Yeni hedef Kıtalararası kupa

Kuruçeşme'deki Galatasaray Adası'ndaki yemeğe, kulüp başkanı Adnan Polat, yönetim kurulu üyeleri, tekerlekli sandalye basketbol şubesi sorumlusu Dilara Endican, antrenör Sedat İncesu ve sporcular katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Adnan Polat, başkanlığı dönemindeki ilk kupayı tekerlekli sandalyede kazandıklarını belirterek, ''Benim başkanlık dönemimde ilk aldığımız kupa, Avrupa'da şampiyonluk kupası oldu. Yöneticimiz Dilara Endican, antrenörümüz Sedat ve tüm oyuncularımızı kutluyorum. Bizi gerçekten gururlandırdılar, onurlandırdılar'' dedi.
Bu şampiyonluğun Avrupa basınında Türkiye'den daha fazla yer aldığını ifade eden Polat, şöyle devam etti: ''Dilerim Türk basını ve sporseverleri de tekerlekli sandalye basketbola Avrupa'dakiler kadar ilgi gösterir, duyarlı olur. Hedef kıtalararası şampiyonluk. Türkiye'nin kıtalararası şampiyonu yok. Yükünüz daha da ağırlaştı. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip kıtalararası şampiyon olarak dönmenizi istiyorum. O zaman onbinlerce insan sizi havalimanında karşılar, daha iyi anlarlar.''

Polat, hafta sonunda futbolculardan da şampiyonluk beklediklerini ifade ederek, ''Sutopunda, yelkende, kürekte şampiyonlarımız var. Önümüzdeki hafta divan kurulumuzda bunları tek tek anons edeceğiz. İnşallah tekerlekli sandalye basketbolcularımızdan sonra aynı sevinci bu hafta futbolcularımız da yaşatır bize. Bayan ve erkek basketbolumuzda da şampiyonluk bekliyoruz. Eğer bu isteklerimiz olursa Galatasaray, sportif açıdan muhteşem bir sezon geçirmiş olacak'' diye konuştu. Polat, bayan basketbol takımının yarın Fenerbahçe ile yapacağı play-off final serisi maçını salonda izleyeceklerini söyledi.

Polat, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, Fenerbahçe maçındaki olaylar nedeniyle para cezası verdiğinin hatırlatılması üzerine, ''Federasyonumuzun kararına saygılıyız'' demekle yetindi. Bu arada Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kaptanı Ahmet Mencik, Polat'a, kıtalararası şampiyonanın kasım ayında Japonya'da yapılacağını hatırlatarak, ''Amerika, Avustralya ve Asya şampiyonları arasında Avrupa şampiyonu olarak, kıtalararası şampiyonluğu kazanmak için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Kaynak: AA



Vız gelir ENGELSİZ ASLANLARIMIZA
 
Japonya'ya vize istemiyor uA Hell olarak 3-4 kişi gitmeyi düşünüyoruz :) inşallah bir aksilik çıkmaz. Karşılamada söylemişti Ahmet abi olsun Sedat hoca olsun.. :) İspanya içinde vizede sorun çıkmıştı.. :)

İnanıyorum ki şu takımımız bozulmasın rahatlıkla kıtalararası Şampiyon oluruz, o zamanda en fazla 25 kişi falan karşılarız..
 

Üst