Kerem Gönlüm an itibariyle Galatasaray'da. En çok sevinenlerden biriyim. Kerem Gönlüm 2 sene daha 20 dakikayı üst düzey performansla çıkarabilecek düzeyde hâla. Ama bu sene 5 yabancı hakkımız olduğu için o 5 yabancıyı da çok çok dikkatli seçmemiz gerekiyor..
Hepimizin ortak fikri bu takımda Arroyo'dan bile önce Marko Paşa kalmalıdır. Dün ki hücum gücü sizi yanıltmış olabilir '' böyle maçları 10 maçta 1 çıkarır '' gibi düşünebilirsiniz ama, Asıl Marko budur. Cantu'da ve Gürcistanda hücumu yönlendiren ve 1 numaralı skor opsiyonu Marko Paşa idi.
Bana kalırsa Arroyo bu sene kalmayacak gibi. Ben Arroyo'nun seneye de TR'deki şu 3 sezondaki performansını göstereceğini sanmıyorum. Onun için Arroyo'ya verilen paraya 200 300 bin dolar daha ekleyip Bobby Brown veya aynı kalitede hem şutör, hem atlet bir Guard getirilebilir. 2 numara için ise benim tercihim sağlıklı bir şekilde dönerse Gordon. Dönmez ise Efes'teki eski Gordonumuzu geri alabiliriz. İvkovic'in takımda tutacağını sanmıyorum.
Bir diğer bölge ise Power Forward. Bence Erceg ile mutlaka ama mutlaka yollar ayrılmalı. Tamam şutörlüğüne eyvallah ama 30 sayı attığı maçta bile sırf savunmadaki isteksizliği ve yumuşaklığı yüzünden en az 20 sayı yiyoruz zaten. Yerli kaliteyi biraz daha düşük tutup yabancı kaliteyi arttırmak en mantıklısı. Cenk Akyol+Engin Atsür'e verilen para + Erceg'in aldığı parayı üst üste koyup her maç şöyle 35 dakika süre alabilecek kaliteli bir Power Forward şart. NBA'den olabilir, Avrupanın sayılı PF'lerinden olabilir. Onu bilemiyorum. 5 numara da ise post up oynabilecek bir oyuncunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Furkan'ı yedekleyebilecek, 20 25 dakikada 15 ortalama sayı çıkarabilecek bir Pivot lazım. Khimki de ki Paul Davis tam bize göre biçilmiş kaftan bir oyuncu 800 bin dolar gibi çokta fazla olmayan bir rakam kazanıyor.(Sinan'ın 700 bin kazandığı yerde). Ama bu sene sakatlık yaşadı sanıyorsam. Data'lar da Eurocupta 10 civarı maç oynamış görünüyor. Bu 10 maçta ortalama 1 dakikaya 0.8 sayı gibi inanılmaz bir skor üretiyor.(Sofoklis'in aldığı süre/skor oranından daha fazla) o olabilir. Olmaz ise Tibor Pleiss olabilir. ( Yeter ki Sofo olmasın. Çünkü Sofo olacaksa takımı ona göre kurmamız, Ribaund toplayacak oyuncular barındırmamız gerekiyor ki bu demek oluyorki SF'de Markoyu kullanmamak gerek. Çünkü Marko'nun Ribaund özelliği pek yok.)
KADRO;
Bobby Brown(Veya eş değerde sezonu taşıyabilecek kaliteli Point Guard)+(Buraya bir yerli gelecek. Endere verdiğimiz paraya yazık.)
Jamont Gordon( Olmaz ise Jamon Gordon. Oda olmazsa benzer özellilkler taşıyan bir savaşçı 2 numara)+Sinan Güler
Marko Paşa(Bu takımda kalması gereken yabancıların başında geliyor)+(Buraya Cenk Akyol olmasında kim olursa olsun. Kritik maçlarda yaptığı görünmeyen hatalardan bıktım)
NBA PF veya Avrupanın sayılı PF'lerinden biri+Kerem Gönlüm(Kerem Gönlüm takıma çok şey katacak göreceksiniz. Özellikle Abdi İpekçide ki büyük maçlarda)
Paul Davis veya Tibor Pleiss tarzı uzun ve post up'u 5 yaşından beri oynayan abiler./ Furkan Aldemir
Maliyet:
Bobby Brown 2.5 M Dolar
Yerli Oyun kurucu 500 bin Dolar
Jamon Gordon veya eşdeğer oyuncu 1.5 Milyon Dolar
Sinan Güler 700 bin Dolar
Marko 1.2 Milyon Dolar
(Markoyu yedekleyebilecek bir yerli SF) 600 Bin Dolar
Kerem Gönlüm 700 Bin Dolar
İyi bir PF oyuncusu 2Milyon Dolar
Tibor Pleiss veya Paul Davis 1 Milyon Dolar
Furkan 900 Bin Dolar
10 kişinin yanına Göksenin ve ligten kaliteli bir yerli daha koyalım. Onlarında toplam 600 Bin Dolar diyelim.
12 M Dolar civarı yapıyor. Bu oyuncular fiyat aralığı aşağı yukarı 12M-14 M arası gidip gelebilir. Tam bütçemizi bilmiyorum ama çok pahalı bir kadro değil.
EUROLİG İLK 5;
Ekli dosyayı görüntüle 431
Tabi bu Lampe yerine başka iyi bir PF, Pleiss yerine Paul Davis gibi isimler olabilir.. Takımda şutör olmasına gerek yok. Zaten Babby Brown tek başına her maç 4 3lük deneyen ve %45 başarı sağlayabilen bir isim. Marko paşa'da skor yönlü oynar. Uzunlarımız zaten başlı başına skorer olmalı.