o sayı senin potana 6 sayı olarak geri dönüyor... Zaten savunmadaki sinirleri hücuma da yansıyor.
3) Asla yan pas yapmaycaksın.
4) ABD'nin pota altı savunması zayıf, blok yapıcaz diye çok adam kaçırıyorlar.
5) Oyun kurucu dışında kimse topu sürmeyecek
6) Savunmada sert oynayacasın, hepsinin egosu üst düzeyde, biraz karşılarında güç gördüler mi hepsi kendini kanıtlamaya çalışyıor, ancak bu takımlarına zarar veriyor.
7) Fast break sayılarını faul ile keseceksin. 2 serbest atıştan bulunan sayı ile 2 fast breakten bulunan sayı eşit değil !!!!!! Matematik olarak düşünmeyeceksin asla...

Kısaca düşük tempo, iyi konsantirasyon, yan pas veya riski pas asla yapma, sert savunma yap... Bunu yapıp ABD'yi yenebilecek potansiyele sahip takımlar İspanya, Yunanistan, Brezilya, Fransa.... Litvanya'nın oyun stili düşük tempoyu kaldırmaz. Açıkcası 4 takım saydım ama Yunanistan ve Fransa'da bence bu düzeyde değil. Geriye ABD'yi yenebilecek benim gözümde 2 takım var, İspanya ve Brezilya...

Diğer takımlar nasıl bu maçı analiz ediyorsa ABD de bu maçtan çok ders çıkarmıştır. Bir daha hiçbir takıma bu imkânı vereceklerini sanmıyorum. Görün bakın sıradaki maçlarında acımasız bir fark atacaklar rakiplerine.

Amerika nın diğer sorunu çok çabuk faul problemine giriyorlar, onlarla oynayan takımlar her hücumda temas ile faulü almalı . Serbest atışların belki de ilk defa ekmeğini yedik bu maçta.