WrestleMania XL

Şov Bilgileri:

Tarih: 7 Nisan 2024 Pazar 02:00
8 Nisan 2024 Pazartesi 02:00
Yer: Philadelphia, Pennsylvania
Mekan: Lincoln Financial Field

Maç Kartı:

1. Gece


Takım Maçı
Cody Rhodes & Seth "Freakin" Rollins vs. The Bloodline (The Rock & Roman Reigns)


Kadınlar Dünya Şampiyonluğu Maçı
Rhea Ripley (c) vs. Becky Lynch


WWE Kıtalararası Şampiyonluğu Maçı
Gunther (c) vs. Sami Zayn


Tekli Maç
Jey Uso vs. Jimmy Uso


Tartışmasız WWE Takımlar Şampiyonluğu İçin Altı Takımlı Merdiven Maçı
The Judgment Day (Finn Bálor & Damian Priest) (c) vs. #DIY (Johnny Gargano & Tommaso Ciampa) vs. The Awesome Truth (The Miz & R-Truth) vs. The New Day (Kofi Kingston & Xavier Woods) vs. A-Town Down Under (Austin Theory & Grayson Waller) vs. New Catch Republic (Pete Dunne & Tyler Bate)


Altılı Takım Maçı
Bianca Belair, Jade Cargill & Naomi vs. Damage CTRL (Dakota Kai, Asuka & Kairi Sane)


Takım Maçı
Rey Mysterio & Andrade vs. Santos Escobar & "Dirty" Dominik Mysterio

2. Gece


Tartışmasız WWE Evrensel Şampiyonluğu Maçı
Roman Reigns (c) vs. Cody Rhodes


Dünya Ağırsıklet Şampiyonluğu Maçı
Seth "Freakin" Rollins (c) vs. Drew McIntyre


WWE Kadınlar Şampiyonluğu Maçı
Iyo Sky (c) vs. Bayley


WWE ABD Şampiyonluğu Maçı
Kevin Owens vs. Logan Paul (c) vs. Randy Orton


Tekli Maç
LA Knight vs. AJ Styles


Altı Kişilik Philadelphia Sokak Dövüşü Maçı
The Pride (Bobby Lashley, Angelo Dawkins & Montez Ford) vs. The Final Testament (Karrion Kross, Akam & Rezar)
 
Yakın tarihin açık ara en heyecan veren, en merak uyandıran, en "bir an önce vakti gelse de izlesek" dedirten WrestleMania şovu. Cody Royal Rumble'ı kazanınca büyük büyük konuşup "bir daha izleyeni..." dediğim günler geliyor aklıma. Cody'i o kadar iyi sevdirdiler ki, o kadar iyi hazırladılar ki bu RTWM sürecinde, şimdi de Cody kazanamazsa "bir daha izleyeni..." diyorum. Beklenti çok büyük ama WWE şirketi, büyük beklentileri insanların burnundan getirmeyi seven bir şirket. Bu yüzden, bilinçli de olsa beklentiyi minimumda tutmak en iyisi.

Bugün Günlerden WrestleMania.
 
İlk gece zerre tatmin etmedi.
Becky-Ripley maçı, ehhh. İyi ki açılışa koydular şu maçı ve aradan çıktı. Maç bitince 'tamamdır kardeşim eyvallah hadi sıradaki maç' oldum ekran başında. Becky'den felaket nefret ediyorum, kaybetmesi çok mutlu etti.

Takımlar şampiyonluğu maçı, finali şahaneydi. Öncelikle kemerlerin bölünmesi harika oldu. Smackdown'u Waller ve Theory aldı. Hatta baya erken aldılar onlar. Raw'ı ise Awesome Truth kazandı. Sevinçten havaya zıpladım resmen. R Truth müthiş taşıdı maçı, hatta direkt 1. günü taşıyan birinci kişi kendisi açık ara. Bu yaşında, böyle şov taşıdığını görmek bir güreşsever olarak çok mutlu ediyor beni.

Rey Andrade - Escobar Dominik maçı... Meksikalılar bile yarısında kapatmıştır maçı. Bir ara 'yanlışlıkla smackdown falan mı açtım' dedim ekran başında. Neyse.

Kadınlar tag team maçını izlemedim, sahurdaydım. Ha sahurda olmasam yine izlemezdim. Tuvalet molası verirdim, geçelim.

Gunther-Sami, Gunther'a bir güreşsever olarak sonsuz hürmetimi sunuyorum. Bu kemer, 2016 Heel Miz'den sonra ilk kez bu kadar kıymet gördü, ana kemer değerine ulaştı. Bütün başarı kendisine ait. Saygılar baba. Sami ise, böyle bir reign'i bitirmeyi sonuna kadar hak etmişti. Helali hoş olsun. Umarım ivmelenerek tepeye doğru ilerlemeye devam eder.

Jimmy-Jey Uso karşılaşması... Karşılaşmanın en güzel yanı, atılan superkickleri saymaktı. Onun dışında maalesef vakit doldursun diye konulmuş maçtı. Bir kere ikisi çok farklı durumda şuan, Jey Uso bildiğin main eventer seviyesinde. Giriş müziği, sloganı, aldığı reaksiyon her şeyiyle bambaşka seviyeye çıktı. Jimmy ise tam tersi durumda. Düşük bütçeli Jeff-Matt maçı mı olacak dedim maç içinde ama olmadı. Jey kazandı. O kadar yani.

Main event ise yerine göre beklentiyi karşıladı ama çoğunlukla 'Bunun için bu kadar hypelanmış olamam' dedirtti. Finali bence çok sığ idi. Seth ise sakatlık sonrası ilk maçı olduğundan ötürü sanırım, rahatsız edici seviyede kayboldu maç içinde. Bakalım yarın gece Bloodline Rules altında geçen maç nasıl olacak. Aslında sonucu belli bir maç. Cody maçı Bloodline'a rağmen kazanır, Rock Roman'a ihanet eder, seneye wm'de Rock-Roman izleriz falan. Neyse, bunlar şahsi tahminim. Bekleyip görelim en iyisi.

İlk geceye puanım 5/10. Sami ve R Truth'un hatrına kesinlikle.
 
Son düzenleme:
Gece müthiş bir sürprizle başladı. Priest, zafer şarhoşu Drew McIntyre'ın CM Punk ile oynanmayacağınıı anladığı anlarda cash-in için gelip bu sefer çantayı kullanıp üstüne başarılı da olunca yeni WHC şampiyonu oldu. Tüm yıl elindeki çantaya rağmen basiretsiz gibi görünen bir adam için harika bir WrestleMania Moment. CMPunk da sakat olmasına rağmen geceye bir şekilde damgasını vurmayı başarmış oldu. Benim açımdan ise uyuya kalmamın cezasını gecenin en önemli 2.maçını ne canlı izleyememiş olmam ne de yarın sabah spoilersız izleyememiş olmam oldu.:eek::D Ne yazıkki Seth nasıl yenildi göremedim. Zaten korkuyla açmıştım maç bitmiş ve ben sonucu görürüm diye. Neyseki cash-ini görebildik:love:
 
Hayatımda izlediğim en iyi güreş şovuydu. uzun uzadıya yazıp spoiler vererek tat kaçırmak istemem. 2. gece, açık ara tarihin en iyi wm'siydi. hadi bu mübalağa olsun, Main Eventinin wwe tarihindeki karşılığı Hogan-Giant maçına eş değerdir. Saygılar Triple H. En büyük sensin, güreşin kıblesi artık sensin.
 

Üst