• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Açıkçası Russ geldiğinde çok ümitliydim, hala da çok yetenekli olduğuna inanıyorum ama doğru oyuncu değil maalesef. Diebler ve Schilb zaten baştan gereksizdi. Pleiss da son dönemde yapılan bir fırsat transferi gibi görünüyordu ama ne adama uygun bir oyun oynuyoruz ne de savunma defektini kapatabiliyoruz. Bizim maçlarda oynayan her uzun nerde topu istiyorsa o topu buluyor. Gerçekten böyle bir kadro kurmak ilginç

Doğru diyorsun zaten Russ saf yetenekli bir oyuncu bundan kuşku duymuyorum ama Avrupa basketbolu için ham adam, tecrübesi yok..Nerede ne yapacağını bilmiyor doğal olarak..Russ anca öğretici bir hocanın elinde parlayacak bir oyuncu profili çiziyor tabi ki dediğin gibi takımı da bu oyuncuların rol alabileceği şekilde dizayn etmek gerekir..

Öyle gelişi güzel Atamanın dediği gibi "Avrupanın en iyi guardı" olacağını söyleyip adamı 2 dk oynatarak ceza vermekle olmuyor bu işler :) Altını doldurmak lazım lafların..Aynı şekilde dediğin gibi Pleiss örneği de var..Bu adamı koysan Brose veya Laborale çok farklı bir oyuncu izleriz..

Yıldızımız yok , sorun çözücek adamımız yok , guardımız yok , iyi bir çember savunucumuz yok , kalın bir potaaltı oyuncumuz yok.
1)Geçen sene turnuva özelinde Eric bir yıldızdı. Sorun da çözerdi.
2)Guardımız yoktu ama bunu absorbe edecek çapta forvetlerimiz oyun yönlendirebilirdi.
3)Çember savunucusunun tanımı vardı.
4)Kalın uzun savunacak oyuncumuz malesef kişiliksizdi. Bu durum olmasa geçen sene babalar gibi kalın pivot savunucumuz da vardı.
-
Bütçe arttırarak bu kadar geriye giden bir takım görmedim ben. Göreceğimi de sanmıyorum uzun süre.
Buna ek olarak bence bir takım belli oyuncuların üstüne inşaa edilir. En takım oyunu oynayan 2004 Pistons gibi , Brose gibi takımlarda bile sivrilen oyuncu bellidir. Pistons'ta Billups'In liderliği , Ben Wallace'ın defensive anchor performansı takımı sürüklerdi.
Brose'de ise Melli gibi bir opsiyon ile Zizis'in oyun zekası hemen ayırt ediliyor.
Bizde ise bu tarz cümleler kurulamıyor.
-
Ben bir takım kuracak olsaydım ilk başta takımı üstüne kurabileceğim oyunculara bakardım. Zaten elimizde Sinan-Micov-Göksenin gibi iş yapar yan parçalar var. Ama biz sürekli yan parça aldık yazın. Üstüne üstlük bu yan parçalar birbiriyle uyumlu da değildi. Yani uyumlu yan parçalar bulursun ve tavanın düşük olur anlarım. Ama bu kadar birbiriyle uyumsuz yan parça hakikaten büyük zaafiyet yaratıyor.
Bizimle bütçesi benzer olduğu söylenen Kazan belki felaket başladı ama ellerinde Langford gibi her an olayı değiştirecek bir adam var. Schilb - Diebler - Pleiss - Deon- Can - Orhan ile kadroyu şişirene kadar neden böyle bir yıldız almadık?

Sezon başından beri tüm maçları izledim ve gözlemlerim şu şekilde, Sinan veya Göksenin'den birisi çıkınca kısa savunması, Tyus çıkınca uzun savunması sıkıntıya giriyor. Bu üç oyuncudan ikisi oyunda olmayınca rakip çok büyük seriler yakalıyor. Maçta rotasyon başladığı anda işler tersine dönüyor ve dönüşü olmuyor. Peki bu nasıl önlenebilirdi, Russ yerine savunmacı guard alınırdı, Schilb, Diebler yerine savunmacı 2-3 alınırdı. Thompson veya Pleiss'tan birisinin yerine savunmada caydırıcı birisi alınırdı. Hocanın hücuma yönelik takıntısı bizi sıkıntıya soktu. Bunun sebebi de büyük ihtimalle geçen seneki skor bulmakta zorlandığımız zamanlardı. Her an skor bulabileceğim kişiler seçeyim derken dozunu kaçırdı, sonuç olarak da geldiğimiz nokta ortada. Şu ana kadarki maçlarda takımın skor yükünü Daye, Sinan, Dentmon, Tyus çekmiş. Yani hücumda Schilb, Diebler, Russ ve Pleiss'tan yeteri kadar yararlanmamışız. Buna rağmen yüksek skorlar elde etmişiz. Bahsettiğim 4 ismin yerine başkaları alınsa belki de rotasyon yaparken hücumda aktif olmasalar da savunmada etkili olup asıl beşli dinlenirken rotasyona katkı sağlayabilirlerdi ama iş işten geçti artık. Eldekilerle yapılacak bir şeyler bulmamız şart, buna da pek ümidim yok. 14 hazırlık maçı + 7 resmi maça rağmen takım bu haldeyse ikinci yarıya kadar pek bir şey bekleyemiyorum.

Beyler Ergin hocanın Schilb aşkını şimdi çözdüm.İstatistik kağıdı ! Evet istatistik kağıdı.Maçların tekrarını oturup izlediğini pek sanmıyorum.4 maç sonunda Schilb'in toplam 61 dk da 15/4 ( 9 ) asist, top kaybı ortalaması varken, birinci guard'ı Sinan'da bu 2 katı süre olan 117 dk da 19/10 ( 9 ) asist top kaybı. Bu arada Schilb'in kabak gibi gözüken 7/0 üçlük istatistiği var neyse sevsin bakalım nereye kadar gidebilecek Schilb ile...Birde göze çarpan bir istatistikde Daye de var. Abi sen nasıl bir adamsın şu kağıdı gören bu ne böyle der.... 9/12 ikilik( %75 ) 9/18 üçlük (%50 ) 13/13 serbest atış (%100 ) 16 ribaunt 4 asist 3 top çalma !!! Bunların yanında eksileri ise 10 top kaybı ve sadece 1 hücum ribaunt'u sadece 1 :( Sene başında acaba koç bu adamın kaç tane maçını full izledi ? Sanırsam istatistik kağıdından yapılmış bu transfer :( öyle bir algı var bende muhtemeldirki bu adam İtalyada da bu savunma ve hücum performansı ile oynamıştır.

Beyler Ergin hocanın Schilb aşkını şimdi çözdüm.İstatistik kağıdı ! Evet istatistik kağıdı.Maçların tekrarını oturup izlediğini pek sanmıyorum.4 maç sonunda Schilb'in toplam 61 dk da 15/4 ( 9 ) asist, top kaybı ortalaması varken, birinci guard'ı Sinan'da bu 2 katı süre olan 117 dk da 19/10 ( 9 ) asist top kaybı. Bu arada Schilb'in kabak gibi gözüken 7/0 üçlük istatistiği var neyse sevsin bakalım nereye kadar gidebilecek Schilb ile...Birde göze çarpan bir istatistikde Daye de var. Abi sen nasıl bir adamsın şu kağıdı gören bu ne böyle der.... 9/12 ikilik( %75 ) 9/18 üçlük (%50 ) 13/13 serbest atış (%100 ) 16 ribaunt 4 asist 3 top çalma !!! Bunların yanında eksileri ise 10 top kaybı ve sadece 1 hücum ribaunt'u sadece 1 :( Sene başında acaba koç bu adamın kaç tane maçını full izledi ? Sanırsam istatistik kağıdından yapılmış bu transfer :( öyle bir algı var bende muhtemeldirki bu adam İtalyada da bu savunma ve hücum performansı ile oynamıştır.

Daye İtalyada bizim Antep, Uşak ayarında bir takımda oynuyordu. Geldikten sonra izledim bir kaç maçını. Orada da savunmaya takılmıyor ama hücum hep onun üzerinden oynanıyordu ki adam zaten müthiş hücumcu. Ama savunma yapmayı pek beceremiyor. Bizde baya uğraşıyor aslında ama olduğu kadarı bu işte. Kendisinin 3 numara orijinli olmasınında payı var bence bunda ama bilemiyorum tabi. Asıl mesele Daye'in yanındaki tamamlayıcılar. Erceg de savunma yapamıyordu ama yanında oynayan oyuncular Furkan, Bonsu, Marko, Hairston hepsi iyi savunmacılardı. Öyle olunca Erceg'in yedirdiği sayılar genelde birebir oluyordu. Takım savunmasına zarar vermiyordu. Ama şuan dış adamlarımız savunma yapamadığından Daye'in savunma açığı çok daha fazla göze batıyor.

Kadro kimyası kötü mü? Kötü
Savunma rezalet mi? Rezalet
Oyun kurucu var mı? Yok
Adam yiyen kısa var mı? Yok

Bunlar belli başlı eleştiriler. Hepsi %100 doğru. Ama hiçbiri bizim kötü oyunumuzun ve maç kazanamamızın tek başına sebebi değil bence.

Benim gördüğüm sahada kötü savunma yaptığı için kaybeden bir takım değil veya kötü savunmacıları olduğu için veya oyunu kuramadığı için kaybeden bir takım değil. Benim gördüğüm sahada oynayan 5 kişinin bir takım olmadığı. Herhangi bir maç için bir araya getirilmiş alakasız 5 insan gibiler. Sıfır organizasyon, sıfır takım hücumu, sıfır takım savunması falan filan. Çok nadir anlarda gördüğümüz dışında ne bir pick and roll, ne bir pick and pop, ne bir cut, ne bir switch, ne bir posttan oyun kurma denemesi hiçbir şey yok.

Koç sürekli hücum iyi diyor ama kimse kendini kandırmasın hücumumuz da iyi değil. Sıfır hücum organizasyonuyla, oyuncular yetenekli olduğu için bireysel skor buluyorlar ve rakip de zaten fark attığı için savunmada kasmıyor ve sayı atmış görünüyoruz. Keza işin savunma kısmında da aynı, her perdede dağılıyoruz, her post oyununda dağılıp dışardan bomboş üçlük yiyoruz. Kimse ne yapacağını bilmiyor. Bireysel olarak kötü savunmacı olabilirsiniz ama sadece spacingle bile iyi savunma yapabilirsiniz. Bizim takımda hiçbir şey yok.

Euroleague organizasyon olmadan, at topu Fink'e, çıkın oynayın gençler moduyla kazanılacak bir yer değil. Ne yaptığını bilmeden burada başarılı olamazsın. O yüzden sorunu sadece takım kimyasında, kötü savunmada aramak çok doğru bir yaklaşım değil.

Sorunu arayacağımız kişi ise belli. Bu kadro başka birinin elinde olsa hala bir şeyler yapılabilir. Evet yine kötü savunma yaparız ama bu kadar ruhsuz her maç 100 yiyen takım yerine belki 80 yiyen ama organize bir takım oluruz.

Ben hala bu kadronun sistemi olan ve oyuncularının özelliklerini bilerek yüksek verim alabilen bir hocanın elinde toparlayabileceğini düşünüyorum.

Ben hala bu kadronun sistemi olan ve oyuncularının özelliklerini bilerek yüksek verim alabilen bir hocanın elinde toparlayabileceğini düşünüyorum.
Önder hocam burada Trincieriden başka isim geçmiyor. Hepimiz isteriz fakat ozellikle sezon içi imkansiz. Başka kim gelebilir bahsettiğiniz özelliklere uyan?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Önümüzde ki sezon için teknik kadroya mutlaka Evgeniy Pashutin'i düşünmeliyiz. Rus Ergin Ataman kısaca ama takıntılı olmayanı. Sakat oyuncular ile sözleşme imzalamaz en azından.

Önder hocam burada Trincieriden başka isim geçmiyor. Hepimiz isteriz fakat ozellikle sezon içi imkansiz. Başka kim gelebilir bahsettiğiniz özelliklere uyan?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Trinchieri 'nin Brose basket kadrosunda Zisis, Causeur, Strelnieks var topa iyi basan. Bu adamlardan biri bizde olsaydı suan +2 galibiyet yazardı hanemize... Trinchieri bizim sezon sonu hedefimiz olmalı. Tabii seneye EL de olabilirsek...

Abi şimdi ona buna sallamanın zamanı mı ben şuraya yazın Tyus için yazılanları yazsam forumun yarısının kaybolması lazım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

100% katılıyorum.

Boşta olan üst düzey koçlar:

Jonas Kazlauskas
Svetislav Pesic
Aito Garcia Reneses
Pini Gershon
Bozidar Maljkovic
Sergio Scariolo

Boşta olan diğer koçlar:

Pepu Hernandez
Sasa Obradovic

Takım'ın her bölgesine oyuncu lazım doğru ama sabırlı olup Ergın hoca'nın içeride çözüm üretmesinİ beklemek önümüzdeki sezon bütçelerini tehlikeye atmamak adına daha doğru sanki. Herkes doğal olarak üzüntülü. Oyuncu göndereceksekte burada devreye yönetim girmeli mutlaka oyuncuları kötüleyerek değil onlara durumu izah edip oynadığı süre boyuncu (örnek 3 ay maaşını verip ) göndermeyi denemeli buradan bütçe yaratılıp eksik yerlerine gerekli olan oyuncuyu almalı. Benim için 1 ve 4 numara savunma yönü kuvvetli olan oyuncular.

Önümüzdeki sezon Ataman gidince bütçe ciddi olarak düşecektir. Bu başkan ve yönetimin spordan anladığı bu, laz mütaahit kafası ile klüp yönetmek.

Bu durumda bence bize en uygun hoca Radınjic olur. Başarılı, genç ve aç. Düşük bütçe ile çalışmaya alışık ve en önemlisi genç oyuncu yetiştiriyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok fazla kadro yapılandırması tartışmaya gerek yok aslında. Yapılacak şey çok belli.

Bir forvet bir de guard ile yolları ayırmamız gerekiyor. Forvet konusunda Diebler-Schilb arasında tartışmalar olsa da bu takımdan ayrılması gereken oyuncu Emir-Micov ikilisinin varlığı ve yeni guard transferi ile birlikte takımda çok gerekli görmediğim Schilb. Schilb'in yerine alınacak delici, savunması güçlü ve ribaundlara yardım edebilen bir forvet bulabilirsek hem takımın atletizm eksikliğini ortadan kaldırmış, hem takım savunmasını yukarı çekmiş hem de uzunlarımızın rakip kısa ve uzunlarla tek başına kalmasının önüne geçmiş oluruz.

Guard konusunda ise ben de yanıldığımı itiraf etmeliyim. Yalnız ben profesyonel değilim. Saatlerce video izleme, oyuncular hakkında detaylı araştırma yapma imkanına sahip değilim. Russ Smith açıkçası beni de yanılttı. Ben Dentmon'ı gereksiz bulmuştum ama yanlış düşünmüşüm. Bu takımda Dentmon kalmalı, sorumluluk almalı ve Russ'ın yerine de takımı hem hücumda hem de savunmada organize edebilen bir guard alınmalı. Bu oyuncu Avrupalı olabilir ama aklıma bir oyuncu gelmiyor malesef.

Bu yazdıklarım da forumun büyük bir kısmının ortak düşüncesi. Sanırım yanılıyor olamayız.

Koç konusunda ise emin değilim. Doğru koçu bulmak çok zor. Sıfırdan kurulmuyor takım malesef. Sıfırdan olsa 50 tane koç var oysaki.

Az evvel maçın tekrarını izledim. Sloukas Dentmon' denize dökmüş her defasında geçmiş her de-fa-sın-daa. Staff bu maçın tekrarını izlettirsin yemin ederim takım dışlar Dentmon'u bu kadar pasif kalınmazki yahu bir kere karşısında duramamış 1 kereee ....

Öndeki adamlar bu kadar yetersiz kalırsa arkadakiler o kadar kötü gözükür. Sonra bende Daye'yi kafama takıyorum.Yok adamların arkasında duramıyor,sertlikten uzak,hücum ribaunt'u alamıyor. Daye'yi dünkü maçta beğendim, savunma yapmaya çabalamış, nispetende yapmış. Smith bile dün savunmada geçilmemiş sadece iki tane gereksiz faul yaparak rakibe serbest çizgisinden 4 sayı imkanı vermiş, ama ge-çil-me-miş !!! İnanmayan tekrarı izlesin bir pozisyonda dahil geçilmemiş! Hucümda da sadece bir tane 1/5 yaparak kaybettiği top var ki orada farkı 4 e indirebilirdik !

Smith için maç bittikten sonra boşlukta kendini gösterdi demeyin ? Forumda öyle bir hava varki sanki Smith 20 sayı fark varken adamların saldığuı dakikalardaa bunu yapmış !!! İzleyin göreceksiniz o devreye girdiğinde fark hep 4 ila 8 arasına gidip gelmiş zaten maçtaki fark son 4 dk ya kadar hep oralarda, ne olduysa bundan sonra olmus. Hücumda gene top kayıpları yapmışız akabininde adamlar kaçan sutlarını 'hücum ribauntu' sonrası basketleri ve son 1 dk içinde attıkları üç tane 3 lük ile maçın sonucunu belli etmişler....

Yani diyeceksinizki bu başlık altında bunu niye yazıyorsun...Şunu demek isterim; artık coach un karar vermesi lazım, geçen her saniye zarar ! Ya Dentmon yada Smith i göndermek lazım ( Dünden önce hatta maçın tekrarını izlemeden önce Smith'in gitmesini isterdim, ama maçtın tekrarını izleyince tek maçtanda olsa kararım kesinlikle Dentmon'nun gönderilmesi, hala sinirliyim abartmıyorum bir kere dahi karşısında duramamış şaka gibi adam kariyer maçını oynar tabi, bunun arşısında haftaya Lull'u düşünemiyorum )

Çok fazla kadro yapılandırması tartışmaya gerek yok aslında. Yapılacak şey çok belli.

Bir forvet bir de guard ile yolları ayırmamız gerekiyor. Forvet konusunda Diebler-Schilb arasında tartışmalar olsa da bu takımdan ayrılması gereken oyuncu Emir-Micov ikilisinin varlığı ve yeni guard transferi ile birlikte takımda çok gerekli görmediğim Schilb. Schilb'in yerine alınacak delici, savunması güçlü ve ribaundlara yardım edebilen bir forvet bulabilirsek hem takımın atletizm eksikliğini ortadan kaldırmış, hem takım savunmasını yukarı çekmiş hem de uzunlarımızın rakip kısa ve uzunlarla tek başına kalmasının önüne geçmiş oluruz.

Guard konusunda ise ben de yanıldığımı itiraf etmeliyim. Yalnız ben profesyonel değilim. Saatlerce video izleme, oyuncular hakkında detaylı araştırma yapma imkanına sahip değilim. Russ Smith açıkçası beni de yanılttı. Ben Dentmon'ı gereksiz bulmuştum ama yanlış düşünmüşüm. Bu takımda Dentmon kalmalı, sorumluluk almalı ve Russ'ın yerine de takımı hem hücumda hem de savunmada organize edebilen bir guard alınmalı. Bu oyuncu Avrupalı olabilir ama aklıma bir oyuncu gelmiyor malesef.

Bu yazdıklarım da forumun büyük bir kısmının ortak düşüncesi. Sanırım yanılıyor olamayız.

Koç konusunda ise emin değilim. Doğru koçu bulmak çok zor. Sıfırdan kurulmuyor takım malesef. Sıfırdan olsa 50 tane koç var oysaki.

Kerem üstad zamanın varsa maçının tekrarını izlemeni tavsiye ediyorum...Sadece Dentmon'nun sahada olduğu dakikaları izle yeter ! Seninle hem fikirdim taki maçın tekrarının izleyene kadar...

Tamam Russ ve Schilb gitsin ama gelecek oyuncularda önümüzde ki ilk 11 maç oynayamayacaklar.

Bize şu anda lazım olan Ergin Hoca'nin kendine gelmesi ve takıma savunma yaptırması..

@Yasin Bulduran

Takımda savunması tolere edilecek iki isim var. Bunlar da Dentmon ve Daye. Takım savunmasını yukarı çekebilirsen diğer oyuncular da vasatın üstüne çıkar. Böylece atarak da maç kazanabilirsin.

@Nihat Bölgi

Bu takımın bu halde savunma seviyesini yukarı çıkarabilme ihtimali yok bence. En iyi ihtimalle 85 sayı bandına çekebiliriz ki bu da çok fazla.

Tamam Russ ve Schilb gitsin ama gelecek oyuncularda önümüzde ki ilk 11 maç oynayamayacaklar.

Bize şu anda lazım olan Ergin Hoca'nin kendine gelmesi ve takıma savunma yaptırması..
Oynayacaklar. Aldığımızı oynatabiliyoruz. Ergin Atamanla geçen her dakika kayıp durumda şu anda. Hiçbir zaman hata yaptım şu yanlış oldu demeyecek. Haftaya Reale yenileceğimiz maçtan sonra da hedef maç değildi diyecek. Sonra Oly sonra sonra gider böyle. Adam hala Arroyo peşinde bu bile sağlıklı düşünmediğin net kanıtı

Geri