Euroleague Fantasy Challenge 2022-2023

Evet bu sene de yeni bir oyun ile karşı karşıyayız. Bu sene bambaşka bir oyun yapmışlar. Yeni güncellemeler ve yepyeni bir oyun var karşımızda.

Oyunun linki yukarıda. Cep telefonunda da yeni bir application olarak yapmışlar. Yeni oyunda Koç ta seçebiliyorsunuz. Sanırım 1 puan alıyor. Ona da bütçe ayırmak zorundasınız. Kazanırsa puan alıyor. Yedeklerden bu sefer puan alacağız. 6.adamımız tam puan alacak. Diğer yedekler puanların 50%'sini alacaklar. tabi bu kuralları gözden geçirmekte fayda var. Unuttuğum yerler olabilir.

Deneme amaçlı 2 tane takım kurdum. Ancak henüz lig yaratmadım. Biraz daha anlamak gerekiyor yeni arayüzü. Hep beraber bakalım. Umarım yeni arayüz daha faydalı olur hepimize ve daha çok keyif alabiliriz bu sene oyundan.

Hoşgeldiniz tekrar :)
 
Sadece 2 takım kurabiliyoruz sanırım. Eskiden 15 tane takım kurabiliyorduk. O kötü olmuş bence. Çok dikkatli seçmek lazım kadroları.
 
Geçen sezon oyuncuların dengesizliği ve corona yüzünden oyuncuların oynayamaması yüzünden çıldırma noktasına gelmiştim. Umarım yeni sezon da bu dengesizliği fazla yaşamayız. Koç puanı da güzel ayrıntı olmuş.
 
Ben de oyunun yeni halini beğendim.Yedeklerin etkisi olsun koç seçimi olsun 6.adam etkisi vs güzel detaylar bence.Kredi de kısıtlı kadro kurmak çok daha zor ve olması gereken de buydu.Eski sistemde 4-5 haftadan sonra neredeyse kadrolar aynı oluyordu bu yeni formatla beraber oyunun çok daha güzel ve heyecanlı olacağını düşünüyorum.Tek bir sitemim var bu oyundan saat kazanmış biri olarak şu euroleague tv aboneliği ödülünü bırakıp saate tekrar geri dönselermiş keşke :)
 
Hurra 20 takımla liglere girip basit 2-3 dokunuşla kadroları rahatça idare etmek yerine; en fazla 2 takıma izin verilmesi oyunun ruhunu ortaya çıkaracak. Nihayet yazmamın sebebi buydu. Adam 10 tane takım kuruyor 5'ine James alıyor kaptan yapıp; kalan 5'ine Shved alıyor kaptan yapıyor misal. Birinden biri zaten tutunca kaybı olmuyor. E ne anladım bu işten ? Yahut bunu yapan adam cidden zevk mi alıyor bu işten ? Şimdi herkes seçimlerini daha hassas ve hesaplı yapmak zorunda. Ak koyun kara koyun ortaya çıkacak.
 
Hurra 20 takımla liglere girip basit 2-3 dokunuşla kadroları rahatça idare etmek yerine; en fazla 2 takıma izin verilmesi oyunun ruhunu ortaya çıkaracak. Nihayet yazmamın sebebi buydu. Adam 10 tane takım kuruyor 5'ine James alıyor kaptan yapıp; kalan 5'ine Shved alıyor kaptan yapıyor misal. Birinden biri zaten tutunca kaybı olmuyor. E ne anladım bu işten ? Yahut bunu yapan adam cidden zevk mi alıyor bu işten ? Şimdi herkes seçimlerini daha hassas ve hesaplı yapmak zorunda. Ak koyun kara koyun ortaya çıkacak.

Yalnız Muhammed şu açıdan da düşünmek lazım tamam 15 takım fazla ama ilk haftalarda kimin formda olduğunu bilemiyorsun atıyorum De Colo ve Mirotic aldın takıma ve garanti görüyorsun. Ancak onlar formda değilse kredilerin boşa gidiyor ve takımın tamamen heba olmuş oluyor. Ama en azından 5-6 takım olsaydı iyi oyuncuları yayabilirdin ona göre kim formdaysa o takımlardan devam edebilirdin. 2 tane takım epey az olmuş. O zaman herkes kötü olursa mesela, oyundan soğuyup daha baştan bırakabilirler.
 
Yedeklerin önemli olması iyi olmuş. Bu sefer artık önemli olan

1- yine ilk 5'e mi önem vermek?

2- ya da yedeklere de önem verip ilk 5'ten biraz kısmak mı olacak?

3- Koç ta seçmek önemli bu sefer. Atılan farka göre puanı artıyor. Ama mesela Sanırım Jordan Loyd ile Itoudis'in puanı aynı hangisine kredi harcarsınız? Ben Loyd'a veririrm tabiki ama Koç ta bir yerde garanti puan demek oluyor bazıları Koç yönünde de ilerleyebilirler. Mühim olan bence sürpriz yapabilecek iyi bir koç bulmak. Trinchieri mesela bu tanıma uyuyordu. Bu sene underdog koç kim olacak acaba?
 
Koc secimi baya onemli gozukuyor. Eger kocunuzun takimi 20 sayi fark yerse mesela -10 puan aliyor. Yani sadece kazanirken puan almiyoruz kocta. Kaybederken de puan kaybediyoruz. Yani ya garanti koc alip ilk 5 ten kisacagiz ya da surpriz bir koca guvenmek gerekecek.

Ya da sanırım en mantıklısı şöyle yapmak 6. adamı sağlam birisii alıp, koçu da iyi alıp, geri kalan yedeklerden biraz feragat etmek. Ama tabi kombinasyonlara siz karar verirsiniz artık. Baya matematik var işin içinde.
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20210912-WA0000.jpg
    IMG-20210912-WA0000.jpg
    43.3 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Sonuçlar iyi olmak zorunda değil abi. Herkes yüksek alınca hiçbir zevki olmadığını yıllardır görüyoruz zaten. Ben tek takımımla harikalar yaratırken; diğer insanlar niye kötü sonuçlar aldığı halde 15 takımı var diye benden önde olacak ? Daha ince eleyip sık dokumak ve kafayı çalıştırmak mühim olacak, olması gerektiği gibi.
 
Şimdi koç faktörü ve yedek oyuncu puanları falan da gelmiş ilginç olmuş ama kötü değil. Farklı varyasyonlara kafa yormak gerekecek. Muhtemelen ilk haftalar herkes Ergin Ataman'a abanacaktır diye düşünüyorum.
 
Yenilikler her zaman en başta yorar, ama bu tarz yıkıcı bir değişikliğe ihtiyaç vardı. Çoğu kişinin de düşündüğü gibi 5-6.haftadan sonra herkeste aynı kadrolar oluyordu ve oyun zevk vermiyordu. Takım limiti bence de kötü olmuş ama bence oraya bi düzenleme gelir, daha vakit var. Şimdiden herkese güzel bi sezon olsun, ligleri heyecanla bekliyoruz.
 
Merhaba arkadaşlar;

İş yoğunluğundan dolayı geçen sene yarıda bırakmak zorunda kalmıştım. Bu sene de katılmayı düşünmüyordum, buradaki dostlar napıyor diye bakmaya gelmiştim ama..
(hatta oyunun resmi sayfasını bile henüz açmadım)

Madem oyun değişti. . Bu sene de beraberiz.. Yenilikler ilgimi çeker:)

2 takım olayı her ne kadar riskli olsa da benim açımdan iyi olur gibi. Hem vakit darlığında sadece 2 takımı takip etmek kolaylaşır hem de 5 hesap açıp 75 takım kuran özellikle Yunan ve İsrailli arkadaşların takım yoğunluğu azalır. Toplam takım sayısı epey inecek.

Geçen sene ilk haftayı kaçırıp 0 almıştım. Bu sene unutmayayım da önceden kurayım..
Kurulacak her türlü lige de katılırım burada.. Eğlenceli oluyor:)

Oyunu inceleyince , şayet gözüme çarpan detaylar olursa mutlaka yazarım.. o zamana dek;

Görüşmek üzere...
 

Üst