2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Neyseki DeBost'u neredeyse herkes takımda tutmaya karar verdi. Kontratindan çıkılması gerektiğini söyleyen, DeBost üzerinden Yönetimi vizyonsuzlukla suçlayan, tabelaya göre yorum yapan çok vizyonlu arkadaşlar vardı. Hatta bir süre sonra tabelaya bakarak yorum yapan bu vizyonlu arkadaşlar Champions League şampiyonluğunu ve hatta lig şampiyonluğunu yine aynı şekilde hedefe koydular. Benim anlamadığım Vizyon, vizyon diye dem vuranların, günü kurtarır iyi oyun veya kötü bir günün ardından gelen bir yenilgiden sonra tabelaya göre olmaz şeyleri nasıl söyleyebildikleri!! Bu arkadaşlara sorum şu; Vizyon dediğiniz şey nedir, Yönetim ya da bir sporcu ve hatta genel manada bir insan için neye göre "Vizyon sahibi" diyebiliriz. Dün DeBost'u gönderirken bugün bu adamin üzerine gelecek yılların takımını kuralım konusuluyor!! Muhammed yanlış anlama bir eleştiri benimkisi sadece...

Bence spora, neticelere bu sekilde baktığımızdan ülkemizde ne futbolda ne basketbolda ciddi manada güçlü bir altyapi, güçlü bir oyun planı, daha genel manada dünyada genel geçer bir ekol ortaya çıkmıyor (Anadolu Efes, VakıfbankGüneş Sigorta ve Eczacibasi kaideyi bozan gelecek için umut verici örnekler). Umarım bizim basaramadigimiz şeyleri gelecek nesil başarır ve daha kalıcı başarılar görürüz..
 
Bensem o Muhammed; ben gönderilmesi gerektiğini yazdığımı hatırlamıyorum. Eğer öyle dediysem alıntılarsanız sevinirim. Çünkü cidden hatırlayamıyorum. En fazla söylediklerim ''9 metreden 20 saniye kala atmasın'' minvalinde isyan cümlelerimdi.
 
Takımdaki arkadaşlık ortamını da göz önünde tutmak gerekiyor. Ne kadar samimi ve sıcak bir ortam oluşursa oyuncular arasında, aidiyet o kadar artar. Çünkü insan mutlu ve huzurlu olduğu yerde durmak ister. Geçen sene böyle bir ortam oluşamadığı için sıkıntılar oldu.

Melo-DAP-Blackshear üçlüsünün yanında güzel bir pivot gelirse tamamen bambaşka bir ortam oluşur. Çok geç kalınmaması gerekiyor. Umarım en kısa zamanda iyi oyuncu ya da oyuncular takıma katılır.
 
Acaba net bir uzun hamlesi yapmak için ligde üstten kopmamız ya da BCL’den elenme riskimiz mi bekleniyor? Piyasada oyuncu yok desen, alan nasıl alıyor ? Şu güzel takıma, potansiyelli takıma 1 ekleme çok şeyi değiştirebilir, böyle giderse de çok şey heba olabilir.
 
Ben de öyle bir şey tahmin ediyorum. Durumu tetikleyecek bir gelişme yaşanması bekleniyor. Zaten Türklerde meşhurdur yumurta dayanmadan iş yapılmaz. Ne gerek var, otur rahatına bak aman.
 
Elenmeyi de geçtim, oyunumuz çözülüyor artık. Yani tempoyu aşağı çeken her takım Galatasaray'ı zorlar. Dün Melo ve Bost kötü attı boş üçlük de kaçırdılar ama bu takımlar zaten uzun vadede bizim rakibimiz değiller. Dün Kravish 15 dakika oynamış, zaten 6-7 hadi bilemedin 8 kişi oynuyoruz bir tane yabancı oyuncun 15 dakika süre alıyor onda da hep eksi yazıyor. Hem adama kuruluyor millet, adamın özgüveni düşüyor, hem de takım ekstra yoruluyor. Yani bunu görememek artık, bizim gördüğümüzü onlar görmüyor mu değil. Karşıyaka BCL'nin favorisi 7 yabancı. Biz de kendimizi öyle görüyorsak şu aşamada 6'yı bulmamız hatta 6 ile başlamamız gerekiyordu.
 
Bence takıma hem uzun kısa takviyesi gerekiyor ama bizim yönetimler ( Erden Timur hariç ) kanseri gösterip sıtmaya razı ettikleri için bunu beklemiyorum tabii ki. Rakipler tempo düşürüp sayı baremimizi aşağı indirmeye çalıştığı için sadece pota koruyucu uzundan ziyade Jordan Morgan tarzı hücumda da alan açacak bir oyuncu lazım diye düşünüyorum.
 
Gitsin diyenlerden biri Benim Bost için bugun yine aynısını diyorum Küçük Takımın Büyük oyuncusu hiç bir EL takımında 9 metreden hızlı hucumda 3 e 1 çıkarken şut attırmazlar adama.

İyi oynuyor attığı giriyor şuan girmediği an takımı batıran adam olur.

Takım kurarken ya 1 ya 10 puan ile oynıcak adam ile kurmak ne kadar doğru bilemem vede güvenemem ama her maç 7puan ile oynayan adamdan ne alıcağımı bilirim.

2m dolarlık bütçe için bence alıncak riskdir Bost 8 10m dolar bandında kimse o riski almaz buda hayatın gerçekleri
 
Gitsin diyenlerden biri Benim Bost için bugun yine aynısını diyorum Küçük Takımın Büyük oyuncusu hiç bir EL takımında 9 metreden hızlı hucumda 3 e 1 çıkarken şut attırmazlar adama.

İyi oynuyor attığı giriyor şuan girmediği an takımı batıran adam olur.

Takım kurarken ya 1 ya 10 puan ile oynıcak adam ile kurmak ne kadar doğru bilemem vede güvenemem ama her maç 7puan ile oynayan adamdan ne alıcağımı bilirim.

2m dolarlık bütçe için bence alıncak riskdir Bost 8 10m dolar bandında kimse o riski almaz buda hayatın gerçekleri

Takımdaki herkes küçük takımın büyük oyuncusu zaten :)
 
Melo Black bugun bırakalım EL takımlarına giderler Akon Kafa olarak düzgün Nba 10 12 dk süre alıcak kapasitede.

Seneye Sadık Rıdvan Okben Ege Türk olarak kalıp 2 önemli Türk eklenmeli başarı istiyorsak
 
Melo Black bugun bırakalım EL takımlarına giderler Akon Kafa olarak düzgün Nba 10 12 dk süre alıcak kapasitede.

Seneye Sadık Rıdvan Okben Ege Türk olarak kalıp 2 önemli Türk eklenmeli başarı istiyorsak
 
Uzun transferi konusunda hem fikirim. Ama bence takım içinde de bazı düzenlemelere ihtiyaç var. 5 oyuncu dışında(Bost, Melo, DAP, Sadık, Kerry) diğer oyuncular süre bile alsa etliye sütlüye karışmadan, iki pota arası koşmaktan başka fayda ver(e)miyor. Oyun tamamen 3 kısaya bırakılmış durumda, her maç 30-35 dakika sahada kalıyorlar ve aldıkları sürenin her saniyesi aktifler. Böyle olunca bir maç 25-30 atan diğer maç 1/10 ile şut sokuyor. Bu kolay kaldırılacak bir durum değil. Son maçta Okben o üçlükleri sokmasa, o maç da gitmişti. Kenardaki oyuncular hakkında ufak ufak yazmak istiyorum:
Rıdvan: Bu adam guard ve oyundayken topu karşı sahaya bile getirmeyecekse niye alındı? 3-5 dakika savunma yapmak için mi? Sahadayken topu daha fazla yönlendirmeli, sadece yerine girdiği oyuncuyu değil(genelde ya Bost ya Melo'yla birlikte sahada) yanındaki guardı da dinlendirmeli.
Okben: Sezon öncesi Fb maçında üzerine sırtı dönük oynadığı set çiziliyordu, şu anda oyuna son maç dışında adam akıllı katkısı yok. Hatta ileri gideyim, rotasyonu genişletmek için DAP yerine ilk beş bile başlatılabilir. DAP geçen sene Tofaş'ta da Berkan'ın arkasından gelip 6. adam gibi oynuyordu. Melo ve Bost'un yanında, Okben'in üzerindeki sorumluluk azalır ki etliye sütlüye karışmasa bile çok sırıtmaz. Uzunlardan zaten katkı alamıyoruz, zaman zaman 4'e çekip 4 kısalı da oynanabilir, özellikle Melo ya da Bost'tan biri kenardayken.
Göksenin-Eray-Canberk: Hem yerli havuzu dar olduğu için hem de geçen sene son haftalardaki performansından dolayı Göksenin takımda kaldı. E neden oynamıyor? Bu bütçe ve rotasyonla Göksenin'i kenarda oturtmak bize lüks, bunu yapabilmen için rotasyona ekstra adam katabilmek lazım(Eray ya da Canberk) ama o da yok. Eray ve Canberk konusunda beklentilerin dışında bir gelişme olmadı, belki Eray ligde 1-2 maçta daha fazla oynayabilirdi.
Ege-Kravish: Ege bu sisteme pek olmadı, Kravish hücum da yüksek posttan alan açıyor ama bundan başka katkısı olmadığı gibi götürdükleri çok fazla. Buraya takviye şart, gelen oyuncunun da en azından 20 dakika oynayabilecek durumda olması lazım.

Sonuçta, takımda ana rollerde 5 numara dışında sorun yok gibi. Ama yardımcı rollerde de hemen hemen hiçbir şey yok. Daha sezonun yarısı bile bitmedi ve 90-100lerden 80lere düşmeye başladık, rakipler bizi çözüyor. Karamsar değilim, çünkü kenarda malzeme var ama Ekrem Hocamın artık takıma dokunması gerekiyor diye düşünüyorum.
 

Üst