Usain Bolt

Bu adamın (yada başka türlü de ifade edilebilir :)) ismi önümüzdeki günlerde, aylarda da karşımıza sık sık çıkacaktır. İsmine fan kulüpleri ve siteleri kurulmuş, ülkemizde de büyük heyecana sebep olmuş ve büyük bir sevgi kazanmış biri.

Bu akşam NTVSpor'da 21:00'de Grand Prix yarışları varmış. Reklamını gördüm de belki de akşama karşımıza bir rekor çıkar tekrar diye böyle bir konu açtım. Zaten menejerinin dediğine göre de rekoru 9.50'ye kadar çekeceklermiş. Bu akşamki yarışını merakla bekliyorum.
 
Olimpiyatta, yaptığı derecenin daha üstüne çıkardı. Sanki bitiş çizgisinde hafif yavaşladı gibi geldi bana. Yavaş yavaş geliştiriyor rekoru. : )
 
Gerçekten büyük bir atlet... Bu rekoru geliştireceğinden pek şüphem yok. Adam son metrelerde utanmasa imza dağıtmaya başlayacaktı...
NOT: Bende bir Phelps başlığı mı açsam... :)
 
Allah kahretsin bu Sipru denen illeti. Siliyorum hemen, tutmayacağım bilgisayarımda. Bir yarışı izlettirmedi rezil program. :?
 
İzledim yarışı çok kötü bir yarış çıkardı.Özellikle çıkışı çok kötüydü buna rağmen rahatlıkla 1. oldu 9.86'ydı sanırım derecesi.
 
Öyle valla. Yarın bitti öyle açıldı Sipru. Spikerle yorumcunun morali bozuk. İyi çıkamadı falan diyorlar. Dedim herhalde geçildi bu. Sonra dediler 9.83 koşmuş :)
 
Emre Yuksel' Alıntı:
[quote="Burak Barut":3u7k40tu]İzledim yarışı çok kötü bir yarış çıkardı.Özellikle çıkışı çok kötüydü buna rağmen rahatlıkla 1. oldu 9.86'ydı sanırım derecesi.

9.86 mı .. Ne kadar kötü koşmuş :) Bu ne ya.. Rezalet..:)[/quote:3u7k40tu]


Uefa Kupasından sonra Türkiye Kupasını almak gibi birşey bu ;)
 
Bolt, Brüksel'de de kazandı. Powell ise bu sefer 2. oldu. Powell aslında yarışa iyi başladı. Fakat sonra Bolt yine geçti. Bolt'un derecesi 9.77, Powell'ın derecesi ise 9.83...
 
Akşam kaçırdım yarışı. Konuyu açtık ikidir yarış olduğunu bilmeme ve niyetlenmeme rağmen izleyemiyorum. Kıracak ama rekoru kıracak :) Sponsor bekliyordur o rekoru beleşe kırmaz :p
 
bolt inanılmaz kötü çıktı son 20 metrede powell öndeydi ama sonra isveçli son bek gerçekleşti ''hazin''son''
 
Bolt "Yılın Atleti" Adayı
Dünyanın en hızlısı olmayı başaran Bolt, "yılın atleti"ne aday.


TÜM HABERLER

Jamaikalı sprinter Usain Bolt, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) "Yılın Atleti" adayları arasındaki yerini aldı.
IAAF'tan yapılan açıklamaya göre, 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda erkekler 100 ve 200 metrede dünya rekoru kırarak, dünyanın en hızlısı olmayı başaran Bolt, Pekin 2008'in altın madalyalı 5 isminin daha yer aldığı, yılın atleti adayları arasına girdi.

IAAF yetkilileri, üye federasyonlar, büyükelçiler, başarılı sporcular, uluslararası basın kuruluşları ve internet kullanıcıları tarafından geçen ay boyunca yapılan oylama sonucunda belirlenen listenin birincileri, 23 Kasım'da Monako'da düzenlenecek 2008 Dünya Atletizm Galası'nda ilan edilecek.

Erkeklerde Bolt, bayanlarda da milli atlet Elvan Abeylegesse'nin rakibi Etiyopyalı Tirunesh Dibaba, favori gösteriliyor.

Pekin 2008'in altın madalyalı isimlerinden oluşan adaylar şöyle:

Erkekler
Usain Bolt (Jamaika/100, 200 ve 4x100 metre)
Dayron Robles (Küba/110 metre engelli)
Kenenisa Bekele (Etiyopya/5000 ve 10000 metre)

Bayanlar
Tirunesh Dibaba (Etiyopya/5000 ve 10000 metre)
Pamela Jelimo (Kenya/800 metre)
Yelena Isinbayeva (Rusya/Sırıkla atlama)


Bence yılın tartışmasız en iyi atleti Usain Bolt çok iyi bir yıl geçirdi.
Ona özel olarakda sempati duyduğum için onun seçilmesi beni mutlu eder.
 
erkeklerde bolt'un seçilmemesi mucize olur.. yılın değil , belki son 10 yılın en büyük patlamasını yaptı.. bayanlarda ise bence jelimo alır, almalı.. bütün sene tek başına koştu.. orta mesafede rakibi yok..
 
Erkeklerde Usain Bolt çok iyi bir sezon geçirdi. O Olimpiyat yarışları hala aklımda... Ödülü hak etti.
Bayanlarda ise Jelimo iyi bir sezon geçirdi ama Isınbayeva'nın alması beni şaşırtmaz...
 
Ve yılın Atleti Usain Bolt bunu fazlasıyla haketti Vatana ve millete hayırlı olsun. :) :) :)
Bayanlardada Yelena Isinbayeva seçilmiş hiçte şaşırtıcı değil.
 
aslında boltu bizim sağ beke sabrinin yerine koyacan :D 1 ay çalışsa bile sabriden iyi orta açar :D en azından topları eski açıktan toplamazlar:D şaka bi yana adam çalışıyordur muhakkak ama hani "allah vergisi" derler ya aynen o hesap..
 

Üst