2021 Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası

Takimin gelişiminin farkındaydım o yüzden hollandayı yenip 2. oluruz diye düşünürken rusyayı yenmek şok etti beni de. Finlanya ve hollanda maçlarından da çıkarsak ki bir tanesine 3-2 bile kaybetsek lideriz.
 
Üçüncü sette de 10-8 geride iken rakibi muazzam bloklarımızla durdurarak 10-20'e getirdik ve maçı kazandık. Gruptan çıkmayı garantiledik. Yarın büyük ihtimalle Hollanda ile liderlik maçına çıkacağız.
 
Hollandayı yenersek büyük ihtimalle lider bitiyoruz. çapraz eşleşmemiz a grubu ile ve oradaki 4. olacak takımlar zayıf bize göre. çeyrek finale çıkarsak rakip çok büyük ihtimalle sırbistan olacak. tabii lider olmamız taktirde geçerli bu durum.
 
A grubunda polonya ve sırbistan gibi devler aynı grupta olunca böyle şanssızlık oluyor. Grup sonrası son 16'da kolay kura gelecek ama işte çeyrekte ikisinden biri gelecekti, polonya-sirbistan maçını kaybeden sirbistan gelecek çeyrekte. 2'ci olursak grubumuzda bu sefer de çeyrekte polonya gelme ihtimali çok yüksek. Grupta 3 olsak son 16'da sırbistan, 4 olsak polonya gelecek. Maalesef çapraz grup şanssızlığı.
 
Rusya maçı dışında en zor 2 maçımızı sırasıyla oynayacağız. Puan ya da averaj farkına bırakmadan-ki hiç puan vermememiz ve Rusya -Hollanda maçının 3-2 bitmesiyle avantajlıyız bu konuda da- 2'de 2 yaparak grup 1 oluruz umarım. Yan gruptan dendiği gibi çeyrek finalde olası bir Rusya'nın bizim grubu 3.bitirmesi gerçekleşmezse Sırbistan gelir bu durumda. Hem ev sahibi olması hem de daha iyi bir kadroya sahip olması gibi faktörler yüzünden Polonya'ya göre tercih edilir bir takım. Bence zaten çeyrek final başarıdır bu takım için. Gelecek adına güzel bir başlangıç olur. Çeyrekte de yarı final için umutlandıracak bir oyun görsek kafi. Oldu ki geçtik büyük ihtimalle İtalya gelir yarı finalde. Bunları düşünmek bile güzel ama şimdilik elimizde olan çeyrek finali yere bırakmazsak mutlu ederler.

Dünya sıralamasında özellikle Rusya galibiyeti sayesinde 15.sıraya yükselmişiz. Gelecek yıl Rusya'da yapılacak Dünya Şampiyonasında Rusya ve son şampiyon -olimpiyat loser'ı- Polonya dışında 5 kıta şampiyonasında ilk 2 sırayı alan 10 takım ve bu 12 takım dışında kalan Dünya sıralamasına göre en iyi 12 takımın yer alacağını düşünürsek büyük bir müjde. Dünya Şampiyonasında iddialı bir şekilde boy göstermek genç takımımız için atılması gereken önemli bir adım ve büyük tecrübe olacaktır.
 
Maalesef hollanda'ya 3-1 kaybettik ve büyük ihtimalle liderliği kaybettik. artık finlandiya maçını kazanıp gerçek hedefimiz olan grubu 2.cisi olarak bitirmek. grup 2. olduğumuzda son 16'da dişimize göre rakip çekme şansımız yüksek, sonrasında %99 polonya gelecek. milli takımda kulübümüz içinde güzel yani muratın pasördeki performansı. çok iyi bir turnuva geçiriyor ve bize güven veriyor.
 
Maalesef bugünlerde Hollanda bizi fena üzdü. Her şey iyi giderken Rusya galibiyeti dahil puan vermeden 3'te 3 ile gelmiş ve ilk seti almışken yakın geçen 3 seti verdik ve maç da liderlik de gitti bir anda. Sadece iyi başladığımız son seti bile alıp maçı 3-2 versek bugün farklı şeyler yazardım. Ama bunun üzerine dün ümit bağladığım Finlandiya seyirci desteğine rağmen yakın geçen maçta skor setlerde 1-1 iken 23-20 de öndeyken belki daha da fazla fark vardı öncesinde bilemiyorum ama( o an tekrar açtığımda skor buydu) önce avantaj topunda topu fileye taktılar sonra da seti 27-25 vermişler. Sadece 2 set bile alsalar bizim liderlik şansımız devam edecekti. Sonra maçı da puansız verdiler ve şimdi onlarla final maçına çıkıyoruz. 3-2 kazanmak bile Rusya'nın Makedonya'yı set vermeden büyük sayı farklarıyla yeneceğini düşünürsek hemen hemen eşit olan sayı averajıyla 3.lüğe düşmemize engel olamayacak. Çünkü bu durumda puanlar 11'de setler de 13-7'de eşitleniyor. Eğer Finlere 3-0 yenilirsek ise daha büyük bir şok yaşayacağız ve 4.bitireceğiz grubu! 3-1'de sayı averajının kapanma ihtimali zor olduğu için 3.lük için tehlike görmüyorum. Ne olursa olsun gelecek adına iyi sinyaller verdik. O yüzden son şampiyonada da benzer takımların olduğu grupta 3.olmuştuk ve 2.turda elenmiştik diye ne değişti demeyeceğim. 3. olursak belki daha iyi bile olur. Bence bu takım en iyi 8'e girmeyi hak etti. Turnuvada biraz kura şansın da yanında olmalı. Mesele yan gruptan Ukrayna,Belçika gibi bir takım geldiğinde biz bunların net üstündeyiz diyebilmekti. Bu sebeplerle eğer 3.olursak büyük ihtimal eşleşeceğimiz Sırbistan ile oynamak bizim için iyi bir sınav olabilir. Ha çeyrekte ha 2.turda sadece derecemiz değişir. Öbür türlü çeyrek finale çıkarız ama orada net tıkanırız gibi görünüyor şimdilik.
 

Üst