Yeni askerler

Konya mi :) bilemiyorum yani temmuzda ordayiz.
FCG atkisini burda birakmayim getiriyim o halde hehe.
Ben Konyalilarin yüzkarasi olarak etliekmek yemiyorum ama
Konya'ya gidip etliekmek yemeden dönen kisi ayip eder.

Hayirlisi olsun diyorum :)
 
Sevgili Kayacan sanada hayırlı teskereler güle güle gidin güle güle dönün hepiniz.

Yanınıza mutlaka almanız gereken şeyleri aklıma geldikce yazacağım.

Bu yazdıklarımı sakın ola atlamayın.

Öncelikle yanınıza;

3-4 çift Vatka alın. Elbiseler'in, ceketleirn omuzuna konan parçalar. Bunları niçin alıyoruz diye soracaksınız. Botların ayağınıza vurmaması için alacaksınız. Botlar çok sert olduğu için mutlaka ayağınıza vurur ve ayaklarınızda yara olur, büyük eziyet çekersiniz. Vatkaları botlarınızın arkasına topuk kısmına koyarak giyin. Vatkalar topuklarınız için yastık görevi görecektir. Bu hayati bir tüyodur.

Dikiş iğnesi ve ipligi alın yanınıza siyah ve yeşil renk olsun. İğneyi en az 3 adet alın çünkü mutlaka birisi sizden ödünç isteyecektir sonrada kaybedecektir :) Düğme dikmediyseniz hiç oturun pratik yapın. Hatta basit birkaç dikiş yapmasını öğrenin. Ütü yapmasını öğrenin. Özellikle Murat senin için çok gerekli. Pantalon paçasını yapmasını öğren. Espiri degil bunlar.

Size askeri kıyafetleriniz dağıtılınca ilk fırsatta düğmeleri sıkılaştırmak olsun. Yoksa tüm düğmeler teker düşüp kaybolacaktır. Sonra zor durumda kalırsınız :roll:

Küçük bir makas alın mutlaka, Uhu tarzı bir yapıştırıcı alın, bir not defteri bir tane siyah (Askeriyedeki yazışmalar siyah renkle olur) kalem alın. Küçük bir not defteriniz olsun. Tırnak makası almayıda unutmayın.

Anahtarlık tarzı küçük el fenerleri var ya onlardan alın kendinize mutlaka çok işinize yarayacaktır.

Bepanthane krem alın. E vitaminli Arko Krem alın.

Bol bol iç çamaşırı ve siyah çorap alın yanınıza ama atlet almayın yerine bisiklet yaka haki renk T-Shirt yada alın.

Banyo için havlu alın Protex bakterilere karşı sabun alın. Terliginizi kimsenin kullanmasına izin vermeyin. Hergün ayağınızı protexle yıkayıp iyice kurulayın. Mantar kapayım demeyin :)

Yanınıza radyo, cep telefonu almayın. Yasak ve yakalanırsa cezası büyük hafta sonu çarşı izinine çıkamamak en büyük cezadır bunu aklınızdan çıkarmayın. Çıkamadığınız gün anlarsınız. Benim başıma bir kere geldi çok iyi bilirim. Üstelik tanıyanlar bilir beni ben sigara içmem ve ceza almamın sebebi içmediğim sigaradan dolayı :)

Aklınızdan şunu sakın çıkarmayın. Sınıf okulundaki bölük komutanımızın bize her zaman öğütlediği şey şudur. "Askerlik şekilciliktir. Kıyafetinize, yürüyüşünüze, selamınıza, duruşunuza dikkat edin doğru ve yüksek sesle tekmil verin, yatağınızı denildigi sekilde yapın, dolap düzenine dikkat edin. Sizden iyi asker olmaz. Kimsede size birsey demez"

İkinci öğüdüde "Askerliğe ve kurallarına karşı direnmeyin, ne kadar çok direnir ve aksini yaparsanız o kadar işiniz zorlaşır."

Bu iki öğüdü kulağınıza küpe edin.

Aklıma geldikçe tüyoları geçerim.
 
onursal abi ben bunları bi kenara not ediyim de bizim askerlik de yakındır bu gidişle :)

valla ihtiyac listesi gibi olmus ama düsündüm de hakkaten hepsi cok cok gerekli olabilir..
 
Ya beyler kısaca yap denileni yapıp yapma denileni yapmayın yada yapıosanızda caktırmadan ve bellı olmayacak sekılde yapın
Ole askerı shoplara gıdıp kazık falan da yemeyın sakın askerde hersey war!!!
Kafa olarak kendinizi hazırlayı, kırolukta sınır yoktur ama alışıosunuz :p
 
Bence biraz fazla abartmış Onursal.

Onun yaptığı askerliğin 5 katını yapmış olarak sadece kendiniz gibi olun derim. Zaten kolayca farkediirsiniz. Okumuş etmiş, hatta 2 üniversite bitirmiş o kadar kalitesiz insan göreceksiniz ki şok olacaksınız askeriyede.

Kalitenizi ve kültürünüzü gerektiği şekilde yansıtırsanız yani kısaca kendiniz gibi olursanız herşey sizin için çok daha rahat olacaktır.

Fazla eşya götürmenize gerek yok, hem gereksiz yük hem de salça olan insanlar çıkar. Bununla beraber cep telefonu, radio gibi elektronik esyalar yasak olmasına yasak da ben ilk teslim oldugum gün götürmüstüm, taa askerlik bitene kadar yakalatmadım. Tribün cocugusunuz hehe stada girerken mesale saklamayı biliyorsunuz da telefon mu saklayamıyorsunuz insaf yani. Hem yani askeriyede arama yapanlar askerler, polisler kadar tecrübeli de degiller.

Bununla beraber üzerinizde KESİNLİKLE fazla para taşımayın. Bulundurmayın! Ben hiç çaldırmadım ama böyle vakalar çok oluyor. Uykuda cebinizi dahi keserler. Nöbetçi falan hikaye ... Elemanlar zaten genelde nöbette uyuyorlar :)

Sigara içener ilk etapta pahalı sigara içmesinler, adınız çıkabilir, otlakcınız da cok olur :) Cok sert olmayın ama cok yumusak da olmayın kısacası ezdirmeyin kendinizi. Karakteriniz saglamsa zaten etrafınızdakiler zamanla sizden cekinir. Adam gibi adam olun yeter !

Ben de mi çok abarttım nedir :muhaha
 
bu topic sabitlensin
askere gidcek herkes gitmeden önce topigi bastan sona güzelce okusun
burdaki ögütleri eksiksiz uygulayan herkesin askerliği kral askerlik olur :D
 
Vayy X kardeşimizde demek askere gidiyor sağsağlim geri dönmen dileği ile kendine iyi bak hayırlı teskereler kardeş. :eek:key
 
valla bence sıgara hıc ıcmeyın gereksız yani...
1 de cok kafaya takmayın gercekten eskı anlatılan askerlıkle alaksı yok bıde yapanlar inş. doğuda askerlik yaparsınız da askerlik yaptım dersiniz batıda komutanın kıcı sıra gezmektense...
 

Üst