• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fab Melo avrupa da is yapabilir.
Green-Izzet-Ege
Palacios(Uter)-Melo
Böyle uzun rotasyonu is yapabilir bütceyide fazla zorlamaz.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Palacios gelsin Lasme'yi unutalim.

2 sayfa önce yazdım yine yazıyım , bence Lasme nin cayması ilerleyen dönemde bizi sevindirecek diye hissediyorum.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Palacios'un tamamen farklı bir stili var. Lasme, Dunston, Tyus gibi oyuncularla sadece undersized olması benzerlik taşır.

Fab Meloyu burada 4-5 ay önce önerdiğimde linç etmişti bir kaç arkadaş :) bence savunması çok iyi bir oyuncu

Yazin bunu bir yere adrian uter :)

Oğuzhan doğru bir tespit yapmış. Ligin büyük bütçeli takımları p&r dayalı hücum sistemleri üzerine kuruldu. Lasme bu noktada kıymetliydi. Günümüz basketbolunda savunmada switch çok yapılıyor ve bu bakımdan uzunların ayak çabukluğu çok önemli. Oly'nin son yıllarda bu kadar başarılı olmasının sebeplerinden biri pota altında geçilmeyen, agresif ve ayakları çabuk oyunculara sahip olmasıdır. Geçen sene Ivkovic, KSK için modern basketbol oynuyorlar diyordu. Ufuk Sarıca ayakları çabuk uzunlarla bunu doğru uyguladı.

Özetle, Green transferinden sonra pota altına mutlaka atlet/savunması iyi bir uzun şart. Hatta alınacak diğer uzunun da savunma defosunun pek olmaması lazım. Bu tanıma uyan ve belli bir kalitenin üzerinde oyuncu Avrupa'da pek yok. Olanları da büyük bütçeli takımlar paylaşıyor. Geçen sene olduğu gibi Young tarzı bir oyuncu yakalamak çok önemli hâle geldi.

Bu kadar karalar bağlamaya gerek yok Nba'de Çin'de ve Güney Amerika Liglerinde birçok oyuncu boşa çıkıyor. Bu kadar dar bir piyasaya sıkışmaya gerek yok. Mesela 3 Yıl önce Konferans finallerinde Russel Westbrook'u yedekleyen Eric Maynor bu sezonun bu sezonun bir kısmını İtalya liginde Varesa gibi vasat bir takımda geçirdi ve en iyi 5'e seçildi. Bu şekilde bir çok isim Avrupa'ya gelirken biz neden getiremeyelim ki.

New Orleans'tan Jeff Withey’ boşa çıktı mesela, hatta şurada da Thomas Robinson analizi Jeff Withey’in kolej kariyeri hakkında fikir veriyor Birkaç Uzun Adam | yazıhane .
Keza yıllardır neden Avrupa'ya gelmediğini bilmem ama fark yaratacak bir uzun olan İke Diogu, geçen sene Konya'da oynayan Hakim Warrick, Yine daha önce adı buralarda geçen Shelden Williams, En Son Filipinler'de oynayan Derrick Caracter ve Çin'den erken ayrılan Arnett Moultrie gayet iyi iş yapacak ilk aklıma gelen uzunlar.

Maynor Novgorodla anlaşmış ismi geçmişken.Hendrix ve Malaga meselesi de bitmiş gibi gözüküyor

Lasme konusunda menajer oyununa geldik bence ama olmadı diye de karalar bağlamaya gerek yok asıl sorun Guard konusu.

Arkadaşlar karalar bağlamaya gerek yok bence.İyi araştırmalar sonucu inanın Lasme'den çok daha iyi oyuncular bulabiliriz.Bir çok arkadaşımız araştırma yapıp önerilerde bulunuyor burda.Ayrıca Lasme'nin olmamasına hiç üzülmedim.

Lasme mevzusu ciddi yürek burkuttu yalnız.

Neyse, resmi imzayı görmeden fazla heyecan yapılmaması gerektiği gerçeğini bir kez daha hatırlamış olduk bu vesileyle...

Yaz Ligi'nde Knicks forması giyen Ndour hakkında görüşleriniz neler? Knicks-Phili maçını izliyorum da maç da çok iyi bir oyun ortaya koyuyor. Bence düşünülebilir.

Lasme mevzusu ciddi yürek burkuttu yalnız.
Neyse, resmi imzayı görmeden fazla heyecan yapılmaması gerektiği gerçeğini bir kez daha hatırlamış olduk bu vesileyle...

Aynen oyle. Kulup de sacma sapan duyumculara ya da menajer tivitlerine mahkum ediyor bizi. Lasme konusundan bagimsiz soyluyorum tabi, sadece o degil. Schilb ve Micov'u menajerler acikladi bizimkiler sus pus.

Besiktas is looking for a PG, Nate Wolters is in the mix

Sportando'da şöyle bir haber var BJK Wolters ile ilgileniyor haberin özeti bu ...yalnız transfer döneminin başından beri bu tarz sitelerdeki haberlerin alt okumalarına biraz hakim olduk bu biraz Oyuncununun NBAde kontrat kapamama olasılığı yuksek Avrıpadan teklifleri düşünebilir teklifleri bekliyoruz haberi gibi geldi bana ..savunması ve ABD dışına çıkmamış olması soru işareti olsa da hücümda genelde Avrupa basketboluna özelde bizim gibi düşük tempoda oynamayı planlayan takımlara uygun dengeli bir guard

Maynor'un bize gelmesini çok istiyordum.Üzüldüm açıkçası.ne kadar ücret alacağı belli mi?

Bilgim yok ama Novgorad bütçesi çok yüksek Rus klüplerinden değil EL sezonlarında bile çok pahalı bir takımları yoktu bizi üzecek bir ücret olacağını sanmıyorum kaldı ki aklı başında bir ABDli Novgorad yerine İstanbula biraz daha az ücretle bile gelebilirdi sanırım ama şutu epey sorun sanırım Ataman tercih etmezdi zaten

Şöyle bir yolda izlenebilir;
Çin'de kıta dışı iki oyuncu sınırlaması var...Onlarda çok yüksek bütçeleri olması dolayısıyla NBA dışında kalan en iyi 1 ve 5 numaraları toplayarak kullanıyorlar...Bu yüzden en kaliteli Amerikalı PG'lar orada şu anda..Çin'de ayrıca lig Mart ayında bitiyor...Bunun sonucunda da son yıllarda , bazı oyuncular , Mart ayından sonra gelip, Avrupa'da basketbol oynamaya başladı..Bunun son örneğide; Jeter oldu...Aslında, bütçenin bir kısmı ayrılarak burada olan çok kaliteli oyuncularla 3 -3.5 aylık sözleşme yapılıp, en kritik virajda çok kaliteli PG'larla oynamak mümkün...Çin'de olup sezonu başka ülkelerde kısa süreli sözleşmelerle tamamlayan oyunculara birkaç örnek :

1)Jonathan Gibson : 2013-14 CBA sayı kralı, geçen yılda aynı istatistikleri devam etti...Ülkemizde Trabzonspor'da oynadığı dönemde 19.90 sayı ortalamasıile yine sayı kralı..İki senedir sezonu İran'da tamamlıyor...Hatırlamayanlar Türkiye Ligindeki birçok videosuna ulaşabilir...

2)Pooh Jeter : Limoges'da tamamladı sezonu...

Telfair, Errick McCollum, Bobby Brown gibi oyuncularlada benzeri pazarlıklara girilebilir...Eli Holman (Lübnan) vs gibi uzunlarda aynı şekilde farklı takımlara gitmişler...

Bu alternatif şu an için çok önemli olmasa da, sezonun ilerleyen bölümünde aklımızın bir köşesinde bulunsun...

Ayrıca, Walter Hodge'u forumda beğenmeyenleri olduğunu görmüştüm ..Ancak bence şu an için ve Eurocup için oldukça yeterli bir oyuncu...Zielona Gora tarihinde forması emekli edilen tek basketbolcu...Laboral'e gittiğinde, orada birçok yıldız olmasına rağmen Laboral'ın internet sayfasında giriş resmiydi..O kadar yüksekti beklentiler yani ama beklenen olmadı..Ama Huertel, San Emeterio, , Nocioni gibi topu elinde isteyen oyuncuların yanında istediği ortamı bulamayacağı bence belliydi...Geçen yıl yeniden toparlamış kendini ve Eurocup'ta 14.8 sayı 6.3 asist 15.2 verimlilik puanına kadar yükseltmiş istatistikleri...Diğer boşta olan oyunculara göre çok daha etkili olacağını düşünüyorum...

Çin yolunu A planı yapacağını sanmıyorum bizim teknik ekibin ama B planı yaparlız belki

Hodge da masadadır sanırım zaten Ağustos ayına girdik sayılır belli seviye üzeri her seçeneği değerlendirmeye değer

Bu arada Cemil Tacir yaz ligi bitmeden çok önce Atamanı havaalanında görmüşti hoca epey erken döndü yani neden acaba ?

Şahsen ben iki uzunun da hareketli ve savunma tabanlı olması taraftarıyım. Orta mesafeleri de olursa tadından yenmez. Ama hocanın bunu düşünmesi için ilk başta pick&roll ve pick&pop ları sağlam oynayan, set oyununda oyunu bırakabileceği, takımı da oynatabilecek bir guard bulması gerekiyor. Aşağı yukarı yazdık ihtimaller dahilindeki tüm guardları forumca. Ben hocanın kesinlikle ilk olarak Huertas'ı düşündüğünü zannediyorum. Huertas'ın Nba'den kontrat bulması çok çok zor Nisan'dan beri Nba'de oynamak istediğini söylüyor ama duyan eden yok, ayrıca euroligde guard arayan büyük takım hatta eurolig ve eurocupdaki güçlü takım dahi kalmadı nerdeyse. Aklıma guard arayan takım gelmedi çünkü belki Daçka süpriz yapabilir. Muhtemelen Çin'i de düşünebilir Huertas ama acele edip işi sıkı tutarsak alabiliriz bence. Ki şimdiden diyaloglar başlamıştır diye de umuyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri