• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dacka nerden buldu parayi anlamiyorum biz büyük külübuz onlar kadar bütçemiz yok

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

günaydın,

İzzet umarım takımımıza hayırlı olur. Yerli havuzun kısıtlı olduğu bir ortamda yapılacabilecek trasnferlerden biriydi İzzet.4 ve 5 oynayabilen bir oyunca olması bizim için bir avantaj.

İzzet hamlesini ben olumlu buluyorum. 3-4 gerektiğinde 5 oynayabilen bir oyuncu... Tutmazsa iyi bir bench oyuncusu olur, tutarsa iyi bir rol oyuncusu olur...
İzzet'in son iki yılına ben çok takılmıyorum. Obra'nın bitirdiği genç oyunculardan sadece biri. Bu senede Sloukas, Dixon, Hickman'in arkasında Kenan silinecek mesela...
Ergin Hoca daha önce Cenk'i yıldız yaptı, sadece savunmada rol oyuncusu olan Sinan takımın en önemli silahı haline geldi, Furkan'ın son sene gelişimi keza ortada, Efeste süre bulamayan Dudley, önce BJK, sonra bizde takımın önemli oyuncusu haline geldi, savunma yapamaz denen adam Euroleague'de savunmasıyla adından bahsettirdi... Keza BJK'ta Serhat, Mehmet Yağmur'dan aldığı verimde ortada...
Kısaca İzzet'de iyi bir rol oyuncusu olabilir. Ergin Hoca evet belki gençleri kazanma konusunda çok çaba sergilemiyor, ancak diğer takımlarda istenileni veremememiş potansiyelli oyunculardan maksimum verim sağlayabiliyor...
Ben gelirse tabi İzzet'inde bu şekilde gelişim göstereceğini umuyorum. Ancak asla İzzet'ten bir Fucka beklemiyorum, İzzet'ten İzzet olsun... Ben bu transferden umutluyum...
Ayrıca bana sene başında Barış mı İzzet mi deseler İzzet derdim. FB'nin elindeki İzzet'i gönderip apar topar Barış'ı getirmesi anlamsız. Barış'ın geleceği maksimum yer bu. FB'de de büyük ihtimal havlu sallayacak...
Bu arada ben yabancı transferine çok takılmıyorum. Jeter olmazsa mesela, onun ayarında bir yabancı mutlaka bulunur. Bütçemiz nasıl olsa üst seviye oyuncu almaya izin vermiyor. Jeter ayarında oyuncu muhakkak her dönem bulursun... Önemli olan kimyayı sağlamak...
Ancak yerli transferinde seçenek az. Mutlaka kısa sürede çözmeliyiz. Umarım Dusan gelir. 2,22'lik adam direk olsa her yerde 2,22'lik adamdır...
Sofo'yu forumun çoğunluğu gibi bende istemiyorum. Umarım yanlıştan döneriz... dönmezsek de umarım biz yanılırız...

Jeter,Sofo,İzzet,Şafak,Göksenin geçen sene olmayıp bu sezon bizde olacak oyuncular büyük olasılıkla şimdilik.
Mantık yürütelim takımda saf şutör yok Janning ayarı biri gelebilir veya combo ya para harcanır yaz liginden genç bir şutör bulunur. Eğer avrupa'dan şutör gelirse yaz liginden kaliteli combo yakalamamız zor ya nba yaparlar ya bütçemizi aşar carter'la devam ederiz bence.
Zaten şutör 4 numara alacağımız kesin bu uzun 4-5 olsa tadından yenmez.
Kesinlikle yaz liginden uzun alacağız sofo tek başına olmayacak.
Yerli 3 numara (serhat) almamızda gerekli.
Bu koşullar toplandığında 7 yabancılı bir kadromuz oluyor.

Jeter-Şafak-Combo
Şutör-Sinan-Göksenin
Micov-Yerli
Dış şutu olan PF-Ege-İzzet
Sofo-Atletik Uzun

Janning yerine DeVries' i bile tercih ederik

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar herkes bir combo diye tutturmuş ama elimizde zaten geçen sene bu işi layığıyla yapan bir Sinan Güler var. Geçen sene yaptığı çıkış ile Avrupa'nın elit combo guardlarından biri oldu. Şu kadroya combo guard yerine kısa bir skorer-şutör lazım. Combo guard değil.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jeter,Sofo,İzzet,Şafak,Göksenin geçen sene olmayıp bu sezon bizde olacak oyuncular büyük olasılıkla şimdilik.
Mantık yürütelim takımda saf şutör yok Janning ayarı biri gelebilir veya combo ya para harcanır yaz liginden genç bir şutör bulunur. Eğer avrupa'dan şutör gelirse yaz liginden kaliteli combo yakalamamız zor ya nba yaparlar ya bütçemizi aşar carter'la devam ederiz bence.
Zaten şutör 4 numara alacağımız kesin bu uzun 4-5 olsa tadından yenmez.
Kesinlikle yaz liginden uzun alacağız sofo tek başına olmayacak.
Yerli 3 numara (serhat) almamızda gerekli.
Bu koşullar toplandığında 7 yabancılı bir kadromuz oluyor.

Jeter-Şafak-Combo
Şutör-Sinan-Göksenin
Micov-Yerli
Dış şutu olan PF-Ege-İzzet
Sofo-Atletik Uzun

Sinan varken Combo guarda gerek yok.
Aslında var ama Sofo hamlesi engel oldu.
Sofo yerine 25-30 dk oynayacak bir pivot alınca Duşan'da 10 dk oynar 5 numara rotasyonunu halletmiş olurduk.
Hatta olası Ersin transferinde muazzam bir rotasyon olurdu.
Böylece 5 numaraya tek yabancı kullanıp combo guard alınabilirdi.
Ama Sofo tercih bu planı bozdu.
Bakalım Ergin Hoca neler yapacak.
2.bir Jawai vakası yaşamayız inşAllah.

Jeter(20)-Combo(15)-Şafak(5)
Sinan(20)-Şutör(15)-Göksenin(5)
Micov(25)-Serhat(10)-Göksenin(5)
Şutu olan 4(22)-Ersin(5)-Izzet(13)
X(25)-Duşan (10)-Ersin (5)

Kesinlikle Sinan'la ilgili yorumlara katılıyorum, sezonun yarısını pg olarak geçirdi, hatta bu adam bu gelişimine devam ederse seneye nba bile yapar :)

Sinan varken Combo guarda gerek yok.
Aslında var ama Sofo hamlesi engel oldu.
Sofo yerine 25-30 dk oynayacak bir pivot alınca Duşan'da 10 dk oynar 5 numara rotasyonunu halletmiş olurduk.
Hatta olası Ersin transferinde muazzam bir rotasyon olurdu.
Böylece 5 numaraya tek yabancı kullanıp combo guard alınabilirdi.
Ama Sofo tercih bu planı bozdu.
Bakalım Ergin Hoca neler yapacak.
2.bir Jawai vakası yaşamayız inşAllah.

Jeter(20)-Combo(15)-Şafak(5)
Sinan(20)-Şutör(15)-Göksenin(5)
Micov(25)-Serhat(10)-Göksenin(5)
Şutu olan 4(22)-Ersin(5)-Izzet(13)
X(25)-Duşan (10)-Ersin (5)

Combo'suz Sinan'a yine 30-35 dk süre biçmemiz lazım ki Sinan'da o şartlarda istediğimiz katkıyı sağlar. Ersin olsa sıkıntı olmaz ama yinede ben ikinci bi pivota (4-5 oynayabilen mümkünse) ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.(Ersin ve duşan olmama ihtimaline karşı)

Willie Reed dün gece 17 sy,9 rb yapmış. 12 de 8 şut atarak top kaybı yapmadan rakip uzunlarda baya az sayı bulmuş.
Keith Benson'ın geçen seneki Kalev performansı da iyiydi yaz ligi'ne de iyi başlamış.

Chuck Davis'e teklif yapmışız. Haragondy ile neden ilgilenmiyoruz anlamadım

Uşaklı Warren Limoges ile anlaşmak üzere deniyor Jeterdan umudu kestiler o zaman gerçi işin şirazesi kaydı sağda solda BJK de Jeter ile ilgileniyor deniyor geçen sene sponsor varkenki bütçelerini düşününce hiç mümkün gözükmüyor ama ..

Anladığım kadarıyla Ergin Hoca diğer mevkilere fazla para dökmeden Hawkins tarzında çok iyi bi skorer alacak

İyi de ikisi arasında mali açıdan çok fark yoktur ki. Çok çok 50 -100 oynar .Haragondy de Valencia tarafından bırakılmış bir adam ve henüz kimseyle adı çıkmadı.İstesek rahat bitiririz

Harrangody bizim ulkeye gelmedigi icin onu getirmek 700-750 bin bandinda olur chuck davisi 450-500e rahatlikla aliriz

Ne chuck davisi aman diyim bizim 7-8 yabancili rotasyonumuz olmayacak. Chuckin hastaligi cok cok dakikalari kaldiramayacak olmasini gectim bir önceki sayfalarda davisin iyi oyuncu olmasina ragmen ataman sisteminin ana rotasyonuna uymayacagi idi ha yedek icin aliyo muyuzdur sanmam sofo da ana olmayacak rotasyon nasil yapcaz?
Uzun rotasyonu sutör4(davis degil o isolotion oyuncusu)-izzet-ege
Sofo-atletik savunmaci 5(keske young kalsa idi)-dusan
3 yabanci oldu.
Kisa jeter sutu net scorer iki numara ve micovla da kisa rotasyonunu geceriz. Devsirme olarak emiri koparabilirsek oyun sikismaz yaraticilik artar ki sinan ve gökseninle iyi rotasyon olur.

Yani net isimler yazacak olursak:
1-) Jeter-Safak
2-)Kyle kuric benzeri oyuncu(sutu net scor gücü yüksek savunmasi fena degil)-Sinan-göksenin
3-)Micov-Emir
4-)Erceg(biraz daha savunma yapani)-izzet-ege
5-Sofo-young (benzer oyuncu anlasilsin diye yazdim)-dusan

Sofo,Davis gibi isimlerin geçmesi beni korkutuyor. Yine ağır bir takım olacağız. Hata yapıyoruz sanki.

Eğer Carter'ın sözleşmesi uzatılırsa hoca şöyle birşey mi düşünüyor acaba ?

Jeter-Şafak
Carter-Sinan-Göksenin
Micov-Emir
Davis-İzzet-Ege
Yabancı-Sofo

Bu kadro pek içime sinmedş. Yani bu kadar kemer sıkmanın nedeni bence Emir'i düşürebilmek için yapılıyor. Yoksa ben olsam oraya Serhat'ı alır, Carter ve Davis'in yerine de bir tık üstünde oyuncu arardım.

Transfer listesi geniş Jeter dışında esas hedeflerimizi sızdırmadık bence kim bilir belki 1 numara için bile ilk tercihimiz Jeter değil.Sofoyu sızdırmakta bir sakınca yoktu zaten piyasası oldukça daraldı.Lasmeyi açık açık sızdırdı ataman istediği fiyatı vermeye niyetimiz yoktu olmayacaktı o iş taraftara bu ayarda oyuncular da alıcağız mesajı vermek içindi .Gerçekleşen transferlere bakarsak.Sızdırılan isimler ya zurnanın son deliği ya sızdırsan da elden kaçmayaxak kadar piyasası dar isimler .Bende hocanın asıl hedeflerı takımı üzerine kuracağı asıl oyuncuları bilmiyoruz .Dediğim gibi tek isnisna Jeter olabilir .Ayrıca Cenk Akyol-BJK olayını iş tamamen bitince öğrendı duyumcular.İzzeti biz almadan önce hangi güzide duyumcu yazdı ? Kaynaklarımız da oldukça güvenilmez yani daha önce de yazdım Ataman yaz ligine oyuncu bakmaya gitti bu kesin bir durum .Yaz liginde oymayan herhangi bir oyuncu il ilgimizi duymadıkları gibi şöyle kadrolara bakıp uydurmayı bile becermediler.5 oyunculu 4 takımlı yerli piyasasında o 5 oyuncuyu 2-3 takıma yazmak kolay nasılsa biri tutacak yaz liginde atmayı bile beceremediler.

bütçemizin 6-7 milyon dolar civarında olması
ve eurocup a katılmamız yapılacak hemleleri çok kısıtlıyor
bence bu şartları düşünerek yorum yapılmalı

Ya Davis' in 2 yıl önceki haline döneceğini bilsem tereddütüm olmayacak da son hali cidden kötüydü.Koçun da payı vardi, gitti Davis-Meija falan yerine kendi getirdiği oyuncuları ana parça yapmaya kalktı ki Banvitin başarısızlık sebebi de bu oldu

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri