• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Önce yabancıları belirlemeye çalışıyorum. Serhat'ı da severim ama şu +1 yabancı nereye gelecek eğer guard rotasyonuna gelirse kısa rotasyonuna yerli hamle gelmez gibi görünüyor. Uzun + Ersin olursa Duşan transferi de olmaz gibi. Hoca 20 Temmuz'a kadar transferi bitirip Milli Takım'a gidecek. 20 gün içinde her şey belli olacak artık.

Furkan EuroCup her ne kadar EL düzeyinde zorlu olmasada yine prestiji olan bir organizasyon ve şampiyon olan takım EL'e gidecek eğer yine saçma başka kural getirmezlerse demek istediğim önemli hedefler için oyun kurucun kadar ( Guard) ın kadar konuş tespitine inananlardanım o nedenle gelirse Jeter'in yanına ve uzun rotasyonuna mutlaka kaliteli oyuncuların alınması taraftarıyım,yani bahsettiğin +1 yabancı en az Jeter kadar kaliteli bir yabancı guard olmalı diyorum bütçeyide saptırmadan tabii eğer yeterli olacak şekilde uzun rotasyonunu senin yazdığın kadroda olduğu gibi tamamlayabilirsek

Caleb Green FA şuan keşke alsak .

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Galatasaray koçu Ergin Ataman belirlenen bütçe içinde kalmak amacıyla rakamları uygun olmayan isimleri listeden çıkaracaklarını ve gerekirse bekleyeceklerini söyledi.

Oyuncuların ve menajerlerin Türkiye kulüplerine diğer Avrupa ülkelerine göre yüksek rakamlar çektiklerini ifade etti ve şöyle konuştu:

"Lasme için Panathinaikos ile 650 bin dolar üzerinden konuşanlar Galatasaray teklif yaptığında 2 yıl için 2.5 milyon dolarda bahsetmeye başlıyor. Bu sadece Galatasaray'ın değil, basketbolumuzun sorunu. Avrupa'nın en iyi ligine gelenlerin diğerlerinden istediklerinden daha yüksek fiyatlarla karşımıza çıkmalarının hiçbir mantığı yok. Büyük para isteyen oyuncu Arroyo gibi fark yaratacak özellikler sahip olsa fedakarlık yapılabilir ama bu tür oyuncu da çok fazla değil. Lasme bizim önerdiğimiz rakamların üzerinde kaldığı için onu değerlendirme dışında bırakıyoruz."

Ataman kariyerinde ilk kez Yaz Ligi'ni izlemek için Amerika'ya gideceğini de bildirdi ve "10 Temmuz'da Vegas'ta olacağım. Takip ettiğim 2-3 oyuncuyu çıplak gözle izleyip karar vereceğim." dedi. ALINTI BASKETFAUL

Olaya Ergin hoca açısından baktığımızda aslında akılcı bir yaklaşım olarak görülüyor ama basketbol şubesi açısından baktığımızda bana saçma geliyor sebebi ise Avrupa basketbol şampiyonası hazırlıkları zamanı yaklaşıyor ve bu oyuncu izleme vede beğenmesi için harcanacak zamanı hesapladığımızda hocayı yoğun bir uğraş vereceği günler bekliyor halbuki Ergin hocanın işi oyuncuları taa baştan izleme değilde görevlendirilecek belli kişilerin oyuncuları takip ederek izledikten sonra belirleyerek hocaya sadece son aşama olarak onaylaması ve zaman kazandırılması lazım.Maalesef kulübümüz bu konularda şubeye hak ettiği değeri vermediği bile rahat anlaşılıyor sonra diyoruzki EL bizi istemiyor tamam biz bu yıl EL'te olmayı hak etmedik ama Daçka'nın haksız fırsatçılığını göz önüne aldığımızda lobi yapmanın şart olduğu gün gibi ortada öyle olunca EL bizi istemez tabii kardeşim kulüpte adam akıllı lobi yapacak vizyona sahip yetkili yokki kadın ve erkek takımlarında transferlere bile hocalar bakıyorsa durumun vahameti ortadadır.

Olaya Ergin hoca açısından baktığımızda aslında akılcı bir yaklaşım olarak görülüyor ama basketbol şubesi açısından baktığımızda bana saçma geliyor sebebi ise Avrupa basketbol şampiyonası hazırlıkları zamanı yaklaşıyor ve bu oyuncu izleme vede beğenmesi için harcanacak zamanı hesapladığımızda hocayı yoğun bir uğraş vereceği günler bekliyor halbuki Ergin hocanın işi oyuncuları taa baştan izleme değilde görevlendirilecek belli kişilerin oyuncuları takip ederek izledikten sonra belirleyerek hocaya sadece son aşama olarak onaylaması ve zaman kazandırılması lazım.Maalesef kulübümüz bu konularda şubeye hak ettiği değeri vermediği bile rahat anlaşılıyor sonra diyoruzki EL bizi istemiyor tamam biz bu yıl EL'te olmayı hak etmedik ama Daçka'nın haksız fırsatçılığını göz önüne aldığımızda lobi yapmanın şart olduğu gün gibi ortada öyle olunca EL bizi istemez tabii kardeşim kulüpte adam akıllı lobi yapacak vizyona sahip yetkili yokki kadın ve erkek takımlarında transferlere bile hocalar bakıyorsa durumun vahameti ortadadır.

Hoca belki kendi izlemek istedi çünkü ilk defa bu işe kalkışacağı için

Fenerbahçe için Antic'ten sonra Bargniani ismi de geçiyor hem de Avrupa standartlarında über sayılabilecek bir kontratla.Bütçeleri azaldı mı arttı mı anlamadım azaldıysa Dixon 1.25 ve Antic 1.5 vermek fazla riskli.Yine de işin içinde Obradovic olduktan sonra bu işler belli olmaz diyor insan sonuçta geçen seneki kadroları da F4 için uygun değildi ama başardılar bir şekilde.Goudelock ve Bjelicayı arayacaklardır

Efese gelirsek Efesin Brown-Granger transferlerini çok beğendim,Dunston transferini insanların çok abarttığını düşünüyorum Lasmenin sene başındaki katkısından çok da farklı bir şey vereceğini sanmıyorum onu geçtim Dunston bu sene kötüydü ve yılın savunmacısı ödülünü de hak etmedi.Bir de Efesin dış skorer alması lazım ama o bölgeye üst düzey yabancı almaları zor gözüküyor çünkü mevcut yabancıları zaten yeterince üst düzey.Ligde lisans veremeyecekleri başka bir üst düzey kalite yabancı alamazlar gibi Dieblera kalıyorlar gibi bu yüzden ve bu dış skorer eksikliği Efesin başını ağrıtır gibime geliyor.İvkovic her şeye rağmen Obradovic gibi ikinci senesinde şapkadan tavşan çıkarma konusunda hünerlerini ortaya dökeceğini düşünüyorum.

Bize gelirsek bizim için tablo beklediğimden iyi gözüküyor.Eurocupa bile alınacağımız konusunda endişelerim vardı çünkü Daçka Trabzon Banvit derken bize sıra gelmez diye düşünüyordum ama Daçkanın El işi sonrası rahatladım ve açıklanmış.Eurocupı da küçümsememek lazım orada da El'den elenip gelen takımlarla birlikte en azından son 16'dan itibaren kalite artıyor.Bir de Galatasaray isminin geçtiği yerde katıldığı kupada rekabetçi olmasını isterim hele hele Avrupa kulvarındaysa bu durum.Bizim El'ye alınmamamızın da yanlış olmadığını düşünüyorum Daçkanın alınma sebebi de parasının olması hoş değil tabii.Neyse devam edersek bizim adımızın geçtiği isimler de gayet iyi ben mutlu oluyorum açıkçası Beşiktaşın 2013/14 senesinde yaşadığı Ncaa tabanlı kadronun bizi bulacağını düşünüyordum neyse ki Jeter Lasme isimleri var Micov+Sinan var bir temel kurulabilir rahatlıkla.

Eğer alınabilirliği varsa Eurocup seviyesinde iyi iş yapar Mardy Collins. Birebirde zor geçilen bir oyuncu geniş kalçalarını ve vücudunu çok iyi kullanıyor oyunun her 2 yönünde. Collins şuta bağımlı oyundan farklı şeyler sunar , oyunu ele alacak lider vasıfları ve derin saha görüşü var. Jeter gelirse eğer -ki çok önemli - yanına bu tip bir oyuncu ekleyerek Jeter'ın skorer yönünü de bir adım öne çıkarabilirsiniz.Şut konusunda istikrarsız bir oyuncu ama Carter'a göre artıları çok fazla.Takımdaki diğer kısa ve uzunlar için değerli parça.

https://www.youtube.com/watch?v=xIy6thkMpjc Mardy Collins 2015 Euroleague
Aynen öyle Jeter-Mardy Collins ikilisi güzel bir ikili olur.

Kleber'in videosu hoşuma gitti.
Gerçekte de bu kadar iyi mi acaba ?
İstatistikleri var mı acaba ?

Kleber'in videosu hoşuma gitti.
Gerçekte de bu kadar iyi mi acaba ?
İstatistikleri var mı acaba ?

Valencia ilgileniyor kendisiyle hatta Gran Canaria da ilgileniyordu yanılmıyorsam.Oyuncu Nba yaz liginde Miami Heatte oynayacak sezonu 11.5 sayı 6.4 ribaund ortalamasıyla tamamladı.
Büyük ihtimal Valencia ile anlaşır.

Lasme'yi listeden silmek mantıklı.Maç başı 20 dakika oynayacak bir uzuna 1 milyonluk kontrat verecek halimiz yok

bu Euroleague Eurocup kararları çok hevesimi kaçırdı benim :(
cebinde paran olsun. Seyirci, camia, atmosfer hiç önemli değil
istersen bir seyirciye karşı oyna...
bizde burada ne olacak, kim gelecek, kimi alabiliriz diye heyecan yapıyoruz

Keşke biz de Euroleague'de olsaydık da bu kadar rahat konuşabilseydik. Uzun zamandır takip ediyorum forumu bir çok 25 yaşından büyük insanlar 16-17 yaşında olan bir insanın yazmayacağı şeyleri yazıyor. Şaka gibi. biz önce mali durumumuzu düzeltip bir istikrar yakalayalım. Bu yönetimle Euroleague'de başarı oldukça zor. Benden de gerçekleri duyun madem öyle.

Benzing işimize hiç yaramaz.Yıllardır potansiyelini bir türlü yansıtamadı,3-4 arasında kaldı pozisyon olarak.

4 numara desen şutör 4 numara Erceg-Savanovic tipi ki Savanovic'in yedeği. Ribaunt falan aldığı yok,Erceg'in bile yarısı kadar falan ribaunt belki alır.
Oyun tarzını sevmediğimiz Erceg'i yollayıp aynı tarzda 1-2 gömlek altı Benzing'i almak doğru olmaz bence

Bizim Almanya'dan 4 numara olarak birini alacaksak Jamal McLean ile uğraşmalıyız.Boyalı alan yakınlarda çok esnek ve iyi bitirici,hızlı ayakları var

AJ Slaughter Banvit ile anlaşmış yanlış anlamadıysam

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Jeter-Şafak
Collins-Sinan-Göksenin
Micov-Serhat
Blake Schillb-Ersin-Ege
Eli Holmen-D'or Fischer

Bu kadroda Sinan-Collins ikilisinin birlikte oynadığı dakikalarda oluşabilecek şut zaafiyeti dışında -ki diğer 3 oyuncu iyi şut alabilen oyuncular olacak- bir problem göremiyorum.

Jeter (800)-Şafak (200)
Collins (700)-Sinan (750)-Göksenin (200)
Micov (650)-Serhat (500)
Schillb (700)-Ersin (500)-Ege (100)
Holmen (600)-Fischer (800)

Üç aşağı beş yukarı 6.5 milyon dolar gibi bir rakam oldu.

Ne düşünüyorsunuz ?

Kadro iyi ama schilb 4 numara degil.Collins yerinede alinabilecek bir suru basketbolu daha iyi bilen durmadan fast break ve isolation oynamayan iyi oyuncular var.Onun disinda gayet iyi bir kadro tipi.

Chuck Eidson falan napıyor ne ediyor bayadır duymadım ismini. Bıraktı mı naptı?

Kadro iyi ama schilb 4 numara degil.Collins yerinede alinabilecek bir suru basketbolu daha iyi bilen durmadan fast break ve isolation oynamayan iyi oyuncular var.Onun disinda gayet iyi bir kadro tipi.

Cemil kardeşim fastbreak oyununu bile beceremeyen nice oyuncular var zaman zaman bizde sıkıntısını çektik o açıdan M.Collins iyidir ama daha iyi şutör ve skorer oyuncu uygun maliyetli bulunabilinirse daha elzem olur hocanın oraya o tip faydalı adam bulması gerekir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri