Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Bu sezon büyük umutlarla takıma katılan ancak bir türlü istenen seviyeye çıkamayan Martynas Pocius’a talip çıktı.

Bertans’ı sakatlığa kaybeden Laboral Kutxa, Galatasaray Liv Hospital’in 28 yaşındaki forveti Pocius’u kadrosuna katmak istiyor. Oyuncunun ödemelerde yaşanan sıkıntı nedeniyle alacaklarından vazgeçip Laboral’e imza atmasının ihtimaller dahilinde olduğu söyleniyor.

Pocius bu sezon 20 dakikada 6,1 sayı 1,6 ribaund 1,2 asist ve ligde yine 20 dakikada 7,2 sayı 2,3 ribaund ve 1,8 asist ortalamaları ile oynuyor.

Kaynak: gigantes.com

Ergin Ataman'ın ceza idmanından sonra yabancı oyuncular kulübe ihtarname çekti. 1-2 gün içinde erkek takımına ödeme yapılmazsa erkek takımının yabancı oyuncuları takımdan ayrılabilirler. Hatta Erceg Micov ve Pocius'un başka takımlarla anlaştığı söyleniyor. (Eyüp Yıldız)

Ben hayatımda hiç bir GS yönetiminden bu herifler kadar tiksinmedim. Ödeyin şu oyuncuların alacaklarını, sorumsuzluk, hainlik yapmayın.

Lafa gelince basketbol şubesinin başarılarını "6 kişiyle Fener'i yendik" diye utanmazca sahiplenmeyi biliyorsunuz. YÖNETİM UYUMA BASKETBOLA SAHİP ÇIK!

Delaney - Nikolov
Neal - Dawkins - Sinan
Donta Smith - Hopson - Gokturk
Erceg - Kerem - Ege
Young - Furkan

Enteresan bir kadro olur, 10-11 milyon yeterli olur sanirim.

Huawei haberi gerçekmiş. Açıklamanın videosu burada:

[video=youtube;qd_M3J4ury0]https://www.youtube.com/watch?v=qd_M3J4ury0&feature=youtu.be[/video]

Sağlam bir sponsor ile seneye olması gereken yabancılar:Spanoulis,Jamont,Carter,Markoishvili,Patric,Zoran +1 tam bir pivot mesela Javtokas gelse çok iyiolur..Aslında Koponen'i çok istiyordum ama Khimki ile 2 yıllık sözleşme imzalamış.Sağlam bir Markoishvili her takıma yarar sağlar.Spanoulis belki fazla abartılı ama Arroyo ile nerdeyse aynı parayı aldı iyi bir sponsor ile bu para verilebilir.

Abi çok rica ediyorum şu forumda artık Spanoulis ve Zaza beklentisi olmasın. Lütfen ukalalık ya da çok bilmişlik olarak algılamayın ama boş yere kendimizi ümitlendiriyoruz ve resmen takıntı oldu. Tekrar ediyorum saygısızlık için değil bu yazdığım, Umut Kaan senin mesajında gördüm diye fikrimi belirttim. Olmayacak duaya amin demek çok gereksiz.

Bu seneki sponsor ve yönetim skandallarından sonra 7-8 milyon dolarlık (+1 milyon dolar da sezon ortası için) ama maaşların zamanında ödendiği bir bütçemiz olsun yeterli. Başka da bir şey istemiyorum vallahi. Huawei umarım sponsor olur ve iyi bir sözleşme yapılır. Ben de akıllı telefon alırsam Huawei'yi tercih ederim, bu da rüşvet olsun onlara :)

Spanoulis ile Carlos'un yıllık ücretleri arasında pek fark yok.Hem geçtiğimiz sezon onunla zaten temasa geçilmişti daha sonra Arroyo ile anlaşıldı..Zaza biraz uçuk olur ama Spoanuolis'in çok uçuk bir düşünce olduğunu sanmıyorum.Olympiakos'un ne kadar bütçesi var ki zaten ?

Spanoulis ile Carlos'un yıllık ücretleri arasında pek fark yok.Hem geçtiğimiz sezon onunla zaten temasa geçilmişti daha sonra Arroyo ile anlaşıldı..Zaza biraz uçuk olur ama Spoanuolis'in çok uçuk bir düşünce olduğunu sanmıyorum.Olympiakos'un ne kadar bütçesi var ki zaten ?

Bence şu maddi skandallar dolayısıyla herhangi bir yıldız basketbolcuyu getirme ihtimalimiz sıfır. Geçen sezon bütçe düşmesine rağmen Arroyo'nun parasını karşılayamadık ve gitti, Spanoulis gibi bir yükün altına girmemiz olanaksız. Kaldı ki Spa zamanında Efes'in astronomik teklifini reddetmişti 2 ya da 3 sene önce.

Yapmamız gereken en önemli şey Patric tarzı başarıya ve gelişime aç oyuncuları bulmak. Justin Carter bu kafa yapısıyla asla yerinde saymayacak ve gelecek sezon daha da iyi olacak bence. Adam hırslı çünkü, açıklamalarından belli. Young'ı da elde tutmalıyız mutlaka.

Bu tarz dikkatimi çeken oyunculardan biri Mike James. Atletik ve günden güne üstüne koyuyor. Arada şut ve pas tercihlerinde saçmalasa da o gelişimi görebiliyorsunuz.

Bir diğer dikkatimi çeken isim Zaragoza'lı Jelovac, şutör bir PF ve henüz 25-26 yaşında. Ribaundlarda Erceg'ten daha iyi, daha kalıplı. Tam bizlik adam yani. Aralık ayında gündemimize gelen Eric Murphy'yi de yoklamak gerek yine.

Broekhoff gümbür gümbür geliyorum mesajını veriyor. BJK'nin ödediğinden daha fazlasını ödersek gözü kapalı gelir bize. İki kulüp arasında siklet farkı var çünkü.

M. James - Carter - Micov - Broekhoff - Jelovac - Patric. Taş gibi rotasyon. Maksimum 7-8 milyon dolar eder yerlilerle birlikte. (Nikolov-Sinan-Göksenin-Kerem-Ege-Sertaç) Bir kurşununu da sezon ortasına sakladın mı tamamdır.

Yeter ki bütçe Haziran ayında belli olsun ve Ergin hoca takımda kalsın.

Mesela sakatlanmasaydı Davis Bertans da ihtimaller arasında olabilirdi.Malcolm Delaney eğer sözleşmesi bitiyorsa alınabilecek bir oyuncu.Ben Micov'un oyun zekasına hayranım ancak Markoishvili kadar skorer olmadığından dolayı Marko'nun daha yararlı olabileceğini söylüyorum.Eğer alabilirsek Marko çok iyi olur bence.

Spanoulis niye bize gelsin ki?Siz Spanoulis çapında olsanız bizim takımı tercih etmek için ne gibi bir kıstası öne sürerdiniz?Para mı,Spa'nın istediği parayı veren kulüpler bulunur.Şehir mi?İstanbula gelmek istese Spanoulisi memnun edebilecek 3 takım daha var.Koç mu?Ergin Ataman ve onun daha üstündeki seviyelerde koçla çalışabilir.Tek adam olmak mı?Olympiakos'ta zaten öyle.Sevgi,ilgi mi?Oralarda da seviliyor zaten.Taraftar mı?Oralarda da var zaten.

İsterse bütçemiz 20 milyon euro olsun.Spanoulis falan gelmez.Parayı basıp da getirilemeyecek adamlar vardır.Ayrıca bu sene yaşanılan skandallar ve imaj bozukluğunu onarmadan değil Spanoulis,Davis Bertans tipi oyuncuları bile ikna ederken zorlanacağız.

Sponsor olsalar da 8-10 milyon verecek değiller zaten. En fazla 7-8 milyon euro olur bütçemiz o da en fazla. Sponsor+kulüple. Bu arada sponsor iyi para verse kulüp bütçe vermez böyle de bir durum var.

Spanoulis'in Galatasaray'a gelmemek için bir çok sebebi var bunu rakamlara indirgemeden önce. Birincisi zaten kontratlı. Zaza'yı burda 2 senedir yazıyorlar, 2 senedir boşa bir çırpınış olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Şuan Zaza'nın bu performansla yeni kontrat almaması imkansız. Mucize oldu gök ikiye yarıldı, Zaza Avrupa'ya geldi. Biz 1212758120975. tercihi falan oluruz heralde.

Öncelikle, bizim hedef düşürdüğümüzü kabul etmemiz lazım. Sponsor geldi, aynı parayı verecek yeniden yükseleceğiz falan bunların gelecek sezon olma ihtimali %1 falan. Galatasaray'ın bir sene dinlenerek, yarattığı kötü imajı temizlemesi lazım. 4 maç cezayı ben 5 senedir EL'de görmedim, 1 senede 4 maç ceza aldık. Herkesin bir nefes alması gerekiyor.

Sponsordan en iyi ihtimal 7 milyon gelse, kulübün koyacağı para da oyuncu borçlarına gideceğinden maksimum 9-10 milyon dolarlık bir bütçe olur seneye. O da maksimum.

Mike James ne kadar iyi bir oyun kurucu olsa da, çok uçlarda oynuyor oyunu. Yani ritim duygusu nerdeyse 0. Seneye koşan bir takım kuracaksak Mike James iyi bir hamle olabilir tabi ama ben oyunu kontrol edebilecek bir oyuncuya ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Caja Laboral'de San Emeterio var mesela.

Bertans konusunda bir de şu var, kendisinin 7-8 ay civarı sahalardan uzak kalacağı söyleniyor. Gelecek sezonun da önemli bir bölümünü kaçıracak yani.

Bütçeyi 10 milyon dolar hesap ederek, olabildiğinde iyi ihtimali düşünüp şöyle bir kadro yaptım.

Diot (Zisis, Curry) - Wanamaker (Jeter,Bynum, Delaney(?) - Nikolov
Carter(Kuric,Haws) - Sinan - Göksenin
Micov(Markoishvili) - Birkan (Serhat)
Moermann (Clark,Jelovac, Augistine, Christimas) - Samet (Orhan ) - KG
Patric? (Mbakwe-Ford-Varnado) - Paul Davis(Muscala) - Sertaç