• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Kötü olan Arroyo haricinde başka alternatifin olmaması, Russ giderse Arroyo gelecek gibi... Jamon Gordon, twitter da Galatasaray a dönme vakti diye bir twitti RT lemiş. Umarım onu düşünür koç, hem sinan hem Dentmon ile oynayabilir, eskisi kadar güçlü olmasa da savunma da mutlaka katkı verir, savunma kısmında takıma liderlik yapar...

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle sezon öncesi kurulan kadronun bütçeler dahilinde çok iyi bir kadro olduğu gerek bazı fenomen hesaplar tarafından gerekse basketbol kanallarınca söylendi hatta bazıları galatasaray tarihinin en iyi kadrosu olarak bile nitelendirdi.Belki de biraz bunların etkisiyle birazda hali hazırda eurocup şampiyonu etiketimizle eurolig daha başlamadan f4'u dillendirmeye başlayanlar bile oldu. Ancak üç maç sonunda evdeki hesabın çarşıya uymadığını gördük.Geçen seneden başlarsak bizim için belkide en önemli üç oyuncumuz olan lasme,mccollum ve micovdan ikisini kaybettik. lasme malum sebepten mccollum da para için çine gitti. evet lasme gibi oyunun iki yönünü de çok iyi oynayan bir oyuncunun yerini doldurmak zor ki zaten avrupa piyasasında böyle pivot sayısı 5ten fazla değil ama yinede o bölgeye tyus gibi lasme gibi hücum zenginliği olmasada eurolige yabancı olmayan savunması iyi olan güzel bir transfer yapıldı, yalnız tyus'la ilgili en çok can sıkan nokta serbest atışları (cska 3/8 , kızılyıldız 1/3 , maccabi 3/5) ki kızılyıldız maçının sonundaki 0/2 maçın kaybedilmesinde önemliydi. Ancak tibor pleiss gibi eurolig sertliğinde savunmada çok yumuşak kalan bir oyuncu transferini anlamak ise güç, eğer oyuncunun hücumda getirdikleri savunmada götürdüklerinden fazla olsaydı bu transfer tercihi bir nebze* anlayışla karşılanabilirdi (örnk:A.bargnani)... Gelelim guard pozisyonuna geçen sene mccollum bu pozisyonda hem hücum anlamında hem de sakatlıktan döndükten sonraki süreçte gösterdiği savunmayla önemli isimlerimizden biriydi. evt lasmenin yerini doldurmak zor olsa da mccollumun yeri gayet doldurulabilir . Ergin hocamız bu noktada tercihini russ smithten yana kullandı ki sezon öncesi russ smithin avrupanın en önemli oyunculardan biri olacağı yönünde verdiği demeçler ondan çok sey beklediğinin göstergesiydi. Geldiğimiz nokta ise hocamızın böyle oynadıkça kenarda oturur sözleri... Tabi hocamız dışında sezon öncesi dinlediğim birçok yorumcu russ smithin çok iyi bir hücumcu olduğunu ve avrupada fark yaratacağını söylüyordu. Zaten d-ligteki oyuncuların öncelikle hücumu düşünüp savunmayı ikinci plana attığını biliyoruz russ smithin yapamadığı savunmada bunu doğruluyor, ancak ondan asıl beklenen hücum performansını da göremiyoruz ya blok yiyor yada basit top kayıpları yapıyor. bunda d-lig ile euroligteki savunmalar arasındaki farkın yanı sıra smithin fizik olarak da yetersiz kalması etkili. tabii bu noktada herkes ilk avrupa deneyimi olduğu için smith'e alışma süreci verilmesi gerektiğini söylüyor. her pozisyonda oyuncuya alışma süreci verilebilir yalnız guard bölgesindeki oyuncunun alışma sürecini bekleyemezsiniz ki bu 1 numara olarak düşündüğünüz guardsa, ki euroligin değişen formatının da oyuncuların alışma sürecine bile zaman tanımadığı düşünülürse...

Gelelim Ergin Atamana.. Bu durumda en çok eleştirilen isimlerden biri de hocamız.Tabiki onun bizdeki yeri ve kredisi ayrıdır. Tibor pleiss transferi belki de biraz nenad krstic'in(o transferle ilgili de söylenecek çok söz var da) sakatlanıp basketbolu bırakmasından sonra onun da çok istemeyip mecbur kaldığı bir transfer olabilir ancak şuan kendisi de verdiği sürelerden anlaşılıyorki tibor pleiss'le bu iş olmayacak. Russ smithtte ise hocamız çok hatalı ve riskli bir karar vermiş. Sonuçta oyuncu ilk kez avrupaya geliyor, savunması ve fiziği de yetersiz,oyuncu d-ligten eurolig gibi savunmaların en üst düzey olduğu bir lige geliyor ve değişen eurolig formatı oyuncunun alışma sürecine izin vermiyorsa, sadece oyuncunun d-ligteki hücum performansına-sayı ortalamasına güvenip 1 numaralı guard olarak düşünüp bel bağlamanın ne derece yanlış olduğunu gördük.Hocamızın bu seneki sınavlarından biri de geniş rotasyon olacak. sonuçta hocamızın dar rotasyonu sevdiğini verim aldığı oyuncuları 30-35 dk civarında oynatmayı sevdiğini biliyoruz.Ancak bu seneki formatta yoğun maç trafiğinin etkisi ve geçen seneden farklı olarak eurolig gibi daha yıpratıcı bir arenada mücadele etmemizle beraber bu pek mümkün görünmese de maccabi maçında sinanın , dentmon'ın ve micovun aldığı süreler ki bunlara da daye ve tyus eklenmesiyle oluşacak 5li dar rotasyona gittiğinin sinyallerini verir gibi oldu.Bu durum da gerek maç sonunda güçlü kalamamaya, oyuncuların beklenmedik sakatlıklarına ve sağılk sorunlarına neden olabilir.

Son olarak şuanki durumumuzla ilgili genel konuşacak olursak savunmada gerek takım olarak gerekse bireysel anlamda sıkıntılarımız var. tyus,sinan ve göksenin dışında üst düzey savunmacımız yok ki bu oyuncular rotasyona girmeye başladığı zaman yaşadığımız sıkıntı ortada.Ne yazık ki bu sorununda kısa vadede oyuncu transferi olmadan çözülmesi zor gözüküyor.Ben hocanın bu süreçte dar rotasyona geçeceğini düşünüyorum ama onunda zararlarından daha önce bahsetmiştim.Lige baktığımızla 3.hafta sonunda Anadolu efesle beraber galibiyet alamayan bir diğer takımız ki onlar bugün daçkayı yenerek ilk galibiyetlerini aldılar bizde yarın kendi evimizde fenerbahçe'yi ağırlıyacağız öncelikle herkesin bu maçta sonuç ne olursa olsun sakin olması sahaya yabancı madde vs atmaması lazım!,umarım yarın galibiyet alırız ancak mevcut sorunların çözümünü geciktirmemek şartıyla!

Biraz uzun bir yazı oldu sürç-i lisan ettiysek affola :)

Değil Ergin Ataman´ın, hiçkimsenin yaklaşık 10 Milyon $´a kurulan takıma bir sezonu boşa harcatma hakkı yoktur.

Sezonun boşa gittiğini söylemek için çok erken. Bizim kadro mühendisliği konusunda tespit ettiklerimizi Koç tozlu tuğlada görüyordur. Ayrıca kadroda rötuşlar da yapacaktır.

Yalnız ben hala takımda ise ligde Hacıyeva'yı en azından 10 dk civarında sürelerle denemesini istiyorum. Takımın uyuduğu dakikalarda bir Cevher enerjisi ortaya koyabilir. Şut antremanlarında çok iyi dış şut atıyordu hazırlık döneminde.

Bir şekilde bütçe yaratıp Toney Douglas takıma kazandırılmalı. Aksi takdirde en merakla beklediğimiz sezon heba olacak, bir daha ne zaman geliriz EL'e kim bilir

Arkadaşlar diyelim ki bir atımlık barutumuz var. Bir oyuncunun kontratından az zararla çıkmayı başarabildik ve bir tane oyuncu getireceğiz. Sizce o tek hamleyi nerede kullanmalıyız? Şıklar:

a) Oyun kurucu bir lider
b) All raund bir kanat oyuncusu
c) Pota altını karartacak bir çember savunucusu

Cevap d) hepsi şıkkı biliyorum ama hangisi daha öncelikli sizce onu merak ediyorum.

Arkadaşlar diyelim ki bir atımlık barutumuz var. Bir oyuncunun kontratından az zararla çıkmayı başarabildik ve bir tane oyuncu getireceğiz. Sizce o tek hamleyi nerede kullanmalıyız? Şıklar:

a) Oyun kurucu bir lider
b) All raund bir kanat oyuncusu
c) Pota altını karartacak bir çember savunucusu

Cevap d) hepsi şıkkı biliyorum ama hangisi daha öncelikli sizce onu merak ediyorum.

Ben savunmacı ve organizatör bir guard ve çember savunucusu derim. Bence lider guard şu an öncelikli değil. Çünkü elimizde Dentmon var. Liderliği ona verebiliriz.

A ve B cidden erzem Toney Douglas ve .....
Tek kurşun için A. Toney Douglas
Normal şartlarda A, B ve C. Yani D
C için atletik 2.08 veya 2.09 varsın şutu olmasın. Sadece defans, ribaund ve 2 li oyun oynasın alan açsın. P. Young gibi

Ben savunmacı ve organizatör bir guard ve çember savunucusu derim. Bence lider guard şu an öncelikli değil. Çünkü elimizde Dentmon var. Liderliği ona verebiliriz.

Ben Dentmon'dan gözü kara bir atıcı olarak faydalanabileceğimizi düşünüyorum ama organizasyon becerisi, oyuna akıl katma, topu getirerek oyunun temposunu ayarlama konusunda Sinan'ın yalnız kaldığı da bir gerçek. Yani dinlenerek çıktığı Maccabi maçında bile son çeyrek dili dışarı çıkmıştı artık ve verimi çok düştü ki bir de iki gün sonra oynanacak bu geceki maçta bir 35 dakika daha oynamaya çalışırsa ne denli verimli olur merak ediyorum.

Ama dediğiniz gibi ihtiyaç listesine, şimdilik adı da konuşulan Jamon Gordon tarzı, sizin söylediğiniz kalıpta bir e) şıkkı da eklenebilir.

Euroleague diger maclara bakiyorum millet masallah bizden az yemiyor. Cok yuksek skorlu oluyor artik maclar Euroleague'de hafiften bi NBA vari havaya kavusmaya basladi.

Demek ki Diebler ve Schilb yerine savunmasi iyi, atletik bir swingman, Russ yerinede Douglas olsaymis hucum gucumuzle baya bi sivrilirmisiz.

Gonderebilirsek Schilb'i de gonderelim ama en kotu bu degisiklikler sart gibi gozukuyor.

Dentmon - Douglas
Paul - Sinan - Goksenin
Micov - Schilb
Daye - Preldzic - Thompson
Tyus - Pleiss

PG: Errick Mccolum - Toney Douglas - Can
Sg: Sinan - Göksenin - Emir
SF: Hanga - Mıcov
PF: Moerman - Thompson - Ege
C: Tyus - Radu

Hemen hemen aynı paralara bu kadro kurulmuş olsaydı şimdiye yazmıştık kızılyıldız - fb - tel aviv'i yenip 3 galibiyet.

Bütçe durumları, kapalı kontratlar ile yapılabilecek fazla bir şey yok artık.
Dentmon ve Daye'yi saldırı noktası seçip, Sinan ve Micov'dan organizasyon desteği alıp, Tyus ve Göksenin'in de mücadele ve kavga katkısı vermesini bekleyip, daha karakterli, daha ne yaptığı belli bir takım haline gelip, alabildiğimiz kadar galibiyet almalıyız. Diğer oyuncuları da, rakibin 5'ine ve tempo/yorgunluk oyun durumuna göre kısa süreler dahil etmeliyiz. Oyunun başında, rakip de bizi çözmeden Emir'i de kullanabiliriz.
Yine savunmada büyük açıklar vereceğiz ama en azından biraz düzen ve az da heyecan vermiş olalım

Nunnally'yi çok beğendim. Şut noktasında sıkıntısı olduğu açık ama istatistiğe yansımayan çok önemli işler yaptı. Savunmada duracağı yeri iyi biliyor, geçilmiyor, boyalı alanda iyi yer tutuyor, rakibi bozuyor vs gibi gözlemlerim oldu. TV'de izlerken bu kadar fark etmemiştim. Bizim böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Zaten Cem Hocam ilk defa bahsetmişti (ya da ben ilk defa kendisinden duydum), videolarını da izlemiştim, canlı izleyince daha iyi görüldü bazı yetenekleri. Şutu da istikrarlı olsa çok iyi bir oyuncu olur ki Obra'nın ellerinde seviye atlayacaktır.

PG: Errick Mccolum - Toney Douglas - Can
Sg: Sinan - Göksenin - Emir
SF: Hanga - Mıcov
PF: Moerman - Thompson - Ege
C: Tyus - Radu

Hemen hemen aynı paralara bu kadro kurulmuş olsaydı şimdiye yazmıştık kızılyıldız - fb - tel aviv'i yenip 3 galibiyet.
Toney e 1.5 verdik gelmedi, Mccollum muhtemelen 1.5k$ üzeri alıyor çin 'den. Moerman 1milyon$ üzeri alıyor. Radu muhtemelen 1.5k$ alıyordur. Hanga yi barcelona alamadi, buyout u var. Nasıl aynı bütçe oluyor hocam?

Nunnally'yi çok beğendim. Şut noktasında sıkıntısı olduğu açık ama istatistiğe yansımayan çok önemli işler yaptı. Savunmada duracağı yeri iyi biliyor, geçilmiyor, boyalı alanda iyi yer tutuyor, rakibi bozuyor vs gibi gözlemlerim oldu. TV'de izlerken bu kadar fark etmemiştim. Bizim böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Zaten Cem Hocam ilk defa bahsetmişti (ya da ben ilk defa kendisinden duydum), videolarını da izlemiştim, canlı izleyince daha iyi görüldü bazı yetenekleri. Şutu da istikrarlı olsa çok iyi bir oyuncu olur ki Obra'nın ellerinde seviye atlayacaktır.

Daye'nin sayı kralı olduğu ligde MVP oldu ve sanırım 3. en skorer oldu. Şutu da fena değildir ama henüz takımın hücum düzenine tam adapte değil ve akamıyor.
Ne yaptığını ve ne yapacağını bilen, ne kadar katkı vereceği öngörülebilen, takım organizasyonunu aşağıya değil, yukarıya çeken 6.adamları seviyorum.
Bizde ne katkı vermeyeceği öngörülen oyuncular var aynı mevkide.

Genel kanının aksine savunmasının çok iyi olduğunu, İtalya Ligi'nin ölçü olmadığını zamanında yazmıştım. Üniversitede ve NBA kamplarında bu yönüyle, lanse edilen bir oyuncuydu zaten.

Phoenix Suns sign shooter, defender James Nunnally for training camp - Bright Side Of The Sun

Hücumdaki heyecanının Obradaviç'in kontrol delisi olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Zamanla şutları girer ve penetre denemeleri daha yürekli olur. Hücum potansiyeli belli bir oyuncu.

Çok şey yazasım var ama hiçbir şey yazmıyorum. Kişileri camialardan üstün tuttukça bize müstehak olan budur. Bütün yaz gerçekleri yazmaya çalışanları linç edenlerle birlikte hep beraber sonumuzu hazirladik. Hayirli olsun.

Yaza yaza yazı bitirdik kışa girdik daha yeni yeni anlaşılıyoruz sanırım..Ya da o biat ve kilo hesabı yapanlar şu sıralar pek uğramıyorlar buralara!! Hep dedik kardeşim biat etmeyin, sevginiz GALATASARAY sevgisinden üstün olmasın, önüne geçmesin diye..Sanıyorsunuz biz sevmiyoruz hocayı belki sizden fazla seviyoruz ama bir yerden sonra "Aslolan Galatasaray" demesini hep bildik..

Bu olaylar Fatih Terimde de yaşandı şimdi bir benzeri Ergin Ataman için de yaşanıyor..Bunlar doğal ama ben beklerdim Terim olayından sonra taraftarlar olarak biraz ders çıkaralım..İmparator dedik yıllardır Terime durum ortada!! Basketbolda Ataman için diyoruz iyi hoş ama şuan zararı biz görüyoruz..

Belli bütçelerle zar zor Euroleague turnuvasına katılıyoruz ki bu zorlukları hocada yakından çekti ama gel görelim kurulan kadro ortada ve alınan sonuçlar vahim..Biz Eurocup maçlarında Teker Teker çıktık merdivenlerden bunla ilgili besteler yaptık ama bu sezon daha 4.haftada bitirdik Avrupa maceramızı!!

İçin hiç mi yanmıyor hoca hiç mi..Bari çık hatalar yaptım özür dilerim vs de..Onu da yapmıyorsun suçu oyuncuların üstüne atıyorsun yok FB üstün vs diyorsun kendinle çelişiyorsun!! Hiç girme bu toplara hoca kısa yoldan sen ne yapacağını biliyorsun!!

Güya yazmayacaktım ama içim soğumuyor arkadaş yine sabahları göreceğiz anlaşılan..

Diebler Schilb Pleiss Russ=3 milyon dolar gibi bir para yapıyor. Bunlar yerine Markovic Paul ve adam yiyen bir çember savunucusu alsaydık şu takım final eight oynardı

Diebler Schilb Pleiss Russ=3 milyon dolar gibi bir para yapıyor. Bunlar yerine Markovic Paul ve adam yiyen bir çember savunucusu alsaydık şu takım final eight oynardı

Yazık vallahi hocam şu paralara..Diebler, Schilb ve Russ'a vereceğimize 2 sağlam oyuncu alırdık şimdiye 2 galibiyetimiz olurdu!! Zamanında F4 için en az 12m usd harcamak lazım ama o bile yetmeyebilir yazınca tepkiler geliyordu şimdi umarım görülüyordur işin vahim durumu..Hatta en az 15m usd lazım ki o takımlarla baş edelim..Oralar çok farklı seviye gerçi bunu hoca bile anlayamamış!!

Yazık vallahi hocam şu paralara..Diebler, Schilb ve Russ'a vereceğimize 2 sağlam oyuncu alırdık şimdiye 2 galibiyetimiz olurdu!! Zamanında F4 için en az 12m usd harcamak lazım ama o bile yetmeyebilir yazınca tepkiler geliyordu şimdi umarım görülüyordur işin vahim durumu..Hatta en az 15m usd lazım ki o takımlarla baş edelim..Oralar çok farklı seviye gerçi bunu hoca bile anlayamamış!!
Açıkçası Russ geldiğinde çok ümitliydim, hala da çok yetenekli olduğuna inanıyorum ama doğru oyuncu değil maalesef. Diebler ve Schilb zaten baştan gereksizdi. Pleiss da son dönemde yapılan bir fırsat transferi gibi görünüyordu ama ne adama uygun bir oyun oynuyoruz ne de savunma defektini kapatabiliyoruz. Bizim maçlarda oynayan her uzun nerde topu istiyorsa o topu buluyor. Gerçekten böyle bir kadro kurmak ilginç

Geri