• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jawai'yle anlaştık diye resmi siteden haber olduktan bir ay sonra imza atıldı. Jawai'nin Kalp sorunu var. Ve hatta bir çok Tıp doktoru arkadaş boynuna çarpan topun bu etkiyi yapmasının nedenini buna bağlıyor. Sağlıklı bir adam yüzüne top geldi diye yoğun bakımlık olmaz. 80 şubat doğumluyum 35'im den gün alıyorum. Ayrıca Domercant'ı kadroda tutmak kısıtlı olan yabancı hareketi hakkını boşuna kullanmaktır. Ayrıca Ergin hoca zaten dar rotasyonla oynuyor. 3+2 vardı ve yani senin saha da kullanmak için 2-3 Türk'e ihtiyacın vardı. Hadi 7-8'e olmasın 10-12 olsun yeter ki parayı doğru harca.

Bende 77 eylül dogumluyum sorana 36 yaşımdayım diyorum;). Neyse anlatmadım galiba kendimi, tekrardan jawai top geldi diye sakatlanmadı dunston dan boynuna gelen darbe sonucu sakatlandı, ondan önce toplamda dört sezon üst seviye basketbol oynamıştı ve barcelonadaki sakatlıgı ayak bağlarındaydı. Ha o zaman ayağı sakattı niye aldık derseniz anlarım ama kalbinde bize geldiğinde sorun yoktu. Kalp sorunu cok eskiye toronto raptors zamanına dayanıyo ki daha sonra bununla alakalı herhangi tıbbi bi sorun yaşamadı yada oynadığı klüplerde bi şey bulunmadı. Bu arada sözleşme olayının uzama nedenide oyuncunun iki yıllık bizim ise opsiyonu bizde olmak üzere 1+1 yıllık sözleşme yapmak istememizden kaynaklandı ve sonucta bizim istediğimiz oldu.

Domercantı yollamak için maaşını vermek gerek ki bildiğim kadarıyla arroyo ile birlikte en cok kazanan oyuncumuz. Bu noktada domercantı yollamak demek 1.5 milyon usd yerinede en az onun potansiyelinde bi adam alıcan maliyet iki katı olucak. Klüp bir risk aldı daha doğrusu zaten sözleşmesi devam ettiği için bu maliyette bir oyuncuyu tutma kararı aldı. Burdaki esas hata marko sakat olduğu için alelecele lig lisansı çıkarıp cumhurbaşkanlığı finalinde oynatmamız oldu. Ondan dolayı lig özelinde bir lisans hakkımız kaybettik gibi bir şey oldu.

Beş yabancı kuralı varken, sen uc yuz bin lik adama yedi yüz vermek zorundayken, yada şu anda açık basketbol pazarında değeri 600-800 bin euro arası olan furkan' a 1.3 milyon euro vermek zorundayken bütceyi efektif kullanmak zor bunu anlatıyorum. Ender'in 750 bin euro istediği bi ortamda malcolm delayne 350 bin dolara oynuyo yada tyrese rice 400 bin dolar civarı bir paraya oynuyor. Ama mevcut kural yüzünden sen endere o parayı vermek zorundasın, zaten oda bildiği için bunu istiyor. Burda ender'in veya diğer türkmoyuncuların bir suçu yok, bu mevcut sistemin onlara sunduğu avantajı sonuna kadar kullanıyorlar. Bu arada ergin hoca ve dar rotasyon olayıda artık eskide kalmak zorunda. Çünkü eger euroleague in değişen yapısıyla beraber artık 7 oyuncu ile sezon bitmez. 12 oyuncunun da aktif olarak rotasyonda olmadı gerek. Zaten ergin ataman'nın dar rotasyon mantığı maç özelinde oluyor doğru beşi bulduğu zaman optimum şekilde sahada tutmaya çalışıyor. Yoksa oda kadro derinliği olmadan üst seviyede başaralı olamıyacağını biliyo, sezon içinde euroleague için uzun transferi isteme sebebi de bunun örneği.

Sent from my iPad using Tapatalk

Hazır İstanbula gelmişken eski yıldızımız Zaza Pachulia'ya ne dersiniz? Gürcü kardeşi Marko'da bizdeyken ikna etmek zor olmasa gerek. Çok büyük güç katar kadromuza

Sezon başı Spa diye tutturmasak alıyorduk. Tekrar şansımızı deneyelim. Yalnız Nba'de kontratı bulunan bir oyuncuyu nasıl alabiliriz bilmiyorum. Azda bir rakam almayacaktır.

Bu arada Basketbol ve Voleybol şubelerimizin başına Candan Erçetin atanmış. Kadın eli değecek. Hiç değilse var olan seviye'yi bir adaım daha yukarı taşıyacakları kesin. Herşeyi didik didik ederler. Bence başarılı olacaklar.

Dun hakan balta'nin arkasinda kerem gonlum vardı izlemeye gelmis aslan salonda bizim gibi tepkiler verdiginden eminim

Efes bourousis ile 1 m euroya anlaşmış. Biz uyuyoruz yeter ya!

Bizim basın Teodosic'i hem Fener'e hem Efes'e getirdi. Dario Saric'ti sanırım Efes'te dendi. Nando De colo Fener'de dendi hikaye çıktı.Serhat Çetin Fener'de dendi yine açıklama gelmedi.
Resmi imza olmadan inanmamak lazım.

Efes bourousis ile 1 m euroya anlaşmış. Biz uyuyoruz yeter ya!

Aylin hnm biz uyumuyoruz final serisi oynuyoruz, efes'te ilk turda elendiği için anca transfer haberiyle gündeme gelebiliyo.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Eger dogruysa Bourousis icin 1 milyon gayet makul ama bizim Bourousis'e ihtiyacimiz yok. Erceg ve Bourousis'li pota alti kabusumuz olur.

Eger atletik 4 numara yabanci almayacaksak pivot konusunda ilk aradigimiz sart iyi savunma yapiyor olmasidir.

Arroyo, Langford, Markoishvili, Erceg, Lasme gibi. 5. yabanciyida guard rotasyonunda kullaniliriz.

Bu arada yabanci kurali icin niyahi karar ne zaman verilecek? Herkes haldir haldir transfer gorusmesi yapiyor ama kuralin netlesmesi gerekiyor, mesela 5 yabanci ve 1 devsirme oynatilacaksa 5 numara kesinlikle savunmaci olmali bizde ama 6 yabanci ve 1 devsirme olursa Lampe, Bourousis tarzinda bir pivot alip 4 numara rotasyonuna savunmasi kuvvetli, cemberi koruyan birini alabiliriz.

Kuluplerin onunu net gormeleri icin kural icin niyahi karari en kisa surede vermeliler.

Türk vatandaşlığı almış her hangi bir yurt dışı kökenli kişinin bu tür hakları elde etmesi için önce iş mahkemesine başvurması gerekir. Bizimkiler bir parça bunu yaptılar en azından spor tahkimden görevsizlik kararı aldılar sonrası ne oldu bilinmez. Kişiler dava açacak. Kristian Nikolov dava açacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığım var lakin tüm haklarından yararlandığım daha doğrusu yararlanamadığım ve ödevleri mi yapmam gerektiği halde TBF benim haklarımı gasp etmektedir diyecek. Yahu Slovenya milli takımıyla bize karşı oynamış Preldzic Türk vatandaşı yapılıp milli takıma alındı üstüne para verildi.

Efes iyi transfer yapmış.F/p olarak Krstic'ten daha iyi birini almışlar.

TBF, 5 yabancı kuralını yükseltmedi bu durumda devşirme oyuncu hamlesi çok daha önemli bir hale geldi. Langford'u mutlaka kadromuza katmalıyız. Ciddi bir avantaj sağlarız bu durumda. EL için de çok iyi bir kadro oluşumu sağlarız.
Ayrıca artık 5 numara için de potayı koruyan iyi bir atletik oyuncu almalıyız. Dorsey'i alabiliyorsak alalım. Olmuyorsa Trevor Mbakwe'de düşünülmelidir. Ancak bunların yanına kalıplı bir oyuncu da lazım tabi.
Ancak şu an için en önemli hamle Langford bu oyuncuyu alan takım 5 yabancı sınırından dolayı fark yaratır

Olur mu dersin Hakkı :)

Sezon içinde sık sık ismi çıkmıştı. Bilmiyorum ki :) Herhalde,Efes Bourousis'in arkasına Krstic'i almaz herhalde diye düşünüyorum. Efes aradan çıkarsa şansımız çok artar bence.

Arkadaşlar Krstic'in CSKA'dan aldığı ücret 2011'de anlaşma imzaladığında 2 yıl 9 milyon dolarmış. Son sözleşmesini bilmiyorum ki Avrupa'da çok fark ettiren bir oyuncu. Ve Temmuz da 32 olacak. Hala bu paraları alabilir. Mbwake iyi bir oyuncu hem de akıl almaz ucuz. Doğruysa İtalya'da 2 yıl için 875 bin dolar teklif edilmiş ki vergi avantajını kullansak 800 bin dolara bile getiririz. Orada %35-40 vergi var burada %15 vergi var.

Arkadaşlar Krstic'in CSKA'dan aldığı ücret 2011'de anlaşma imzaladığında 2 yıl 9 milyon dolarmış. Son sözleşmesini bilmiyorum ki Avrupa'da çok fark ettiren bir oyuncu. Ve Temmuz da 32 olacak. Hala bu paraları alabilir. Mbwake iyi bir oyuncu hem de akıl almaz ucuz. Doğruysa İtalya'da 2 yıl için 875 bin dolar teklif edilmiş ki vergi avantajını kullansak 800 bin dolara bile getiririz. Orada %35-40 vergi var burada %15 vergi var.

Yıllık 3.5 milyon euro alıyor diye biliyorum. Yinede çok para. Cska dışında hiçbir takım ona o parayı veremez Efes bile. Efes para yüzünden vazgeçtiyse biz hiç alamayız zaten.

Mbakwe'yi bende beğeniyorum ama Ergin Ataman almaz.

Mbakwe'yi forumda herhalde en çok isteyen üye ben olabilirim ancak Ergin hocanın takım profiline uygun bir oyuncu değil, Hakkı'nın dediği gibi alacağını sanmıyorum bende. Krstic olursa kimse hayır demez herhalde ancak aldığı paralar çok uçuk

Krstic'e o paraları vereceğine Langford'u alır müthiş bir hamle yapmış olursun. Ayrıca Krstic'in formu yavaş yavaş aşağılara iniyor.

Bonsu'ya katlanan kişi mbakwe'yi hayli hayli kullanır. Umarım Bonsu'yu tutmaz.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Rafael Hettsheimeir gelse bence cok dahaa güzel olur :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri