Galatasaray Lisesi'nin ayrıcalığı nedir?

  • Konbuyu başlatan Yılmaz Karakaş
  • Başlangıç tarihi
Y

Yılmaz Karakaş

Misafir
Birisi bana üye giris ucretleri, üyelik sınıfı, alınacak üye sayisi gibi konularda Galatasaray Liselilere tanınan ayrıcalıkları açıklayabilr mi? Galatasaray Lisesi mezunları normal lise mezunlarindan daha mi cok Galatasaraylidirlar da onlara kiyak uyelik verilirken diger herkese limitler uygulanmaktadır? Ondan sonra tabi ki bu adamlar kendilerini kulubun sahibi sanar.. Acikcasi bu sartlar bir Galatsarayli olarak benim zoruma gidiyor, hangi yilda yasiyoruz, bu nasil bir zihniyettir!


ÜYE GİRİŞ ÜCRETLERİ
Galatasaray Lisesi Mezunları 600 TL,
Aile Bireyleri 2.500 TL;
Bu Kategoriler Dışındaki Müracaatlar 10.000 TL,
Sporculuktan Üye Olanlar 1.250 TL.

ÜYELİK KOŞULLARI
Üyelik Koşulları GSK Tüzüğünde şu şekilde belirtilmiştir:

ÜYELİK TÜRLERİ
MADDE 6: Kulübün iki tür üyesi vardır:
6.1) Üye
6.2) Onursal üye

ÜYE OLMA KOŞULLARI
MADDE 7: Kulübe üye olabilmek için adayın Türk Medeni Kanunu ve Dernekler Kanunu'na göre üye olma hakkına sahip bulunması; yurt içinde rakip sayılabilecek bir başka spor kulübünde üye, lisanslı sporcu ya da görevli olmaması; Sicil Kurulu tarafından üyeliğe alınmasının önerilmesi; Yönetim Kurulunca kabul kararının alınması zorunludur.
Ayrıca, üye olmak için başvuruda bulunan kişilerin aşağıda belirtilen gruplardan birine dahil olmaları da zorunludur.
A Grubu - Galatasaray Lisesi'nde en az iki yıl okumuş olanlar.
B Grubu- Kulüp Başkanının önerisi ile takvim yılı başına en fazla 15 (on beş) kişi, başka bir kayıt aranmaksızın üye olabilir.
C Grubu- En az 5 (beş) yıl süre ile amatör veya profesyonel olarak Kulüp adına yarışmalara katılmış, spor yaşamını Kulüpte tamamlamış, bu hususu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü veya ilgili federasyondan alınan yazılı belge ile kanıtlamış ve spor yaşamını tamamladıktan sonra 5 (beş) yıl içinde üyeliğe başvuran sporcular. (Kulüp menfaatleri doğrultusunda transferi gerçekleşen sporcular Yönetim Kurulu kararı ile spor yaşamını Kulüpte tamamlamış olma koşulundan muaf tutulabilirler)
D Grubu- En az 5 (beş) yıllık üyelerin çocukları ve eşleri.
E Grubu- Yukarıdaki grupların dışında kalanlar.

ALINACAK ÜYE SAYISI
MADDE 8: A ve C gruplarında yukarıda tanımlanan üye adayları için hiçbir sayısal sınırlama uygulanmaz.
A ve C grupları dışında diğer gruplarda tanımlanan adaylardan üyeliğe alınacakların toplam sayısı her yıl Ocak ayında Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.
Alınacak toplam üye sayısı bir önceki yıl sonu (31 Aralık) itibarı ile Kulübün kaydı açık üye sayısının %3 (yüzde üç)'ünden fazla olamaz.
Yönetim Kurulu tarafından belirlenen alınacak toplam üye sayısından fazla üye kabul edilmesi durumunda, işlem sırasına göre sınırı aşan üyelik geçersiz olur ve düşer.
Ancak her durumda, bir yılda kabul edilecek toplam üye sayısı 400 (dört yüz)'ü aşamaz.
 
Babalarindan miras kaldi galiba! Kulube uye olmayi dusunuyordum ve bunu yeni ogrendim.. Megerse zatan monserler kendi kendilerine kulup kurmus takiliyorlarmis..
 
Ben bir kaç kere değindim buna da bazıları saçmalıyorsun dedi:)

Ben sacmalamakla alakasini goremiyorum.. Can-i gonulden destekledigimiz takimimiz var.. Maca gidenlerin cogunlugu Liseli olmayanlar, lisansli urun alanlarin cogu Liseli olmayanlar.. Yani kulube para kazandiranlarin cogu Liseli olmayanlar.. Ama o paranin nasil harcanacagina kadar verme "hakkina" sahip olanlar cogunlukla Liseli.. Bu elit kitle bizlerden elde ettigi para ile kulubu yonetme, bizim paralarimizi Liselilerin isteyecegi gibi harcama HAKKINI KENDİNDE GORMEKTEDİR. Hic Bir Galatasaray taraftarinin digerine karsi ustunlugu yoktur.. Galatasaray Spor Kulubu halka acilmak ve bu kafatasci elitis zihniyetten kurtulmak zorundadır..
 
Bir de bu kadarla bitse iyi Galatasaray Spor Kulubu'ne gore bir de en az iki adet 5 yillik uye tarafindan onerilmeniz gerekli bu "seckin" sınıfa dahil olabilmek icin.. Yani ikinci sınıf Galatasaraylı olarak Liseli'lerin verdigi giris parasının 15 katını vermeniz bile yetmiyor.. Oyle "elit" bir cevre.. İkinci sınıf ilan edilip, kulube uye olabilmek icin tek vasfı GS Lisesi mezunu olmak olan sahislarin 15 kati para vermek zorunda birakilmak, bununla da yetinilmeyip sadece tanıdıklarımızı aramıza alırız demek ama forma ve bilet satışı ile bu insnlara yonetecgi para verilmesini beklemek iste bu insanin gururuna ve onuruna dokunuyor.. Para ver ama uye olup da yonetimin secilmesinde soz sahibi olma! Baska???

BAŞVURU İŞLEMİ
MADDE 10: Üye olmak için başvuruda bulunan kişiler;
10.1) Aday üyenin üye olabilmek için gerekli niteliklere sahip olup olmadığını belirlemek üzere hazırlanmış basılı başvuru beyannamesini doldurmak; özgeçmişini, nüfus suretini, yetkili merciden alacağı adli sicil ve arşiv kaydını gösterir belgeyi bu beyannameye eklemek,
10.2) Beyannameye yazdığı bilgilerin doğruluğunu imza altına almak,
10.3) Kaydı açık en az 5 (beş) yıllık iki üye tarafından önerilmiş olmak,

10.4) Yeteri kadar fotoğraf vermek,
10.5) Mevzuat hükümleri uyarınca gereken durumlarda izin belgesi vermek ve başvuru beyannamesini Kulüpte kayıttan geçirtmek,
10.6) Yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiş olmak zorundadır.

Kaydı açık en az 5 (beş) yıllık her üye, bir takvim yılı içinde en çok 5 (beş) kişiyi üyelik için önerebilir.
 
Yılmaz Karakaş senin amacın nedir? Oktay Mahmuti konusunun içine edenlerden birisi sensin ve şimdi de bu konu. Yok yani liseliler Haziran 2012'de mi aklına geldi. Bana göre amacın sadece forumu karıştırmak başka birşey değil.
 
Yılmaz Karakaş senin amacın nedir? Oktay Mahmuti konusunun içine edenlerden birisi sensin ve şimdi de bu konu. Yok yani liseliler Haziran 2012'de mi aklına geldi. Bana göre amacın sadece forumu karıştırmak başka birşey değil.

Benim gibi normal taraftar ile Galatasaray Lisesi mezunları arasında yaratılan cifte standardi sorguluyorum.. Bu seni rahatsiz etmiyorsa o senin bilecegin ikinci sınıfa konulma bana dokunuyor acikcasi.. Basti bir soru bir grup neden 600 TL veriyor digeri neden 10.000 TL.. Kulubun adi Galatasaray Lisesi Spor Kulubu mudur?
 
Benim gibi normal taraftar ile Galatasaray Lisesi mezunları arasında yaratılan cifte standardi sorguluyorum.. Bu seni rahatsiz etmiyorsa o senin bilecegin ikinci sınıfa konulma bana dokunuyor acikcasi.. Basti bir soru bir grup neden 600 TL veriyor digeri neden 10.000 TL.. Kulubun adi Galatasaray Lisesi Spor Kulubu mudur?

Bu tüzük belki 30-40 senedir böyle. Ben sana sadece neden şimdi aklına geldiğini soruyorum. Bu ay üye olup bütün tartışmalarda adının geçmesi biraz düşündürüyor insanı.
 
Bu tüzük belki 30-40 senedir böyle. Ben sana sadece neden şimdi aklına geldiğini soruyorum. Bu ay üye olup bütün tartışmalarda adının geçmesi biraz düşündürüyor insanı.

30 - 40 senedir boyle diye yil olmus 2012 boyle gitmesi mi gerekiyor.. Sen onu dusunecegine aciklasana benim bir liseliden 9600 TL fazla vermemi saglayacak hangi neden vardir?

Elestirel dusunceye saygisi olamayan insanlar senin gibi hemen bazi imalarin pesine duser.. basarilar diliyorum bu eylemlerinde..

Hem noldu belirli bir zumreye taninan ayricaliklarin sorgulanmasi zoruna mi gitti?
 
Aman ortalığı karıştırmayın aman lisemize laf gelmesin beyzadelerimiz elinde oynatsın koskoca Galatasaray'ı istediğini alsın istediğini satsın taraftarını bir tarafa atsın. Taraftar ne der umrunda olmasın. Normal vatandaş kulübe üye olamasın. Sadece liseliler üye olabilsin ki gelecek başkanlar hep liseden çıksın. Ezkaza bir tane lise dışından başkan olursa onu da üye çokluğuyla mali kurulda ibra etmesinler bunları söylemek ortalığı karıştırmak mı bırakın bu işleri...
 
Yılmaz gerçekten o kadar gereksiz ve saçma yerlerden geliyorsun ki... azıcık yapıcı ol sevgili kardeşim.

Öncelikle Liseden başlayalım. son bir kaç gündür liseye neden saldırıyorsun anlamış değilim.Sen ve senin gibi bir kaç kişi daha.Mahmutiyi gönderen Ünal Aysal dır. Israrla neden liseye bahane buluyorsun. Galatasaray lisenin değildir evet. Ancak Galatasaray spor kulübü yaptıkları ile yapacakları ile liseye sorumludur bunu değiştiremezsin.Çünkü Galatasaray gücünü ve kültürünü liseden alır. Başka hiçbir kulüpte bulunmayan bu kültürün kaynağıdır lise. LİSENİN GÜCÜ GALATASARAYIN GÜCÜDÜR. Bunu bir kere her taraftar bilecek. Bugün Lobisi en güçlü takım Galatasaray ise bunu sanat spor siyaset ve ticaret alanın da yetiştirdiği insanlarla ve aşıladığı Galatasaraylılık sevgisiyle liseye borçludur. O kötülediğin lise sayesinde bu kulüp iflas etmedi onca borca rağmen.

Neyse uzatmayalım .Ben liseli değilim ve bazı zamanlar da sert tepkilerim olmuştur muhakkak. ama yukardaki gerçekler Galatasarayın gerçekleridir. Eleştireceksen bazı bilgiler ışığında kesin bilgileri eleştir. Mış muş yada hayali iftiralarla değil.

Galatasaray li mezunu şukadara dışardaki adam şukadara üye oluyormuş vay efendim niye. allah aşkına ne bekliyorsun .bu uygulama yalnızca galatasaray da mı var. Git Kabataş lisesine üye ol bakayım. git sanat enstitüsüne üye ol bakayım olabiliyormusun. Dışardaki her insan Galatasaray kongre üyesi olamıyormuş olamayacak tabi. Sen olamayacaksın ben olamayacağım.Parayı bastırsak bile olmamalıyız. Galatasaray liseden çıkmıştır.Dolayısıyla ordaki insanlar kulübün sahibi değil, ama kulübün üyeliğini zaten ALACAK ALMALI. Saçma sapan eleştirilerde bulunuyorsunuz yahu. her özel yerin yetiştirmiş olduğu kişilere ayrıcalık tanır bundan anormal ne var. İlaç firmasın da çalışanların 1.dereceden akrabalarına özel sağlık sigortası verilirken diğer sektörler de sadece sigortan ödenir. Ne yapsın sağlıkçı olmayanlar sokağa dökülüp isyan mı etsin.Bu da orda çalışanların ayrıcalıkları

Galatasaray seni yetiştirmiyor.ama lisedekileri Galatasaray yetiştiriyor.yada sporcularını vs. Yetişdirdiği adamı tabiki bünyesin de barındıracak .Bundan daha doğal ne var.Ne bu kıskançlık mı?

Eleştirinin de biraz mantığa yatması ve tarafsız yapılması gerekiyor.Eleştirelim hep beraber eleştirelim bende eleştireyim.ama bu sebepler şaka gibi
 
Galatasaray spor kulübü yaptıkları ve yapacaklarıyla Galatasaray spor kulübüne destek veren kombine alan lisenslı ürün alan son parasıyla maça giden taraftarına karşı sorumludur. Kendilerini Galatasaray'ın sahibi sanan zengin evlatları şımarık liselilerin oyuncağı değildir.

Sürekli kıskançlık muhabbetleri de ne biz kendimizi neden Galatasaray'a ait hissedemiyoruz neden hissettitmiyorlar. Kusura bakmayın ben Fenerbahçe ile taraftarı arasındaki sinerjiyi bulamamaktan yana dertliyim Kemal bey..
 
Galatasaray liselilerin benden ne ayrıcalığı olabilir ben liseyi okumadım diye orada benden daha ayrıcalı mı oluyorlar çok ilginç... Kemal bey söyledikleriniz işte liseli zihniyetin tam ifadesi burası bir spor kulübü 25 milyonluık kulübü toplasan 20000 kişi etmeyecek bir güruh eline alamaz...
 
Sevgili Asım taraftar sloganları kulağa hoş geliyor evet ama işler öyle yürümüyor. Fenerbahçe şike olayı yaşadı kulübün itibarı zedelendi.Allah korusun Galatasarayın başına böyle bir durum gelse kulübün yanı sıra koca bir tarihin itibarı zedelenir. Oyüzden taraftara sorumludur falan kulağa hoş gelen doğruluk payıda mutlaka olan ,elbet ki sorumludur ama eksik laflardır.Fenerbahçe taraftarı kulübün ekonomik gücünün dayanağıdır. Galatasaray taraftarının bu tip bir ekonomi gücü yoktur ne yazık ki kulüp üzerin de. Bu bilinen bir gerçektir. Fenerbahçe bu sene batmadıysa taraftarı sayesindedir.Yıllarca transferleri taraftarı sayesin de yapmıştır. Galatasaray taraftarının ekonomik getirisi belki son 2 yılda biraz bahsedebiliriz. Bu konuda herhangi bir şekilde kimseyi suçlayarak eleştiri yapmıyorum. Ama Fenerbahçeyi yıllarca ekonomik anlamda ayakta tutan ya da büyüten en büyük neden taraftarıdır. Henüz bu konuda onlarla karşılaştırılmak yanlış

Ve asım Sen kendini Galatasaray ait farzet buna kim engel.Bahsettiğimiz kimin kendine nereli ve ne kadar gördüğü değil. Neden liseli şukadar neden lisesiz şukadara üye oluyor. Bu kadar saçma bir eleştiri olamaz. önce anlayın neyi tartıştığınızı neler söylendiğini anlayın be artık kardeşim.hepiniz akıl küpüsünüz maşallah.işinize geldiği gibi değil. odtü de okuyan arkadaşlar vardır.Bilirim ki onlar için odtü çok ama çok önemlidir. adam Türkiyenin en iyi üniversitesini bitirsin sor bakayım odtü üye olmasını ister mi.

Bu konuda da gerçekten son yazılarımdır bunlar keza gerçekten bilip bilmeden ezbere yapılan eleştiriler. Liseli zihniyeti diyorsunuz hadi eleştirelim liseyi ama ne biliyorsunuz? sevgili Mithat bilir bir kaç kişi bilir. ama burada oktay mahmudiyi gönderen lise cemal nalga olayının sorumlusu lise.Liseden mezun olanlar üye oluyormuş vay efendim niye. Bir iki yorumda bunlara tav oluyorsunuz sonra da eleştirme hakkı buluyorsunuz kendiniz de gerçekten ayıp
 

Üst