• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Elin kırılsın Lasme! İyi ki biraz sevindik..

Bu kanı Dorsey temizler

Yanlış anlaşılmasın kalıplı uzun olarak ilk tercihim asla Stimac olmaz normalde ama bu bütçeyle daha iyisinin geleceğine inanmıyorum

Eurolig e katılamamamız her transferde karşımıza çıkıyor

Vaziyet bu şekildeydi , Euroleague için reddetmiş bizi Harangody. Caleb Green hayırlı olsun , artık son uzunda hata payımız yok. Mutlaka defansif açıdan çok kıuvvetli bir uzun gelmeli. Mejri şu anda harika tercih olur ama o da önce Euroleague kovalar. Savunma liderimizi bulmamız gerekiyor yani 5 numarada savunma ve ribaund katkısını 40 dakikaya yayabilmeliyiz. Aynı zamanda Lasme ile beraber kullanıp ( 4 - 5 ) savunma direncini yukarı çekebilmeliyiz.

Lasme, Oğuzhan'ın ifade ettiği noktada çok iyi bir tercihti..Lasme olmadıysa, yine aynı doğrultuda sert 5 numaralar bakmamız lazım...Bu yüzden yumuşak oyuncuları da bir alternatif olarak yazmaya gerek yok bence...Yol geçen hanı olur yoksa pota altı...

Ben en çok koça üzüldüm. Planlarını Lasme'ye göre yapmaya başladıysa en fazla o hayal kırıklığına uğramıştır. Etkilenmeden en iyi tercihleri yapar umarım. Allah yardımcısı olsun.

Atlet uzunu mutlaka kıta dışından bulmalıyız bence Cedric Simmons falan geçiniz. Dorsey olsa lasmeyi çok rahat unuturdum ama zor tabii.. Geçen yılki çıkan piyango Young gibi bi kumara da razıyım ben

Lasme transferinin olmamasına üzülmedim.Pivot pozisyonu için kalıplı ve uzun bir oyuncu benim tercihim olur.Bize adı duyulmamış Lasme kadar hatta daha fazla katkı verecek oyuncular bulabiliriz.Semih ve Begıc benim için yeterli olur.

-Lasme çok değerliydi bizim için. 5 numarada sertlik ve ribaund dominasyonundan taviz vermemek çok önemliyken sıkıntılı bir duruma geldik.Lasme'nin 4 ten çalacağı süreler çok kıymetliydi , yeri geldiğinde onu 4 e çekerek savunmada başka boyutlara geçecektik.

-Lasme sonrası yine 4-5 oynayabilen bir oyuncudan devam etmek gerekiyor ama zannetmiyorum böyle bir hamle olacağını. A.Uter ve Palacios şu an imzalamadı herhangi bir takımla ama Palacios'u getirmek zor , A.Uter'i Ataman'a kabul ettirmek zor. Böyle oyuncular çok kıymetli arkadaşlar hem savunmada hem hücumda. Hines,Tyus ,Lasme bugün piyasanın en gözde isimleri. Ayrıca çok uzaklara gitmeye gerek yok ligimizde Palacios ve Vesely'nin yaptığı etkiyi hepimiz gördük. A.Uter + 5 numara beni sevindirir ama ihtimal çok düşük.

-Yukarıda da bahsedildiği gibi havuzda kalan oyuncular belli. Hatırlayalım ; Begic'i geçen yıl Maric'ten önce istemiştik. Begic mutlaka yoklanır , Golubovic gibi uzunları sever Ataman. Bourousis ve Stimac da yoklayacağı uzunlar. Yine hatırlayalım Jawai olmasaydı ilk geldiği yıl diğer seçenekler Javtokas , Maric , Stimac tı. Hoca başı sıkıştığında sırayla bu oyuncuları yokladı.

-Atlet uzunun kim olacağı soru işareti sanırım Christmas'a doğru gidiyoruz orada da.

Mavro- Palacios ya da Batista-Benson da gayet iyi olabilir.

-Lasme çok değerliydi bizim için. 5 numarada sertlik ve ribaund dominasyonundan taviz vermemek çok önemliyken sıkıntılı bir duruma geldik.Lasme'nin 4 ten çalacağı süreler çok kıymetliydi , yeri geldiğinde onu 4 e çekerek savunmada başka boyutlara geçecektik.

-Lasme sonrası yine 4-5 oynayabilen bir oyuncudan devam etmek gerekiyor ama zannetmiyorum böyle bir hamle olacağını. A.Uter ve Palacios şu an imzalamadı herhangi bir takımla ama Palacios'u getirmek zor , A.Uter'i Ataman'a kabul ettirmek zor. Böyle oyuncular çok kıymetli arkadaşlar hem savunmada hem hücumda. Hines,Tyus ,Lasme bugün piyasanın en gözde isimleri. Ayrıca çok uzaklara gitmeye gerek yok ligimizde Palacios ve Vesely'nin yaptığı etkiyi hepimiz gördük. A.Uter + 5 numara beni sevindirir ama ihtimal çok düşük.

-Yukarıda da bahsedildiği gibi havuzda kalan oyuncular belli. Hatırlayalım ; Begic'i geçen yıl Maric'ten önce istemiştik. Begic mutlaka yoklanır , Golubovic gibi uzunları sever Ataman. Bourousis ve Stimac da yoklayacağı uzunlar. Yine hatırlayalım Jawai olmasaydı ilk geldiği yıl diğer seçenekler Javtokas , Maric , Stimac tı. Hoca başı sıkıştığında sırayla bu oyuncuları yokladı.

-Atlet uzunun kim olacağı soru işareti sanırım Christmas'a doğru gidiyoruz orada da.

Uter'in savunması nasıl ? Gerçi strasburgla anlaştı deniyordu ama kesin birşey yok sanırım

MAvroyu da yoklar sanırım

Macvan Kimle imazaladı ?

Batista,Dorsey ikilisi şık olur iyi yönlüde uzun olmuş olur.

Batista da Çine gitti

Uter'in savunması nasıl ? Gerçi strasburgla anlaştı deniyordu ama kesin birşey yok sanırım

MAvroyu da yoklar sanırım

Uter geçen sene oynadığı oyunla kesinlikle Euroleague'i hakediyor aslında ama bazı şeyler sadece saha içiyle bitmiyor işte. Çok güçlü , ayakları çabuk. Rahatlıkla switch imkanı sunabiliyor savunmada . Rakiplerimizi analiz edersek Huertel'in P&R meziyetlerine dayandırılarak kurulan bir takım var Efes de . Diğer yanda F.Ülker'de yine geçiş hücumlarını P&R e dayandıran atlet bir takım görüntüsü var.Daçka'ya gelelim Redding-Jamon Lucas gibi oyun görüşü iyi yine P&R temelli yarı saha oyunlarına dayandırılan takım var. Keza TED ' de böyle takım kuruyor. Transfer sezonu bitince bunları uzun uzadıya konuşabiliriz ama şunu söyleyeyim P&R savunmasında etkili olabilen takımlar savunmayı oturtacaklar. Bunu savunmanın "double team" , "show up" , "switch" gibi yolları var. İşte Lasme bize bunları sağlayacaktı savunmada , sadece blok kovalayıp ribaund çekmek değildi mesele . Ayakları çabuk , kısayı da savunabilen uzunlar çok kıymetli Avrupa basketbolunda. 4-5 oynayan oyuncu isteğimin bir ayağı bu. Neyse fazla uzatmayayım Uter savunmada iyidir,orta mesafesi vardır , inanılmaz güçlüdür. Olur mu ? Hiç sanmam , dediğiniz gibi Fransa yolu görünüyor ona.

TS Kinseyi almış

Sims boşa mı çıkmış? Gerçi PHI takımı 5 numara doldurdu her şey beklenir.Diğerlerini bilemem ama NBA da bu uzun yokluğunda kendine kontrat bulur.

Esteban Batista da bu sezon Çin'de oynayacakmış. Esteban Batista signing in China

Nba'de bazı free agent pivotlar var.
Bernard James NBA.com/Stats
Jerome Jordan NBA.com/Stats
Ryan Hollins NBA.com/Stats
Kuzmic NBA.com/Stats
Henry Sims NBA.com/Stats
Stiemsma NBA.com/Stats
Travis Wear NBA.com/Stats

Yukardaki oyuncuların hiçbirini tanımıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar hem ekonomik hem de teknik yönden değerlendirirse iyi olur.

Bernard James hariç hiçbiri bize beklenen etkiyi veremez. James içinse diğerlerinden iyi diyebilirim ama ötesi nasıl olur bilemiyorum.Tek avantajı bu toprakları bu atmosferi bilmesi askerlik yüzünden.

Su dunyada en kolay bulabilecegin pozisyon atletik/enerjik/ribaundcu 4.5 numaradir. Bu yuzden ben asil 5 numara transferimize yonelmeyi bekliyorum. 25 dkda maksimum verimlilik saglayip cesitli hucum varyasyonlarina sahip savunmada da geri adim atmayan bir oyuncuya fitim.

Normalde Lasme nin olmayışına sevinirdim ama muhtemelen daha kötüsü gelecek, o yüzden sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.

Kıta Avrupa sı, TBL de düşük bütçeli takımların parlattığı, TBL de büyük bütçeli takımların yol verdiği olmak üzere 3 tip oyuncu havuzundan oyuncu seçiyoruz. Lasme den şut, atletizm, kalıp, güç, yaş açısından çok daha üstün bir çok oyuncu varken bu kadar takıntı olması garip.

Umarım seneye Ergin Hoca ya hak ettiği ücret verilir de o da kendine bir scout ekibi kurar. Pops, Arroyo, Hawkins, Maric, Vougiukas, Jawai, Sofo, Pocius şeklinde garip bir piyasası düşmüş oyuncu profili üzerinden gidiyoruz. Hairston, Jamont ve Ndong transferlerini alınış zamanları ve oyuncuların potansiyeli açısından ayrı tutuyorum, bana göre ayrı kategoride başarılı hamlelerdi- her ne kadar Hairston tutmasa da - ama Filipinler de bile alınabilecek gayet iyi oyuncular varken ve EL de yokken bir kısım oyuncunun bu kadar yoklanması bence garip.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri