• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nolan savunmada nasıl ?

Kısmet i yaratmak önemli ama.Nolan Smith ismi forumda çok geçiyor ancak ben 6 yabancı ile sezona başlayacağımızı düşünüyorum. Ki 2 numara alacaksak bu Jamon Lucas Gordon olur gibi geliyor. 5 numara transferi ile dış transferi şimdilik bitirir. Euroleague top 16 ya kalındığında bir transfer daha yapılır düşüncesindeyim.

Lamont Hamilton sakatlıktan iyi dönmedi izlediğim kadarıyla

Lawal pr sonrası nasıl poster ediyor istanbuldaki fener maçında gördük ama yine de daha iyi hücumcu alınabilir

Javtokas'a savunma yapamıyor denmiş :) Adamın bu sezon kaç maçta zıplamaya gerek duymadan pozisyon bilgisiyle bloklar vurduğunu izledim. Fundamental ve ribaund yeteneği ÇOK ÜST düzey

Kısmet i yaratmak önemli ama.Nolan Smith ismi forumda çok geçiyor ancak ben 6 yabancı ile sezona başlayacağımızı düşünüyorum.Ki 2 numara alıcaksak bu jamon lucas gordon olur gibi geliyor.5 numara transferi ile dış transferi şimdilik bitirir.Euroleague top 16 ya kalındığında bir transfer daha yapılır düşüncesindeyim.
Jamon da iyi oyuncu ancak Jamont riskine girmek daha mantıklı gibi...

Combo guard olarak Malagalı Dragic nasıl gider

Türkçe kurallarına uygun olmayan ileti silinmiştir.

Onur Yavuz

Sonunda yönetim uyumayı bırakıp iyi transferler yapmaya başladı, hadi hayırlısı.

Nolan Smith geçen sene Cedevita'dan beri takip ettiğim bir oyuncuydu. 1988 doğumlu yani 26 yaşında. Maksimum verim verebilme adına en elverişli dönemine giriyor. Duke çıkışlı olması ve -yanlış hatırlamıyorsam son sezonuydu- takımına şampiyonluk yaşatması background'unun ne kadar sağlam olduğunu gösterir. 21. sıradan Portland'a gitti. Yaz liginde yaşadığı kafa sakatlığı, 1-2 pozisyonunun arasında kalması sebebiyle çok süre bulup kendini ispat edemedi ve avrupaya geldi. Cedevita'da oldukça iyi bir sezon geçirdi.

Oyun özelliklerine bakarsak öncelikle çok atletik ve ilk adımı hızlı bir oyuncu. Basketbol zekası ve oyun bilgisi oldukça iyidir. Top8 hedefi olan bir takımın ilk guardı olabilcek seviyede bir oyun hakimiyeti vardır. Atletizminden kaynaklı penetreci ve delici bir oyuncu olarak niteleyebiliriz. Dış şutu istikrarsızdır, güvenilmez ancak ritm bulursa iyi atabilir. Doğal bir skorer diyebiliriz. Sayı atabilmek için repertuarı oldukça geniş. İkili oyun sonrası top dağıtımı yapabilir. Pas ve oyun görüşü buna elverişli. Yani hem atan hem attıran bir isim diyebiliriz. Savunmasına gelirsek çok iyi bir savunmacı diyemeyiz ancak tuttuğu adama yapışıp geri adım atmayacak tarzda diyebilirim. Fizik olarak çok güçlü birisi değil, Euroleague sertliğine nasıl ayak uydurabileceği, geri adım atıp atmayacağı en büyük soru işareti.

Genel olarak Ergin hocadan çok beklemediğim bir hamleydi ancak oldukça sevindim. Gelirse oldukça katkı vereceğine ve başarılı olacağına inanıyorum.

Nolan Smithi izleyen varmı bilmiyorum. İyi çıkış da yapabilir elde de patlayabilir.
Bence Lucas Gordon daha garanti bir isim. Oyun kuran, top çalan, sıkı savunma yapan biri. Şut konusunda zaten opsiyonlar çok, Gordona iş düşmez. Gerçi dripling üstü orta mesafe şutları oldukça iyi. Efes performansı değerlendirilecekse Vasileadis, Planinic, Vujacic, Barac,Batista, Savanovicin insan içine çıkması yasaklanmalı

Nolan Smith gördüğüm kadarıyla oyun sitili olarak E.J Rowland'a benzettim ama şut açısından farklılar tabi ki bakalım yararlı olabilir bence .

Nolan Smith Duke gibi bir ekolün oyuncusu,bu sene Saric'li Cibona'yı geçen takımın en önemli oyuncusuydu belki.NCAA'de konferansta yılın oyuncusu,savunmacısı gibi ödülleri var.Bence Arroyo'yu gayet iyi yedekleyebilecek bir isim

Carlon Brown Oly ile anlaşamamış, Bamberg ile de sorun var diyorlar. Sadece 1 maçını izledim iyi skorer bu takıma iyi gider Nolan Smith'den bile çok isterim PG de oynar hem de Cenk'e kontrat vermekten kurtuluruz pozisyon çeşitliliği açısından.

Nolan Smith haberinin nereden çıktığı sorulmuş,buna bir açıklık getireyim,forum yöneticilerimizden,son derece güvenilir Tanju Çiçek combo guardın kesin geleceğini ve hızlı davranırsak oyuncuyu uygun bir fiyata kadroya katacağımızı yazdı,isim vermedi. Daha sonra bir Fenerbahçe forumunda Nolan Smith ile anlaştığımızı yazmışlar,bazı arkadaşlar bunu buraya taşıdı,isim çok dillenince Tanju Çiçek de bu ismin Nolan Smith olduğunu doğruladı,genckazımmış oymuş buymuş bunlarla ilgisi yok haberin.

Aradori ismi hiç geçmiyorken geçen hafta burda 2-3 arkadaş birkaç mesaj atmıştı Aradori iyi olur diye, bugün Aradori'yi aldık :) Hatta Hairston da forumca aldığımız bir oyuncuydu. Dorsey isminde totemi biraz arttırırsak neden olmasın ?

Daha önce Nolan Smith'i çok fazla izlememiştim.Sabah saatlerinde fikir sahibi olmak için youtube'dan Cedevita'nın 2maçını bütün olarak izledim.

Öncelikle iyi bir oyun görüşü var , topu elinde 12 13 saniye bekletmiyor .Temel guard özellikleri iyi. Ters eşleşmeleri değerlendirmeye çalışıyor ve pota altındaki uzunu net görüyor. İyi bir penetreci , bazen saçmalıyor ama pota altına gitmekten çekinmiyor. Perde 'den sonra dribbling i kesip şut atabiliyor ama şutu istikrarlı değil.Yay gerisinden çok yüzdeli atmıyor. Rİbaundlara özellikle savunma ribaunduna iyi katkı veriyor.Çok iyi şutör olmasada skorer oluyor maç içinde. Bence iyi transfer. Sonuçta potansiyeli olan birisi .Yalnız savunmasına dikkat ettim kötü savunma yapmıyor ama rakibi kitleyecek , bozacak da bir savunma yapmıyor , bilmiyorum belki izlediğim maçlar gazozuna maçlardı ondan kaynaklanmış olabilir.

Bu arada dün Boban Marjanovic mi ki acaba falan filan diye o isim aklıma gelmişti , bugun forumda baya tartışılmış. İzlediğim maçlardan biri Cedevita-Crvena zvezda Telekom maçıydı 68-64 biten. Marjanovic potaya yakın aldığında çok etkili bitiriyor çok iyi bir silah ama baya yavaş ayakları.Mesela Cedevita'daki Miro Bilan kendisinden 10cm kısa ama birebir de rahat sayı bulabildi Boban'a karşı , savunması üst seviye değil .Çok uzun süre almıyor,etkili kullanırsan iyi bir silah ama takımın 1.pivotu olacak biri değil.Rotasyonda iş yapabilecek bir oyuncu. Ve 222 lik boyla net ribaund topluyor. Gündemizde kesin yoktur. Ben hala bulamadım dünkü pivotu , kim çıkacak acaba merak ediyorum :)

Aradori ismi hiç geçmiyorken geçen hafta burda 2-3 arkadaş birkaç mesaj atmıştı Aradori iyi olur diye, bugün Aradori'yi aldık :) Hatta Hairston da forumca aldığımız bir oyuncuydu. Dorsey isminde totemi biraz arttırırsak neden olmasın ?

Araya Zaza'yi da katalım madem öyle :)

Bu arada umarım Aradori,Malik'e benzemez :)

Kızılyıldız' lı (Crvena Zvezda) Boban Marjanovic zaten hali hazırda bilinen ve gözlemlenen bir oyuncu. Çok yetenekli olmasa da 2.23 cm. lik boyunun da etkisiyle pota altında bitiriciliği oldukça yüksek.
Bununla beraber geçen sene Kızılyıldız' da (Crvena Zvezda) Rasko Katic ile epeyce rotasyona girdi ve Sofo gibi faul problemine girmemesine rağmen her nedense teknik heyet tarafından uzun süreli oynatılmadı. Bunun sebepleri irdelenip hareket etmek daha sağlıklı olur.

2014 Dünya Şampiyonası için Sırbistan Milli Takımı geniş aday kadrosuna alınmaması ise açıkçası benim açımdan sürpriz oldu.

Abi teşekkür bilgilerin için . Sanırım arkadaş biraz uyumsuz takım kimyasını bozabilir yoksa böyle bir oyuncu için takımlar birbirine girerdi.

Burun kıvırabileceğimiz ama heyecan verecek olan tabirlerine benim de aklım ''Javtokas'' diyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri