Yahu Galatasaray'ın önü kapatılmışta bizim mi haberimiz yok ben anlamıyorum ki. Kongreden gelen ne gibi bir sıkıntı ile karşılaştınız ki böyle bir intiba uyanıyor sizde. GS Lisesi , Galatasaray kültürünün temelini oluşturan 500 yıllık bir gelenek okuludur. Oradan mezun olan ve renklere gönül vermiş her insanda esas amaçlanan GS genelenekleri ile yetişmiş, o kültürü hazmetmiş insanlar olarak kabul edilir. Dolayısı ile bu tür adamlara öncelik tanınması son derece normaldir, ben lise dışından biri olarak bunu yadırgamıyorum bunun sadece üst sınıflada ilgisi yok ben VEFA Lisesi mezunuyum 1872 yılında kurulmuş, 140 yıllık geleneğe sahip bir lisedir ben bunun insana kattıklarını,avantajlarını bizzat yaşayan biri olarak 500 yıllık bir geleneğin bu kulübe kazandırdıklarından ve kazandıracaklarından şikayet edemem.
Öte yandan hala daha fb ve bjk konusunda, o kongrelerde oluşan yozlaşmadan ve bu yozlaşmanın temelindeki herkesin üye olma hakkıyla ilgili bir açıklama gelmemiş olması sizinde bu konuda koyulabilecek kıstaslar konusunda pek donanımlı olmadığınız anlama geliyor benim gözümde.
Sayı sınırı kontrolsüz büyüme ve özellikle seçim zamanları yapılabilecek satılık oyların önüne geçmek için bir emniyet sayısıdır. Zaten mevcut kongrede GS Lisesi çoğunluğu kalmamıştır. Durum hemen hemen %50-%50 civarlarındadır hatta Liseden üye olan yaşı ilerlemiş büyüklerimizin çoğu toplantıya katılmadığı düşünüldüğünde çoğunluk lisenin dışında kalmıştır. Ama tek Allah'ın kulu Lise dışında kalan topluluğu bir 'ABİ' yada 'LİDER' olarak örgütleyip bu liseli-lisesiz tartışmasını kıramıyorsa ozaman kusura bakmayın ama bunu yıllardır başarıyla yapan adamların lise mezunu olması onların suçu değildir.
Bence olay tamamen üyeliği uçuk parasal farka entegre etmek kısmında yanlışa sürükleniyor. Dışardan üyelik ücreti 2.000 TL olsun ama 5 üyenin kefilliği, aldığı eğitim, ailesinin kökleri yaptıkları yapacakları gibi kıstaslar daha çok araştırılmalıdır.
Örneğin 400 rakamı bu şartlar ile dolmuş ancak üyelik talepleri fazlası ile varsa 8 GS Lisesinden mezun üyenin kefil olduğu her kişi bu kontenjan dışından yine aynı şartlar ile üye yapılabilir. Çözüm üretmek önemli olan.
GS Lisesi bizim bugüne kadar fb ve bjk kongrelerindeki seviyesizlik ile aramızdaki fark olmuştur şahsen bundan sonrada bunun bozulmasını istemem.
Dogan Bey, Galatasaray Spor Kulubu'nu Galatasaray Lisesi ogrencilerinden ALi Sami Yen ve arkadaslari kurdu diye sonsuza kadar uye aliminda veya yonetimde onlarin olacagini soylemek ile Komunist ulkelerin yonetimi arasinda ben pek bir fark goremiyorum zira ikisi de oligarsidir, ikisinde de farkli dusunenlere yer yoktur, ikisinde de yoneten elit tabaka (Komunist parti yonetimi ve uyeleri) ile sistemin uzerinde durdugu genis bir alt tabaka vardir.. Galatasaray Lisesi'nden cikan tum insanlar belirli sabit bir kulturden gelmedikleri gibi, hayatlarinin gelsimini orada da tamamlamiyorlar. Kaldi ki hic bir insan kulturel ve kisisel egitimini okudugu lisede tamamlamiyor, haa siz hala orada kaldiysaniz onu da bilemeyecegim. Dogan Bey nasil ki Vefa Lise'sinin size kazandirdiklarindan sikayet eden yoksa Galatasaray Lise'sinin Lise mezunlarina kattigi kulturel ve kisisel gelisim alanlarindan ne sikayet eden var ne de bu konuyu konusan o nedenle alakasiz konulari acmayalim lutfen..
FB ve BJK kongrelerinde yasanan yozlasmadan bahsetmisken, o zaman soyle yapalim ne dersiniz ulkemizde sadece belirli bir tabakaya secme ve secilme hakki verelim boylece secimlerden once kavga gurultu olmaz ne dersiniz? Bunun adi elitizm ve oligarsidir Dogan Bey.. Kistas mi istediniz buyrun sayalim: 1. Belirli bir duzeyde herkese esit giris aidati: 2,500 veya 5,000TL, 2. Herhangi bir uyelik kotasi olmamasi, 3. Kisinin adli sicil kaydinin ve arsiv kaydinin olmamasi, 4. 2 uyeden referans, 5. 18 yasini doldurmus olmak 6. Dernekler kanunu'na uygunluk 7. Bilumum evrak (nufus cuzdan fotokopisi, fotograf vb.). Haa sizin gozunuzde donanimli oluup olmadigimin benim icin pek bi onem arz etmedigini de ayrica belirteyim.
Satilik oy nedir peki Dogan Bey isterseniz bu konuda felsefi bir tartisma da yapabiliriz zira bence daha iyi yonetecek bir aday varken sirf arkadas/tanidik/akrabasina da oy vermek satilik oydur, bunun onune gecebilir misiniz? veya su anda Galatasaray Spor Kulubu'nde satilik oy olmadigini iddia edebilir misiniz? Ediyorsaniz dayanaklariniz nelerdir?
Galatasaray uyelerinin demografik bilgilerini tam olarak bizimle de paylasabilirseniz (Aktif uye sayisi, liseli uye sayisi, yasli - kulube gelmeyen uye sayisi) ve bunlarin kaynaklarini da belirtebilirseniz veri ve bilgiye dayanan bir tartisma yapmis oluruz zira yari yariya falan gibi ifadeleriniz hem havada kalmakta hemde bilimsel temelden yoksun olmaktadir umarim farkindasinizdir.
Dogan Bey onerilerinizde parasal farki indirseniz bile disardan gelen uyeler icin halihazirda 2 olan referans sayisini 5'e cikararak hem uyeligi zorlastiriyor hem de kendinizle celisiyorsunuz. Aldigi egitimi tartismak da ne kadar dogru bilemiyorum zira ABDURRAHIM ALBAYRAK gibi lodlar kamarasina hizmet konusunda ayar verebilecek bir kisi ortaokul mezunudur.. Abdurrahim Albayrak gibi kulubun her ihtiyaci oldugu anda ortaya cikan afedersiniz ama 1,000 Liseliye bedel kisileri herhangi bir Galatasaray'li kimse kaybetmek istemez eminim ki.. Ama egitim kistasini ekleminiz gayet normal ne de olsa elitizme ve oligarsizme bir ovgu duzmek gerekiyor..
Yalniz su konuda ayri bi trajik bence ve sizin de uzerine ciddi bir sekilde dusunmeniz gerekiyor.. "Örneğin 400 rakamı bu şartlar ile dolmuş ancak üyelik talepleri fazlası ile varsa 8 GS Lisesinden mezun üyenin kefil olduğu her kişi bu kontenjan dışından yine aynı şartlar ile üye yapılabilir" onermenizde neden Galatasaray Spor Kulubu uyeleri degil de Galatasaray Lisesi Mezunu Uye'nin onu anlamadim. Lise mezunu uyenin uyeligi de Lise mezunu olmayan uyenin uyeliginden daha degerli sizin gozunuzde sanirsam.. Isterseniz oldu olacak 1 Liseli uyenin oyu da 10 Liseli olmayan uyenin oyuna esit olsun ne dersiniz? Zira cozumden cok sorun uretiyorsunuz bence..
GS Lisesi FB ve BJK ile aramizdaki fark olmustur demizsiniz ya ona da soyle bir yanit vereyim.. Biz UEFA aldigimiz donemlerde FB ile ekonomik olarak kafa kafaydik di mi? Simdi nedir durum adamalr ekonomik olarak bizden buyuk, Sportif A.S.'lerin piyasa degeri acisindan ise Fenerbahce Sportif A.S. malesef diger 3 takimin toplam piyasa degerinden buyuk.. Ama onemli olan kongrelerde puro icilsin, viski icilsin herkes birbirine monser desin ve cook "seviyeli" kongrelerimiz olsun, yoksa sirketlerin basarili yonetimi, mali basari vs. hic onemli degil aman "kongre"ler bocekli cicekli olsun.. Kongrelerdeki seviye keske Oktay Mahmuti gonderilirken de yakalansaydi da biz de gorseydik o seviyeyi... Bu arada Adnan Polat'in dusuruldugu kongrede cok seviyeliydi degil mi? Baya seviyeliydi GS baskanina yapilan muamele (kendisini sportif olarak basarisiz bulsam, bazi hareketlerini kulube yakistiramasam -basbakan yalakaligi- da Mehmet Cansun ve Ozhan Canaydin gibi iki Liseli kulubu batma noktasina getirdiginde Adnan Polat Liseliler tarafindan one surulmedi mi?, Adnan Ozturk ve diger Liseli adaylar cekilmedi mi? Sonra ne oldu kulup ekonomik olarak duzluge cikinca hooop hemen Liseliler kosa kosa geldi) cok seviyeliydi degil mi?