Zülfü Livaneli

Her ne kadar konserin yarısını kaçırmış olsam da harikaydı. Ey Özgürlük, Gün Olur, Leylim Ley, Kan Çiçekleri ve ismini unuttuğum muhteşem şarkılar..

Büyüksün Zülfü Livaneli!

Aslına bakılırsa Livaneli eski Livaneli, sesinden ve yeteneğinden kaybettiği bir şey yok ama siyasete atılmış olması onun müzik hayatını olumsuz yönde etkilediği de bir gerçek.

Anıtpark´a 1-2 şarkı dinleyip dönerim, böylece İspanya-Yunanistan maçının ikinci yarısına da yetişirim düşüncesiyle gittim ama biraz fazla kaldım konser alanında.

Livaneli´yi farklı kılan yanlarından biri -özellikle konserlerinde- şarkılarını dinleyicilerin yoğun katılımı ile söylemesidir. Oysa pazar günkü konserde katılım o kadar düşüktü ki, üzüldüm. En iyisi konser alanına gitmekle vakit harcamadan, her daim "Efsane Konserler" albümünü dinlemek.

zülfü livaneli referandumda "hayır " diyeceğim demiş sanırım..
çektiği "şahmeran" filmi arşivlerden silinsin, Ankara eski hipodromda verdiği yüzbinlerce kişilik konserler unutulsun, güneş topla benim için şarkısı yasaklansın, yazdığı yüzlerce köşe yazısı yalanlansın, onca kitabı toplatılıp yakılsın..görmezden gelinsin..
mahalle baskısı olanca şiddetiyle üzerine çökertilsin..
öyle yanlışlıkla bir sokağa, caddeye falan adı verildiyse Allah muhafaza, hemen kaldırılsın..
sen kimsin ki iktidarın tersine bir görüşü savunuyorsun..
referandumda istenen oyu vermezsen bir anda sanatın, sanatçılığın, eserlerin , geçmişin silinir böyle..
tiz zamanda yola getirilsin..

not: anlayana..

Sezen Aksu'nun yaptığı yalakalıklar buradan köye yol olur...

Yakında Tayyibim Güzel Yarim parçası bekliyorum kendisinden.

Tugay Aktepe' Alıntı:
Sezen Aksu'nun yaptığı yalakalıklar buradan köye yol olur...

Yakında Tayyibim Güzel Yarim parçası bekliyorum kendisinden.

ben de seninle aynı şeyi düşünüyorum tugay işte..
başbakana yalakalık yapınca 40 yıllık sanatçılık çöpe mi gidiyor.
o zaman evet denmesini isteyenler de zülfü livaneli'ye böyle mi yapsınlar demek istedim o postu yazarken.
öyle kanımıza işlemiş ki liberallikten, özgürlükten , fikir çatışmasından bu kadar korkan bir toplum yoktur.. illa herkes aynı şeyi düşünecek..
hala 1940 ların kafası..
sezen aksu'nun evet deme hakkı yok mu yani.. belki evet demek yanlış olabilir ama sezen aksu'nun yanlış oy atma hakkını kim elinden alıyor?
ya da lale mansur'un..
bunu anlamam imkansız..
yaptığı doğru veya yanlıştır demiyorum.
benim yanlış oy atmamdan kime ne.
zülfü livaneli'nin hayır demesinden kime ne..
şunu bir anlasam, her şeyi çözeceğim kafamdaki..
ben arzu edenlere niğde gazozu ısmarlayacağım, hazımsızlığa bire bir..
demokrasi hazmetmektir..
bak dtp'yi nazıl hazmediyoruz.. daha özgür, daha liberal bir ülke olalım , kişisel hak ve özgürlüklere sahip çıkılsın diye..
yanlış yapma özgürlüğümüz de olsun diye.

16 Kasım 2005'te bir köşe yazısı var Vatan Gazetesi'nde. Buraya koymuyorum internet ortamında var, bulamayan bana yazsın ulaştırayım.

16 Kasım 2005'te, 12 Eylül 2010'un resmini çizmiş. Bu resimde çizik hatası bile yok, ne dediyse çıkmış. Kahin değil elbet ama derler ya insan tüccarı. O zaman biçmiş bazı değerleri ve bizlere verilecek değeri...

Bertarafım...

Emre, Sezen Aksu ile Livaneli´nin siyasi bir konuda fikir beyan etmesini aynı kefeye koymamak gerek. Biri -hoşuma gitmese de- politikada dirsek çürütmüş, peki ya diğeri? Buradan politkada dirsek çürütmemiş sanatçıların fikir beyan etmemesi gerekir sonucunu çıkarmamak gerek. Elbette düşüncelerini dile getirsinler, düşüncelerinin içini dolduracak bilgi birikimine sahiplerse... Bu yetiye sahip değillerse bi´ zahmet sessiz kalmayı tercih etsinler.

Sanatçı dediğin, bir konuda fikir beyan ederken sorunu ve çözüm önerilerini sorgular, araştırır, artısını eksisini irdeler... Diyebilirsin ki, Onur araştırmadığını nereden biliyorsun? Yakın geçmişte yaptığı açıklamalara ve sonuçlarına bakıyorum.

Emre Yüksel' Alıntı:
ben de seninle aynı şeyi düşünüyorum tugay işte..
başbakana yalakalık yapınca 40 yıllık sanatçılık çöpe mi gidiyor.
o zaman evet denmesini isteyenler de zülfü livaneli'ye böyle mi yapsınlar demek istedim o postu yazarken.
öyle kanımıza işlemiş ki liberallikten, özgürlükten , fikir çatışmasından bu kadar korkan bir toplum yoktur.. illa herkes aynı şeyi düşünecek..
hala 1940 ların kafası..
sezen aksu'nun evet deme hakkı yok mu yani.. belki evet demek yanlış olabilir ama sezen aksu'nun yanlış oy atma hakkını kim elinden alıyor?
ya da lale mansur'un..
bunu anlamam imkansız..
yaptığı doğru veya yanlıştır demiyorum.
benim yanlış oy atmamdan kime ne.
zülfü livaneli'nin hayır demesinden kime ne..
şunu bir anlasam, her şeyi çözeceğim kafamdaki..
ben arzu edenlere niğde gazozu ısmarlayacağım, hazımsızlığa bire bir..
demokrasi hazmetmektir..
bak dtp'yi nazıl hazmediyoruz.. daha özgür, daha liberal bir ülke olalım , kişisel hak ve özgürlüklere sahip çıkılsın diye..
yanlış yapma özgürlüğümüz de olsun diye.

Sıkı takipçisi çıktısn sende Alperen. :)

Çankaya ya da Yenimahalle Belediyelerine mail atmak gerek, Yenimahalle Belediyesinde konserlerden sorumlu bir tanıdığım var. Kulaklarına tekrardan bir üflemek gerek, sizlerde mail atın. Belki yeniden konser verebilir. =)

Ben Türkiye'nin herhangi bir yerindeki konserine de giderim Barış Abi, sıkıntı yok :p

Şaka bir tarafa gerçekten gelirse güzel olur ama bahara kadar zor artık.