Yarı Final 3. Maç | Beşiktaş Milangaz 74 - 65 Galatasaray MP

Ne çabuk unutuldu Cevherin katkıları. Bir basiretsizlik olabilir ve geçebilir Allahın izniyle. Bu seri son maça kalacak ve Abdi İpekçiyi yıkarak finale çıkacağız.

Şampiyonluğa bu kadar yaklaşmışken dar rotasyonla oynayan rakibe finali ve şampiyonluğu kaptırmak cok üzücü olur Allahınızı seviyorsanız sahya yüreğinizi koyun seriyi Abdi ipekçiye taşıyın !

Maç normal sezonda Sinan Erdem'de kaybettiğimiz maçın her anlamda kopyası;kırılma anlarındaki skorlar ve maç skoru bile aynı neredeyse.Takıma yüklediğim anlam sebebiyle o maçı bile kabul edememişken -bizi uçurumun kenarına getiren- bu maçı kabullenmem imkansız.Play-offun hakkının hiç verilememesinden tutun Beşiktaş'a karşı oluşan anlamsız çözümsüzlüklere kadar pek çok şikayeti alt alta yazabilirim ama doğru zaman değil.Bu sıkıntıların hepsini bir günde aşamayacak olsak da psikolojik anlamda gerekli direnci oluşturup sezonu Abdi İpekçi'ye taşıyacak temel doğruları yapabiliriz Salı akşamı.
4. maçın başlığında da yazdığım gibi ben bu takımın karakterine güveniyorum,bir sezonun emeğini kendi elleriyle çöpe atmayacaklarına inanıyorum.

Sezon başında BJK'ın hangi oyuncusundan bu kadar yüksek performans bekleniyordu, (belki biraz Erceg) hele BJK'nin şampiyon olma ihtimalinden hiç söz edilmiyordu... Yaptıkları transferleri tutarsız buluyorduk. Şimdi ise BJK kadrosunun daha kaliteli olduğunu düşünmeye başladık! Bu gerçekten doğru mu? Yoksa Sarper kardeşimizin dediği gibi bu durum E.Ataman'ın koçluk yeteneği mi?! Ataman şapkadan tavşan mı çıkarıyor! Yok eğer O.Mahmuti'nin başarısızlığı ise, o zaman euroligdeki başarılı performanslar kimin eseriydi ?! Şimdiki mental düşüşün nedenini nasıl açıklayabiliriz ? Bu soruların doğru cevaplarını bulabilirsek, kim kalsın kim gitsin leri de daha sağlıklı konuşabiliriz diyorum. Ama henüz her şey bitmiş değil, ben hala ümitliyim, büyük bir geri dönüş yaşayabiliriz. Son topa kadar Cim Bom Bom.

Biz sezonun başından beri üst düzey maçlar oynuyoruz sezonun başından beri form seviyemiz yüksek olmak zorunda erken form tutmanın dezavantajı her spor dalında yaşanan bir sorun bence asıp kesmek göndermek yanlış elbetde birileri gidecek ama bunun zamanı henüz gelmedi kazanmamız gereken 2 maç var
ne olursa olsun bu takımın 2 sezondur yaşattığı güzel şeyleri unutmamak gerek
rakip zaten kişisel yeteneklerle hücum eden bir takım ne yaparsak yapalım 80 i görürler biz hücumda ısrarla iyi yaptığımız şeyi ikili oyunları yapmalı topu içeriye taşımalıyız diye düşünüyorum

Daha sonra düşüncelerimi detaylı yazacağım ama futbolda gelen şampiyonluk herkese yetmiş gibi gözüküyor,sorun değil yine Abdi İpekçi'de biz bize oynarız,zaten üzülenlerin hepsi de biz bize olanlardan,biz bu seriyi çeviririz ama Ergin Ataman resmen bizim takımın aklına girdi,sadece kendi oyunumuzu oynasak,oyuncular %60 performanslarını tuttursunlar,rahat rahat geçeriz ama şu an kontrol dışıyız malesef.

Anlaşılan o ki GS bu seride kendi oyununu oynamayıp rakibe göre bakmak konusunda ısrarcı. O zaman rakibe karşı önlem alırken ilk hamlemiz bizim de onları şaşırtmamız olması gerekiyor.

BJK'ta görüldü ki etkili olan isim Arroyo değil Hawkins. Rakip hücumlarda Hawkins'in önünde çarçabuk geçecek onu durduracak hayattan bezdirecek, gerekirse ilk yarı 5 faul alıp oyundan çıkacak ama Hawkinsi de yoracak biri lazım. O adamda Evren Büker. GS'da Shipp'le birlikte adam yiyen topa baskı yapan ilk oyuncuydu Evren. Şu an Shipp yok ama Gordon ile bunu yapabilecektir. Göksenin'le değişmeli olarak oynayıp Hawkins'i bitirebilecek sertlik ve hız onda var. Üstelik topu çok çabuk yarı sahaya geçirip hızlı hücumlar yapacak donanıma sahip.Cem Akdağ'ın koş koş at basketbolunda en önemli parçaydı kendisi. BJK'ı da bu seride yeneceksek oyunu koş koş at basketboluna döndürmemiz lazım. Zira BJK dünkü maçın 4. çeyreği başladığı andan itibaren zaman geçirmeye başladı. Oyuncuları yorgunluktan ölecekler neredeyse. Tempoyu arttırmak onları bitirecektir. Maçın başından itibaren o tempoyu ayarlayabilirsek 3. periyot BJK adına sahada sadece cesetler olacak (sembolik anlamda).

Şahsım adına sahaya çıkaracağım ilk 5 Tutku Gordon Evren Savovic Andric olurdu. Cevher'i oyuna aldığımda hep pota altında olacaksın 3lük atmak bu maç yasak! derdim. Çünkü ota altında sadece Andric veya Furkan olduğunda Ersin fazla yorulmuyor ama 2 oyuncu olursa bu onunda direncini yok edecektir.

ERgin hoca P&R'e epey önlem almış hızlı hücum edemediğimizde maçın başında ısrarla P&R oynamalıyız. Bu BJK uzunlarını yoracaktır en azından. Buyüzden maça ilk beş olarak Tutku-Andric'i başta yazdım. Shumpertte inşallah döner tekrar. Maçın kaderi hızlı oyunumuzda yani öncelikle Gordon'da. Twitterdan verdiği mesajla Gordon ateşi yaktı.

Şampiyonluk yakın! Sinan Erdem'i yakın!

içerde kazandıgımız fenerbahce maçından sonra garip bir şekilde, hem oyuncularımız hem oktay hocamız hemde taraftarımız hızla ivme kaybetti.
bu periyodda mersine kaybettik, içerde erdemiri uzatmalarda yendik, aliaga karsısında son 4 dakikaya 12 sayı geride girdigimiz maçı mucizevi bi şekilde kazandık. play off maçlarını hepimiz biliyoruz. içerdeki tofaş maçı ve ilk bjk maçının ilk yarısı hariç hep kötü oynadık.
mesela oktay hocanın mersin maçında son top rakipdeyken ve biz 2 sayı öndeyken, molamız var sanıp faul yaptırtması, sonra molamız olmadıgını öğrenince şaşırması beraberinden o maçda mağlubiyeti getirmişti. ben o gün çok şaşırmış ve hem takım hemde coach için kötü bir gündü ama istisnai bi gündü diye düşünmüşdüm ama malesef o gün, şu anda bulundugumuz noktanın başlangıcı oldu...
takımda boris hariç ayakda kalan oyuncumuz yok ama en belirgin ve bizi en cok etkileyen düşüşü kuşkusuz gordon yaşadı..
taraftar içinse zaten hemen herkes eleştiride bulunmuş..
bu 1.5 aylık dibe vuruşu 2 günde nasıl terse çeviririz bilmiyorum ama bildigim bişey varki, o da yarın akşam 2 senelik emeğimizin ellerimizin altından kayıp gidebilecegi bir akşam.. bu ihtimali düşünmek bile acı veriyor.. umarım bu acıyı yaşamayız..

Cevher'e de yol vermişiz vay be.

Yerli olarak daha iyileri kapımızda bekliyor zaten takımda ne işi var ben de anlamadım..

Andric ayarında genç ve atletik yabancı pivot bulmak zaten en kolayı. Neden takımdaysa 2 senedir kimsenin gözü birşey görmüyor demek..

İlginç çok ilginç.

Çok değil Oyuncu Önerileri başlığının sondan bir önceki sayfasına gidip görebilirsin Cevher için ne söylediğimi. Cevher benim sevdiğim bir oyuncu. Beşiktaş serisinde bir şey ortaya çıktı bana göre. Üstteki yorumda da bahsettiğim gibi, çok fazla bir maç çıkıp süper oynayabilecek, aynı şekilde bir maç çıkıp yokları oynayabilecek oyuncumuz var. Takımın 1-2 kişi dışında tamamı bu bahsettiğim tanıma uyuyor. Bunu takımı kötülemek için de söylemiyorum. Zaten takım oyunu oynadığımız için bu sorun çok gözümüze batmadı, ama buna benzer maçlarda da silinip giden oyuncuları ve maça ağırlığını koyamayan oyuncuları çok aradık.

Bu nedenden dolayı da aynı ruhla, ancak daha düzenli katkı verebilecek oyuncuların ağırlığını takımda artırmak gerek. En azından biraz daha bu konuda dengeye yayabiliriz diye düşünüyorum. Üstelik bu sene olur olmaz, düzenli olarak Avrupa'da kalmak istiyoruz, ona göre temelleri de bu transfer sezonundan atılması gerekir. Bunlar uzun ve şu an arkadaşların dediği gibi tartışılması yersiz konular, ben sadece not düşmüş olmak için ufak bir paragraf açtım oraya. Gitmesi gerektiğini düşündüğüm oyuncuların hiçbiri kötü olduğu için değil(aksine Lakovic ve Shumpert en sevdiğim oyunculardandır) bizim takımımızın biraz değişmesi gerektiğini düşünmemdendir.

Cevher'in oraya da özellikle yerine gelecek isme göre dedim. İlkan, Kerem ve sağlam yabancı isimleri konuşuluyor. Bunların hepsi bile olabilir, işte o vakit, her ne kadar ben hepsi gelse bile takımda kalır ve kalmalı desem de önceden, belki yeniden bir 5 numara düşünülebilir. Kesin değil belki durumları bunlar.

Eskiden burası güllük gülistanlıktı... Takım yenilse de, sürpriz sonuçlara imza atsa da çoğunluk umutsuzluğa kapılmaz, morali biraz bozulana destek çıkardı. Takım hafif tökezleyince çoğu kişi forumun asıl amacını unuttu ve asıl sahip çıkması gerektiği anda ucu keskin eleştiri oklarını çıkardı ortaya.

Elbette düşünceler ifade edilecek, yanlış yapıldığı düşünülen şeyler gündeme getirilecek ama tatlı bir dille, kalp kırmadan ve "zamanı gelince".

Gün birlik olma günü. Varsa 3 gram enerjimiz, bunu olumlu olarak yansıtalım takıma, teknik kadroya...

Eskiden burası güllük gülistanlıktı... Takım yenilse de, sürpriz sonuçlara imza atsa da çoğunluk umutsuzluğa kapılmaz, morali biraz bozulana destek çıkardı. Takım hafif tökezleyince çoğu kişi forumun asıl amacını unuttu ve asıl sahip çıkması gerektiği anda ucu keskin eleştiri oklarını çıkardı ortaya.

Elbette düşünceler ifade edilecek, yanlış yapıldığı düşünülen şeyler gündeme getirilecek ama tatlı bir dille, kalp kırmadan ve "zamanı gelince".

Gün birlik olma günü. Varsa 3 gram enerjimiz, bunu olumlu olarak yansıtalım takıma, teknik kadroya...

Onur Abi, sert olduğu için ikinci kez yazımın silindiğini görüyorum. Bu sayfanın daha fazla kirlenmemesi adına buraya yazmayacağım. Şikayet sayfasında vakit bulduğumda şikayetimi dile getireceğim. Yazımı silen(tahmin ediyorum ki sensin abi) ya da diğer adminlerden bu konuda ilgi ve cevap bekleyeceğim.

Takımdan ben de bazı konularda rahatsızım ama sizden ricam bugünlük sadece akşamki maçı ve galibiyeti düşünmeniz. Bu forum içinde bir yaptırım değil sadece rica.

Bu maçı unutalım diye ve konunun yenisi açıldığı için bu başlığı kitliyorum.

Akşamki maçtan sonra zaten ya bir şeyler değişecek ya da eleştirilerimizi yapacağız.

Lütfen bugünlük sadece 4. maça odaklanalım.