Forumda Önemli Bir Değişiklik Düşüncesi

Forumda ad soyad yerine nick(takma ad) kullanımına geçiş yapılsın mı?

  • Evet

    Oy: 14 43.8%
  • Hayır

    Oy: 18 56.3%

  • Kullanılan toplam oy
    32
  • Anket kapatılmış .
Forumumuzda çok yıllar öncesinde ki nick kullanımını tekrar geri getirsek mi getirmesek mi çok ikilemde kaldık. Bu yüzden siz sevgili forum üyelerine de sormak istedik. Bunun bize faydalarını ya da zararlarını burada tartışarak bir beyin fırtınası yapabiliriz.
 
Açıkçası çok fark etmiyor ama isim soy isim olayı daha güzel gibi geliyor bana. Sallıyorum birine “fenomen344” haklı demek yerine “X bey-hanım” haklı demek daha güzel olur sanki. Tabi Excalibur tarzı koyacak bi potansiyel yok forumda, olgun aklı başında üyeler herkes 😄 Ben bi seçenek düşünemiyorum kendim adına, ikisi de farketmez.
 
Takımların durumu, yöneticilerin acemiliği basketbolun üstüne ölü toprağı attı ama bu geçici bir süreç. Takma isim kullanılması bekli yazan kişi sayısında fazlalık yapar ama kalite ne olur bilinmez.
 
Forum icin avantajli olacaksa neden olmasin. Saygisizlik yapan isimle de olsa nickle de olsa zaten ceza aliyor. Ha bi de isim soyismin ne kadar gercek oldugu da tartisilir. Her isim soy isimle uye olani forumun kapisinda Anil Mehmet Yildirim huviyet kontrolu icin beklemiyor ya :)
 
Bence de olabilir. Hemen hemen bütün forumlarda zaten nick kullanılıyor. Yanlış hareketlerde bulunan aynı şekilde cezalandırılır. Değişiklik olur forum için, denenmeli bence.
 
Foruma küskün olan geri gelsin kalite otomatik olarak artar. Forum yonetiminden küsleri geri getirme kampanyası rica ediyorum. :)

Nick getirmek zannımca forumdaki seviyeyi düşürebilir.
 
Bence aksine, TCKN zorunluluğu geri getirilmeli. Hatta mümkünse sms ile doğrulama da olmalı. Forumu diğer taraftar forumlarından ayıran, kişilerin gerçek kimlikleri ile yazmasıdır. AslanQral1905 gibi rumuzlar ile yazan ergenler peydah olursa forumun kalitesi ve imajı zarar görür.
 
Bir süredir salona gitmiyorum.
Gittiğim dönemlerde ise salonda ilk kez karşılaştığımız renktaşlarla tanışırken sanki birbirimizi biliyor gibiydik. Bu, forumda gerçek isimleri kullanmanın avantajı oldu. Karşılaşma ihtimali yüksek bir topluluk ve karşılaştıklarında "ilk yabancılık" hissetmeden direk muhabbete giriliyor. Takma ad kullanılan forumlarda bu güzellik olmuyor.
 
Forumumuzda çok yıllar öncesinde ki nick kullanımını tekrar geri getirsek mi getirmesek mi çok ikilemde kaldık. Bu yüzden siz sevgili forum üyelerine de sormak istedik. Bunun bize faydalarını ya da zararlarını burada tartışarak bir beyin fırtınası yapabiliriz.
Burası saygının belirli seviyenin üzerinde olduğu, tartışma anında bile üslubun neredeyse hiç çirkinleşmediği bir ortam. Bunu sağlayan troll içermeksizin gerçek kişilerin gerçek düşüncelerini ifade etmesi. Bunun bozulmasını istemem açıkçası. Ha dışarıdan isimlere/ twitter accountlarına erişememe vs gibi bir kısıt veya güvenlik tedbiri isteniyorsa anonymous accountların bunları görmesi engellenebilir. Onun dışında isim-soyisim kullanımının kalmasını savunuyorum. Buradaki bir çok kişi dışarıda/maçlarda/sair gruplarda birbirleriyle görüşüyor. Bu kapalı klüp zihniyetinin baki kalması dileğiyle...
 
Doğrusunu söylemek gerekirse bu fikrin tekrar gündeme gelmesi şaşırttı beni...

Forumdan uzaklaşan kişilerin uzaklaşma nedeni salt takma isim uygulamasının bitmesi olsaydı, bu dikkate alınması gereken bir etken olabilirdi. Ad soyad uygulamasına geçtikten sonra aktif kullanıcı sayısı azalmış olsa da, içerik, kalitesini korumayı başarmıştı. Burada bana göre forum yönetimi bir karar vermelidir; Önemli olan nitelik mi yoksa nicelik mi?

Son olarak bir öz eleştiri yapayım; forumu özellikle son 3 yılda ciddi anlamda ihmal ettim. İhmal etmeye de devam edeceğim gibi görünüyor. Çünkü ilgi alanıma giren tek yer Mola bölümü, orası da bir zamanların en gözde, şimdilerin en atıl bölümü görünümünde.
 

Üst