• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Erceg kesinlikle kalacaktır. Printesiz bir çok açıdan iyi oyuncu ama dış şutu yeterli değil. Keza Kerem Gönlüm'ün de. Geçmiş senelerden hareketle Ergin hoca 4 numarada dış şutu olmayan uzunlarla yola çıkmaz. Bu bağlamda Erceg kesinlikle kalacaktır. Erceg-Printesiz-Kerem rotasyonu muhteşem olur.

4 numara için iki yabancı kullanmayız diye düşünüyorum. Erceg kalacaksa o zaman printezis gündemimizde yoktur. Arroyo-Marko-Erceg yabancı olarak kaldı iki şu durumda biri 5 numara diğeride 1-2 numara için yabancı olur diye düşünüyorum.

4 numaraya 2 yabancı fazla,özellikle Arroyo kalırsa 6. yabancıyı Arroyo'yu ligde dinlendirebilecek bir 1 numara transferiyle geçmeliyiz.

Zaten uzun rotasyonu;

Erceg-KeremG-KeremK

Yabancı-Furkan ve belki de Sertaç ile geçilir

Bence EL F4 için yeterli bir 4 numara rotasyonu değil. Efes ve F.Ülker seneye yüksek ihtimal 7 yabancı ile girecekler. Biz de gireriz. Erceg 7. yabancı olur.

Bence EL F4 için yeterli bir 4 numara rotasyonu değil. Efes ve F.Ülker seneye yüksek ihtimal 7 yabancı ile girecekler. Biz de gireriz. Erceg 7. yabancı olur.

Kural 6+6 olursa belki 7 yabancıyla gireriz,ama 5'te kalırsa,zaten bütçe olarak yükseklerde değiliz ve sezon içi hamle yapma ihtimalimiz yüksek,6 yabancıyla başlanır.

Elimizde iki Kerem varken ve hatta Ersin'in durumu netleşmemişken Ergin Hoca kesinlikle buraya iki yabancı düşünmez...Sadece Ergin Hoca değil kimse düşünmez..4 tane PF'yi kim ne yapsın...Ya Printezis haberi yalandır ya da Erceg gönderiliyordur...

Erceg'in gönderileceğine inanmadığımı söylemiştim zaten. Erceg'den ziyade Dudley gözden çıkarılmıştır bence. Kerem Kanter ve Ege Arar'ın da kiraya verileceğini düşünüyorum. Elimizde;
Erceg-Printezis-Kerem G.
xxx-Furkan-Sertaç(?) şeklinde bi rotasyon olur. 60'a yakın maç yapıyoruz bir sezonda geniş rotasyon şart. Diğer pozisyonlarda doğru yabancı sayıları ile geçersen 4 numarada iki yabancıyı kaldırabilirsin kadroda

4 numara için iki yabancı kullanmayız diye düşünüyorum. Erceg kalacaksa o zaman printezis gündemimizde yoktur. Arroyo-Marko-Erceg yabancı olarak kaldı iki şu durumda biri 5 numara diğeride 1-2 numara için yabancı olur diye düşünüyorum.

Bence seneye kadro'da 6 yada 7. yabancı olacak.

Ergin hoca 2 sene önce geldiğinde 3 senelik bir planlama yaptık demişti. Basamakları teker teker çıkacaz demişti. Şimdi 3 seneye giriyoruz. İlk senemizde Lig şampiyonluğunu kazandık. 2 senemizde EL'de F8 yaptık ve hakemler mani olmazsa şampiyon bile olabiliriz. 3 sene için muhtemelen F4 hedefleniyor.

Ha bir de devşirme olayı var tabi,Langford'ı geçelim önce o mümkün olmayan bir transfer.Eğer yeni yabancı kuralıyla devşirme ayrıcalığı kalkmazsa Dudley ile 1 sezon daha devam ederiz.

Kural 6+6 olursa belki 7 yabancıyla gireriz,ama 5'te kalırsa,zaten bütçe olarak yükseklerde değiliz ve sezon içi hamle yapma ihtimalimiz yüksek,6 yabancıyla başlanır.

5+1 yada 5+2 gibi birşey olacak. Langford gelirse Tr pasaportu olur. Arroyo-Gavel (???)-Marko-Erceg-Printesiz-XXX. Böyle 6 yabancı oluyor. Ayrıca hoca sezon içinde 2 mobil uzunu aynı anda kullandığını gördük. (Erceg-Macvan) Ayrıca F4 istiyorsak kadro hem nicelik hem de nitelik açıdan iyi bir seviyede olması lazım.

langford gelirse tr yi domine ederiz bence üstüne bir de gordon sağlam dönerse arroyo gordon ve langford hem şut hem penetre açısından üst düzey bir takım oluruz gordon'ın savunma yönü de çok güçlüydü umarım hazır döner ve yollarımız ayrılmaz

Erceg'in gönderileceğine inanmadığımı söylemiştim zaten. Erceg'den ziyade Dudley gözden çıkarılmıştır bence. Kerem Kanter ve Ege Arar'ın da kiraya verileceğini düşünüyorum. Elimizde;
Erceg-Printezis-Kerem G.
xxx-Furkan-Sertaç(?) şeklinde bi rotasyon olur. 60'a yakın maç yapıyoruz bir sezonda geniş rotasyon şart. Diğer pozisyonlarda doğru yabancı sayıları ile geçersen 4 numarada iki yabancıyı kaldırabilirsin kadroda

Doğru söylüyorsun Mehmet ama 7-8 yabancıyı verimli oynatamazsın 5+0 maç kadrosu kuralıyla...Sadece Euroleague içinde her mevki için kaliteli yabancıları toplayamazsın..Kısa rotasyonunda Arroyo'nun yaşı ortadayken ve elinde Kerem onun yanında birde genç yetenek yanına tek yabancı ile bu mevkiyi geçmek en akıllıcası olur...Fener misal Kleiza var , Bjelica var PG yok takımda...Ben Erceg olsun Printezis olsun demiyorum ama ikisinden biri yeterli bizim diğer mevkilerdeki eksiklerimiz düşünülünce...

Mümkün olmayan transfer mi ? neden bu kadar olumsuz sunuz be arkadaş

Doğru söylüyorsun Mehmet ama 7-8 yabancıyı verimli oynatamazsın 5+0 maç kadrosu kuralıyla...Sadece Euroleague içinde her mevki için kaliteli yabancıları toplayamazsın..Kısa rotasyonunda Arroyo'nun yaşı ortadayken ve elinde Kerem onun yanında birde genç yetenek yanına tek yabancı ile bu mevkiyi geçmek en akıllıcası olur...Fener misal Kleiza var , Bjelica var PG yok takımda...Ben Erceg olsun Printezis olsun demiyorum ama ikisinden biri yeterli bizim diğer mevkilerdeki eksiklerimiz düşünülünce...

Fenerin sorunu yabancı sayısını doğru hesaplayamadılar. Bjelica ve Kleiza çok iyi yabancılar ama birbirini tamamlayan tipte oyuncular değil, ikisinden birden verim alman çok güç ikiside topla oynarken verim veren oyuncular uzun süreler almaları lazım maç içinde. Ayrıca guard sorunları var. Bizim Arroyo gibi bi avantajımız var. Arkasına onu 15 dakika dinlendirebilecek istikrarlı bi yerli bulmamız lazım bence. Yabancı sayısı olarakta hem Langford durumu hemde Tbf nin kararını beklemek gerek bence

Hawkins geçen geri dönmeyi talep edicem benzeri birşey yazmıştı hatta beşiktaştaki şampiyonluk kupasıyla çektirdiği resmi atmıştı ayrıca şunlara bir bakın isterseniz
The Basketball Tournament: Semifinal Preview | City of Basketball Love
Gotham Hoops
bu turnuvalarda oynuyormuş.

Böyle birşey var. Hawkins bundan sonra anca yerel kupalarda oynar bence.

Duyumcu bie mümkün olmayan transfer dediğine göre mümkün olmayacaktır. Kesin Nba'den birisidir. Zaza gibi.

Arkadaşlar şu konuyu tekrar belirtmekte fayda var. Devşirme kalksa bile önceden devşirme hakkı kazanan tüm oyuncular yerli olarak oynayabilecek. Yani öyle dendi. Kazanılan hak geri alınamaz muhabbeti.

bütçe ile de planlama yapıcam şimdi.
carlos:1.5 m euro
ender: 500 bin euro(2 yıl 1m euro imzalayalım)
langford:2.5 m euro
jamont:1 m euro
marko:1.4 m euro
cenk:600 bin euro
erceg:1.1 m euro
gönlüm:600 bin euro
furkan:1.3 m euro
baynes:1.5 m euro

toplam 12 milyon euro bütçe oluyor. baynes-langford -kerem'in buy-out'ları yok. bence kadro gayet iyi. 12-13 milyon euro'luk bütçe de kuralım bi zahmet?

Fenerin sorunu yabancı sayısını doğru hesaplayamadılar. Bjelica ve Kleiza çok iyi yabancılar ama birbirini tamamlayan tipte oyuncular değil, ikisinden birden verim alman çok güç ikiside topla oynarken verim veren oyuncular uzun süreler almaları lazım maç içinde. Ayrıca guard sorunları var. Bizim Arroyo gibi bi avantajımız var. Arkasına onu 15 dakika dinlendirebilecek istikrarlı bi yerli bulmamız lazım bence. Yabancı sayısı olarakta hem Langford durumu hemde Tbf nin kararını beklemek gerek bence

Arroyo'nun sakatlanabileceğini de düşünmek lazım Mehmet bence..Ben geçen sezon başı çok ısrarcı yazılar yazdım Arroyo'nun kaliteli bir yabancı guardla eş zamanlı olarak kullanılması konusunda...En büyük Arroyo hayranlarından biri olsamda bu bir gerçek...Bu sene fazla enerjim yok yazamıyorum bu konuda :)) Yaşı artıyor enerjisi düşüyor ve sakatlıklara daha açık hale geliyor git gide...6.yabancımız mutlaka PG olmalı...Dediğin gibi Langford olursa o zaman bütün planlama değişir tabi...Söyle birşey yapılabilir...

Arroyo-Yabancı-Ender
Langford-Sinan
Marko-Cenk
Erceg-Kerem-Kerem
Yabancı-Furkan (4-5 oynayabilecek joker bir yabancı daha)
Bu şekilde 6 yabancı olmuş olurki en idealide 6 yabancıdır 5+0 maç kadrosu kuralında..

Tabii biz bu planları yaparken Federasyon devşirme ve 6 lisans konusundada değişiklikler yapabilir...

Anlaşma sağlanmış mı peki ? . Bahsedilen 2 oyuncu kesine yakın durumdalar mı.
Bu arada Mithat abi seni bekliyoruz :)

Anlaşma sağlanmamış şuan sadece görüşülüyor.Fakat anlaşma noktasında önemli adımlar var ama yönetim kesinlikle duyulmasını istemiyor bunun nedeni sadece F.Bahçe serisinde konsantre kaybı yaşamamak.
Printezis için Menajeri vasıtası ile görüşme yapılmış.Printezis'in ön Şartı Euroleague'di.Bu şart Euroleague'e katılmamız ile ortadan kalktı.Langford olayını yazmıştım zaten eski yazılanlara bakarsanız görürsünüz.

Şuan transfer görüşmesi yok diyen yönetimin lafını tek bir tez ile dahi çürütebilirim.Bunların bir strateji olduğunu herkes iyi bilir.
Ünal Aysal geçen sene transfer dönemi başlamadan Hocamız ile görüşüp transfer çalışmalarına başlayacağız dedi.Fakat yanlış hatırlamıyorsam 20 gün içinde chedjou'yu aldık.Chedjou çıktı Aralık ayından beri yani aylardır görüşüyorduk dedi.Fakat Aysal transfer çalışmamız yok demişti.Kimin ismi çıksa yalanlayacaklar.Sonra ise gündemimize girdi diyecekler.

Chedjou transfer sürecini anlattı - Goal.com

Arkadaşlar şu konuyu tekrar belirtmekte fayda var. Devşirme kalksa bile önceden devşirme hakkı kazanan tüm oyuncular yerli olarak oynayabilecek. Yani öyle dendi. Kazanılan hak geri alınamaz muhabbeti.

Kazanılmış hakların geri alınabildiği bir ülkede yaşıyoruz kardeşim...:) Herşey olur o yüzden...Hukuki ilkelere güvenecek olursak zaten vatandaşlar arasında eşitlik ilkesi vardır..Bir takımda en fazla bir devşirme oynayabilir gibi kuralda Anayasaya aykırı...Federasyonun nihai kararını Ttbf.org'ta kendi gözümle okumadan kimsenin dediğine inanmayalım bence..

Doğru söylüyosun Cem abi, bende Arroyo'nun yanına yabancı guard alınmasını gerektiğini düşünüyordum ancak devşirme Langford bütün planları değiştirir bence. Transfer planlamamızda kilit nokta olarak düşünüyorum onu. Ayrıca yabancı sınırı 12 kişilik kadroda 6 olursa, 7 yabancıyla çıkabiliriz yola. Onun içinde kararı beklemek lazım.

Arroyo-Gavel-Can-Nikolov
Langford-Sinan-Göksenin
Markoishvili-Cenk
Erceg-Printezis-KeremG
xxx-Furkan-Sertaç şeklinde 6 yabancılı(Langford devşirme) bi kadro çok iyi olabilir.

Veysi Bey bu adam noldu, bilginiz var mı? Videoları baya etkileyici görünüyordu. Benim bile aklımda kalmış. Avrupa'ya gelme durumu var mı?

Manny Harris ismi piyasada dolaşırken sizden başka bu adamı yazan, çizen yok. Pro olmadığı için mi acaba? :)

Abi bilgim yok şuanki hali tavrıyla ilgili. Twitterda filan takip ediyorum ama geziniyor şu an. Eğer 5 adet Avrupa'da kalitesini ispat etmiş net yabancı alamıyorsak 2 numara için iyi bir alternatif olabileceğini düşünüyorum hala.
Mesela Arroyo , Marko , Erceg kalacağını düşünürsek ve TÜrk oyunculara bu kadar para harcadığımızı da hesaba katarsak , üstelik 5 numaralar ateş pahasınayken 5. yabancı hakkımızı bu tarz bir transfere harcayabiliriz. Biraz yontulması lazım doğru şut seçimi konusunda ama bu çocuk kazanmayı seviyor. En çok güvendiğim noktası bu aslında.

Arroyo'nun sakatlanabileceğini de düşünmek lazım Mehmet bence..Ben geçen sezon başı çok ısrarcı yazılar yazdım Arroyo'nun kaliteli bir yabancı guardla eş zamanlı olarak kullanılması konusunda...En büyük Arroyo hayranlarından biri olsamda bu bir gerçek...Bu sene fazla enerjim yok yazamıyorum bu konuda :)) Yaşı artıyor enerjisi düşüyor ve sakatlıklara daha açık hale geliyor git gide...6.yabancımız mutlaka PG olmalı...Dediğin gibi Langford olursa o zaman bütün planlama değişir tabi...Söyle birşey yapılabilir...

Arroyo-Yabancı-Ender
Langford-Sinan
Marko-Cenk
Erceg-Kerem-Kerem
Yabancı-Furkan (4-5 oynayabilecek joker bir yabancı daha)
Bu şekilde 6 yabancı olmuş olurki en idealide 6 yabancıdır 5+0 maç kadrosu kuralında..

Tabii biz bu planları yaparken Federasyon devşirme ve 6 lisans konusundada değişiklikler yapabilir...

Şu 4 numarayı düzenle abi. Kalitesi düşük kaldı. 1 numaraya'da Gavel'i yazdık mı tamam..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri